Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Will my laptop cope with ENB on IV?

17 replies to this topic
starfishswag
  • starfishswag

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 08 Apr 2012

#1

Posted 08 April 2012 - 09:09 PM

Hi guys,

Looked at the enb screenshot thread for GTA IV and decided I want it in my game.

Will it run well though?

System Manufacturer: Alienware
System Model: M17xR3
Processor: Intel® Core™ i7-2760QM CPU @ 2.40GHz (8 CPUs), ~2.4GHz
Memory: 6144MB RAM
Card name: AMD Radeon HD 6900M Series

Prometheus
  • Prometheus

  • Moderator
  • Joined: 18 Apr 2011
  • None

#2

Posted 08 April 2012 - 09:13 PM

QUOTE (starfishswag @ Sunday, Apr 8 2012, 21:09)
Hi guys,

Looked at the enb screenshot thread for GTA IV and decided I want it in my game.

Will it run well though?

System Manufacturer: Alienware
System Model: M17xR3
Processor: Intel® Core™ i7-2760QM CPU @ 2.40GHz (8 CPUs), ~2.4GHz
Memory: 6144MB RAM
Card name: AMD Radeon HD 6900M Series

Not sure if you're a show-off or not...but yes.

Also I haven't heard of something called (8 CPUs)...

starfishswag
  • starfishswag

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 08 Apr 2012

#3

Posted 08 April 2012 - 09:18 PM

QUOTE (PrometheusX @ Sunday, Apr 8 2012, 21:13)
QUOTE (starfishswag @ Sunday, Apr 8 2012, 21:09)
Hi guys,

Looked at the enb screenshot thread for GTA IV and decided I want it in my game.

Will it run well though?

System Manufacturer: Alienware
System Model: M17xR3
Processor: Intel® Core™ i7-2760QM CPU @ 2.40GHz (8 CPUs), ~2.4GHz
Memory: 6144MB RAM
Card name: AMD Radeon HD 6900M Series

Not sure if you're a show-off or not...but yes.

Also I haven't heard of something called (8 CPUs)...

No I'm not a show-off, I just pasted it from dxdiag, sorry if I came across that way... but thanks for the help.

From the screenshots it seems that theres a lot better laptops out there than mine.

Prometheus
  • Prometheus

  • Moderator
  • Joined: 18 Apr 2011
  • None

#4

Posted 08 April 2012 - 09:27 PM

QUOTE (starfishswag @ Sunday, Apr 8 2012, 21:18)
QUOTE (PrometheusX @ Sunday, Apr 8 2012, 21:13)
QUOTE (starfishswag @ Sunday, Apr 8 2012, 21:09)
Hi guys,

Looked at the enb screenshot thread for GTA IV and decided I want it in my game.

Will it run well though?

System Manufacturer: Alienware
System Model: M17xR3
Processor: Intel® Core™ i7-2760QM CPU @ 2.40GHz (8 CPUs), ~2.4GHz
Memory: 6144MB RAM
Card name: AMD Radeon HD 6900M Series

Not sure if you're a show-off or not...but yes.

Also I haven't heard of something called (8 CPUs)...

No I'm not a show-off, I just pasted it from dxdiag, sorry if I came across that way... but thanks for the help.

From the screenshots it seems that theres a lot better laptops out there than mine.

You're damn wrong....Yours possibly @ 60FPS easily.

Slamman
  • Slamman

    Smote

  • BUSTED!
  • Joined: 29 Nov 2003
  • United-States

#5

Posted 08 April 2012 - 09:29 PM

Alienware, Dell, boutique gamer PC or laptop?! Yes, it will run, slight differences from top performance aside

starfishswag
  • starfishswag

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 08 Apr 2012

#6

Posted 08 April 2012 - 10:34 PM

thanks for the replies. Last thing I want my new laptop to do is overheat and bang up everything.

Here is a few screenshots, they dont look the same as othe pictures from the same mod from around the web.

I re-sized the images to 400 height about 710 width so you guys dont have to see a stretched screen.

This is inside my bedroom

user posted image

Looks fine

user posted image

Looks fine, lack of reflection but I'm not in a really reflective place

user posted image

Doesn't look nice with grainy screen :\

user posted image

This is a bit nicer, but still lacks the amazing youtube videos and screenshots I've seen.

PacketOVerload_x64Bit
  • PacketOVerload_x64Bit

    A.U.I.R.B.2.U. Author & Cool Guy

  • Members
  • Joined: 13 Mar 2010
  • Canada

#7

Posted 08 April 2012 - 11:19 PM

Biggest problem you're having is that you're running TBOGT, EFLC or otherwise known as "Higher than Patch 5 woes." You're comparing apples to oranges in that comparing Patch 6 and 7 to Patch 5 and lower is pointless. Skylighting makes all the difference. If you want your graphics to look as good as in the ENB Screenshot Thread you'll need to run GTA IV with either patches 1030/1040/1004 at the highest. There is nothing better than GTA IV + ENB + 1030/1040/1004 IMHO

/ENTER PATCH 7 FANBOIS and HATERS

starfishswag
  • starfishswag

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 08 Apr 2012

#8

Posted 08 April 2012 - 11:43 PM

QUOTE (PacketOVerload_x64Bit @ Sunday, Apr 8 2012, 23:19)
Biggest problem you're having is that you're running TBOGT, EFLC or otherwise known as "Higher than Patch 5 woes." You're comparing apples to oranges in that comparing Patch 6 and 7 to Patch 5 and lower is pointless. Skylighting makes all the difference. If you want your graphics to look as good as in the ENB Screenshot Thread you'll need to run GTA IV with either patches 1030/1040/1004 at the highest. There is nothing better than GTA IV + ENB + 1030/1040/1004 IMHO

/ENTER PATCH 7 FANBOIS and HATERS

I didn't know patch 6 and 7 were not so good with enb...

