Quantcast

Jump to content

» «
Photo

[GTASA] In-game timecyc editor

94 replies to this topic
Convetors
  • Convetors

    Suddently its Me !

  • Members
  • Joined: 04 Aug 2010

#61

Posted 25 May 2012 - 05:52 PM

Hey Fastman92 I and All GTA modders will be very happy To see a In-game map Editor . if its possible .Great work keep up

fastman92
  • fastman92

    фастман92 | ف

  • Members
  • Joined: 28 Jul 2009

#62

Posted 10 June 2012 - 10:19 AM

There are some problems it comes to create an In-game Map Editor.
First of all there are no filenames in memory. Names are being hashed and game works with hashes to identify. Nothing more than hashes is necessary to identify file in run-time, in result there are no names in memory. Yet it could be fixed by ASI plugin.
Another problem is i don't know to identify objects by screen coords. Click object and select, i don't know how.
Perhaps in 2013/2014.

Wesser
  • Wesser

    The complexity simplifier, the efficiency optimizer.

  • Feroci Racing
  • Joined: 19 Aug 2006
  • Unknown

#63

Posted 10 June 2012 - 02:18 PM Edited by Wesser, 11 June 2012 - 08:23 AM.

QUOTE (fastman92 @ Sunday, Jun 10 2012, 11:19)
Another problem is i don't know to identify objects by screen coords. Click object and select, i don't know how. Perhaps in 2013/2014.

It's already known since a year ago. Combine get3DCoordsFromScreenXY and getCollisionBetweenPoints functions. wink.gif

ItsAllAboutGTA
  • ItsAllAboutGTA

    Blessed

  • Members
  • Joined: 29 Aug 2011
  • Indonesia

#64

Posted 11 June 2012 - 12:40 AM

When i installed the newest version,the text is missing.only a black box appear there.can you help me ?

fastman92
  • fastman92

    фастман92 | ف

  • Members
  • Joined: 28 Jul 2009

#65

Posted 11 June 2012 - 04:15 PM

@Wesser, if i have collision, then what can i do next to identify object.
And there are some objects with no collision. They are visible, but have no collision.

Didn't you follow Readme?
Copy all files from put_to_root_of_GTASA to root of your GTA SA.
You apparently forgot to copy CLEO\CLEO_TEXT from within.

ItsAllAboutGTA
  • ItsAllAboutGTA

    Blessed

  • Members
  • Joined: 29 Aug 2011
  • Indonesia

#66

Posted 11 June 2012 - 04:24 PM

QUOTE (fastman92 @ Monday, Jun 11 2012, 16:15)
Didn't you follow Readme?
Copy all files from put_to_root_of_GTASA to root of your GTA SA.
You apparently forgot to copy CLEO\CLEO_TEXT from within.

I have already installed this CLEO in my other SA folder and i try to install it in the fresh new SA folder but,i don't know why everytime i installed CLEO with Cleo_Text like trainer/your timecyc editor,it only appears a black box without any alphabet in it.should i upgrade my CLEO ??

fastman92
  • fastman92

    фастман92 | ف

  • Members
  • Joined: 28 Jul 2009

#67

Posted 11 June 2012 - 04:26 PM

What's your CLEO version?
If it's CLEO3 then you need GXTHook.cleo, else if it's CLEO4 the problem is somewhere else.

ItsAllAboutGTA
  • ItsAllAboutGTA

    Blessed

  • Members
  • Joined: 29 Aug 2011
  • Indonesia

#68

Posted 11 June 2012 - 04:45 PM

QUOTE (fastman92 @ Monday, Jun 11 2012, 16:26)
What's your CLEO version?
If it's CLEO3 then you need GXTHook.cleo, else if it's CLEO4 the problem is somewhere else.

its CLEO 4

GamerShotgun
  • GamerShotgun

    The main protagonist.

  • Members
  • Joined: 03 Oct 2005

#69

Posted 18 June 2012 - 08:16 AM

Could you do the same for Vice City? It would be awesome!

fastman92
  • fastman92

    фастман92 | ف

  • Members
  • Joined: 28 Jul 2009

#70

Posted 19 June 2012 - 04:25 PM Edited by fastman92, 19 June 2012 - 04:30 PM.

Perhaps, in 2012 or 2013. Currently I have different projects on the go.
See the source of In-game Timecyc Editor and think how much of time does it take to write so many lines of code in all the files.

To other modders: i encourage to create a new timecyc.dat and share it toward the GTA community.

markueschen
  • markueschen

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 04 Aug 2012

#71

Posted 12 August 2012 - 11:21 PM

hello fastman92,

english:
times checked 1.7 timecyc something crashed.
Text "next page" I clicked, and suddenly stood still. any error or something funkfonieren not cleo 4

german:
überprüft mal timecyc 1.7 da ist etwas abgestürzt.
Text " next Page" habe ich geklickt und plötzlich still gestanden. irgendwie fehler oder etwas mit cleo 4 nicht funkfonieren

fastman92
  • fastman92

    фастман92 | ف

  • Members
  • Joined: 28 Jul 2009

#72

Posted 16 August 2012 - 06:06 PM Edited by fastman92, 01 October 2012 - 06:58 PM.

