Quantcast

Jump to content

» «
Photo

How to install GTA Vi iV (GTA V MOD PC), full step by step guide!

24 replies to this topic
MT6
  • MT6

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 25 Apr 2014
  • Pakistan

#1

Posted 25 April 2014 - 08:26 AM

Those Who are facing ERRORS and PROBLEMS, READ ME!!!
Ok, follow these steps if you are facing errors etc!! (it worked for me!)

 

NOTE:

This Method is for GTA IV (which is patched to 1.0.7.0)

I don't know if this method will work with other GTA IV versions (TBOGT or EFLC, or Modded GTA IV)

 

 

1) First of all REMOVE your GTA IV and install a FRESH copy of GTA IV. (if you don't have backup of your GTA IV then make sure you remove all MODS and extra stuff)... Also goto

  " My Documents/Rockstar Games/GTA IV/ "

   and delete/backup all the stuff you see there (SAVE GAMES, MUSIC etc).. (make sure the folder is empty after backing up that stuff).

 

 

2) After installing or removing all extra stuff, apply patches...  (if you have applied patches GOTO STEP 3 else read below)

 

       i) Start patching game from 1.0.1.0 to 1.0.7.0 (in ascending order e.g., first install patch 1.0.1.0, THEN 1.0.2.0, then 1.0.3.0 then 1.0.4.0 then 1.0.5.0 then 1.0.6.0 and lastly 1.0.7.0

       ii) If your game starts during patching DON'T PANIC!!! just go ahead and apply all patches,then start game...

 

 

3) When game starts " DO NOT CHANGE ANY GRAPHICS SETTINGS ". If you have changed graphics settings just goto GRAPHICS settings and click on AUTO CONFIG...

 

 

4) Now START game and it will start a NEW GAME, play game for 10 seconds (if it lags a lot DO NOT CHANGE SETTINGS, keep playing for 10 seconds).

 

5) After playing for 10 seconds, press escape key and goto GAME tab and make sure CLIP CAPTURE is "ON", now click on quit and quit the GAME.

----------------------------------------------------------><--------------------------------------------------------------

 

                                                       40% WORK IS DONE!!! :)

 

----------------------------------------------------------><--------------------------------------------------------------

 

Now follow these STEPS!!!!

 

Make sure you have installed:
Microsoft .Net Framework 4.0
Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x86)
 
6) Now Download these files
    i)  SCRIPT HOOK https://mega.co.nz/#...cW7kOrPDPPXN3tA 

 

7) Extract SCRIPT HOOK anywhere in your Harddisk, and after extraction,Run OPEN iv which you have downloaded in above step, and install it. after installation open RUN OPEN IV.

 

8) NOW, Click on Grand Theft Auto IV (second option).

 

9) AND SELECT your GTA IV location where you have installed your GTA IV.

 

10) After selecting it will take sometime to configure and atlast open a WINDOW where you can see GTA IV files... CLOSE This coz we don't need it now.

 

11) Now again open OPEN IV and this time click on PACKAGE INSTALLER (Very LAST option).

 

12) It will open a window, from there select the script hook file which you have extracted in  STEP 6 (i)... (which is in .oiv extension) and click ok :)

 

13) Now SELECT GTA IV from this MENU and in next menu select  ASI LOADER BY ALEXANDER BLADE (FIRST OPTION).

 

14) It will again configure game and a new menu will appear (DO NOT CLICK ON RUN GTA IV). click CLOSE.
 

15) Now again open OPEN IV and again select package installer, then select the scripthook.oiv file then click GTA IV and NOW CLICK ON 3rd Option which is "ScriptHook for Patch 1.0.5.0 to 1.0.7.0"

 

16) Again it will configure game and a new menu will appear (again click on CLOSE, DO NOT RUN GAME)..

