Quantcast

Jump to content

» «
Photo

white lines on screen

  • This topic is locked This topic is locked
9 replies to this topic
xcaliber81
  • xcaliber81

    Pothead

  • Members
  • Joined: 30 Mar 2009

#1

Posted 19 March 2012 - 10:52 PM

So I decided to hook my computer up to my plasma screen tv to play some new Vegas and while doing so I noticed some white lines that went left to right while walking forward and up and down while strafing left and right any ideas what this may be my computer is good enough to handle new Vegas and my gcard and tv are less than one year old. , also I have some borders on the sides of the screen so could this be just the settings?, I'm asking here because nowhere else seems to have a response to this and there are some tech guru's here that know what they are talking about, any ideas, the lines are faint like barley visible.

leik oh em jeez!
  • leik oh em jeez!

    The boatman stays with the boat.

  • Members
  • Joined: 28 Mar 2007

#2

Posted 19 March 2012 - 10:55 PM

I'd try playing with the resolution and refresh rate. Can you get any pictures of the lines you're seeing? And do you know what resolutions your TV supports?

xcaliber81
  • xcaliber81

    Pothead

  • Members
  • Joined: 30 Mar 2009

#3

Posted 19 March 2012 - 11:08 PM

Actually I don't I was playing on 16 by 9 and 1680 by 1050 I think, so could this be tearing, thanks for the fast reply btw. And I'll try to take a video of the lines tonight

leik oh em jeez!
  • leik oh em jeez!

    The boatman stays with the boat.

  • Members
  • Joined: 28 Mar 2007

#4

Posted 19 March 2012 - 11:10 PM

No problem. Try 1280x720, or 1920x1080 and see if you get the same result.

xcaliber81
  • xcaliber81

    Pothead

  • Members
  • Joined: 30 Mar 2009

#5

Posted 19 March 2012 - 11:17 PM

It seems when I tried the max resolution was 1680 by 1050 is there a way to enter a custom resolution

leik oh em jeez!
  • leik oh em jeez!

    The boatman stays with the boat.

  • Members
  • Joined: 28 Mar 2007

#6

Posted 19 March 2012 - 11:24 PM

Either your system didn't detect the new display, or your TV doesn't support 1080P. Before you enter a game, go to your "change resolution" screen and hit the "detect" button. If 1920x1080 isn't available, then use 1280x720. It's possible your TV is only 720P or 1080i. If it's 1080i, then 720p (1280x720) is better suited to gaming anyways, and is the resolution you'll want your game set to.

xcaliber81
  • xcaliber81

    Pothead

  • Members
  • Joined: 30 Mar 2009

#7

Posted 19 March 2012 - 11:46 PM Edited by xcaliber81, 19 March 2012 - 11:48 PM.

Double post woops

xcaliber81
  • xcaliber81

    Pothead

  • Members
  • Joined: 30 Mar 2009

#8

Posted 20 March 2012 - 05:01 AM

http://www.tigerdire...2303&CatId=3653

this is my tv, i havent quite tested out anything yet

xcaliber81
  • xcaliber81

    Pothead

  • Members
  • Joined: 30 Mar 2009

#9

Posted 22 March 2012 - 04:49 AM

ya i figured it out, my tv is 16 by 9 not 10 after i did that i found 1900 by 1080 in the resolution and no white lines anymore

Wolf68k
  • Wolf68k

    always howling

  • Members
  • Joined: 12 Mar 2003
  • None
  • Most Knowledgeable [Technology] 2013
    Best Contributor [Technology] 2012

#10

Posted 22 March 2012 - 03:26 PM

Locked by request




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users