Quantcast

Jump to content

» «
Photo

New Car Names

27 replies to this topic
Thor110
  • Thor110

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 31 Mar 2013

#1

Posted 09 April 2013 - 09:48 AM Edited by Thor110, 09 April 2013 - 05:52 PM.

Forget the idiot below, he doesn't know what he is talking about.

I have now figured out how to do this.

I have the skylift in my game as an extra vehicle, with it's own corresponding name.

Thor110

monster875.
  • monster875.

    Li'l G Loc

  • Members
  • Joined: 02 Aug 2010

#2

Posted 09 April 2013 - 12:16 PM

no, u can't add new ones

Thor110
  • Thor110

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 31 Mar 2013

#3

Posted 09 April 2013 - 12:26 PM

What do you mean you can't add new ones?

I have already added new vehicles to the game.

All I want to do is add their names rather than have it pop up saying Infernus or Comet or Peyote or w/e they are using as a base.

Thor110

monster875.
  • monster875.

    Li'l G Loc

  • Members
  • Joined: 02 Aug 2010

#4

Posted 09 April 2013 - 01:08 PM

dude, i told u u can't add new names, u can only edit the original...

ur topic was about adding new car names, not about adding cars, therefore i don't see a reason to explain u what i talk about

Thor110
  • Thor110

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 31 Mar 2013

#5

Posted 09 April 2013 - 01:09 PM Edited by Thor110, 09 April 2013 - 01:32 PM.

where are the original names located?

this makes no sense as the original names are linked to the original cars somehow.

So surely I can link some new names to some new cars...

Thor110

Edit : Never mind I am way ahead of you, already found where the files are located and am working on a workaround so that I can add my own car names.

monster875.
  • monster875.

    Li'l G Loc

  • Members
  • Joined: 02 Aug 2010

#6

Posted 09 April 2013 - 04:25 PM

Ever heard about life? It's the reason i went offline

Anyway, not gonna help u as u seem to be too stupid to listen to ppl with alot of knowledge in modding

Thor110
  • Thor110

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 31 Mar 2013

#7

Posted 09 April 2013 - 04:36 PM

Well feel free to offer your knowledge...

As it is, I already have two programmers on my side, two 3d modellers on my side.

No need to call me stupid is there?

I came here looking for knowledge and help and all I get off most of you is "it cant be done"

If its been done once, it can be done again...

Thor110

monster875.
  • monster875.

    Li'l G Loc

  • Members
  • Joined: 02 Aug 2010

#8

Posted 09 April 2013 - 04:39 PM Edited by monster875., 09 April 2013 - 04:43 PM.

U can't add more names, IT'S HARDCODED! U can only EDIT them

Either way, u wont listen, so why even bother asking here?

Thor110
  • Thor110

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 31 Mar 2013

#9

Posted 09 April 2013 - 04:46 PM

ahem I said I have two programmers on my side and two 3d modellers, programmers do scripting.

Also I have programmed in various languages before.

I asked for information, not a one line answer with no information.

Anyway lets forget the hostilities shall we.

Thor110

P.S. I have been modding GTA 4 for a week, considering that, I'm doing pretty well.

At least I'm not asking majorly retarded questions like "does this mod work on 360" or "why doesnt my game work"

Thor110
  • Thor110

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 31 Mar 2013

#10

Posted 09 April 2013 - 05:50 PM

You sir are a retard.

after 15 minutes I have the skylift in my game as an extra vehicle with its own name.

Thor110

wallermadev
  • wallermadev

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 09 Apr 2013

#11

Posted 09 April 2013 - 06:02 PM

QUOTE (monster875. @ Tuesday, Apr 9 2013, 16:39)
U can't add more names, IT'S HARDCODED! U can only EDIT them

Either way, u wont listen, so why even bother asking here?

Had to make an account for this.

Since when did hard coded mean you couldn't add to it, what a load of bull you speak good sir. anyway have a good day.

monster875.
  • monster875.

    Li'l G Loc

  • Members
  • Joined: 02 Aug 2010

#12

Posted 09 April 2013 - 06:53 PM

Thor110: so u call me retarded for what? For saying what i've been told? No dude, u're the retarded f*ck here. Also, u didn't prove sh*t, so keep lying bitch.

Wallermadev: prove where i said it was impossible

Thor110
  • Thor110

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 31 Mar 2013

#13

Posted 09 April 2013 - 08:35 PM

You did not say it was impossible, you said ... "no, u can't add new ones"

I used notepad and one other program to do this.

I have 17 new vehicles, every last one has a new name and I still have all the original vehicles too.

Thor110

monster875.
  • monster875.

    Li'l G Loc

  • Members
  • Joined: 02 Aug 2010

#14

Posted 09 April 2013 - 08:49 PM

Still no prove, so why should i believe u?

Thor110
  • Thor110

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 31 Mar 2013

#15

Posted 09 April 2013 - 08:59 PM

user posted image
user posted image

That is all the proof your getting, I am done wasting my time on this.

Thor110

monster875.
  • monster875.

    Li'l G Loc

  • Members
  • Joined: 02 Aug 2010

#16

Posted 09 April 2013 - 09:04 PM

Proves the same thing as if u change "comet" to "elise" in the gxt file.

