Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Might buy new PC

22 replies to this topic
dansgas1000
  • dansgas1000

    Posts: 1400

  • Members
  • Joined: 14 Jun 2011
  • None

#1

Posted 26 April 2012 - 04:11 PM Edited by dansgas1000, 26 April 2012 - 04:18 PM.

http://configure.eur...d=alienware-x51

How can i run GTA IV with that? How about other games like MW3 and GTAV? Can i run max settings?

What would my framerate be for max gta sa?

And in MB what would my max resorce usage thingy be? it is on gta iv pc grahic menu

DlZZEE
  • DlZZEE

    PC peasant

  • Members
  • Joined: 26 Oct 2011
  • None

#2

Posted 26 April 2012 - 04:14 PM

Gt 545 is kinda weak get a pc with 560 instead

dansgas1000
  • dansgas1000

    Posts: 1400

  • Members
  • Joined: 14 Jun 2011
  • None

#3

Posted 26 April 2012 - 04:17 PM Edited by dansgas1000, 26 April 2012 - 04:21 PM.

QUOTE (DizzeeXL @ Thursday, Apr 26 2012, 16:14)
Gt 545 is kinda weak get a pc with 560 instead

But would i be able to run GTA IV at least med settings 25fps+?

Would this card be better?

1GB GDDR5 NVIDIA® GeForce® GTX 555

Prometheus
  • Prometheus

  • Andolini Mafia Family
  • Joined: 18 Apr 2011
  • None

#4

Posted 26 April 2012 - 04:28 PM

With that price you can get much better components and you probably max the game @ Highest settings.

dansgas1000
  • dansgas1000

    Posts: 1400

  • Members
  • Joined: 14 Jun 2011
  • None

#5

Posted 26 April 2012 - 04:30 PM

QUOTE (PrometheusX @ Thursday, Apr 26 2012, 16:28)
With that price you can get much better components and you probably max the game @ Highest settings.

Which price. Which one are you talking about?

Hey i notice you from my last topic, helpful you are smile.gif

Girish
  • Girish

    Leone Family Mafia

  • Moderator
  • Joined: 20 Apr 2006
  • India
  • Best Moderator 2011

#6

Posted 26 April 2012 - 04:35 PM

Without delving into a lot of technical details, simply put, the 560 beats the 545 or the 555 in almost every way.

As for the configuration that you've selected, you should be able to run the game fine on medium settings. You might also be able to max out a few settings provided that you're not playing the game at a very high resolution.

Your max resource usage would be 1024MB as that is the total VRAM of your graphics card.

Prometheus
  • Prometheus

  • Andolini Mafia Family
  • Joined: 18 Apr 2011
  • None

#7

Posted 26 April 2012 - 04:46 PM

QUOTE (Girish @ Thursday, Apr 26 2012, 16:35)
Without delving into a lot of technical details, simply put, the 560 beats the 545 or the 555 in almost every way.

As for the configuration that you've selected, you should be able to run the game fine on medium settings. You might also be able to max out a few settings provided that you're not playing the game at a very high resolution.

Your max resource usage would be 1024MB as that is the total VRAM of your graphics card.

Exactly this.

Although you can get a better desktop with that price, it's your choice really. Just add a 560 as he said and IV can be playable on high settings, perfect at medium settings.

BTW it seems like the only choice at the website is a 545. confused.gif

dansgas1000
  • dansgas1000

    Posts: 1400

  • Members
  • Joined: 14 Jun 2011
  • None

#8

Posted 26 April 2012 - 04:47 PM

QUOTE (Girish @ Thursday, Apr 26 2012, 16:35)
Without delving into a lot of technical details, simply put, the 560 beats the 545 or the 555 in almost every way.

As for the configuration that you've selected, you should be able to run the game fine on medium settings. You might also be able to max out a few settings provided that you're not playing the game at a very high resolution.

Your max resource usage would be 1024MB as that is the total VRAM of your graphics card.

Thanks. Would i be able to run GTA V on medium settings at 1366x768 at least 20fps?

dansgas1000
  • dansgas1000

    Posts: 1400

  • Members
  • Joined: 14 Jun 2011
  • None

#9

Posted 26 April 2012 - 04:59 PM

QUOTE (PrometheusX @ Thursday, Apr 26 2012, 16:46)
QUOTE (Girish @ Thursday, Apr 26 2012, 16:35)
Without delving into a lot of technical details, simply put, the 560 beats the 545 or the 555 in almost every way.

As for the configuration that you've selected, you should be able to run the game fine on medium settings. You might also be able to max out a few settings provided that you're not playing the game at a very high resolution.

Your max resource usage would be 1024MB as that is the total VRAM of your graphics card.

Exactly this.

Although you can get a better desktop with that price, it's your choice really. Just add a 560 as he said and IV can be playable on high settings, perfect at medium settings.

BTW it seems like the only choice at the website is a 545. confused.gif

Can you give me some suggestions please ? tounge.gif

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#10

Posted 26 April 2012 - 05:18 PM

Do you absolutely have to buy at Dell?

unc13bud
  • unc13bud

    I stay mad @ Rockstar

  • Members
  • Joined: 05 Dec 2010
  • None

#11

Posted 26 April 2012 - 05:33 PM

QUOTE
Can you give me some suggestions please?


yes, call and speak with a dell sales representative and ask them when they are going to be able to install/sell one of these
http://www.techpower...ts-to-OEMs.html
http://www.techpower...-04-25/245b.jpg
to you.

dansgas1000
  • dansgas1000

    Posts: 1400

  • Members
  • Joined: 14 Jun 2011
  • None

#12

Posted 26 April 2012 - 05:36 PM

QUOTE (mkey82 @ Thursday, Apr 26 2012, 17:18)
Do you absolutely have to buy at Dell?