Do I have to reinstall the game for patch 4?

And will some cars made after patch 4 not work?

Thanks for the help

starfishswag
  • starfishswag

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 08 Apr 2012

#9

Posted 09 April 2012 - 12:01 AM

Ok so I installed a patch 4, went to the main menu, can see no buttons ect, but i press enter and the game loads, looks very nice.

Just menu buttons on start and pause that are blank :\

YankeesPwnMets
  • YankeesPwnMets

    More Betterer

  • Members
  • Joined: 28 Sep 2010
  • United-States

#10

Posted 09 April 2012 - 12:08 AM

After Patch 7, you aren't supposed to downgrade it. Reinstall the game, install patch 4 and then install the mods.

If you install Patch 7, then you're not allowed to install patches 1-6 unless you reinstall

starfishswag
  • starfishswag

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 08 Apr 2012

#11

Posted 09 April 2012 - 12:15 AM

QUOTE (YankeesPwnMets @ Monday, Apr 9 2012, 00:08)
After Patch 7, you aren't supposed to downgrade it. Reinstall the game, install patch 4 and then install the mods.

If you install Patch 7, then you're not allowed to install patches 1-6 unless you reinstall

Ok thanks, will do that.

Slamman
  • Slamman

    Smote

  • BUSTED!
  • Joined: 29 Nov 2003
  • United-States

#12

Posted 09 April 2012 - 03:14 AM

I'm worried about buying a new off the shelf PC copy of GTA IV, since I bought Episodes some time ago, but GTA IV has been hard to locate, anyway can you tell what to avoid before spending money, or is it impossible?

Wolf68k
  • Wolf68k

    always howling

  • Members
  • Joined: 12 Mar 2003
  • None
  • Most Knowledgeable [Technology] 2013
    Best Contributor [Technology] 2012

#13

Posted 09 April 2012 - 04:02 AM

@PrometheusX
4-core + Inte Hyperthreading = 8. It's just the way dxdaig reads its. It's like going into the TaskManager under the Performance tab and seeing 8 cores



@Slamman
Not that hard to find at all actually.
Steam has GTA4 (for $20), in fact all of the GTA series (for $50) but for the London 1969 add-on
Amazon has it for $10.88 for the physical copy or $4.99 for download.

Slamman
  • Slamman

    Smote

  • BUSTED!
  • Joined: 29 Nov 2003
  • United-States

#14

Posted 09 April 2012 - 06:59 AM

I mean in my neck of the woods, until recently, but as I mentioned as of late, MicroCenter is still close by and they'd just gotten two new copies in, at $20 each, so that's mighty fine compared to used software prices. The pawn shops won't take computer PC software, which is rather odd if you ask me

starfishswag
  • starfishswag

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 08 Apr 2012

#15

Posted 09 April 2012 - 10:41 AM

QUOTE (Slamman @ Monday, Apr 9 2012, 03:14)
I'm worried about buying a new off the shelf PC copy of GTA IV, since I bought Episodes some time ago, but GTA IV has been hard to locate, anyway can you tell what to avoid before spending money, or is it impossible?

Sorry I don't know anything about hardware apart from hard drive space lol.

I got it to work, found one I liked after looking for ages, so thanks everyone for helping me out.

Don't really see a difference with patch 1.4 to 1.7 lol.

Slamman
  • Slamman

    Smote

  • BUSTED!
  • Joined: 29 Nov 2003
  • United-States

#16

Posted 09 April 2012 - 05:09 PM

Well, I ran BoGT on my Asus P5Q, and still hoping to make that my gaming rig, which is pre-I series Intel, for the moment, I downloaded the patch that was at the top of Rockstar's page though I can't recall what spec that was, I haven't ran the PC version with a patch or ENB yet, but like many expressing interest, We all like what we see with iCEnhancer

PacketOVerload_x64Bit
  • PacketOVerload_x64Bit

    A.U.I.R.B.2.U. Author & Cool Guy

  • Members
  • Joined: 13 Mar 2010
  • Canada

#17

Posted 11 April 2012 - 04:10 AM

Don't buy off Steam. Steam auto-updates to Patch 7. There are certain places to find IV for free, on the internet. I bought two copies of IV, and two copies of EFLC. All my discs are scratched but I still play IV...if you know what I mean. Razor911 has a good fix for such a thing...

It is getting hard to find GTA IV Disc in-stores.

Slamman
  • Slamman

    Smote

  • BUSTED!
  • Joined: 29 Nov 2003
  • United-States

#18

Posted 11 April 2012 - 04:59 AM

Well, I never! hahaha I did find the SA Rage download, and I believe you have to have the disc loaded for GTA IV beforehand? It's on this computer now, but it won't run as the specs are pre-dual core, I just wanted to save the file, which is over a Gigabyte in size.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users