If u did that, it's something old that many ppl does

But if u actually made a completely new line in the gxt file, it'll need a hash code and u'll have to make a sound work with that hash and many more different things needs to work with it. It's deffinently not something u can do in 15 minutes.

Thor110
  • Thor110

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 31 Mar 2013

#17

Posted 09 April 2013 - 09:09 PM

Well then, did you not just admit that it has been done? and can be done?

Thor110

P.S. Yes I did edit the gxt file and yes I did do it in around 15 minutes.

monster875.
  • monster875.

    Li'l G Loc

  • Members
  • Joined: 02 Aug 2010

#18

Posted 09 April 2013 - 09:13 PM

u can change the names yes, but not add more (u can try, but u need alot of work to make everything work correctly)

Thor110
  • Thor110

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 31 Mar 2013

#19

Posted 09 April 2013 - 09:32 PM

QUOTE
(u can try, but u need alot of work to make everything work correctly)

Spike727
  • Spike727

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 26 Sep 2013

#20

Posted 26 September 2013 - 11:35 AM

Hey I'm glad you 2 had I pissing contest.

 

But Thor110 if you realy can add new names will you please show the rest of us.


Dilvan
  • Dilvan

    Blur Sotong

  • Members
  • Joined: 06 Oct 2012

#21

Posted 26 September 2013 - 02:22 PM

I have manage to add name, basically in vehicles.ide the Game Name change it to a new name (lets say FORD), must be caps and no spaces. Then in American.txt. add your new name to main and in real name add the name you want to appear in the game, can have spaces. But thre problem I am facing is that the car now has no sound.

I belive the sounds are linked to the vehicles Game name and the game name fethes the sound. So now trying to figure that out. Willing to work togather :)

http://gtaforums.com...gfetching-code/


Spike727
  • Spike727

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 26 Sep 2013

#22

Posted 26 September 2013 - 02:29 PM

Thanks for the reply.

 

I would be more than happy to work with you.

First thing when I use the GXT editor I can't find any names only symbols and so capital letters e.g '`' , 'B' , 'F' ....

 

So how do you edit the american.gxt?


Dilvan
  • Dilvan

    Blur Sotong

  • Members
  • Joined: 06 Oct 2012

#23

Posted 26 September 2013 - 04:57 PM Edited by Dilvan, 26 September 2013 - 05:04 PM.

Thanks for the reply.

 

I would be more than happy to work with you.

First thing when I use the GXT editor I can't find any names only symbols and so capital letters e.g '`' , 'B' , 'F' ....

 

So how do you edit the american.gxt?

Ouh ps forgot about this, for GTA IV we need XGTX Editior. Its 1 for GTA 4's. This way you wont get symbols or letters only.

Once in american.gtx go into main and add your new name there, and real name the car name you want. But as i said before the car wont have sound which I am trying to figure out but not making much progress...

X GTX Editor: http://www.thegtapla...64-x-gxt-editor


Spike727
  • Spike727

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 26 Sep 2013

#24

Posted 26 September 2013 - 09:08 PM

Ok so I've figured out (I might also be very mistaken) that the 'Real Name' and CRC value is connected to the car's HASH.

 

Take the 'Admiral' it's HASH in game is '1264341792' and it's CRC value in American.gtx is also '1264341792'.

And if you change the CRC value of the car it doesn't show it's name.

 

So I believe we need to find the link between the CRC value and the name (ADMIRAL) in the vehicles.ide.

I've been searching for a file or something the connects the 2 but no such luck yet.

 

Ps. I have seen that some of the vehicles in game HASH is not the same as the CRC value, so I don't know if that disproves my theory.


Spike727
  • Spike727

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 26 Sep 2013

#25

Posted 27 September 2013 - 02:11 AM

Ok I think I found the 'Link' it is a file called 'SOUNDS.DAT15' Located C:\Program Files (x86)\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV\pc\audio\Config .

 

If you edit it with Notepad++ alot of the stuff is encrypted and some not, But I believe that some of the parts we need are encrypted.

So if we can find a way to read those parts I think we can add our own sounds for our added vehicles.


Dilvan
  • Dilvan

    Blur Sotong

  • Members
  • Joined: 06 Oct 2012

#26

Posted 27 September 2013 - 06:17 PM Edited by Dilvan, 27 September 2013 - 06:40 PM.

Yup got all that. And now this is were i am stuck too. The sound files are in sfx, STREAMED_VEHICLES.RPF.

I did get to the sounds.dat15 but cant read it so yea.... Made very little (barely any) since reaching here.

Edit: The files is partially encrypted making it difficult plus we dont know how many times it was encrypted and by which methods.

Probably why everyone who tried haven't made it far, if they even tried. Most likely why no one can yet add car names....


Spike727
  • Spike727

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 26 Sep 2013

#27

Posted 27 September 2013 - 08:21 PM

I think the only way we can accomplish it is maybe by writing Scripts to play the sound of the car

Spike727
  • Spike727

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 26 Sep 2013

#28

Posted 29 September 2013 - 08:51 PM

I don't think it is possible anymore.

We can write scripts to play some sounds, but it won't play tire squealing or the engine start or off.

 

So I don't know what to do anymore





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users