Quantcast

Jump to content

» «
Photo

SilentPatch

RW Released
6,356 replies to this topic
George Costanza
  • George Costanza

  • The Yardies
  • Joined: 04 Jan 2009
  • None
  • [Rockstar Editor Awards 2017] Best Rockstar Editor Short
    Best Total Overhaul 2017 Contribution [GTA: Underground]
    l33t p05T3r 5t34l3r 2017
    Worst Sheep 2017
    Spam Commando 2017
    Best Conversion 2016 [GTA: Underground] [Contribution]

#3931

Posted 09 January 2016 - 02:57 PM

No it doeesn't. In that case I would probably need a pix frame...

Whose pix frame? From those who have them working or not working?

LINK/2012
  • LINK/2012

    LIVIN' IN CODE

  • Feroci
  • Joined: 30 Jan 2011
  • Brazil
  • Best Tool 2014 [Mod Loader]
    Contribution Award [Mods]

#3932

Posted 09 January 2016 - 02:59 PM

Silent, I have no idea about how make a pix frame, just if you teach me how. Or someone more skilled can do this.

http://gtaforums.com...c/?p=1066544517

But instead of getting the DX SDK (which is big), get just this standalone executable http://www.mediafire...0f3/PIX_x86.zip

  • lpgunit likes this

TWIST_OF_HATE
  • TWIST_OF_HATE

    Thug

  • Members
  • Joined: 30 Nov 2014
  • Ukraine

#3933

Posted 09 January 2016 - 03:25 PM Edited by TWIST_OF_HATE, 09 January 2016 - 04:48 PM.

LINK/2012, so I need to take a pix frame at the moment when lens flare should be appeared ? For example, after starting new game, there should be lens flare at morning.

 

Update:

So I did a frame, where lens flare should appear I think, 39 mb file, will upload it on mediafire and post a link as soon as file be uploaded.

http://www.mediafire...2y1/Run1.PIXRun


Silent
  • Silent

    Chief Vision™ Alterer

  • GTA Mods Staff
  • Joined: 01 Feb 2010
  • Poland
  • Most Helpful in Modding 2017
    Most Helpful [Modding] 2016
    Contribution Award [Mods]
    Best Script/Plugin 2014 [SilentPatch]
    Most Respected 2014
    Most Helpful [Mods] 2014
    Most Helpful [GTA] 2013
    Most Helpful [Mods] 2013
    Most Talented [Modding] 2013
    Best Map 2013 [ViceCityStories PC Edition]
    Best Vehicle 2013 [III Aircraft]
    Most Helpful [Mods] 2012
    Modder of the Year 2012

#3934

Posted 09 January 2016 - 07:39 PM

God, these frames are useless when being inspected on a different PC... that would actually need to be checked remotely, via TeamViewer or something :/

Inadequate
  • Inadequate

    Midnight Emulator

  • Members
  • Joined: 11 Apr 2012
  • None

#3935

Posted 09 January 2016 - 07:59 PM

I will help you, but I don't have my AMD PC available right now, and Intel card (GMA 256, I know is a s*it) should work? On it the lens flare doesn't appears too.


Silent
  • Silent

    Chief Vision™ Alterer

  • GTA Mods Staff
  • Joined: 01 Feb 2010
  • Poland
  • Most Helpful in Modding 2017
    Most Helpful [Modding] 2016
    Contribution Award [Mods]
    Best Script/Plugin 2014 [SilentPatch]
    Most Respected 2014
    Most Helpful [Mods] 2014
    Most Helpful [GTA] 2013
    Most Helpful [Mods] 2013
    Most Talented [Modding] 2013
    Best Map 2013 [ViceCityStories PC Edition]
    Best Vehicle 2013 [III Aircraft]
    Most Helpful [Mods] 2012
    Modder of the Year 2012

#3936

Posted 09 January 2016 - 08:06 PM Edited by Silent, 09 January 2016 - 08:09 PM.

Also do note it's better to test this without p2dfx or any DK's im** (imfx/imvehft) mod installed.

I'll bake another test version in a while, curious if it's really caused by sprite buffering...

Inadequate
  • Inadequate

    Midnight Emulator

  • Members
  • Joined: 11 Apr 2012
  • None

#3937

Posted 09 January 2016 - 08:08 PM

Also do note it's better to test this without p2dfx or any DK's im** (imfx/imvehft) mode installed.

