Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Can't switch characters after online update.

18 replies to this topic
jimmylh
  • jimmylh

    not a player hater

  • Members
  • Joined: 13 Jul 2006

#1

Posted 01 October 2013 - 12:26 PM Edited by jimmylh, 01 October 2013 - 12:28 PM.

Xbox 360. After the update this morning, I can no longer switch characters during single play. I tried a different controller, same thing. Re-started xbox and re-loaded the game, still doesn't work. I'm on the last heist mission too. It was working fine until the update.


ansimi
  • ansimi

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 01 Oct 2013

#2

Posted 01 October 2013 - 12:41 PM

Same happened with me but on PS3... This probably means that it is the update thats bugging the game


bruisedeye
  • bruisedeye

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 01 Oct 2013

#3

Posted 01 October 2013 - 12:46 PM

Same bullsh*t happens with me! And on same mission I dont want to re-do.

 

But i found if you load another save from an earlier point it works fine! But my only other save point is 35% And its ages away ffs.


Gunslinger_GK
  • Gunslinger_GK

    STRR Lieutenant

  • Members
  • Joined: 16 Jul 2013
  • France

#4

Posted 01 October 2013 - 12:57 PM Edited by Gunslinger_GK, 01 October 2013 - 01:24 PM.

Can't change character too and can not start any single mission, the cutscene doesn't start at all.
PS3


MG0902
  • MG0902

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 01 Oct 2013
  • Netherlands

#5

Posted 01 October 2013 - 12:57 PM

Same problem here. I need to ride a truck full of exotic cars to paleto bay. When he says switch to franklin the switch wheel won't pop up


Okiri
  • Okiri

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 20 Sep 2013

#6

Posted 01 October 2013 - 12:59 PM

Happened to me, reloaded and its working fine now.


jarfcl
  • jarfcl

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 19 Sep 2013

#7

Posted 01 October 2013 - 01:13 PM

can't change character too, i'm stuck on franklin at 65%of the game. I relaunched previous loaded game, and it worked fine again. This is definitely because of something with the online patch... never had problem before, and it happened after i tried connect (and didnt succeed btw :( )

Xbox 360


ansimi
  • ansimi

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 01 Oct 2013

#8

Posted 01 October 2013 - 01:27 PM

Happened to me, reloaded and its working fine now.

What do you mean by "Reloaded"? Reinstall the full 8 GB of the disk or Load the saved game?


Archaic64
  • Archaic64

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 01 Oct 2013

#9

Posted 01 October 2013 - 01:45 PM

Same for me. The mission icons disappear when I get too close and the actual story mission icon just isn't there.


Scheintot887
  • Scheintot887

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 26 Sep 2013

#10

Posted 01 October 2013 - 04:06 PM Edited by Scheintot887, 01 October 2013 - 04:07 PM.

This problem appears when you open the internet on your phone. Atleast this is the cause for me. When I reload the savegame then I can choose every character again. But when I open the ingame internet again it causes the same bug all the time. I tried to open a new game and then it disappeared but just for the new game save files, not for the old one. You could try to start an older mission in your mainmenu, after you finished it, it might be gone until your open your phone internet. I hope they will fix it so fast as possible.


spk632
  • spk632

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 01 Oct 2013

#11

Posted 01 October 2013 - 07:16 PM

Did anybody use cheats since playing? That might add into the problem

Drunk Norwegian
  • Drunk Norwegian

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 01 Oct 2013

#12

Posted 01 October 2013 - 07:23 PM

can't change character too, i'm stuck on franklin at 65%of the game. I relaunched previous loaded game, and it worked fine again. This is definitely because of something with the online patch... never had problem before, and it happened after i tried connect (and didnt succeed btw :( )

Xbox 360

Exactly the same problem here, no luck joining the online action either, nice update!


Tamnam
  • Tamnam

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 02 Oct 2013

#13

Posted 02 October 2013 - 07:54 PM

Hi, what ahold we do? Wait for another update or try to reload earlier mission which take a lot of time?

tator1
  • tator1

    Tator Flowers

  • Members
  • Joined: 09 Aug 2012

#14

Posted 02 October 2013 - 08:31 PM

Happened to me, i just reloaded my save file & it worked perfect.


The_Big_Lebowski
  • The_Big_Lebowski

    Rat

  • Members
  • Joined: 29 Sep 2013

#15

Posted 03 October 2013 - 08:25 PM

Can't use the down button indeed. very annoying.


reddog093
  • reddog093

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 05 Oct 2013

#16

Posted 05 October 2013 - 04:05 PM

Same here. Xbox 360 and halfway through the game.  Stuck as Trevor.


meanman25
  • meanman25

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 Oct 2013

#17

Posted 08 October 2013 - 04:27 PM

I had this problem too. I managed to solve it last night on my PS3. The problem started after the first time I tried logging into GTA O. I was able to create an online profile, save and it failed to load an online session. From then on, I couldn't bring up the character wheel in single player. After reading several forums, this is how I solved my problem: steal a taxi, begin the taxi missions by pressing L3 (not sure what button on x360), take a few fares (for me it was 3-4 fares), eventually you'll get a phone call from Franklin or Lester. Go to where they ask you to go and you should be able to start the mission and use the character wheel again.


trk29
  • trk29

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 07 Oct 2013

#18

Posted 08 October 2013 - 08:02 PM

I will try this tonight.

digitallyblind
  • digitallyblind

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 19 Dec 2013

#19

Posted 19 December 2013 - 03:43 AM

This issue has been temporarly resolved with a mod

 

 

no patches,updates required

just start a taxi mission and you will get a call.after that you can switch charectors

 

 

 

source

http://www.digitally...switch-bug.html





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users