Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Xbox 360 - Game Keeps Freezing on Franklin's 1st Mission

1,190 replies to this topic
Mimen
  • Mimen

    Rat

  • Members
  • Joined: 07 May 2008

#391

Posted 22 September 2013 - 01:06 PM

It does seem like it is that way. A lucky dip. I have been one of the lucky ones and managed to have 0 problems. 

 

But from what i have read and been told. The freezing, gfx and lag issues are still the minority. I know its not an answer that wants to be heard.. but do you remember fight club? when he said if the cost of the recall is more than the cost of the "unsatisfied customers" it wont get done.

 

I think this is the case with GTA V for the time being... a billion dollars profit for a maybe a couple of million dollars from clients complaining....


Guchy2ndFloor
  • Guchy2ndFloor

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 19 Sep 2013

#392

Posted 22 September 2013 - 01:08 PM

I'd just like to take a second and thank all of you guys in this community.

Everyone is so helpful, no one is bombing or spamming all caps about this fault. Good to find some real people who can provide us with help by informing us what MS team said or what R* recommends. 

 

It seems we're getting closer to a solution. :)

Keep it up.

  • bennyoopz likes this

own2
  • own2

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 22 Sep 2013

#393

Posted 22 September 2013 - 01:08 PM

Has everyone on here got an xbox which they got from Microsoft when there previous got RROD?

martindn
  • martindn

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 21 Sep 2013

#394

Posted 22 September 2013 - 01:16 PM

Has everyone on here got an xbox which they got from Microsoft when there previous got RROD?

 

Mine is still the same one i bought 6 years ago, the "pro" one. Still has the HDMI port, im hoping for it to be a faulty HDD and trying a flash drive but then i arent getting my hopes up.

 think this is the case with GTA V for the time being... a billion dollars profit for a maybe a couple of million dollars from clients complaining... 

Yep im sure it will be sorted eventually but as you say its mostly in the minority and they still have to work on GTA online, so its down to us individually at the moment, if i cant get it to work with usb install my only option is a new console. Is the problems just as pronounced on a slim 360 from what you have seen? Like judging by this forum 85% of problems people have an older console, only seen 1 or 2 with a slim experiencing anything.


TRRKKW0W
  • TRRKKW0W

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 20 Sep 2013

#395

Posted 22 September 2013 - 01:20 PM

still stuck with trevor.. i need to do this main story mission and i get a freeze/crash at the exact same spot all the time.

 

2 days i did everything mentioned on this post.

 

xbox 360 SLIM 

 

( check my other posts to see what i´ve done )


own2
  • own2

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 22 Sep 2013

#396

Posted 22 September 2013 - 01:49 PM Edited by own2, 22 September 2013 - 01:49 PM.

 
I think this is the case with GTA V for the time being... a billion dollars profit for a maybe a couple of million dollars from clients complaining....

It's quite annoying most games companies would only dream of making that much money, when youve made $1bn+, it makes us seem to rockstar more insignificant.
Quite pathetic though that they spend five years and >$138 million and they cut the corners of not testing it on all xbox types. It's either that or a case of false advertising and money grabbing from them..Whatever it Is, it's a poor show...

jocxi
  • jocxi

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 21 Sep 2013

#397

Posted 22 September 2013 - 02:54 PM

I tried meatbutcher and purplebunnys fix, and now it freezes in less then 30 seconds of loading the game :s


own2
  • own2

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 22 Sep 2013

#398

Posted 22 September 2013 - 02:58 PM

I tried meatbutcher and purplebunnys fix, and now it freezes in less then 30 seconds of loading the game :s

I too tried purplebunnys fix, previously I had got to franklins house and saved so I could at least spawn there, but after deleting and re-installing as said, I cannot even get to his house :(

chosendonkey
  • chosendonkey

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 22 Sep 2013

#399

Posted 22 September 2013 - 03:27 PM

have 360 slim 250 gb.  started off looping through prologue.  then got to franklin and would restart at chase.  then random spots.  now wont even load.  ive gotten hard drive errors and unreadable disc errors.  5 different copies. every way of installing and playing possible.  im done trying all these things that arent going to fix crap software.  last rockstar game im ever buying which ill also be returning.  im so sick of people saying how awesome the game is when i cant play it.  


martindn
  • martindn

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 21 Sep 2013

#400

Posted 22 September 2013 - 03:28 PM

Got another xbox to try off a friend i can at least check if its my disc or not then.


sn3 parks 87
  • sn3 parks 87

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 20 Sep 2013

#401

Posted 22 September 2013 - 03:50 PM

Got another xbox to try off a friend i can at least check if its my disc or not then.

