Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Project2DFX

RW Released IV Released
3,113 replies to this topic
LaDiDa
  • LaDiDa

    I'm only human

  • Members
  • Joined: 12 Jul 2016
  • Netherlands

#3091

Posted 10 July 2017 - 03:38 PM

That's why it's developed for v1.0 😃

CRRPGMykael
  • CRRPGMykael

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 30 Apr 2011
  • None

#3092

Posted 4 weeks ago

EcWWtPZ.jpg

 

So, this happens when you exit an area with reflective floors...


L33TGMS
  • L33TGMS

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 18 Jun 2017
  • Canada

#3093

Posted 4 weeks ago Edited by L33TGMS, 4 weeks ago.

How to make it work on vanilla steam with DDraw, SPatch & 13AG WSFix in GTA 3/VC?


ThirteenAG
  • ThirteenAG

    Gangsta

  • Feroci
  • Joined: 29 Dec 2008
  • None
  • Contribution Award [Mods]

#3094

Posted 4 weeks ago

You can't.
  • BlackScout likes this

L33TGMS
  • L33TGMS

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 18 Jun 2017
  • Canada

#3095

Posted 4 weeks ago

You can't.

Why?


zanesix
  • zanesix

    Stupid Malaka

  • Members
  • Joined: 02 May 2015
  • United-States

#3096

Posted 4 weeks ago Edited by zanesix, 4 weeks ago.

Because the Steam exe is sh*t, use this downgrader.

  • L33TGMS likes this

Reyks
  • Reyks

    Valar Morghulis

  • Feroci
  • Joined: 18 May 2012
  • Brazil
  • Helpfulness Awards [Mods]

#3097

Posted 4 weeks ago

Why?

The Steam version is a broken pile of sh*t with missing songs and filled with bugs, just because it has a cool version name like "3.0" or "newsteam" doesn't mean it's the best version, on the contrary actually v1.0 + Silentpatch + SkyGfx + WS fix and other mods > Every single SA version in existence.

  • Blackbird88, SilverRST and BlackScout like this

L33TGMS
  • L33TGMS

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 18 Jun 2017
  • Canada

#3098

Posted 4 weeks ago Edited by L33TGMS, 4 weeks ago.

Why do you have to be so aggressive jerks all the time? You people are really having some issues on this forum, when somebody politely asking about things he don't know and how to fix them there is always a retard or more who will attack him for no reason with their "woo supreme intelligence".

If you don't like the question and having problem controlling yourselves just ignore it, maybe somebody who is more adequate will help. This is a FORUM for everyone to discuss things and ask for help if needed.

The thing is that you wasted 999 years of your life on this forum or in pile of GTA mods doesn't make you a better man. And nobody said that "steam" versions are the best, that's probably why I'm trying to fix them, use your brain cells not your "ego" which one is a completely nothing in my area of knowledge.

I've seen so many issues like this with others so I'm already regret about asking and registering on this forum at all. And BTW I wasn't even talking about GTA SA, I can't use it with GTA 3.

 

Because the Steam exe is sh*t, use this downgrader.

Thanks for the link, but I have issues with GTA 3


ThirteenAG
  • ThirteenAG

    Gangsta

  • Feroci
  • Joined: 29 Dec 2008
  • None
  • Contribution Award [Mods]

#3099

Posted 4 weeks ago

What difference does it make to you personally why it's not possible to use an asi plugin with steam version? The reason you're asking simply means you're not able to do anything about it anyway. Hence the short answer "You can't" should suffice. Whatever issues you're having with GTA3, none of the official patches will resolve for you.
It's a common knowledge that the best way to play GTA3 or Vice City or San Andreas is to use v1.0 exe, that's what 90% of the mods support.
  • Blackbird88, Mr. Jago and BlackScout like this

LaDiDa
  • LaDiDa

    I'm only human

  • Members
  • Joined: 12 Jul 2016
  • Netherlands

#3100

Posted 4 weeks ago

So sorry to say that most README's also state that they only support v1.0 and some even explicitly tell you steam exe's are NOT gonna work (however there are mods that do work with steam exe's).

You might want to read them since they give usefull details on how to install and what you need in order for the mods to work.

SilverRST
  • SilverRST

    Big Homie

  • Members
  • Joined: 25 Mar 2013
  • None

#3101

Posted 4 weeks ago

Hence the txt file called 'README' is included.


zanesix
  • zanesix

    Stupid Malaka

  • Members
  • Joined: 02 May 2015
  • United-States

#3102

Posted 4 weeks ago Edited by zanesix, 4 weeks ago.

 

Because the Steam exe is sh*t, use this downgrader.

Thanks for the link, but I have issues with GTA 3

https://drive.google...cVVJUFNzY1diOUE

  • L33TGMS likes this

Username.gta
  • Username.gta

    [Formerly Gary-X]

  • Members
  • Joined: 14 Nov 2010
  • Scotland

#3103

Posted 4 weeks ago

Hi everyone.

 

Before I post anything else, just want to say that this mod really opens up the map and makes for some beautiful photo opportunities.

