Quantcast

Jump to content

» «
Photo

[WIP|SA] SA::Render

2,145 replies to this topic
aStiffSausage
  • aStiffSausage

    Formerly Oksu

  • Members
  • Joined: 30 Sep 2010
  • Finland

#1771

Posted 11 February 2014 - 04:14 PM

Some features won't work properly on ATI cards, due to currently unknown reason. Some of their "pre-releases" worked fine though.


wellwhy
  • wellwhy

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 15 Sep 2013

#1772

Posted 12 February 2014 - 07:33 PM Edited by wellwhy, 12 February 2014 - 08:44 PM.

When will this mod work for ATI/Radeon? Everything is made for nvidia and it pisses me off that there is some barrier that removes devs from making radeon compatible sh*t.


YoungDragonSD
  • YoungDragonSD

    SSJ4

  • Members
  • Joined: 28 Jan 2014
  • None

#1773

Posted 12 February 2014 - 09:49 PM Edited by YoungDragonSD, 12 February 2014 - 09:51 PM.

I wish i could give you screenshots but I'm having several problems i can't provide visuals for
I usually use ENB to capture screenshots but I can't because it crashes wehn i combine it. 

Amazing screenshot isn't taking screenshots for me because the activating button for Renders menu is F12 and the capture button is the same 

The games camera looks like a floating camera replaced the player in 3rd person, and im not looking through the lens and cant take a screenshot

When in the Johnson's house, I get bright yellow grain noise on the carpet area.. really weird It's really really bright. I noticed its similar to the Noise image in one of the folders.

the yellow arrow to exit the door is missing. If this is intentional thats fine with me but if not, thats a bug i found

When weapons are spinning on the ground as a pick up, sometimes they completely lose their texture and it looks like a 2d solid neon weapon

At certain angles The glass on car will completely disappear. Windshield and side. I thought it was just going clear because of a reflection angle but on the motorcycles i saw them completely leave their placement and so the cars do it too.

On the pavement, you know the grainy parts overlapping the road and sidewalks? well the alphas are reacting bad and they look like black puddles with grain in them

The trees from project oblivion, the alphas are messed up and they look like paper trees for some.

Just like Yuniwii I have models that are horizontal, bicycle kicking everywhere haha Some are also really transparent and grainy. the grainy parts are completely transparent

Oh and it seems sometimes corona lights go through walls and bridges. 


My shadows and reflections are great though

I have silent asi loader 1.2
Cleo 4.3
installed both X86 and x64 of the update




 


uokka
  • uokka

    Actually living entity

  • Members
  • Joined: 17 Jun 2011
  • Red-Cross

#1774

Posted 12 February 2014 - 10:16 PM

About screenshots, you don't need a plugin for that.
Lemme smartassiate that for you:

- Press the 'PRINT SCREEN' button on your keyboard (usually, next to 'F12'),
- Press 'ALT'+'TAB' to get out of the game,
- open MS-Paint (or whatever),
- Press 'CTRL'+'V' (or navigate to "Edit" -> "Insert"),
- Save the image.

PetkaGtA
  • PetkaGtA

    Mark Chump

  • Members
  • Joined: 07 Oct 2012

#1775

Posted 14 February 2014 - 01:14 PM Edited by PetkaGtA, 14 February 2014 - 01:17 PM.

News: I added a material extention... so how it looks:

MaterialExt {
 - String - ShaderName
 - Struct - 4 byte - ParametersCount
 - MaterialParameter[ParametersCount]
}
MaterialParameter{
 - String - ParameterName
 - Struct - 8 byte - Type(0 - Vector, 1 - Texture, 2 - Float, 3 - TextureNative(doesn't work atm)) and Register(used for Texture and TextureNative)
 - Struct (or TextureNative, or Texture depends on Type)
}

I thinking to do some tool which will able to edit and add this section(if someone wants to help with that it would be cool).

also to see that section in RWAnalyze you need to add this in "R*^ Custom Defs"

0445584D=MaterialExt
0445584E=MaterialParameter
  • lpgunit, ByteCode2014, Ezekiel ♂ and 1 other like this

GtaHellmodded
  • GtaHellmodded

    Coding

  • Members
  • Joined: 05 Jul 2013
  • None

#1776

Posted 15 February 2014 - 05:05 AM

can i run with this ?? Untitled_zps37f8b81e.png


PetkaGtA
  • PetkaGtA

    Mark Chump

  • Members
  • Joined: 07 Oct 2012

#1777

Posted 15 February 2014 - 09:11 AM Edited by PetkaGtA, 15 February 2014 - 09:11 AM.