No point mate trust me i tried every possible solution this forum says nothing works personally i believe discs are fine consoles are fine hdd are fine resolution fine the problem is the f***ing game itself lol very close to trading it in but knowing my luck i'll trade it in and there be a patch an hour later lol

  • chosendonkey likes this

chosendonkey
  • chosendonkey

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 22 Sep 2013

#402

Posted 22 September 2013 - 03:56 PM

yeah i hear that too.  the problem is in the software.  just dont know whats the deciding factor in making it work or screwing up.  has anyone read the roackstar limite liability warranty in book supplied with game.  it basically says the game may or may not work on all systems and that they may or may not fix any issues at their discretion


own2
  • own2

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 22 Sep 2013

#403

Posted 22 September 2013 - 04:00 PM

yeah i hear that too.  the problem is in the software.  just dont know whats the deciding factor in making it work or screwing up.  has anyone read the roackstar limite liability warranty in book supplied with game.  it basically says the game may or may not work on all systems and that they may or may not fix any issues at their discretion


Yes, it's great, they tell you this after you have parted with £40!

Remco079
  • Remco079

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 18 Sep 2013

#404

Posted 22 September 2013 - 04:02 PM

 

I am looking in to a new Xbox 360 S, within 2 weeks so hopefully it might actually get past the install screen on this one. Are they likely to patch this within the foreseeable future?

 

People with slims are having the problem too.

 

 

 

Well my xbox support agent told me to get a new xbox because we need a HMDI conncection... I dont know what he used today

 

My rep said that too. Clearly bullsh*t though, my disc of gta v works fine in my friend's console who doesn't even use his hdmi port.

 

 

Yeah thats crap. Works fine on my 2005 arcade with 20gig drive through the component cable.

 

Well thanks for the reactions i'm just going to talk again to a xboxsupport agent i lett you all know what solutions they came with


martindn
  • martindn

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 21 Sep 2013

#405

Posted 22 September 2013 - 04:10 PM Edited by martindn, 22 September 2013 - 04:10 PM.

The game works for me on another hard drive! :D ill wait to see if i get the freeze on franklins mission, im doing the prologue. Where exactly is the normal freeze?


own2
  • own2

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 22 Sep 2013

#406

Posted 22 September 2013 - 04:11 PM

The game works for me on another hard drive! :D ill wait to see if i get the freeze on franklins mission, im doing the prologue. Where exactly is the normal freeze?


Anywhere after the prologue I find..:(

martindn
  • martindn

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 21 Sep 2013

#407

Posted 22 September 2013 - 04:29 PM

I got up to where you first take control of frankling, going for dinner so ill try again after wish me luck  :panic:


Remco079
  • Remco079

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 18 Sep 2013

#408

Posted 22 September 2013 - 04:59 PM

Just chatted with another xbox agent, they dont give any solutions anymore like posted on the forum here.
All they say now is that my console must be repaired.. bullsh*t


xhavefunx
  • xhavefunx

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 18 Apr 2008

#409

Posted 22 September 2013 - 05:01 PM

Don't install the play disc. http://www.ign.com/a...x-360-play-disc

 

I think you have to reformat your hd and re-install install disc.


martindn
  • martindn

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 21 Sep 2013

#410

Posted 22 September 2013 - 05:13 PM

3 missions in for franklin still no freeze maybe i got lucky, for those with "storage issues" try a new hard drive/usb.


own2
  • own2

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 22 Sep 2013

#411

Posted 22 September 2013 - 05:24 PM

3 missions in for franklin still no freeze maybe i got lucky, for those with "storage issues" try a new hard drive/usb.


How bad was yours before? And what new drive did you buy?

martindn
  • martindn

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 21 Sep 2013

#412

Posted 22 September 2013 - 05:37 PM Edited by martindn, 22 September 2013 - 05:37 PM.

 

3 missions in for franklin still no freeze maybe i got lucky, for those with "storage issues" try a new hard drive/usb.


How bad was yours before? And what new drive did you buy?

 

Mine wasn't the same error where it freezes, well it was but mine was just after install and you put in play disc, i always got restarted and a hard freeze when it was "loading story mode" with "storage issues". I suppose my issue all along was my hard drive being sh*t, but i could still freeze yet i dont know the precise moment you guys ones does not work with.

 

Was just a new official hard drive off a friend.


VILLAformer
  • VILLAformer

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 20 Sep 2013

#413

Posted 22 September 2013 - 05:44 PM

My conclusion of the topic. First I explain that I have the console with a mod on the fans to go to 12v (may change the original voltage of 12V). When are the fans at 12v (maximum air flow and a deafening noise) I could not play more than 2 hours straight until I was tired when I happened to 5v console lasted two seconds and froze. Restart 12v went back to make this cooler for the 360 and no problem.