Of course not. But i have a £850 Budget. It dosent have to have a monitor by the way biggrin.gif

Stinky12
  • Stinky12

    No title

  • Members
  • Joined: 14 Oct 2010

#13

Posted 26 April 2012 - 05:38 PM

The Alienware X51 only lets you install a 545 because of the chassis size. The 560 will not fit and even if it did, the tight space will
create massive amount of heat.
OP can build himself a mATX system or even smaller with a ITX like the Asus P8Z77-I Deluxe



mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#14

Posted 26 April 2012 - 05:46 PM

£850 is loads, for $850 you can build a very good system, i5 2500k + 2GB GT560 + 4GB RAM, I know the figure as I assembled something like that at newegg a few days ago.

Which other local stores do you have there?

dansgas1000
  • dansgas1000

    Posts: 1400

  • Members
  • Joined: 14 Jun 2011
  • None

#15

Posted 26 April 2012 - 09:36 PM

PC World??
Comet is electronic store and so is curry's

I really can't think of many sorry.

• Intel i7 2600K Quad Core
• 8GB DDR3 1333MHz Memory
• NVIDIA GTX550Ti 1GB Video
• Asus Z68 USB3 & SATA-III MB
• 2TB SATA-III Hard Drive
• 24X Double DVD±R/±RW
• CoolerMaster HAF 912 Case

Found a PC for £790 with the specs above ^

Will that be good enough? My budget will not go over about £850 or so.

here is a link to that PC i found: http://www.cyberpowe...tegory/intel_pc


luceberg
  • luceberg

    Homeboy

  • Members
  • Joined: 27 Dec 2008

#16

Posted 26 April 2012 - 10:20 PM

This is what I would go for in that budget.

http://3xs.scan.co.u...p?SystemID=1209

With a 560ti option, it comes to about £850.

dansgas1000
  • dansgas1000

    Posts: 1400

  • Members
  • Joined: 14 Jun 2011
  • None

#17

Posted 27 April 2012 - 07:29 AM

QUOTE (luceberg @ Thursday, Apr 26 2012, 22:20)
This is what I would go for in that budget.

http://3xs.scan.co.u...p?SystemID=1209

With a 560ti option, it comes to about £850.

Seems like a nice PC. Thanks for finding that for me. Ill take it into consideration. smile.gif

marmoo
  • marmoo

    Hustler

  • Members
  • Joined: 02 Apr 2010

#18

Posted 27 April 2012 - 07:39 AM

PC world and Currys are part of the same retail group so they will have exactly the same computers for sale at the same price
They refuse to undercut each other

also, their computers are sh*te

Prometheus
  • Prometheus

  • Andolini Mafia Family
  • Joined: 18 Apr 2011
  • None

#19

Posted 27 April 2012 - 08:15 AM

Now with that PC [560ti] I assure you (w/ overclocking CPU) that you'll run GTA IV Maxed with ENB normally. icon14.gif

dansgas1000
  • dansgas1000

    Posts: 1400

  • Members
  • Joined: 14 Jun 2011
  • None

#20

Posted 27 April 2012 - 02:55 PM

QUOTE (marmoo @ Friday, Apr 27 2012, 07:39)
PC world and Currys are part of the same retail group so they will have exactly the same computers for sale at the same price
They refuse to undercut each other

also, their computers are sh*te

I totally agree, they are too expensive and too mainstream. Usually the more mainstream the more expensive.

dansgas1000
  • dansgas1000

    Posts: 1400

  • Members
  • Joined: 14 Jun 2011
  • None

#21

Posted 27 April 2012 - 02:57 PM

QUOTE (PrometheusX @ Friday, Apr 27 2012, 08:15)
Now with that PC [560ti] I assure you (w/ overclocking CPU) that you'll run GTA IV Maxed with ENB normally. icon14.gif

What would the frame rate be on maximum settings?

And would i be able to run GTA V at least med/high?

Prometheus
  • Prometheus

  • Andolini Mafia Family
  • Joined: 18 Apr 2011
  • None

#22

Posted 27 April 2012 - 04:59 PM

QUOTE (dansgas1000 @ Friday, Apr 27 2012, 14:57)
QUOTE (PrometheusX @ Friday, Apr 27 2012, 08:15)
Now with that PC [560ti] I assure you (w/ overclocking CPU) that you'll run GTA IV Maxed with ENB normally. icon14.gif

What would the frame rate be on maximum settings?

And would i be able to run GTA V at least med/high?

GTA V not sure....maybe med/high. GTA IV, with OCing the CPU, 50-60 @ MAX. smile.gif


dansgas1000
  • dansgas1000

    Posts: 1400

  • Members
  • Joined: 14 Jun 2011
  • None

#23

Posted 27 April 2012 - 05:42 PM Edited by dansgas1000, 27 April 2012 - 06:29 PM.

QUOTE (PrometheusX @ Friday, Apr 27 2012, 16:59)
QUOTE (dansgas1000 @ Friday, Apr 27 2012, 14:57)
QUOTE (PrometheusX @ Friday, Apr 27 2012, 08:15)
Now with that PC [560ti] I assure you (w/ overclocking CPU) that you'll run GTA IV Maxed with ENB normally. icon14.gif

What would the frame rate be on maximum settings?

And would i be able to run GTA V at least med/high?

GTA V not sure....maybe med/high. GTA IV, with OCing the CPU, 50-60 @ MAX. smile.gif

Really 50fps? Wow biggrin.gif

How about max settings icenchancer?

What would my resorce thingy be? (on graphic menu)




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users