 

However, there is a problem that I have found from playing San Andreas with this mod. Whenever the weather is foggy, the light coronas seem to glitch out. The coronas seem to display as flat squares on the ground or in the air. I included some images below so you guys can see what I am talking about. Not sure if it is a general problem with the mod but an educated guess would probably indicate it is a problem on my end. In terms of mods, apart from Project2DFX I also have SilentPatch, WesserWidescreen and SkyGFX installed. I also have a few Cleo scripts installed but I have tested without the scripts present and the same problem still occurs. I have uninstalled and reinstalled Project2DFX but the problem is still present.

 


X-Falcon
  • X-Falcon

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 25 Dec 2014
  • None

#3104

Posted 4 weeks ago Edited by X-Falcon, 4 weeks ago.

Whenever the weather is foggy, the light coronas seem to glitch out. The coronas seem to display as flat squares on the ground or in the air. I included some images below so you guys can see what I am talking about.

It's bug "SAMP Graphic Restore" with "SkyGFX". Check


Username.gta
  • Username.gta

    [Formerly Gary-X]

  • Members
  • Joined: 14 Nov 2010
  • Scotland

#3105

Posted 4 weeks ago

Wow. I thought it would have been to do with 2DFX because of the light coronas.

 

Yeah, removing the SAMPGraphicRestore.asi file seems to have fixed the problem.

 

Apologies for wasting your time with this issue, thank you.  :blush:

  • X-Falcon likes this

qwertyfish25
  • qwertyfish25

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 14 Jul 2017
  • United-States

#3106

Posted 3 weeks ago

With regards to GTA SA which folder do I put it in? I've put it in the main folder and the data folder with no results. I am not using cleo since it makes my copy crash (using 1.01).


zanesix
  • zanesix

    Stupid Malaka

  • Members
  • Joined: 02 May 2015
  • United-States

#3107

Posted 3 weeks ago

(using 1.01).

There's your problem.


qwertyfish25
  • qwertyfish25

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 14 Jul 2017
  • United-States

#3108

Posted 3 weeks ago

 

(using 1.01).

There's your problem.

 

I used another mod with no problem but I will take your word for it on that. I just hope my save file can go back to the vanilla version of the game no problem.


zanesix
  • zanesix

    Stupid Malaka

  • Members
  • Joined: 02 May 2015
  • United-States

#3109

Posted 3 weeks ago Edited by zanesix, 3 weeks ago.

I'm pretty sure you can use http://gtasnp.com/ to convert it.


qwertyfish25
  • qwertyfish25

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 14 Jul 2017
  • United-States

#3110

Posted 3 weeks ago

I'm pretty sure you can use http://gtasnp.com/ to convert it.

I think I'll just wait till I can get my hand on a PC ver of SA, as in hard copy, not steam, then IK guess I'll follow the down grader instructions etc.


ChengizVlad09
  • ChengizVlad09

    Vlad's VCR Emporium Dwtn. Vice

  • Members
  • Joined: 21 Oct 2011
  • Bosnia-and-Herzegovina

#3111

Posted 3 weeks ago Edited by ChengizVlad09, 3 weeks ago.

So, as always, many thanks to the respected authors for creating the mod. I was wondering is there a specific file that explains each parameter in SaLodLights ini in a bit more thorough manner, I mean it's not that every single of them is hard to guess what it is exactly, but some of them aren't quite self explanatory. Thanks!


ChengizVlad09
  • ChengizVlad09

    Vlad's VCR Emporium Dwtn. Vice

  • Members
  • Joined: 21 Oct 2011
  • Bosnia-and-Herzegovina

#3112

Posted 2 weeks ago

I'm using Skygfx and some other tweaks in order to recreate every possible effect that brings PS2 visual appearance of the game, like PS2 Timecyc and Seabed.

On one hand I really like the fog that is used to hide the greater distances and lights, but on the other hand I'd really love to see futher down the sights.

Even default settings with this mod kills off much of that fog. I highly doubt it is possible, but still, is ìt achievable to increase the draw distance without eliminating the fog, or at least saving it to a greater extent?

Thanks!

Marsi4eg
  • Marsi4eg

  • Members
  • Joined: 08 Dec 2005
  • Ukraine

#3113

Posted 2 weeks ago

Looks like the fog is used by game automatically somewhere near the maximum draw distance
The only thing where I think will be good to have much more fog is foggy weather that looks not so good with p2dfx now.

ChengizVlad09
  • ChengizVlad09

    Vlad's VCR Emporium Dwtn. Vice

  • Members
  • Joined: 21 Oct 2011
  • Bosnia-and-Herzegovina

#3114

Posted 2 weeks ago Edited by ChengizVlad09, 2 weeks ago.

Looks like the fog is used by game automatically somewhere near the maximum draw distanceThe only thing where I think will be good to have much more fog is foggy weather that looks not so good with p2dfx now.

Yeah, my thoughts exactly. I mean the mod itself does a pretty good job, to say at least, but it definitely seems, that fog is the factor of limitation when it comes to draw distance decreasing/increasing.

If respected authors ever decide to edit or uprade this mod and if it is possible in the first place, it would be nice to see some kind of 'layered fog', since it is obvious that with current settings it only stays at the horizont, or at the point of draw distance increasement. It just feels to me that it'd be still cool to see it to some extent in close proximity to protagonist's environment without considerably limiting further draw distance.

Yeah, even though I haven't tried to implement the fog mod, I think it wouldn't look nice compared to this type of fog, after all those are two completely different things.
Cheers.




2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users