@MegamanZXA well hard to say... it will run but will have some preformance troubles...
btw i fixed bug with Native Textures so now you can load textures from models just like in gta 4(now i will do some editor which will support .dds textures with mipmaps and all that stuff, and maybe some simple viewer)

  • Meheraj7 likes this

Meheraj7
  • Meheraj7

    GAME DEV

  • Members
  • Joined: 24 Jul 2013
  • None

#1778

Posted 15 February 2014 - 09:54 AM

Good, because my GTA V Trees have odd textures with render 
+ try making road reflections and fixing the faded weapons ;) 
And Great job 


GtaHellmodded
  • GtaHellmodded

    Coding

  • Members
  • Joined: 05 Jul 2013
  • None

#1779

Posted 15 February 2014 - 11:40 AM Edited by MegamanZXA, 15 February 2014 - 11:45 AM.

ok all are good but i have no shadow and sun light :(

like this :

t8se_zps9e0638fd.jpg


riquenunes
  • riquenunes

    Soldier

  • Members
  • Joined: 28 Apr 2008
  • Brazil

#1780

Posted 15 February 2014 - 01:08 PM Edited by riquenunes, 15 February 2014 - 01:43 PM.

It doesn't work with this graphics card. I had a HD 4670 and it had the same issue.


A_Sagdiyev
  • A_Sagdiyev

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 03 Dec 2013
  • None

#1781

Posted 15 February 2014 - 01:10 PM

ok all are good but i have no shadow and sun light :(

You've got a ATI / AMD card!

  • Gerka likes this

grandT
  • grandT

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 09 Aug 2013

#1782

Posted 15 February 2014 - 05:28 PM

Can you find these files (sky.fx, water.fx) in your SA folder and tell us where they are located?

 

Yes

SA_dir/resources/shaders

and

SA_dir/render/shaders


GtaHellmodded
  • GtaHellmodded

    Coding

  • Members
  • Joined: 05 Jul 2013
  • None

#1783

Posted 16 February 2014 - 02:01 AM

Untitled_zps37f8b81e.png


SoldierScar
  • SoldierScar

    An FPS lover

  • Members
  • Joined: 17 Feb 2014
  • Slovakia

#1784

Posted 18 February 2014 - 09:18 AM Edited by SoldierScar, 18 February 2014 - 02:14 PM.

Nice, how did you make shadows so smooth? My shadows are so freaking pixelated, i've never seen that terrible shadows. I tried to change shadows res multiple times and it do nothing. Or maybe just little, i set it to 6500 and it's still very very bad. :(

I use nvidia gfx

 

edit: Here is an example of bad shadows, maybe its nice for you guys but for me its unplayable. http://imgur.com/dc2RPS2

And im not sure if water is supposed to look like that: http://imgur.com/BrNph1F

 

well..anyway..good job, keep it up, i hope the next version is gonna look like on the screenshots you post recently. They looks absolutely amazing!

 

edit2: I should mention that when i press f12, the shadow resolution value is always 0.


R4GN0R0K
  • R4GN0R0K

    macfag

  • Members
  • Joined: 16 Nov 2008
  • None

#1785

Posted 18 February 2014 - 03:34 PM

i think  i got it to load, but i only get f*cked up cars: 

35i9daq.png


uokka
  • uokka

    Actually living entity

  • Members
  • Joined: 17 Jun 2011
  • Red-Cross

#1786

Posted 18 February 2014 - 05:26 PM

My graphics card actually isn't really able to handle this mod. However, I got it load too - Having a similar bug on the Player Model.
I'm using 512x512 skin textures; only the upper body texture seems to be used for the complete model (feet, legs, hands & head) if using this mod.

Win7 32bit
NVidia GeForce 210
512MB VRAM (+ ~768 Sys-RAM)

KubaTaky
  • KubaTaky

    Ferrari 599XX

  • Members
  • Joined: 03 Aug 2013
  • Czech-Republic

#1787

Posted 18 February 2014 - 05:48 PM

I cant test it.. This mod dont support now AMD graphics.. i hate when its all for nvidia...


Bmxismylife123x
  • Bmxismylife123x

    Firebird

  • Members
  • Joined: 07 Jul 2009

#1788

Posted 19 February 2014 - 12:14 PM

Uh, am I the only one who can't find the download for it or is it not just released yet?


Meheraj7
  • Meheraj7

    GAME DEV

  • Members
  • Joined: 24 Jul 2013
  • None

#1789

Posted 19 February 2014 - 12:42 PM

find out for yourself :p

abdullah5009
  • abdullah5009

    Hello

  • Members
  • Joined: 19 Oct 2013
  • Saudi-Arabia

#1790

Posted 19 February 2014 - 03:24 PM

Uh, am I the only one who can't find the download for it or is it not just released yet?

