Quantcast

Jump to content

» «
Photo

f*ck consoles!

19 replies to this topic
Zeevs86
  • Zeevs86

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 14 Aug 2009

#1

Posted 30 April 2012 - 03:59 PM

Bought EFLC for PC when it was released. Got low fps, so I decided to buy it also for my new PS3.
I get the same FPS drops while playing SP as I got in the PC version, but when I go for multiplayer, full lobies (10-16 players) are running at 5-10 FPS!! When I am in a middle of firefights, its impossible to play like this!

So my question is, why do people always say that thier games runs great on consoles? ITS LIE!

Dr. John
  • Dr. John

    Women and Wine

  • Members
  • Joined: 31 Dec 2011
  • India

#2

Posted 30 April 2012 - 04:10 PM

Console is same like PC unlike it has more capability. PS3 requires a good Graphics Card too. I know they have installed already but that will run GTA 4 like a suffering ass. Just take the PC, add some mods and improve your gaming.

EDMEISTERX
  • EDMEISTERX

    My gun is my word,uncensored of course.

  • Members
  • Joined: 30 Nov 2011

#3

Posted 30 April 2012 - 06:38 PM

QUOTE
F*ck consoles


Oh well...In that case,f**k PC.GTA IV runs perfectly on PS3,for most people atleast.I was in a completely full lobby,but the game still ran as gracefully as an traditional indian dance.Maybe there was something bad with you'r connection... moto_whistle.gif

Zeevs86
  • Zeevs86

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 14 Aug 2009

#4

Posted 01 May 2012 - 06:25 AM

QUOTE (Dr. John13 @ Monday, Apr 30 2012, 16:10)
Console is same like PC unlike it has more capability. PS3 requires a good Graphics Card too. I know they have installed already but that will run GTA 4 like a suffering ass. Just take the PC, add some mods and improve your gaming.

Mods that can improve my performance? links pls turn.gif

Dr. John
  • Dr. John

    Women and Wine

  • Members
  • Joined: 31 Dec 2011
  • India

#5

Posted 01 May 2012 - 06:34 AM

They give Excellent Graphics and don't kill Fps.

Ultimate Graphic Tweak
Smoother Trees, Fences, Rails
Visual IV
My Commandline (Make a .txt file in your Game Folder. Name it as commandline.txt)
CODE
-norestrictions
-availablevidmem 5.0
-percentvidmem 100  
-frameLimit 0
-nomemrestrict
-novblank
-noprecache
-minspecaudio

In the Manual given to you when you bought the game: Increased Performance will be noticed on powerful computers.
Update to latest Patch: Grand Theft Auto IV Patch 7 -- Title Update v. 1.0.7.0 (English) / 1.0.6.1 (Russian) / 1.0.5.2 (Japanese)

Have fun!

kudoboi
  • kudoboi

    HI

  • Members
  • Joined: 18 Nov 2009

#6

Posted 01 May 2012 - 07:50 AM

if ur PC cant run a old game like EFLC, its time to get a better PC

theomenofficial
  • theomenofficial

    Muslim

  • Members
  • Joined: 31 Mar 2012

#7

Posted 05 May 2012 - 07:26 PM

@title f*ck PC,who says their games run smooth on PC.

Piperka
  • Piperka

    Big Homie

  • Andolini Mafia Family
  • Joined: 11 Apr 2009
  • Australia

#8

Posted 06 May 2012 - 01:18 AM

lol. GTA IV runs perfectly on both my PS3 and Xbox 360. The only time the frame rate drops is when I do multiple car explosions.

Mince
  • Mince

    Ménage à trois

  • Leone Family Mafia
  • Joined: 19 Apr 2008
  • United-States

#9

Posted 06 May 2012 - 02:00 AM

QUOTE (Piperka @ Saturday, May 5 2012, 21:18)
lol. GTA IV runs perfectly on both my PS3 and Xbox 360. The only time the frame rate drops is when I do multiple car explosions.

Same here. I think the opening poster is just trying to start an argument or something. I think consoles (at least the current gen) CAN have more slow downs if they are old, overused, overheated, etc. but this guy is apparently playing on an PS3 slim, which shouldn't have any problems. Either he's lying or he's got MAD LAG, which does happen sometimes on the internet. icon14.gif

Zeevs86
  • Zeevs86

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 14 Aug 2009

#10

Posted 09 May 2012 - 05:55 PM

QUOTE (Dr. John13 @ Tuesday, May 1 2012, 06:34)
They give Excellent Graphics and don't kill Fps.

Ultimate Graphic Tweak
Smoother Trees, Fences, Rails
Visual IV
My Commandline (Make a .txt file in your Game Folder. Name it as commandline.txt)
CODE
-norestrictions
-availablevidmem 5.0
-percentvidmem 100  
-frameLimit 0
-nomemrestrict
-novblank
-noprecache
-minspecaudio

In the Manual given to you when you bought the game: Increased Performance will be noticed on powerful computers.
Update to latest Patch: Grand Theft Auto IV Patch 7 -- Title Update v. 1.0.7.0 (English) / 1.0.6.1 (Russian) / 1.0.5.2 (Japanese)

Have fun!

