Quantcast

Jump to content

» «
Photo
- - - - -

[STORIES/REL] Converted Maps

589 replies to this topic
TommyV.
  • TommyV.

    Tommy Vercetti

  • Members
  • Joined: 20 Aug 2013
  • None

#541

Posted 22 July 2014 - 06:11 PM

You two,stop the war!
  • Mr. Jago, ToyGT_one, SaL_Leone and 1 other like this

KBG
  • KBG

    8-bit.

  • Members
  • Joined: 05 Mar 2013
  • India

#542

Posted 22 July 2014 - 06:19 PM

They are actually doing this in other threads too.

sharpie_eastern
  • sharpie_eastern

    Do it thyself

  • Members
  • Joined: 25 Oct 2008
  • United-States

#543

Posted 22 July 2014 - 06:38 PM Edited by sharpie_eastern, 22 July 2014 - 06:40 PM.

You have no idea how dumb you look right now.

And repeating the same phrase time after time again doesn't make you look dumb? How long was I gone....
Simply lookin if he could post a mirror up or not. Why do you post these pointless post, it literally results in nothing. Get over your angst against me.
  • Mega and MMProductions like this

ToyGT_one
  • ToyGT_one

    No, GOD NOOOO!!!! I'M NOT A GODDAMN RICER

  • Members
  • Joined: 17 Sep 2012
  • European-Union

#544

Posted 23 July 2014 - 01:29 AM

I'm really noob at installing this on VC, even when i install the map after cleaning it, it doesn't load it and to check i used med and the map is there.

Tried on SA and it crash at loading new game.

 

i must've done wrong thing so anyone can tell me the tutorial on how i install this? on all versions (mainly Vice city).


guard3
  • guard3

    Liberty City Finest

  • Members
  • Joined: 21 Jul 2013
  • Greece

#545

Posted 23 July 2014 - 08:59 AM

You're gonna need knowledge in editing gtavc.dat, and default.dat in case you're installing it in a separate img.


KBG
  • KBG

    8-bit.

  • Members
  • Joined: 05 Mar 2013
  • India

#546

Posted 23 July 2014 - 09:39 AM

I'm really noob at installing this on VC, even when i install the map after cleaning it, it doesn't load it and to check i used med and the map is there.
Tried on SA and it crash at loading new game.
 
i must've done wrong thing so anyone can tell me the tutorial on how i install this? on all versions (mainly Vice city).

There is a little tutorial which you can find a few pages back. Hope it would help for ya. :)
  • MMProductions likes this

guard3
  • guard3

    Liberty City Finest

  • Members
  • Joined: 21 Jul 2013
  • Greece

#547

Posted 24 July 2014 - 11:45 AM

There's also VC Limit Aduster...


KBG
  • KBG

    8-bit.

  • Members
  • Joined: 05 Mar 2013
  • India

#548

Posted 24 July 2014 - 03:50 PM

Yeah.

ToyGT_one
  • ToyGT_one

    No, GOD NOOOO!!!! I'M NOT A GODDAMN RICER

  • Members
  • Joined: 17 Sep 2012
  • European-Union

#549

Posted 24 July 2014 - 06:10 PM Edited by ToyGT_one, 24 July 2014 - 06:16 PM.

Okay here's steps i used to install it:

  1. Map cleaner.
  2. converted commer as test with id offset as 640 (first free id was 639).
  3. culling patcher.
  4. coll map convert with game.dtz, gta3ps2.img and nothing on dff (since it says you don't need the dff for vc).
  5. added the files to gta3.img and rebuilt it.
  6. edited gta_vc.dat for col, ipl and ide.
  7. used la 2.0 to allow more.....
  8. test it (new game)

and results are...........game crash.......

i can see the map with med.

 

btw last time i did it, there was no map loaded in game.


guard3
  • guard3

    Liberty City Finest

  • Members
  • Joined: 21 Jul 2013
  • Greece

#550

Posted 24 July 2014 - 08:24 PM Edited by guard3, 24 July 2014 - 08:33 PM.