 

----------------------------------------------------------><--------------------------------------------------------------

 

                       Yahooo!!! YOU HAVE DONE HARDEST PART OF this guide :)
                                                            90% Work is DONE :)

 

----------------------------------------------------------><--------------------------------------------------------------

 

Now SIMPLE STEPS ARE:
 

17) Now DOWNLOAD GTA Vi IV MOD (alpha), and extract it to GTA IV folder (see the screenshot below, COPY AND REPLACE ALL FILES if it asks :)

 

2jbw4m9.jpg

 

18) Now Right click on launchgtaiv.exe and goto PROPERTIES>>Compatability tab and MARK THE "Run this program as ADMIN", click on apply and click ok.

 

19) Now RENAME THESE FILES  like this:

"RIL.ViIV.Tooling.asi"       to   "RIL.ViIV.Toolinggg.asil"             (add "gg" before .asi)

"RIL.ViIV.EpisodeHook.dll"    to   "RIL.ViIV.EpisodeHookkk.dll"  (add "kk" before .dll)

 

---------------------------------------------------------><-----------------------------------------------------------------

 

                                                     98% WORK IS DONE :)

 

----------------------------------------------------------><--------------------------------------------------------------

 

20) Now Double click LaunchGTAIV.exe and WOOooooooHOOooooo The game is LAUCNCHED :)

 

it will be a black screen but wait a few minutes (my game lauched in less then 1 minute :) )...

DO NOT ALT-TAB, Do NOT PRESS ANY KEY, just leave the PC ALONE :)

 

----------------------------------------------------------><--------------------------------------------------------------

 

                                                    99% Work DONE

 

----------------------------------------------------------><--------------------------------------------------------------

 

The game will Launch after sometime and you can play it (after playing you  can change the extension if you want :))

 

i hope this works coz mine worked like this :)
 

STILL FACING ANY PROBLEM??? 

reply me i will fix if i can :) or ask the makers to fix that problem, :)
 

 

 

 

 

see yaa !! :)

  • Argonaut likes this

MT6
  • MT6

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 25 Apr 2014
  • Pakistan

#2

Posted 25 April 2014 - 08:42 AM

and also you can change your graphics settings after it runs SUCCESSFULLY :)

if you need a real map of GTA V (which work with this IV) download it from here and also if someone know how to spawn cars etc tell me, coz trainer isnt working :)


TJGM
  • TJGM

    GTA Mods Led-By

  • Feroci
  • Joined: 14 Jun 2011
  • Ireland

#3

Posted 25 April 2014 - 08:45 AM

That's nice. Except this is in the mod showroom, and this isn't a mod its instructions.


MT6
  • MT6

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 25 Apr 2014
  • Pakistan

#4

Posted 25 April 2014 - 08:55 AM

That's nice. Except this is in the mod showroom, and this isn't a mod its instructions.

thanks, and sorry coz i am new in FORUMS  :)


Amir Hussain Khan
  • Amir Hussain Khan

    Rat

  • Members
  • Joined: 22 Jan 2013

#5

Posted 25 April 2014 - 10:17 AM Edited by Amir Hussain Khan, 25 April 2014 - 10:17 AM.

MT6

what's your pc specs


BBHD
  • BBHD

    BaBaHarD

  • Members
  • Joined: 11 Jul 2004
  • France

#6

Posted 25 April 2014 - 10:33 AM

On my oppinion your tutorial is useless.

Everyone downloaded the mod have to read the readme.txt file included in .zip file.

May read that .... (synthesis)

1- Backup / Remove your savegames from My Docs.

2- Paste viiv folder, RIL.ViIV.Tooling.asi, RIL.ViIV.EpisodeHook.dll in your existing game's repertory.

N.B: you can paste xlive.dll file provided or if your game is already modded you can keep yours !!

3- Launch a new game.

4- Wait few minutes (about 5 mn) on black screen and enjoy !

 

To come back on regular game, rename extention of RIL.ViIV.Tooling.asi (Ex: RIL.ViIV.Tooling.bak), restore your savegame and launch.

 

I did that on my modded GTA IV 1.0.7.0 and everything runs perfectly !!

