Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Game crashing on load screen - Mod installed

4 replies to this topic
Diaz209
  • Diaz209

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 07 Apr 2013

#1

Posted 05 May 2013 - 09:05 PM

Hey,

Followed these steps to install a vehicle mod and now the game won't load:

"Open file "gta3.img" with IMG Tool or with any other
software for models installing and replace files
"wayfarer.dff" and "wayfarer.txd", close program.

______________________________________________
----------------------------------------------

In file "handling.cfg" replace this with:

WAYFARER 1300.0 600.0 6.0 0.0 0.1 0.0 103 1.4 0.85 0.48 5 190.0 63.0 5.0 R P 10.0 0.55 0 35.0 0.65 0.20 0.0 0.09 -0.11 0.55 0.0 0.0 0.24 10000 41002000 0 1 1 8

______________________________________________
----------------------------------------------

In file "vehicles.ide" replace this with:

586, wayfarer wayfarer, bike, WAYFARER, WAYFARE, wayfarer,motorbike, 6, 0, 0, 23, 0.654, 0.654, -1



WARNING: you must replace both lines (handling+vehicles) else come game crash."

Aside from downgrading to V1, this is the only mod installed in my game at the moment, as I performed a clean install today.

aStiffSausage
  • aStiffSausage

    Formerly Oksu

  • Members
  • Joined: 30 Sep 2010
  • Finland

#2

Posted 05 May 2013 - 11:22 PM

Did you manually install the handling and vehicles line? By manual installing I mean did you use notepad to do it?

And, try with original wayfarer.dff and .txd.

Diaz209
  • Diaz209

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 07 Apr 2013

#3

Posted 06 May 2013 - 11:41 AM

Thanks for the reply.

Yes, I did use notepad. There was no other option to edit the file. I'm getting the feeling now that I need to download a 3rd party software to edit these files safely?

aStiffSausage
  • aStiffSausage

    Formerly Oksu

  • Members
  • Joined: 30 Sep 2010
  • Finland

#4

Posted 06 May 2013 - 06:06 PM

No, I was just asking as those third party softwares usually won't replace the lines correctly, causing crash.

So, have you tried replacing any of the lines with original ones, or changing model to original?

ALMOST610
  • ALMOST610

    When did you last drive a car as exciting as new Telstar?

  • Members
  • Joined: 30 Jan 2009
  • Australia

#5

Posted 12 May 2013 - 01:26 PM

It might not always be the handling file as there could be an issue with the DFF or TXD, but first try using an unmodified version of the Handling,Vehicles,Etc Files.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users