Quantcast

Jump to content

» «
Photo

GTA IV huge lag on high spec laptop

2 replies to this topic
ramtinq
  • ramtinq

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 20 Jun 2013

#1

Posted 20 June 2013 - 09:28 PM

Hello please help,

I have a Sony VAIO f215fdbi laptop with these details:

- CPU : Intel core i7 , 2Ghz , quadcore
- 6 Gbs of RAM
- Graphics : Nvidia GeForce GT 540M (with 1Gb memory)
- Windows 7 64 bit

and GTA IV lags highly on my system, such that I can't do anything at the game.

== I've installed latest graphics updatesI've also tried disabling "windows event log" and "windows event collector" services but nothing changed.
== I've also installed latest Nvidia updates.

I've tried playing this game on a Dell 5010 with these details with no problems at all:


-CPU : Intel core i5 , 2.4Gh , Dualcore
- 4Gbs of RAM
-Graphics : ATI Radeon with 1Gb memory
-Windows 7 32 bit.

and its so strange that it was a laptop with lower specs.

the lag starts specially after loading the game.

plese help me it has made me really confused.


gamer0910
  • gamer0910

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 06 Aug 2009

#2

Posted 21 June 2013 - 04:51 AM

Make sure gta is using your nvidia card and not the integrated one...

EvilDog77
  • EvilDog77

    Unequaled C4 Whore

  • Members
  • Joined: 30 Nov 2010

#3

Posted 22 June 2013 - 01:28 PM

If you right-click on the shortcut there should be an option 'run with graphics processor'. Manually select your nVidia and see if it runs ok. You can also set the dafault GPU for each app in the nVidia control panel.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users