I have a clean installation. Probably only Modloader, SilentPatch and SkyGfx. :D


Silent
  • Silent

    Chief Vision™ Alterer

  • GTA Mods Staff
  • Joined: 01 Feb 2010
  • Poland
  • Most Helpful in Modding 2017
    Most Helpful [Modding] 2016
    Contribution Award [Mods]
    Best Script/Plugin 2014 [SilentPatch]
    Most Respected 2014
    Most Helpful [Mods] 2014
    Most Helpful [GTA] 2013
    Most Helpful [Mods] 2013
    Most Talented [Modding] 2013
    Best Map 2013 [ViceCityStories PC Edition]
    Best Vehicle 2013 [III Aircraft]
    Most Helpful [Mods] 2012
    Modder of the Year 2012

#3938

Posted 09 January 2016 - 08:10 PM Edited by Silent, 09 January 2016 - 08:16 PM.

Interesting though, if the cause is really sprite buffering then Ash's VCSPC build won't be showing ANY coronas on the cards with this issue  :whistle:
 
EDIT:
Try this?
https://dl.dropboxus...lentPatchSA.asi
  • mirh likes this

George Costanza
  • George Costanza

  • The Yardies
  • Joined: 04 Jan 2009
  • None
  • [Rockstar Editor Awards 2017] Best Rockstar Editor Short
    Best Total Overhaul 2017 Contribution [GTA: Underground]
    l33t p05T3r 5t34l3r 2017
    Worst Sheep 2017
    Spam Commando 2017
    Best Conversion 2016 [GTA: Underground] [Contribution]

#3939

Posted 09 January 2016 - 08:21 PM

Silent could you also look into languages in SA? Pls

Inadequate
  • Inadequate

    Midnight Emulator

  • Members
  • Joined: 11 Apr 2012
  • None

#3940

Posted 09 January 2016 - 08:25 PM

No lensflare here with Intel.


mirh
  • mirh

    Prankster

  • Members
  • Joined: 01 Aug 2012
  • Italy

#3941

Posted 10 January 2016 - 02:01 PM

The issue doesn't happen on my ancient ATI-based notebook :( Won't be that easy to check if I fixed it.

Intriguing.

 

How old? Which card and driver version?

A lot of breakups happens during time1. And sometimes it's just about replacing dlls :s


Dash Shack
  • Dash Shack

    Rat

  • Members
  • Joined: 12 May 2015
  • Turkey

#3942

Posted 10 January 2016 - 02:50 PM

Interesting though, if the cause is really sprite buffering then Ash's VCSPC build won't be showing ANY coronas on the cards with this issue  :whistle:
 
EDIT:
Try this?
https://dl.dropboxus...lentPatchSA.asi

 

My GPU model is: ATİ Radeon HD 6350 and the result:

 

8hbvZIJ.png


Silent
  • Silent

    Chief Vision™ Alterer

  • GTA Mods Staff
  • Joined: 01 Feb 2010
  • Poland
  • Most Helpful in Modding 2017
    Most Helpful [Modding] 2016
    Contribution Award [Mods]
    Best Script/Plugin 2014 [SilentPatch]
    Most Respected 2014
    Most Helpful [Mods] 2014
    Most Helpful [GTA] 2013
    Most Helpful [Mods] 2013
    Most Talented [Modding] 2013
    Best Map 2013 [ViceCityStories PC Edition]
    Best Vehicle 2013 [III Aircraft]
    Most Helpful [Mods] 2012
    Modder of the Year 2012

#3943

Posted 10 January 2016 - 03:15 PM

Alright, then I have no clue what causes it... guess pix + TeamViewer really is the only way to go. Shame.

How old? Which card and driver version?
A lot of breakups happens during time1. And sometimes it's just about replacing dlls :s


ATI Radeon Xpress 200M with drivers probably older than lil weasel.
  • ZT- likes this

TWIST_OF_HATE
  • TWIST_OF_HATE

    Thug

  • Members
  • Joined: 30 Nov 2014
  • Ukraine

#3944

Posted 10 January 2016 - 09:38 PM

Silent, you can pm me about this TeamViewer thing, perhaps it will help.