 


MT6
  • MT6

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 25 Apr 2014
  • Pakistan

#7

Posted 25 April 2014 - 11:55 AM

On my oppinion your tutorial is useless.
Everyone downloaded the mod have to read the readme.txt file included in .zip file.
May read that .... (synthesis)
1- Backup / Remove your savegames from My Docs.
2- Paste viiv folder, RIL.ViIV.Tooling.asi, RIL.ViIV.EpisodeHook.dll in your existing game's repertory.
N.B: you can paste xlive.dll file provided or if your game is already modded you can keep yours !!
3- Launch a new game.
4- Wait few minutes (about 5 mn) on black screen and enjoy !
 
To come back on regular game, rename extention of RIL.ViIV.Tooling.asi (Ex: RIL.ViIV.Tooling.bak), restore your savegame and launch.
 
I did that on my modded GTA IV 1.0.7.0 and everything runs perfectly !!
 


dude i have mentioned that its for newbies.
😜

and also there is no readme in zip....

MichTRS
  • MichTRS

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 10 Aug 2013
  • Poland

#8

Posted 25 April 2014 - 12:24 PM Edited by MichTRS, 25 April 2014 - 01:29 PM.

 

On my oppinion your tutorial is useless.
Everyone downloaded the mod have to read the readme.txt file included in .zip file.
May read that .... (synthesis)
1- Backup / Remove your savegames from My Docs.
2- Paste viiv folder, RIL.ViIV.Tooling.asi, RIL.ViIV.EpisodeHook.dll in your existing game's repertory.
N.B: you can paste xlive.dll file provided or if your game is already modded you can keep yours !!
3- Launch a new game.
4- Wait few minutes (about 5 mn) on black screen and enjoy !
 
To come back on regular game, rename extention of RIL.ViIV.Tooling.asi (Ex: RIL.ViIV.Tooling.bak), restore your savegame and launch.
 
I did that on my modded GTA IV 1.0.7.0 and everything runs perfectly !!
 


dude i have mentioned that its for newbies.


and also there is no readme in zip....

 

well, I found one:

nrRKNES.png

 

EDIT: Thanks dude, got this thing to work :D Now it's time to install other GTA V based mods ;_;


MT6
  • MT6

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 25 Apr 2014
  • Pakistan

#9

Posted 26 April 2014 - 06:30 AM

 

 

On my oppinion your tutorial is useless.
Everyone downloaded the mod have to read the readme.txt file included in .zip file.
May read that .... (synthesis)
1- Backup / Remove your savegames from My Docs.
2- Paste viiv folder, RIL.ViIV.Tooling.asi, RIL.ViIV.EpisodeHook.dll in your existing game's repertory.
N.B: you can paste xlive.dll file provided or if your game is already modded you can keep yours !!
3- Launch a new game.
4- Wait few minutes (about 5 mn) on black screen and enjoy !
 
To come back on regular game, rename extention of RIL.ViIV.Tooling.asi (Ex: RIL.ViIV.Tooling.bak), restore your savegame and launch.
 
I did that on my modded GTA IV 1.0.7.0 and everything runs perfectly !!
 


dude i have mentioned that its for newbies.


and also there is no readme in zip....

 

well, I found one:

nrRKNES.png

 

EDIT: Thanks dude, got this thing to work :D Now it's time to install other GTA V based mods ;_;

 

 

hey this READ ME doesn't contain any installation info... here's the screen shot of this read me... it only contains the info about this MOD!! :p  

 

___________________________

no problem!!!!

____________________________

 

 

nqtkt1.png


BBHD
  • BBHD

    BaBaHarD

  • Members
  • Joined: 11 Jul 2004
  • France

#10

Posted 26 April 2014 - 11:35 AM Edited by BBHD, 26 April 2014 - 01:04 PM.

It's not too dificult to understand what you have to do when looking the content of the .zip file dude !!!

Logically.... Copy / paste everything included in .zip file into your game repertory, remove or backup your savegames and launch a new game, that's it !!

If you wanna come back on regular game rename RIL.ViIV.Tooling.asi (Ex: RIL.ViIV.Tooling.bak).

BTW, thanx for that tutorial could be useful for dummies !!