Thanks. Can I use it with EFLC or only in GTA4?
Also, Do I need to install all the mods or pick one?

EDMEISTERX
  • EDMEISTERX

    My gun is my word,uncensored of course.

  • Members
  • Joined: 30 Nov 2011

#11

Posted 10 May 2012 - 04:27 AM

QUOTE (Zeevs86 @ Tuesday, May 1 2012, 06:25)
QUOTE (Dr. John13 @ Monday, Apr 30 2012, 16:10)
Console is same like PC unlike it has more capability. PS3 requires a good Graphics Card too. I know they have installed already but that will run GTA 4 like a suffering ass. Just take the PC, add some mods and improve your gaming.

Mods that can improve my performance? links pls turn.gif

You should check the modding section for mods that improve graphics and expierience....

iStink
  • iStink

    Player Hater

  • BUSTED!
  • Joined: 10 May 2012

#12

Posted 10 May 2012 - 04:40 AM

I agree with rejuvic235

Dr. John
  • Dr. John

    Women and Wine

  • Members
  • Joined: 31 Dec 2011
  • India

#13

Posted 10 May 2012 - 05:54 AM

QUOTE (Zeevs86 @ Wednesday, May 9 2012, 23:25)
QUOTE (Dr. John13 @ Tuesday, May 1 2012, 06:34)
They give Excellent Graphics and don't kill Fps.

Ultimate Graphic Tweak
Smoother Trees, Fences, Rails
Visual IV
My Commandline (Make a .txt file in your Game Folder. Name it as commandline.txt)
CODE
-norestrictions
-availablevidmem 5.0
-percentvidmem 100  
-frameLimit 0
-nomemrestrict
-novblank
-noprecache
-minspecaudio

In the Manual given to you when you bought the game: Increased Performance will be noticed on powerful computers.
Update to latest Patch: Grand Theft Auto IV Patch 7 -- Title Update v. 1.0.7.0 (English) / 1.0.6.1 (Russian) / 1.0.5.2 (Japanese)

Have fun!

Thanks. Can I use it with EFLC or only in GTA4?
Also, Do I need to install all the mods or pick one?

Most of them work for EFLC too.

If you want to test al the mods and see which one is good then I don't mind. All of them increase fps. smile.gif

GTAction99
  • GTAction99

    R*

  • Members
  • Joined: 18 Nov 2011
  • None

#14

Posted 11 May 2012 - 05:27 PM Edited by GTAction99, 11 May 2012 - 05:31 PM.

QUOTE (EDMEISTERX @ Monday, Apr 30 2012, 18:38)
QUOTE
F*ck consoles


Oh well...In that case,f**k PC.GTA IV runs perfectly on PS3,for most people atleast.I was in a completely full lobby,but the game still ran as gracefully as an traditional indian dance.Maybe there was something bad with you'r connection... moto_whistle.gif

Well, for me it lags very rarely, and if the game does infact lag, then it only last for about 5 seconds. (I only get lag on TBOGT) sad.gif

GTA IV has never ever gotten lag, I can play a rocket launcher DM with a 16/16 lobby and not get no lag, maybe it's just my system. confused.gif

StonersDarkness
  • StonersDarkness

    The Highway Reapers MC Vice President

  • Members
  • Joined: 08 Jan 2012

#15

Posted 12 May 2012 - 01:41 AM

i lag a good bit on my PS3... but that is cause of the sh*tty internet around here... LOL...

but in game, say free roam, my game will lag only when there are a good bit of cops in the area

jakjawagon
  • jakjawagon

    Player Hater

  • BUSTED!
  • Joined: 12 May 2012

#16

Posted 12 May 2012 - 03:07 AM

user posted image Nice post thanks for sharing.

Zeevs86
  • Zeevs86

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 14 Aug 2009

#17

Posted 12 May 2012 - 06:45 AM

Thanks for replies, but I dont get it how to install the Visual IV mod.
It says in the readme: copy all folders (without backups) to main folder of game
But if I copy all the folder to main directory, it will look like this:
C:\Program Files (x86)\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV\Grand Theft Auto IV
Is it ok?

Dr. John
  • Dr. John

    Women and Wine

  • Members
  • Joined: 31 Dec 2011
  • India

#18

Posted 12 May 2012 - 04:50 PM

No. Copy the folder which are inside the Grand Theft Auto IV folder. Those have the files which you need.

JustRob
  • JustRob

    Mack Pimp

  • Members
  • Joined: 25 Jul 2008

#19

Posted 12 May 2012 - 05:02 PM

I don't understand the complaints. I've been playing GTAIV on my PS3 and FPS is fine, even in crowded firefights or with a lot of traffic / cops on the streets. It never hangs or lags.

The PC version blows in my opinion, even if you have a good PC it may not work just because it's GTAIV. Although some of the controls are a bit better.

unc13bud
  • unc13bud

    Die Hoodrat DIE!!!

  • Members
  • Joined: 05 Dec 2010

#20

Posted 14 May 2012 - 07:35 PM

i think the original poster is one of those gamers who don't know how to cool their components properly.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users