Quantcast

Jump to content

» «
Photo

[IV|EfLC|REL|SRC] openCamera

19 replies to this topic
GooD-NTS
  • GooD-NTS

    OpenIV lead developer

  • Members
  • Joined: 03 May 2008
  • Russia
  • Best Tool 2012 [OpenIV]

#1

Posted 05 March 2013 - 06:06 PM Edited by GooD-NTS, 06 March 2013 - 05:54 PM.

user posted image






openCamera is a small ASI Plugin for GTAIV & EfLC which removes bounds in Video Editor Free camera.
Now you will have more freedom to make videos like you want.

Supported versions:
  • GTA IV 1.0.7.0
  • GTA IV 1.0.4.0
  • EfLC 1.1.2.0
Download: http://bit.ly/OP_R1

More and more at http://openiv.com/
  • gamerzworld and hardsty1e like this

direstraits
  • direstraits

  • Feroci
  • Joined: 08 Mar 2011
  • Portugal

#2

Posted 05 March 2013 - 06:32 PM

Awesome.

icon14.gif

taskforce
  • taskforce

    Hustler

  • Members
  • Joined: 04 Sep 2012
  • None

#3

Posted 05 March 2013 - 10:06 PM

Also usable for 1.0.4.0?

_CP_
  • _CP_

    Group: Vice City Stories team

  • Feroci
  • Joined: 27 Dec 2007
  • Poland
  • Best Map 2013 "ViceCityStories PC Edition"

#4

Posted 05 March 2013 - 10:43 PM

It's only 4,5 years later but great work.

pecet
  • pecet

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 02 Sep 2009

#5

Posted 05 March 2013 - 11:09 PM

Finally, Awesome bro! But can you make version for 1.0.4.0? smile.gif

34R1
  • 34R1

    Da V12 Killa

  • Members
  • Joined: 23 Feb 2011

#6

Posted 06 March 2013 - 06:02 AM

So awesome but I hope it will support 1.0.4.0

XTREME0235
  • XTREME0235

    Aviation Enthusiast

  • Members
  • Joined: 14 Sep 2009
  • None

#7

Posted 06 March 2013 - 07:13 AM

Really loving the script GooD-NTS. I'm using it now and it's really great, allows for much more flexibility when making videos.
If you're really trying to "break the bounds" as your motto states, perhaps you could make a script which allows for longer capture time?

You could attempt to make a script that allows us to record longer clips than the default 45-50 second limit. The player would press F2 like normal, but instead of capturing the last few seconds, this acts as the starting point for the clip capture.

For example; player presses F2 and this initiates the start of the capture. When the player is satisfied with how long they've been recording for they would press F2 again to end the clip capture.
Of course you could always set a limit to say, 2 minutes instead of the default 45-50 seconds.

herons2s2
  • herons2s2

    Trailers Maker

  • Members
  • Joined: 01 Oct 2011

#8

Posted 06 March 2013 - 03:19 PM

PERFECT inlove.gif inlove.gif inlove.gif inlove.gif

AXLiberty
  • AXLiberty

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 07 Sep 2011
  • Russia

#9

Posted 06 March 2013 - 04:28 PM

QUOTE (XTREME0235 @ Wednesday, Mar 6 2013, 07:13)
For example; player presses F2 and this initiates the start of the capture. When the player is satisfied with how long they've been recording for they would press F2 again to end the clip capture

Great idea!

GooD-NTS
  • GooD-NTS

    OpenIV lead developer

  • Members
  • Joined: 03 May 2008
  • Russia
  • Best Tool 2012 [OpenIV]

#10

Posted 06 March 2013 - 05:54 PM

Update: Version 1.1
- Add support for GTA IV 1.0.4.0

***

QUOTE (XTREME0235 @ Wednesday, Mar 6 2013, 11:13)
You could attempt to make a script that allows us to record longer clips than the default 45-50 second limit. The player would press F2 like normal, but instead of capturing the last few seconds, this acts as the starting point for the clip capture.

