Quantcast

Jump to content

» «
Photo

How To Run GTA IV On My PC

9 replies to this topic
sufiyan.1996
  • sufiyan.1996

    Sufiyan Tahir

  • Members
  • Joined: 24 Nov 2011

#1

Posted 11 April 2012 - 03:50 PM

I have a quite good PC, Specifications are:
Operating System: Windows XP Service Pack 3
Processor: Intel® Core 2 Duo
Performance: E4600 @ 2.40GHz 32-Bits
Video Card: NVIDIA GeForce 7100 GS

The Games Works HELLLLLLLLL SLOW And even the textures are not visible at all, ONLY BOXES are...

What Should i Do>?

radioman
  • radioman

    Big Homie

  • Members
  • Joined: 19 Apr 2006

#2

Posted 11 April 2012 - 03:52 PM

The only way to get it to work on that PC, is by upgrading the Video card, as that one is below minimum for the game, as the minimum for Nvidia is the 7900...That is if you are on a desktop..If on a laptop, then there is nothing you can do except get a new PC, as laptop cards cannot be upgraded...

YankeesPwnMets
  • YankeesPwnMets

    More Betterer

  • Members
  • Joined: 28 Sep 2010

#3

Posted 11 April 2012 - 03:54 PM

You can get a decent video card and the game would run ok... something like a AMD 6670 would be good

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#4

Posted 11 April 2012 - 04:10 PM

That CPU is quite slow and it's questionable how much RAM you have, I guess not more then 2GB which is the lower limit for GTAIV.

unc13bud
  • unc13bud

    Die Hoodrat DIE!!!

  • Members
  • Joined: 05 Dec 2010

#5

Posted 12 April 2012 - 02:14 AM

i will be more specific: you need a Nvidia video card with AT LEAST 32 or more shader cores. 7100gs came out before NVidia started rating their cards according to shaders? i think so.

radioman
  • radioman

    Big Homie

  • Members
  • Joined: 19 Apr 2006

#6

Posted 12 April 2012 - 04:21 AM

QUOTE (mkey82 @ Wednesday, Apr 11 2012, 11:10)
That CPU is quite slow and it's questionable how much RAM you have, I guess not more then 2GB which is the lower limit for GTAIV.

You're right, considering he's on XP and 32-bit version at that, he can't have more than 3.25GB of RAM..and depending on the PC, you may not be able to use more than 1GB Ram(which is the case on my old laptop, as it says in the manual that 1GB is the maximum supported Ram for that PC)...So, it depends on the PC on how much ram is supported-but 3.25GB is the max. for XP? I'd have to say 2GB is max. for 32-bit versions of XP, as my XP Pro PC has 3GB Ram, and yet it only recognizes 2038MB ram, as seen here: user posted image So, What is the max. amount of Ram for 32-bit XP-3.25 OR what? confused.gif

YankeesPwnMets
  • YankeesPwnMets

    More Betterer

  • Members
  • Joined: 28 Sep 2010

#7

Posted 12 April 2012 - 04:57 AM

3.25-3.5 is the max usable RAM for 32bit systems.

radioman
  • radioman

    Big Homie

  • Members
  • Joined: 19 Apr 2006

#8

Posted 12 April 2012 - 05:28 AM

QUOTE (YankeesPwnMets @ Wednesday, Apr 11 2012, 23:57)
3.25-3.5 is the max usable RAM for 32bit systems.

Thank you for the confirmation on that. smile.gif

sufiyan.1996
  • sufiyan.1996

    Sufiyan Tahir

  • Members
  • Joined: 24 Nov 2011

#9

Posted 12 April 2012 - 11:42 AM

thanxxx all guys i guess in few day i will be changing my PC...GTA IV Will RACE on it real good!
By the way thanxxx for info about XP!


unc13bud
  • unc13bud

    Die Hoodrat DIE!!!

  • Members
  • Joined: 05 Dec 2010

#10

Posted 14 April 2012 - 11:40 PM

all you needed to do was add a real video card like a 512mb 8600gt or 9800gt...




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users