It is clear that the GTA V squeezes the maximum GPU and our consoles with Xenon or Zephyr motherboard overheated causing it locks the xbox 360.

I have already decided to buy a xbox 360 S before it goes in Spain the "model E" in order to continue to enjoy my games in coming years.


own2
  • own2

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 22 Sep 2013

#414

Posted 22 September 2013 - 05:45 PM

3 missions in for franklin still no freeze maybe i got lucky, for those with "storage issues" try a new hard drive/usb.


How bad was yours before? And what new drive did you buy?
 
Mine wasn't the same error where it freezes, well it was but mine was just after install and you put in play disc, i always got restarted and a hard freeze when it was "loading story mode" with "storage issues". I suppose my issue all along was my hard drive being sh*t, but i could still freeze yet i dont know the precise moment you guys ones does not work with.
 
Was just a new official hard drive off a friend.
Ah okay, I think most of us is franklins early missions. :/ Hopefully they will release a patch with the online if it is patch-able :)

PiousMonkey
  • PiousMonkey

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 22 Sep 2013

#415

Posted 22 September 2013 - 05:46 PM

Joined this site to add my story and share my thanks. I had an 08 refurbished with no hdmi 20gb model (I did upgrade to a 120gb hdd though). I followed the instructions  by antler in the video earlier in the thread that had me move my save game data to the cloud. Then I moved the install data (disc 1) to a  16gb usb then I installed the play disc data on the HDD. I then cleared the cache 2 times on both the hdd and the usb stick. I then downloaded the atomic blimp from the in-game menu. I now have no problems with freezing whereas before I had constant freezing and can only play for 10-15 minutes. I just wanted to share my store and hopefully someone else's problems gets fixed by trying this too. Thanks to the community who actually gave me a fix rather then rockstar support who suggest it was my disc or xbox when I can still play every other game I own with no problem.


martindn
  • martindn

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 21 Sep 2013

#416

Posted 22 September 2013 - 06:10 PM Edited by martindn, 22 September 2013 - 06:10 PM.

 

 

 

3 missions in for franklin still no freeze maybe i got lucky, for those with "storage issues" try a new hard drive/usb.


How bad was yours before? And what new drive did you buy?
 
Mine wasn't the same error where it freezes, well it was but mine was just after install and you put in play disc, i always got restarted and a hard freeze when it was "loading story mode" with "storage issues". I suppose my issue all along was my hard drive being sh*t, but i could still freeze yet i dont know the precise moment you guys ones does not work with.
 
Was just a new official hard drive off a friend.
Ah okay, I think most of us is franklins early missions. :/ Hopefully they will release a patch with the online if it is patch-able :)

 

Keep my fingers crossed that it looks like i past that point. I really hope they do find a way to patch it its unacceptable for these amounts of problems, on a console no less,


chosendonkey
  • chosendonkey

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 22 Sep 2013

#417

Posted 22 September 2013 - 06:31 PM

well im done returning the game so i dont get stuck with a $65 coaster.  good luck but it aint just old systems its crappy software via rockstar


Kevstyle
  • Kevstyle

    True City Killers Crew Leader

  • Members
  • Joined: 05 Aug 2013

#418

Posted 22 September 2013 - 06:37 PM

Sad that this happends to old consoles :( My Xbox360 Slim did its job and no freezes... I hope you find a way to fix this! Also, How to install on USB? I can't install the play disc on it :( I can only do it on my HDD and my Pendrive/USB is formatted & configured for Xbox :( So I guess USB's don't work on Xbox 360 Slim because the dashboard update :(


AngryCustomer
  • AngryCustomer

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 22 Sep 2013

#419

Posted 22 September 2013 - 06:51 PM

Just made an account for this my xbox is and old one but it has an hdmi port. It was either a replacement or a fixed one from getting RROD. I recently bought gta5 and ive played it for a while getting freezes all over the place. While its been doing this ive just been restarting my xbox i try to quicksave inbetween every mission so i dont lose progress currently i have unlocked micheal but freezing is still an issue

SunFlowerSeeds
  • SunFlowerSeeds

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 18 Sep 2013

#420

Posted 22 September 2013 - 07:18 PM Edited by SunFlowerSeeds, 22 September 2013 - 07:19 PM.

I have the xbox 360 slim mw3 edition with a 250gb hdd and I can barely reach franklin's first mission. I've reinstalled and went through 2 USBs (both 16gb) and a second HDD (60 gb) but it still freezes. I've reformatted and reset cache numerous times and this is my second copy of the game. They really need a patch as this is getting ridiculous. I've only had this 360 for 10 months.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users