SilverRST
  • SilverRST

    Boss

  • Members
  • Joined: 25 Mar 2013
  • None

#3945

Posted 11 January 2016 - 01:55 AM

Damn, how the f*ck can R* f*ck this sh*t so badly about a simple features like lens flare?!
These are R* employees:
Spoiler
  • Snoops27 likes this

miclin
  • miclin

    old stager

  • Members
  • Joined: 22 Mar 2009
  • Germany

#3946

Posted 11 January 2016 - 07:07 AM Edited by miclin, 11 January 2016 - 07:08 AM.

GTA SA BUG:  Player has Chainsaw --> walks over dropped Nitestick from Police Ped --> has Nitestick (without pressing TAB)

 

tested in vanilla GTA Sa with Silents patch & private TC


The Hero
  • The Hero

    Into TheGame!!!

  • Feroci
  • Joined: 25 Jan 2005
  • Germany
  • Best Total Overhaul 2017 Contribution [GTA: Underground]
    Most Helpful Modding 2016 [Honorable Mention]
    Best Script or Plugin 2016 [SkyGfx]
    Contribution Award [Mods]

#3947

Posted 11 January 2016 - 08:45 AM

Silent and I have been debugging the lens flare with inadequate yesterday but still couldn't figure out the issue. When you remove the texture you can see the geometry being rendered and even with a completely white texture you see it but as soon as you try to use a proper texture it just disappears :/

  • mirh likes this

miclin
  • miclin

    old stager

  • Members
  • Joined: 22 Mar 2009
  • Germany

#3948

Posted 11 January 2016 - 08:56 AM

Silent and I have been debugging the lens flare with inadequate yesterday but still couldn't figure out the issue. When you remove the texture you can see the geometry being rendered and even with a completely white texture you see it but as soon as you try to use a proper texture it just disappears :/

maybe something with alpha channel rendering? (cause blank white works?)


The Hero
  • The Hero

    Into TheGame!!!

  • Feroci
  • Joined: 25 Jan 2005
  • Germany
  • Best Total Overhaul 2017 Contribution [GTA: Underground]
    Most Helpful Modding 2016 [Honorable Mention]
    Best Script or Plugin 2016 [SkyGfx]
    Contribution Award [Mods]

#3949

Posted 11 January 2016 - 09:29 AM

The texture has no alpha. I hope we can continue today to find out what's wrong.


miclin
  • miclin

    old stager

  • Members
  • Joined: 22 Mar 2009
  • Germany

#3950

Posted 11 January 2016 - 09:39 AM

The texture has no alpha. I hope we can continue today to find out what's wrong.

Is it just black/white/shades and RGBA applied codewise?


Silent
  • Silent

    Chief Vision™ Alterer

  • GTA Mods Staff
  • Joined: 01 Feb 2010
  • Poland
  • Most Helpful in Modding 2017
    Most Helpful [Modding] 2016
    Contribution Award [Mods]
    Best Script/Plugin 2014 [SilentPatch]
    Most Respected 2014
    Most Helpful [Mods] 2014
    Most Helpful [GTA] 2013
    Most Helpful [Mods] 2013
    Most Talented [Modding] 2013
    Best Map 2013 [ViceCityStories PC Edition]
    Best Vehicle 2013 [III Aircraft]
    Most Helpful [Mods] 2012
    Modder of the Year 2012

#3951

Posted 11 January 2016 - 10:22 AM

The same texture is being applied to sun glow and this one works fine - pretty weird.

SilverRST
  • SilverRST

    Boss

  • Members
  • Joined: 25 Mar 2013
  • None

#3952

Posted 11 January 2016 - 10:23 AM Edited by SilverRST, 11 January 2016 - 10:24 AM.

Silent and I have been debugging the lens flare with inadequate yesterday but still couldn't figure out the issue. When you remove the texture you can see the geometry being rendered and even with a completely white texture you see it but as soon as you try to use a proper texture it just disappears :/

What. Actual. F*ck

Silent
  • Silent

    Chief Vision™ Alterer

  • GTA Mods Staff
  • Joined: 01 Feb 2010
  • Poland
  • Most Helpful in Modding 2017
    Most Helpful [Modding] 2016
    Contribution Award [Mods]
    Best Script/Plugin 2014 [SilentPatch]
    Most Respected 2014
    Most Helpful [Mods] 2014
    Most Helpful [GTA] 2013
    Most Helpful [Mods] 2013
    Most Talented [Modding] 2013
    Best Map 2013 [ViceCityStories PC Edition]
    Best Vehicle 2013 [III Aircraft]
    Most Helpful [Mods] 2012
    Modder of the Year 2012