Med reads gta_vc.dat, so if you wrote everything correctly, Med will display the map. If you messed up with LA or with matching ids and wrong IDE id offsets, the game will crash.

 

What you should do (or at least what I did):

1 Map Cleaner, making sure Read only of the game directory is unchecked before cleaning

2 Convert colmap selecting game.dtz and gta3ps2.img, Vice City output, id 640

3 Put "colmap" in data\maps

4 Convert ex. COMMER, Vice City output, id (check colmap.IDE and use the next id, ex. colmap:2180 -> commer id:2181), build img, optimise mesh and all that stuff

5 Put COMMER.IMG in models and commer directory in data maps

6 gta_vc.dat:

 

IDE DATA\MAPS\COLMAP\colmap.IDE

IDE DATA\MAPS\COMMER\commer.IDE

 

COLFILE 0 DATA\MAPS\COLMAP\COLMAP.COL

COLFILE 0 DATA\MAPS\COMMER\COMMER.COL

 

IPL DATA\MAPS\COLMAP\colmap.ipl

IPL DATA\MAPS\COMMER\commer.ipl

 

7 default.dat:

 

#data images

CDIMAGE MODELS\COMMER.IMG

8 Use VC Limit Adjuster

9 Voilà!

 

But, if you do what you previously did, then everything should run well... So you must be doing something wrong with the Limit Adjuster. I recommend using LA v1.0 by steve-m, which is more stable, and change the limits. LA v2 beta 6 is used only in neccessity...

Or, you must be doing something wrong with the colmap id offset if you didn't previously check on commer.IDE last entry id.

  • MAJEST1C_R3 and ToyGT_one like this

ToyGT_one
  • ToyGT_one

    No, GOD NOOOO!!!! I'M NOT A GODDAMN RICER

  • Members
  • Joined: 17 Sep 2012
  • European-Union

#551

Posted 25 July 2014 - 01:38 PM

Thanks for help.

  • guard3 likes this

guard3
  • guard3

    Liberty City Finest

  • Members
  • Joined: 21 Jul 2013
  • Greece

#552

Posted 25 July 2014 - 03:05 PM

No problem... But any map and LOD errors need to be fixed by hand... Check previous posts.


ToyGT_one
  • ToyGT_one

    No, GOD NOOOO!!!! I'M NOT A GODDAMN RICER

  • Members
  • Joined: 17 Sep 2012
  • European-Union

#553

Posted 25 July 2014 - 03:48 PM

No problem... But any map and LOD errors need to be fixed by hand... Check previous posts.

Like Portland LOD + Normal at the same time? i already know that.

Thanks again btw.


shake93
  • shake93

    Old school never die

  • Members
  • Joined: 01 Sep 2012
  • None

#554

Posted 29 July 2014 - 01:34 PM Edited by shake93, 29 July 2014 - 01:36 PM.

Hi ! first i want to say awesome job dude and in the second place can you please tell me the name of dff and txd files of Joey's garage from GTA:III LCS ? here is a picture to understand exactly what i mean:

 

gta3_130.jpg

 

Since it's a lot of files in archive and i just want this garage to import in SA :rol:


guard3
  • guard3

    Liberty City Finest

  • Members
  • Joined: 21 Jul 2013
  • Greece

#555

Posted 29 July 2014 - 01:44 PM

Open in med...


ssbawesome
  • ssbawesome

    Tromboning

  • Members
  • Joined: 01 Aug 2013
  • United-States

#556

Posted 29 July 2014 - 02:03 PM

I don't believe that an interior of Joey's Garage appears in LCS. Correct me if I'm wrong.

  • SaL_Leone likes this

guard3
  • guard3

    Liberty City Finest

  • Members
  • Joined: 21 Jul 2013
  • Greece

#557

Posted 29 July 2014 - 02:32 PM

Oh yep! You're right!

Missed that...


KBG
  • KBG

    8-bit.