@markueschen, I sent you a PM, please reply.

EDIT: In-game Timecyc Editor 1.8 released:
- World Properties -> Light On Ground could be incremented, but couldn't be decremented. Fixed.

Marty McFly
  • Marty McFly

    Follow the train, CJ!

  • Members
  • Joined: 07 Nov 2010
  • None

#73

Posted 03 October 2012 - 07:43 PM

Just got to know that this thumbs up/down button has a function I never mind: If it's enabled - value of color will change to 100% if you click on palette to select color, if disabled, the value (in HSV) won't be modified, the brightnes stays. Great!
The quality of my timecyc really improved since I use this tool (also saved me a lot of time I can invest in other projects)...a great contribution for the modding community.
Keep your work up sir! I am sure no one would ever know that there's Illumination in timecyc if you wouldn't have found this out. This one really overhauls the look of some areas ingame icon14.gif icon14.gif

Sadly there's no possibility to make an ingame enbseries.ini editor...

Russiamax
  • Russiamax

    Maks :D

  • Members
  • Joined: 15 Mar 2013

#74

Posted 03 July 2013 - 03:37 AM

It's don't work in My GTA SA

TJGM
  • TJGM

    James May is the best May!

  • Feroci Racing
  • Joined: 14 Jun 2011
  • Ireland

#75

Posted 03 July 2013 - 05:58 AM

QUOTE (Russiamax @ Wednesday, Jul 3 2013, 03:37)
It's don't work in My GTA SA

Well that's helpful. What do you mean it doesn't work? It crashes when loading? When you type timecyc? It just doesn't work at all?

Russiamax
  • Russiamax

    Maks :D

  • Members
  • Joined: 15 Mar 2013

#76

Posted 08 July 2013 - 03:16 AM

It Crashes when my gta ends loading screen

TJGM
  • TJGM

    James May is the best May!

  • Feroci Racing
  • Joined: 14 Jun 2011
  • Ireland

#77

Posted 08 July 2013 - 09:03 AM

QUOTE (Russiamax @ Monday, Jul 8 2013, 03:16)
It Crashes when my gta ends loading screen

Did you install everything correctly? And do you have any other mods installed?

alayanrole
  • alayanrole

    El Danza Kuduro!

  • Members
  • Joined: 20 May 2011
  • None

#78

Posted 19 July 2013 - 07:38 AM

could you explain to me about admin privileges on win7 32bit? the properties say read only but i can't change it

fastman92
  • fastman92

    фастман92 | ف

  • Members
  • Joined: 28 Jul 2009

#79

Posted 19 July 2013 - 11:06 AM Edited by fastman92, 19 July 2013 - 12:06 PM.

QUOTE (alayanrole @ Friday, Jul 19 2013, 09:38)
could you explain to me about admin privileges on win7 32bit? the properties say read only but i can't change it

To save a new generated timecyc.dat, write access to timecyc.dat must be granted.
If game is installed in "Program Files(x86)" and UAC is on, then you must run GTA SA as Administrator.
Click right -> Run as administrator.
Or you can do this:
Click right -> Properties -> Compatibility
Tick "Run this program as administrator"

QUOTE
It Crashes when my gta ends loading screen

Tell me how you installed it.

alayanrole
  • alayanrole

    El Danza Kuduro!

  • Members
  • Joined: 20 May 2011
  • None

#80

Posted 19 July 2013 - 12:14 PM

booyah alien.gif it worked! thanks for the help!

Rizky Rizaldi
  • Rizky Rizaldi

    IMasterFX's another Nick

  • Members
  • Joined: 17 Jul 2013
  • None

#81

Posted 20 September 2013 - 08:16 AM

Illumination changes what on SA ?

I've using your IG Timecyc Editor 1.8 and I don't know what does it changes...

 

Anyway, thanks for IG Timecyc editor :^:

it really helps me when fixing those gradient stuff


fastman92
  • fastman92

    фастман92 | ف

  • Members
  • Joined: 28 Jul 2009

#82

Posted 20 September 2013 - 03:17 PM Edited by fastman92, 20 September 2013 - 03:18 PM.

Illumination changes what on SA ?
I've using your IG Timecyc Editor 1.8 and I don't know what does it changes...
 
Anyway, thanks for IG Timecyc editor :^:
it really helps me when fixing those gradient stuff

In-game Timecyc Editor is made on purpose that people will create and share their timecyc.dat files. Please share if you make new timecyc.dat

Yes, illumination is working. It seems to be amount of light falling on the models.
Illumination = 0.0
f68d20277050529.jpg
Illumination = 1.0
ddae1c277050536.jpg
Illumination = 2.0
d31589277050542.jpg
Open these pictures on browser cards and switch between them to see the difference.