#3953

Posted 11 January 2016 - 10:15 PM

YES
  • George Costanza, Claude_Lib, BlackScout and 1 other like this

Kalvin
  • Kalvin

    Bald

  • BUSTED!
  • Joined: 06 Apr 2011
  • United-Kingdom
  • Best Total Overhaul 2017 Contribution [GTA: Underground]
    Best Graphics Artist 2017
    Campaign Poster Winner 2017
    14K Doggo/Catto-Chop Winner 2017
    Best GTAGarage Staff 2017
    Most Talented [Graphics] 2016
    Best Crew 2016 [The Daily Globe]
    Crew Poster Battle Winner 2016
    Best Conversion 2016 [GTA: Underground] [Contribution]
    Best Workshop 2016 [Honorable mention]
    Most Desperate Campaign Poster 2015
    April Fools Winner 2015
    Champion Guinea Pig [GTAFMC]
    Most Annoying Member [All Time]
    Biggest Asskisser 2014
    Contribution Award [Mods]
    Best Total Overhaul 2014 [GTA SA Beta Edition]
    Biggest Asskisser 2013

#3954

Posted 11 January 2016 - 10:20 PM

WHAT
  • BlackScout likes this

Inadequate
  • Inadequate

    Midnight Emulator

  • Members
  • Joined: 11 Apr 2012
  • None

#3955

Posted 11 January 2016 - 10:21 PM

IT'S FIXED


Claude_Lib
  • Claude_Lib

    Talkative like never before

  • Members
  • Joined: 26 Jun 2009
  • Russia

#3956

Posted 11 January 2016 - 10:30 PM

CONGRATULATIONS

The Hero
  • The Hero

    Into TheGame!!!

  • Feroci
  • Joined: 25 Jan 2005
  • Germany
  • Best Total Overhaul 2017 Contribution [GTA: Underground]
    Most Helpful Modding 2016 [Honorable Mention]
    Best Script or Plugin 2016 [SkyGfx]
    Contribution Award [Mods]

#3957

Posted 11 January 2016 - 10:32 PM Edited by The Hero, 11 January 2016 - 10:35 PM.

R* didn't call a function that initialized some values in the lens flare mesh. For some reason it still worked with some hardware but not with others. Good thing LORD Silent caught that mistake :)

Praise Silent!!!

 

EDIT: Goddammit Silent!!

  • George Costanza, Claude_Lib, mirh and 6 others like this

BlackScout
  • BlackScout

    Group Therapy

  • Members
  • Joined: 08 Sep 2013
  • None

#3958

Posted 11 January 2016 - 10:43 PM

:cookie:  :cookie:  :cookie:  :cookie:  :cookie:  5 cookies for Silent!!


Claude_Lib
  • Claude_Lib

    Talkative like never before

  • Members
  • Joined: 26 Jun 2009
  • Russia

#3959

Posted 11 January 2016 - 10:45 PM

Now seriously, how long is left until you guys fully recreate the whole game? I'd say 2-3 years at this pace.

Silent
  • Silent

    Chief Vision™ Alterer

  • GTA Mods Staff
  • Joined: 01 Feb 2010
  • Poland
  • Most Helpful in Modding 2017
    Most Helpful [Modding] 2016
    Contribution Award [Mods]
    Best Script/Plugin 2014 [SilentPatch]
    Most Respected 2014
    Most Helpful [Mods] 2014
    Most Helpful [GTA] 2013
    Most Helpful [Mods] 2013
    Most Talented [Modding] 2013
    Best Map 2013 [ViceCityStories PC Edition]
    Best Vehicle 2013 [III Aircraft]
    Most Helpful [Mods] 2012
    Modder of the Year 2012

#3960

Posted 11 January 2016 - 10:54 PM

Enjoy testing! Might benefit nvidia users too since stock lensflare drawing code is quite funky.

https://dl.dropboxus...lentPatchSA.asi

Thanks to Inadequate for letting me and The Hero play around his PC in order to figure out this issue :)
  • The Hero, gamerzworld, pep legal and 10 others like this




2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users