For example; player presses F2 and this initiates the start of the capture. When the player is satisfied with how long they've been recording for they would press F2 again to end the clip capture.
Of course you could always set a limit to say, 2 minutes instead of the default 45-50 seconds.
Yes it is a great idea, but I don't think it can be implemented so easy as openCamera.
Today I've spend some time to look what I can do, and with no luck now.

taskforce
  • taskforce

    Hustler

  • Members
  • Joined: 04 Sep 2012
  • None

#11

Posted 06 March 2013 - 07:02 PM

QUOTE (GooD-NTS @ Wednesday, Mar 6 2013, 17:54)
Update: Version 1.1
- Add support for GTA IV 1.0.4.0

THANKS
inlove.gif inlove.gif inlove.gif icon14.gif icon14.gif icon14.gif

pecet
  • pecet

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 02 Sep 2009

#12

Posted 06 March 2013 - 08:04 PM

Thanks a lot smile.gif , but often my game crashes confused.gif

taskforce
  • taskforce

    Hustler

  • Members
  • Joined: 04 Sep 2012
  • None

#13

Posted 06 March 2013 - 10:50 PM

It gives me a weird error on Patch 1.0.4.0...
The camera is just locked to an specific point, can't be moved and says the maximum Distance is reached -> http://img-fotki.yan...a_XXXL.jpeg.jpg

Can the use of an ENB lead to this bug?

GooD-NTS
  • GooD-NTS

    OpenIV lead developer

  • Members
  • Joined: 03 May 2008
  • Russia
  • Best Tool 2012 [OpenIV]

#14

Posted 08 March 2013 - 09:00 PM

pecet, taskforce I don't know why this can happen, but this works for me fine.

XTREME0235
  • XTREME0235

    Aviation Enthusiast

  • Members
  • Joined: 14 Sep 2009
  • None

#15

Posted 10 March 2013 - 02:19 AM

Hey GooD-NTS,

You are probably already aware of these minor bugs but in case you are not, I just thought I would mention them.

#1) When going beyond the default limit for the camera, setting a new key frame/marker for the clip automatically returns the camera to the default bounds of the player.
#2) When you use a key frame/marker for a camera angle that is outside the player's bounds, you can no longer move the marker to an earlier or later position in the clip like you can with marker's that are in the bounds of the player.
#3) When using a key frame/marker outside of the player's bounds, trying to make that marker go linear into another marker doesn't work. Refer back to #1.


If these issues can be worked around that would be great. I'd just like your thoughts on these points.

quechus13
  • quechus13

    Boss

  • Members
  • Joined: 19 Dec 2008
  • None

#16

Posted 10 March 2013 - 10:08 AM

mine doesn't let EFLC start lol

I'm using the steam version.

gtasadude
  • gtasadude

    Stunter

  • Members
  • Joined: 29 Oct 2005

#17

Posted 19 March 2013 - 03:34 PM

Haven't tried it yet (and probably wont for some time), but this is one of the mods I've always wanted for IV. Thank you so much! Any idea why they had the limit in the first place? biggrin.gif

draymon
  • draymon

    awesomealvin

  • Members
  • Joined: 16 Feb 2010

#18

Posted 10 August 2013 - 10:00 AM

QUOTE (XTREME0235 @ Sunday, Mar 10 2013, 02:19)
Hey GooD-NTS,

You are probably already aware of these minor bugs but in case you are not, I just thought I would mention them.

#1) When going beyond the default limit for the camera, setting a new key frame/marker for the clip automatically returns the camera to the default bounds of the player.
#2) When you use a key frame/marker for a camera angle that is outside the player's bounds, you can no longer move the marker to an earlier or later position in the clip like you can with marker's that are in the bounds of the player.
#3) When using a key frame/marker outside of the player's bounds, trying to make that marker go linear into another marker doesn't work. Refer back to #1.


If these issues can be worked around that would be great. I'd just like your thoughts on these points.

Yeah, GooD-NTS, please acknowledge these bugs/problems smile.gif

PacketOVerload_x64Bit
  • PacketOVerload_x64Bit

    ENB Puritan

  • Members
  • Joined: 13 Mar 2010
  • Canada

#19

Posted 14 March 2014 - 05:01 PM

Really would like to use this in whatever functionality I can get out of it. However, even when using it (IV 1040) there is no observable difference to the camera in the editor. Runnin latest scripthook, xliveless, icenhancer d3d9 (2.1), varying texture/model mods.


henry_
  • henry_

    GTA V for PC Coming September 17th 2098 Bundled with Half-Life 3

  • Members
  • Joined: 06 Nov 2013
  • None

#20

Posted 6 days ago

 

Supported versions:
  • GTA IV 1.0.7.0
  • GTA IV 1.0.4.0
  • EfLC 1.1.2.0

 

Any way you could add support for GTA IV 1.0.7.0 With GWFL? As this always crashes with GWFL.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users