MT6
  • MT6

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 25 Apr 2014
  • Pakistan

#11

Posted 26 April 2014 - 05:32 PM

It's not too dificult to understand what you have to do when looking the content of the .zip file dude !!!

Logically.... Copy / paste everything included in .zip file into your game repertory, remove or backup your savegames and launch a new game, that's it !!

If you wanna come back on regular game rename RIL.ViIV.Tooling.asi (Ex: RIL.ViIV.Tooling.bak).

BTW, thanx for that tutorial could be useful for dummies !!

 

hahaha :) no problem :)


SILENT_Pavel
  • SILENT_Pavel

    Rat

  • Members
  • Joined: 19 Aug 2010

#12

Posted 29 April 2014 - 09:07 AM Edited by SILENT_Pavel, 16 May 2014 - 11:21 PM.

someone know how to spawn cars etc tell me, coz trainer isnt working :)

Finally, now i know how to do it! here is step by step tutorial:
 

How to spawn objects and more with SNT on ViIV alpha maps
H7EU.png

  • Install the mod and start it one time without any mods, then close it.
  • Download Simple Native Trainer v6.3, then copy only this three files in root of IV folder:
    ScriptHook.dll
    Trainer.asi
    trainer.ini
  • Go to the path with windows explorer:
    C:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV\pc\data\maps\props\windows\
    and copy "windows" folder to this path:
    C:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV\viiv\data\maps\props\
  • Now open "gta.dat" and "images.txt" files with notepad, that located in:
    C:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV\viiv\data\
    and add this string inside of "gta.dat" file right under "#props files" comment:
    "IDE platform:/DATA/MAPS/PROPS/WINDOWS/GEN_WIN.IDE"
    also you need to add one string inside of "images.txt" file right in the end of file:
    "platformimg:/data/maps/props/windows/gen_win 1"
  • Close all the applications and save the changes, start game.
  • Open SNT with F3 button and select this function:
    "Object spawning -> spawn object by hash or name"
    and enter this decimal hash "3407476843" or you can press F10 button and enter name "cj_garage_door_big" - done.
  • If you want to spawn more objects and such stuff, you can copy almost anything from IV folder inside of viiv, following this logic. You will also need OpenIV and Notepad++ for this process. You can open and view 3d models with OpenIV. Open four files (two gta.dat and two images.txt) with notepad++. Also if you need to know model hash by name:
    http://www.gtamoddin...f_models_hashes
p.s. i don't know how to add and spawn new gta v objects to SNT base of objects, so this is only for IV standard stuff.

D2s6
  • D2s6

    Rat

  • Members
  • Joined: 01 May 2009

#13

Posted 03 May 2014 - 11:06 AM Edited by D2s6, 03 May 2014 - 11:07 AM.

http://funkyimg.com/view/HbL7

 

Can anyone help me fix this problem!?

 

P.S.

I did follow all the steps that are above mentioned  


david_c
  • david_c

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 03 May 2014
  • Romania

#14

Posted 03 May 2014 - 07:52 PM

My game keeps crushing right after the loading is complete.

 

Any solutions?

 

Sorry for my bad english !


MT6
  • MT6

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 25 Apr 2014
  • Pakistan

#15

Posted 06 May 2014 - 06:54 AM

http://funkyimg.com/view/HbL7

 

Can anyone help me fix this problem!?

 

P.S.

I did follow all the steps that are above mentioned  

Try reinstalling game and if you are using pirated game then apply crack after installing patches :)


D2s6
  • D2s6

    Rat

  • Members
  • Joined: 01 May 2009

#16

Posted 06 May 2014 - 07:14 PM

 

http://funkyimg.com/view/HbL7

 

Can anyone help me fix this problem!?

 

P.S.

I did follow all the steps that are above mentioned  

Try reinstalling game and if you are using pirated game then apply crack after installing patches :)

 

 

I did reinstall the game but the problem persists, im starting to think that this issue is more related to my windows, which is windows 7 Service Pack 1 X86 , i also manage to get rid of that error, which was cause by some asi file, i dint get to see which one was, but like i said the game gives me an error right when it starts to load the graphics, thanks for you help :D 


MT6
  • MT6

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 25 Apr 2014
  • Pakistan

#17

Posted 08 May 2014 - 06:08 AM


 


http://funkyimg.com/view/HbL7
 
Can anyone help me fix this problem!?
 
