Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Low FPS on GTAIV

3 replies to this topic
whosCesco
  • whosCesco

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 06 May 2013

#1

Posted 06 May 2013 - 06:56 PM

For some reason my GTAIV lags a lot more then it should for a game that is 4 years old. Its been bugging me so much I have no clue how to fix it and I have friends who play it fine on PC with no lag what so ever.

Here are the specifications for my computer:
Processor- AMD FX-4100 CPU (4x 3.60GHz/4MB L2 Cache)
Memory- 16gb of RAM
Graphics- Sapphire Radeon HD 7950 3GB
Motherboard- Gigabyte GA-970A-D3

flapflap
  • flapflap

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 May 2013

#2

Posted 09 May 2013 - 04:09 PM

Hi, I think it's because you are using win 7. Correct me if I'm wrong but maybe it only lags when you press a button. This is a compatibility issue and I had it before, but yeah, I fixed it, just google win7 gta 4 lag fix or something like that. It has a youtube video or something. Hope this helps, cause I think your PC is great with those specs and all. BUT if it doesn't work, just go to the settings then lower all and if the FPS is better, try improving the settings until it's just about "right".

also, anyone, please help me with this thread: http://www.gtaforums...howtopic=555466
I thank you in advance and whosCesco goodluck with the tips I gave.

Girish
  • Girish

  • Moderator
  • Joined: 20 Apr 2006
  • India
  • Best Moderator 2011

#3

Posted 09 May 2013 - 04:45 PM

Have you updated the game with the latest patch?
Do you have any mods installed?
Can you post your benchmark result?

maddjoe
  • maddjoe

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 27 Feb 2013

#4

Posted 12 May 2013 - 10:23 AM

press windows key + R to open run window
type in services.msc
search for windows or something event log and disable it reboot and then no lag when pressing keys




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users