Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Mouse problem

5 replies to this topic
KaRzY6
  • KaRzY6

    ♧ Sick Kunt ♤

  • Members
  • Joined: 24 Oct 2011

#1

Posted 31 March 2012 - 05:05 AM

I know this hasn't got a lot to do with DYOM, but please try and help me.

I've been using the 'joypad' option on GTA:SA, because the mouse isn't working.

It hasn't got to do with the mouse because it still works in Minecraft and it use to work on my old laptop for GTA:SA.

Any help?

Girish
  • Girish

    Leone Family Mafia

  • Moderator
  • Joined: 20 Apr 2006
  • India
  • Best Moderator 2011

#2

Posted 31 March 2012 - 07:48 AM

What OS are you on?
Have you tried running the game in Win 98 compatibility mode?

lil weasel
  • lil weasel

    Shoot Looters, Hang Pirates!

  • Members
  • Joined: 25 Dec 2006
  • United-States
  • Contribution Award [San Andreas]

#3

Posted 31 March 2012 - 08:04 AM

Different Games have different use of resources. That it worked in one game does not mean it will work in others.
Modding the game has effects on the programming.
Since the mouse worked before.
Remove the mod(s) recently installed just before the mouse failed to work.
You might also consider deleting the GTA_SA.set file.

KaRzY6
  • KaRzY6

    ♧ Sick Kunt ♤

  • Members
  • Joined: 24 Oct 2011

#4

Posted 31 March 2012 - 10:47 AM

@Girish
What's OS?

@Lil weasel
Well I only have DYOM. And it has always worked with DYOM..?

lil weasel
  • lil weasel

    Shoot Looters, Hang Pirates!

  • Members
  • Joined: 25 Dec 2006
  • United-States
  • Contribution Award [San Andreas]

#5

Posted 31 March 2012 - 10:54 AM Edited by lil weasel, 31 March 2012 - 10:59 AM.

OS = Operating System (XP/Vista/Win7)
Generaly if the Game worked before and suddenly stops working properly a driver or other config may have changed (updated, etc) which the .set file doesn't like.
Deleting the GTA_SA.set file (which contain current configs) may allow the game to adapt to the new <whatever>. The .set file is created when ending game play each time you have a successful exit.

Again, DYOM is a modification of the normal Game programming.
If you play the regular Clean (Un-modded) game do you have the mouse problem?

Some reference topics and quotes:
MOUSE NOT WORKING:
Have you tried running the game in Windows 98 compatibility mode? That's the first thing to try when dealing with mouse issues on Vista.

Maybe it's got something to do with the affinity of your CPU if it's a quad core:
Start the game, hit Ctrl+Alt+Del (this minimizes the game and opens up Task Manager), go to Processes, right-click on gta_sa.exe > Set Affinity > Uncheck all except CPU 0.
Now return to the game and see if you can click again.

Gta sa mouse problem solved!
GTA San Andreas Mouse Freezing mouse freezing bug.
Weird Mouse problems
mouse problems, mouse not working in SA
Mouse not working
PC Mouse Not Working…Help
http://www.gtaforums...howtopic=299949] Mouse not working, [/url] Will not pan in game, no click in menu.
Mouse not working,

KaRzY6
  • KaRzY6

    ♧ Sick Kunt ♤

  • Members
  • Joined: 24 Oct 2011

#6

Posted 31 March 2012 - 11:11 AM

Thanks weasel. Well, I have W7. No, the game doesn't work without DYOM either. But, I'll try some of your solutions.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users