P.S.
I did follow all the steps that are above mentioned  

Try reinstalling game and if you are using pirated game then apply crack after installing patches :)
 
 
I did reinstall the game but the problem persists, im starting to think that this issue is more related to my windows, which is windows 7 Service Pack 1 X86 , i also manage to get rid of that error, which was cause by some asi file, i dint get to see which one was, but like i said the game gives me an error right when it starts to load the graphics, thanks for you help :D 

Hey had you tried running GTA iv after installing patches or before installing GTA V mod?

Krzysztof87
  • Krzysztof87

    Player Hater

  • New Members
  • Joined: 12 Jun 2014
  • Poland

#18

Posted 12 June 2014 - 09:38 AM

Hello, I have a problem running the Mod, I have Grand Theft Auto IV 1.0.7.0 with steam, I downloaded and threw MOD directory with the game, but after running and waiting 2min app is crashing to the desktop. The game is unloaded after the bottom shows the load.
 

Spoiler

 

Do you have any idea?


MT6
  • MT6

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 25 Apr 2014
  • Pakistan

#19

Posted 20 June 2014 - 04:45 AM

Hello, I have a problem running the Mod, I have Grand Theft Auto IV 1.0.7.0 with steam, I downloaded and threw MOD directory with the game, but after running and waiting 2min app is crashing to the desktop. The game is unloaded after the bottom shows the load.
 

Spoiler

 

Do you have any idea?

Hey try to reinstall the game and then follow the whole method from A to Z again... :)


Ratchet_Buckit
  • Ratchet_Buckit

    Player Hater

  • New Members
  • Joined: 29 Jun 2014
  • None

#20

Posted 29 June 2014 - 05:31 AM

Hey, I'm actually having a problem restoring from this, I just want the old Niko Model back but OpenIV crashes when i click restore the mod.


YOLO5
  • YOLO5

    Player Hater

  • New Members
  • Joined: 14 Sep 2014
  • Pakistan

#21

Posted 14 September 2014 - 06:31 AM Edited by YOLO5, 14 September 2014 - 06:33 AM.

Hey i'm having problem in GTA IV. While I've done installing the game it gives an error that " gta iv ordinal 42 not found xlive.dll " And when i fixed that error by googleing it, another error occurs in Social Club window, when i click on play it says " Unable to load:(
And one more thing, the game i've installed only occupies 10 GB of space in my HDD  :/ and i'm so Damn Shocked and confused cu'z every one says it requires 16 Gb of space.
Please Guys Help Me Out Please. I just can't live without playing that game.


shooomy
  • shooomy

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 06 Oct 2014
  • Palestine

#22

Posted 06 October 2014 - 05:18 PM

hi

when i want download gta viiv mode from http://gta4.re/ , it said ( 404 - File or directory not found )

 

anyone have another link to download it ?


shooomy
  • shooomy

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 06 Oct 2014
  • Palestine

#23

Posted 06 October 2014 - 10:56 PM

anyone have gta viiv  can re-upload it to new link ? please

 

becouse this link http://gta4.re/ not work

 

i want it necessary


faizydroid
  • faizydroid

    Player Hater

  • New Members
  • Joined: 01 Nov 2014
  • India

#24

Posted 02 November 2014 - 08:00 AM

can some1 upload these files?

"RIL.ViIV.Tooling.asi"     

"RIL.ViIV.EpisodeHook.dll


naunaud84820
  • naunaud84820

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 11 Aug 2014
  • France

#25

Posted 02 November 2014 - 03:30 PM Edited by naunaud84820, 02 November 2014 - 03:38 PM.

can some1 upload these files?

"RIL.ViIV.Tooling.asi"     

"RIL.ViIV.EpisodeHook.dll

me too please

i've found this link in html source on gta4.re http://lilycove.hack...viiv-alpha1.zip





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users