Quantcast

Jump to content

» «
Photo

"Added" A320 explodes as I try to move it

1 reply to this topic
swapnil2809
  • swapnil2809

    The Engineer

  • Members
  • Joined: 11 Dec 2006

#1

Posted 25 September 2013 - 06:16 PM

This is the 4th vehicle that I have added to SA. It's an A320 airplane, first airplane that I added. All's fine until I try to drive/fly it. It looks good, game does not crash when I spawn it. Game does not crash when I enter it. Just that when I press 'W', I see black smoke and before I can get off the damned thing, it explodes.

 

Please see below all the handling/vehicles lines:

 

HandlingAdder.ini

 

[MAIN]
Count=4

[CAR_IDs]
18631
18632
18633
18634

[18631]
index=1

-

-

-

[18634]
index=4
fmass=60000,0
fTurnMass=9000000,0
fDragMult=4,0
x=0
y=0
z=-0
nPercentSubmerged=75
fTractionMultiplier=1,5
fTractionLoss=0,9
fTractionBias=0,85
nNumberOfGears=1
fMaxVelocity=1,03
fEngineAcceleration=0,00128
fEngineInertia=5
nDriveType=4
nEngineType=P
fBrakeDeceleration=0,0004
fBrakeBias=0,45
bABS=0
fSteeringLock=45
fSuspensionForceLevel=1,5
fSuspensionDampingLevel=0,15
fSuspensionHighSpdComDamp=0,0
fSuspensionUpperLimit=0,5
fSuspensionLowerLimit=-0,2
fSuspensionBiasBetweenFrontAndRear=0,3
fSuspensionAntiDiveMultiplier=0
fSeatOffsetDistance=0,7
fCollisionDamageMultiplier=1
nMonetaryValue=45000
modelFlags=604028936
handlingFlags=4194304
frontLight=0
rearLight=1
animGroup=15

 

carcols.dat

 

-

-

artict3, 1,1
a320, 1,1
at400, 1,3, 8,7, 8,10, 8,16, 23,31, 40,44
-

-

 

handling.cfg

 

-

-

AT400 60000.0 9000000.0 4.0 0.0 0.0 0.0 75 1.5 0.9 0.85 1 200.0 16.0 5.0 4 P 1.0 0.45 0 45.0 1.5 0.15 0.0 0.50 -0.20 0.3 0.0 0.70 0.75 45000 2400c008 400000 0 1 15
A320 60000.0 9000000.0 4.0 0.0 0.0 0.0 75 1.5 0.9 0.85 1 200.0 16.0 5.0 4 P 1.0 0.45 0 45.0 1.5 0.15 0.0 0.50 -0.20 0.3 0.0 0.70 0.75 45000 2400c008 400000 0 1 15
ANDROM 40000.0 3000000.0 4.0 0.0 0.0 0.0 75 0.65 0.9 0.5 1 200.0 16.0 5.0 4 P 1.0 0.45 0 45.0 2.0 0.15 0.0 0.50 -0.20 0.5 0.0 0.30 0.75 45000 24114108 440000 0 1 0

 

vehicles.ide

 

-

-

611, utiltr1, utiltr1, trailer, UTIL_TR1, UTILTR1, null, ignore, 4, 0, 0, -1, 0.68, 0.68, -1
18631, prius, prius, car, PRIUS, PRIUS, null, richfamily, 10, 0, 0, -1, 0.8, 0.8, 0
18632, airtruck, airtruck, car, AIRTRUCK, AIRTRUCK, null, normal, 5, 0, 0, -1, 0.95, 0.95, -1
18633, ripley, ripley, car, RIPLEY, RIPLEY, van, normal, 4, 0, 0, -1, 1.46, 1.46, -1
18634, a320, a320, plane, A320, A320, coach, ignore, 10, 0, 0, -1, 1.12, 1.12, -1
end

 

Not pasting the VehicleAudioHook.xml and american.gxt entries as they should be alright.

 

Please help me out here. I want more flyable airliners in SA.


JohnPro
  • JohnPro

    GTAHalo.com

  • Members
  • Joined: 12 Apr 2007

#2

Posted 02 November 2013 - 06:48 PM

I was thinking this would be a handling problem and yes perhaps it is but just to be sure, did you add collision spheres to the landing gear? this is your first plane so I had to check. Do not add spheres to the landing gear because it will grind on the pavement and cause a fire then explosion.

 

Second you can check these -

fSuspensionForceLevel=1,5
fSuspensionDampingLevel=0,15
fSuspensionHighSpdComDamp=0,0
fSuspensionUpperLimit=0,5
fSuspensionLowerLimit=-0,2
fSuspensionBiasBetweenFrontAndRear=0,3
fSuspensionAntiDiveMultiplier=0

 

change the upper and lower limit to increase your ride height, it may solve problem as well. Also make sure your wheel sizes are correct.

 

This will help - http://projectcerber...orials/handling

 

I have a question, I can see you used a new handling line, you've added an entirely new airplane. Thats nice to know, can this be done with Helicopters? I am working on a big conversion and would need more helicopters later down the track.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users