 

http://www.mediafire...lad/SaRender.7z


SergeantSavidge
  • SergeantSavidge

    >implying

  • Members
  • Joined: 29 Dec 2013
  • England

#1791

Posted 22 February 2014 - 09:49 PM Edited by SergeantSavidge, 22 February 2014 - 10:01 PM.

It works for me, well, sort of.

When I start a saved game, CJ appears sideways and it crashes as soon as I get outside the safehouse. Here's are two screenshots of what it looks like:

NB: Take note of the messed-up bookcase, floppy disk, picture and desk textures in the first screenshot. These weren't present before I installed SA::Render.

Spoiler

If anyone could help me it would be greatly appreciated. PC specs are in my sig.


ghpranav
  • ghpranav

    Pranav

  • Members
  • Joined: 17 May 2012

#1792

Posted 23 February 2014 - 03:09 AM

It works for me, well, sort of.
When I start a saved game, CJ appears sideways and it crashes as soon as I get outside the safehouse. Here's are two screenshots of what it looks like:
NB: Take note of the messed-up bookcase, floppy disk, picture and desk textures in the first screenshot. These weren't present before I installed SA::Render.

Spoiler

If anyone could help me it would be greatly appreciated. PC specs are in my sig.

Well, same thing was happening to me, I simply deleted some cleo scripts then it became correct...
  • Meheraj7 and SergeantSavidge like this

johnny404
  • johnny404

    (ノゝ∀・)~キラ☆

  • Members
  • Joined: 24 Feb 2007

#1793

Posted 23 February 2014 - 01:34 PM

It works for me, well, sort of.

When I start a saved game, CJ appears sideways and it crashes as soon as I get outside the safehouse. Here's are two screenshots of what it looks like:

NB: Take note of the messed-up bookcase, floppy disk, picture and desk textures in the first screenshot. These weren't present before I installed SA::Render.

Spoiler

If anyone could help me it would be greatly appreciated. PC specs are in my sig.

This may  be unrelated but.. how did you make your radar transparent?


SergeantSavidge
  • SergeantSavidge

    >implying

  • Members
  • Joined: 29 Dec 2013
  • England

#1794

Posted 23 February 2014 - 01:48 PM

This may  be unrelated but.. how did you make your radar transparent?

You mean in the first screenshot? When you're in a safehouse, the radar is always transparent.


johnny404
  • johnny404

    (ノゝ∀・)~キラ☆

  • Members
  • Joined: 24 Feb 2007

#1795

Posted 23 February 2014 - 02:59 PM

 

This may  be unrelated but.. how did you make your radar transparent?

You mean in the first screenshot? When you're in a safehouse, the radar is always transparent.

 

Second.


SergeantSavidge
  • SergeantSavidge

    >implying

  • Members
  • Joined: 29 Dec 2013
  • England

#1796

Posted 23 February 2014 - 03:23 PM

Second.

Oh, the second one is translucent, not transparent, sorry. Anyway, I have this radar modification installed.


johnny404
  • johnny404

    (ノゝ∀・)~キラ☆

  • Members
  • Joined: 24 Feb 2007

#1797

Posted 23 February 2014 - 05:26 PM

 

Second.

Oh, the second one is translucent, not transparent, sorry. Anyway, I have this radar modification installed.

 

Yeah my bad, English is not my native language. Thanks for the link. /offtopic

  • SergeantSavidge likes this

shake93
  • shake93

    Old school never die

  • Members
  • Joined: 01 Sep 2012
  • None

#1798

Posted 23 February 2014 - 11:28 PM

Yep this is totally the best mod for GTA:SA but i can't enjoy it because i have AMD Graphic Card and when i tryed to a fresh clean SA nothing has been changed in game :/


Gramps
  • Gramps

    ★★★★★

  • Feroci
  • Joined: 23 May 2008
  • New-Zealand

#1799

Posted 23 February 2014 - 11:37 PM

Some features won't work properly on ATI cards, due to currently unknown reason. Some of their "pre-releases" worked fine though.

 

I guess everyone mentioned about ATi cards didn't see this @ the top of the page.

Petka and DK are aware of the issues.


dxivilea
  • dxivilea

    the piss lord himself

  • Members
  • Joined: 17 Jul 2013
  • None

#1800

Posted 02 March 2014 - 12:18 PM

Unplayable on overclock GTX 760. 10-15 fps with traffic on in LS. Without traffic 10-40 in LV. 9 and below fps when flying and looking down. Wtf how the f*ck does the sh*tty shadow resolution and non-working lensflare use so much performance?

b24dd8311477804.jpg 027ade311477813.jpg 524d68311477822.jpg 561196311477831.jpg 

  • BlackScout likes this




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users