Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Problem after exporting models

3 replies to this topic
Viper_nl
  • Viper_nl

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 03 Apr 2014
  • None

#1

Posted 03 April 2014 - 11:25 PM Edited by Viper_nl, 03 April 2014 - 11:29 PM.

Hello guys!

 

I'm working on a new mod and it's my first one. I wanted to convert models from GTA IV and import it in GTA SA.

When I convert a model and convert the textures successfully and import it in the game I found that the model doesn't load the textures (the model is white).

 

I tried the following to convert a model:

 

1. Importing the model (.wdr) in Zmodeler and export it as (.dff) and import it in the game.

2. Importing the model in 3DS MAX 2013 by using GIMS IV (.odr) and exporting it by Kam's max script. Firstly when I was trying to export the model from Kam's max it gave me the message that starts with: (unknown property "diffuse"). I tried to export the model to (.3ds) and then export it to (.dff) but the problem is still existing. Finally I tried to assign material to selection after importing the model from GIMS IV but after exporting nothing changed!

 

Please help  :cry:  :panic:


Black Mantis
  • Black Mantis

    TH3 Don

  • Members
  • Joined: 07 Jun 2010
  • Syria

#2

Posted 04 April 2014 - 08:22 PM

have you add the textures of models in the game first? when the model is white that's mean there's no matching textures or missing in the game....

which DFF you tired replace with your models? CJ or peds? be more specific  :sigh:


Viper_nl
  • Viper_nl

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 03 Apr 2014
  • None

#3

Posted 04 April 2014 - 09:52 PM

have you add the textures of models in the game first? when the model is white that's mean there's no matching textures or missing in the game....

which DFF you tired replace with your models? CJ or peds? be more specific  :sigh:

It's a building model from GTA IV. I added the textures of the model in game but the model didn't load the textures. Also before converting the model (.wdr) it appeared in 3ds max with the textures.


Black Mantis
  • Black Mantis

    TH3 Don

  • Members
  • Joined: 07 Jun 2010
  • Syria

#4

Posted 04 April 2014 - 10:19 PM

 

have you add the textures of models in the game first? when the model is white that's mean there's no matching textures or missing in the game....

which DFF you tired replace with your models? CJ or peds? be more specific  :sigh:

It's a building model from GTA IV. I added the textures of the model in game but the model didn't load the textures. Also before converting the model (.wdr) it appeared in 3ds max with the textures.

 

Make sure you rename the textures which you added/replaced in TXD is exactly with texture's name you're using in 3ds max and in same format (png/bmp)

When you did it, the model should show up in game with textures....





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users