  • Members
  • Joined: 05 Mar 2013
  • India

#558

Posted 30 July 2014 - 09:07 AM

I think the garage interior files are in GTA III..

guard3
  • guard3

    Liberty City Finest

  • Members
  • Joined: 21 Jul 2013
  • Greece

#559

Posted 16 August 2014 - 02:04 PM

@Maject1c_R3, is there any progress with the LCS cars?


sharpie_eastern
  • sharpie_eastern

    Do it thyself

  • Members
  • Joined: 25 Oct 2008
  • United-States

#560

Posted 16 August 2014 - 03:07 PM

Heaven forbid one of us ask for a mirror

  • ssbawesome likes this

_CP_
  • _CP_

    Group: Vice City Stories team

  • Feroci
  • Joined: 27 Dec 2007
  • Poland
  • Best Map 2013 "ViceCityStories PC Edition"

#561

Posted 16 August 2014 - 05:52 PM

Since it's a lot of files in archive and i just want this garage to import in SA :rol:

I always thought, that Joey's garage is used in Transfener car mod shop in SA.


Kalvin
  • Kalvin

  • Zaibatsu
  • Joined: 06 Apr 2011
  • United-Kingdom

#562

Posted 16 August 2014 - 06:02 PM Edited by Kalvin, 16 August 2014 - 06:03 PM.

I always thought, that Joey's garage is used in Transfener car mod shop in SA.

It is, they reused Joey's Garage's interior for the Transfender Mod Shop in SA, with a few edits.


MAJEST1C_R3
  • MAJEST1C_R3

    Goodfella

  • Feroci
  • Joined: 21 Oct 2011
  • Russia

#563

Posted 17 August 2014 - 05:33 PM

http://www.mediafire...es_Big_Pack.rar

 

ztcdgv0.jpg

  • Mr. Jago, KBG, guard3 and 1 other like this

Johnny_D
  • Johnny_D

    inb4 cool kids

  • Members
  • Joined: 13 Apr 2014
  • None

#564

Posted 17 August 2014 - 05:52 PM Edited by Johnny_D, 17 August 2014 - 05:52 PM.

He has made his return! :D

  • guard3 likes this

KBG
  • KBG

    8-bit.

  • Members
  • Joined: 05 Mar 2013
  • India

#565

Posted 18 August 2014 - 04:06 AM

Cool. :)

MAJEST1C_R3
  • MAJEST1C_R3

    Goodfella

  • Feroci
  • Joined: 21 Oct 2011
  • Russia

#566

Posted 20 August 2014 - 05:40 PM

Tired to wait gtagarage moderators
  • GeneralSteve93, guard3 and MMProductions like this

GeneralSteve93
  • GeneralSteve93

    GTA Gamer

  • Members
  • Joined: 03 Jan 2013
  • Greece

#567

Posted 20 August 2014 - 05:59 PM

You're right!!!

  • guard3 likes this

guard3
  • guard3

    Liberty City Finest

  • Members
  • Joined: 21 Jul 2013
  • Greece

#568

Posted 20 August 2014 - 06:11 PM Edited by guard3, 20 August 2014 - 06:12 PM.

100% agree!

 

And to get back to maps, I have noticed that when I convert the VCS colmap, my game crashes...

  • GeneralSteve93 and MMProductions like this

MAJEST1C_R3
  • MAJEST1C_R3

    Goodfella

  • Feroci
  • Joined: 21 Oct 2011
  • Russia

#569

Posted 21 August 2014 - 05:43 PM

100% agree!
 
And to get back to maps, I have noticed that when I convert the VCS colmap, my game crashes...

First collision (large stretched cube) is broken. Delete this cube, optimise collision and game will run
  • guard3 and MMProductions like this

guard3
  • guard3

    Liberty City Finest

  • Members
  • Joined: 21 Jul 2013
  • Greece

#570

Posted 30 August 2014 - 05:25 PM

Also, is it possible to make it convert dummies too? 

And, how to get Pinetrees in VCS map?!?!?

  • MMProductions likes this




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users