Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Release control

7 replies to this topic
Relooo
  • Relooo

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 Aug 2011

#1

Posted 06 February 2012 - 10:11 PM

"Release Control
A required security module can not be activated. This program can not be executed (5002)" just installed the game and when I try to play it, I get this message. Please help.

radioman
  • radioman

    Big Homie

  • Members
  • Joined: 19 Apr 2006

#2

Posted 07 February 2012 - 04:49 AM

Please post the REQUIRED information from the Pinned Troubleshooting topic, as posted by Justin(A Moderator):
What is your Processor?
What is the Processor Speed?
What is the Ram?
What is the Video card?
What is the vram?
How much dedicated vram?
What is the Sound card?
What is the OS?
Do you have the latest SP for the OS-ie. SP3 for XP, SP2 for Vista, and SP1 for 7?
Any mods or trainers?
Any Daemon tools or the like installed on PC?-these can cause problems with games.

Is this the Retail(DVD) version OR a Downloaded version?
If Downloaded, from where?
If Retail, Is this the Original DVD OR a Copy of the DVD OR a No-DVD crack?

This will help people fix the problem...Please read and utilize the Pinned topics in the future..Thanks

Relooo
  • Relooo

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 Aug 2011

#3

Posted 07 February 2012 - 05:51 AM

What is your Processor?

AMD Phenom II X4 840T

What is the Processor Speed?


2.90GHz

What is the Ram?

6GB

What is the Video card?


MSI GTX 560TI Twin Frozer II OC Edition

What is the vram?


1GB

How much dedicated vram?


1GB?

What is the Sound card?


Im not sure, Im using the one that came with the PC

What is the OS?

Windows 7 64bit

Do you have the latest SP for the OS-ie. SP3 for XP, SP2 for Vista, and SP1 for 7?

Im assuming so.

Any mods or trainers?

No mods or trainers(idk what that is)

Any Daemon tools or the like installed on PC?-these can cause problems with games.

None installed.

Is this the Retail(DVD) version OR a Downloaded version?

Retail(DVD)version

If Downloaded, from where?


If Retail, Is this the Original DVD OR a Copy of the DVD OR a No-DVD crack?

Original DVD, came with the poster, manual and cd key.


I will remember to post this next time, sorry for the inconvenience. I happen to get that problem fixed but another problem has occurred. The error message that I am not getting is : "SecuLauncher: Failed to start application. [2000]" I run as admin and a Grand theft auto IV command prompt box appears and then it says "GTA IV has stopped working".

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#4

Posted 07 February 2012 - 11:42 AM

Do you have any disk imaging software installed? Reinstall the vc++ libraries from the game disk (vc_setup.exe should be the file name, IIRC).

Relooo
  • Relooo

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 Aug 2011

#5

Posted 08 February 2012 - 02:25 AM

Yes but I uninstalled them already. I am having trouble finding the Exe. Can you please give me a bit more info, is it on the first disk or the second one?

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#6

Posted 08 February 2012 - 11:26 AM

http://www.howtogeek...atibility-mode/

Relooo
  • Relooo

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 Aug 2011

#7

Posted 10 February 2012 - 02:14 AM

Didnt really do much, still gives me the same error

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#8

Posted 11 February 2012 - 03:26 PM

Check this, http://www.securom.c...m=module&c=5002 try contacting them and see if you can resolve the problem. Securom people are usually cooperative.






1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users