Unfortunately it's only 0.0/1.0 or 2.0 because of the way how timecyc.dat is loaded. With simple modification of function reading timecyc.dat in gta_sa.exe memory it would be possible to load more precious values.

aStiffSausage
  • aStiffSausage

    Formerly Oksu

  • Members
  • Joined: 30 Sep 2010
  • Finland

#83

Posted 20 September 2013 - 04:11 PM

Unfortunately it's only 0.0/1.0 or 2.0 because of the way how timecyc.dat is loaded. With simple modification of function reading timecyc.dat in gta_sa.exe memory it would be possible to load more precious values.

 

 

Idea for In-game Tiecyc Editor 1.9? :)


Sidoarjo_Modder
  • Sidoarjo_Modder

    *void*

  • Members
  • Joined: 27 May 2010
  • None

#84

Posted 05 January 2014 - 11:15 AM Edited by Sidoarjo_Modder, 05 January 2014 - 11:16 AM.

sorry for bumping this :blush:

 

on the next version, can you add some hotkeys to change the weather & hours? its very useful for who want to re-worked almost all weathers on SA without messing cursor just to change hours and back tweaking again ..

 

thanks :)


fastman92
  • fastman92

    фастман92 | ف

  • Members
  • Joined: 28 Jul 2009

#85

Posted 05 January 2014 - 01:09 PM Edited by fastman92, 05 January 2014 - 01:17 PM.

sorry for bumping this :blush:
 
on the next version, can you add some hotkeys to change the weather & hours? its very useful for who want to re-worked almost all weathers on SA without messing cursor just to change hours and back tweaking again ..
 
thanks :)

ok, i will add hotkeys. This requested feature will be very easy to implement.
I'm currently working on different project, so you may have to wait some time.

@Sidoarjo_Modder, are you willing show a screenshot of how some weather in your timecyc.dat looks in game?

ANNOUNCEMENT:
If In-game Timecyc Editor doesn't work for someone - then please refer to this post: http://gtaforums.com...t-them-working/ This script must work if you follow all steps correctly, especially the step about DEP.


Sidoarjo_Modder
  • Sidoarjo_Modder

    *void*

  • Members
  • Joined: 27 May 2010
  • None

#86

Posted 05 January 2014 - 03:29 PM Edited by Sidoarjo_Modder, 05 January 2014 - 03:32 PM.

Thanks sir! i'll be waiting :)

Some screens? sure, here is some shots of my timecycle (with some plugins like: IMFX, Project 2dfx, Reflection fix, & DK's sun lighting script. No ENB used)

 

adjlE1Dy.jpg abjFEFmc.jpg adzw9PO0.jpg abq9lFJO.jpg adqJVtfR.jpg adppt2OZ.jpg adgmfhlU.jpg acduUVc0.jpg adyN4WYB.jpg acexQzky.jpg aclC1kMw.jpg

 

fog offset still needs optimization though. i don't know if there's some lighting parameters & illumination on timecyc (before this tool came out, i don't ever touch the timecycle file. i'm too lazy editing it with plain text editor. especially, those numbers :p)

 

The only problem is, the colour transition between bottom & upper sky looks very poor, really. just like pixelated-gradient or something like that.


fastman92
  • fastman92

    фастман92 | ف

  • Members
  • Joined: 28 Jul 2009

#87

Posted 05 January 2014 - 04:33 PM Edited by fastman92, 05 January 2014 - 04:43 PM.

@Sidoarjo_Modder, since you edit timecyc.dat for longer time, i'll send you these links to read:
About possibly unknown button to you: http://gtaforums.com...r/?p=1061316955
Illumination - http://gtaforums.com...r/?p=1063404402
How two sky colors are mixed up: http://gtaforums.com...a/?p=1062872262

It seems like you have to bright value for ambient light on this picture: http://imgbox.com/adzw9PO0

I couldn't edit timecyc.dat before In-game Timecyc Editor was created. I knew it wasn't nice to edit timecyc.dat in Notepad or existing timecyc editors as external applications.

Now how do you guys think R* edited timecyc.dat originally?

Sidoarjo_Modder
  • Sidoarjo_Modder

    *void*

  • Members
  • Joined: 27 May 2010
  • None

#88

Posted 21 June 2014 - 07:12 AM

hey fastman,

 

how about interiors? are the lighting and stuffs configurated by timecyc file?

 

sorry for bumpin this. (again) :/


fastman92
  • fastman92

    фастман92 | ف

  • Members
  • Joined: 28 Jul 2009

#89

Posted 21 June 2014 - 08:38 AM

Bumping? As long as author is active there's no problem at all.

How weather behaves (rain, lightning) is hardcoded in gta_sa.exe
To see it, you may copy the first weather 23 times in timecyc.dat and see how it works in game.
RAINY weathers will still have rain, but the sky color will be blue, because the color is controlled by the timecyc.dat

How lightning looks like - you can see New Great Effects, the author changed lightning.

Interior - I don't know, no weather seems to change it and I haven't made any further research.
  • Sidoarjo_Modder likes this

Marty McFly
  • Marty McFly

    Follow the train, CJ!

  • Members
  • Joined: 07 Nov 2010
  • None

#90

Posted 28 June 2014 - 08:52 AM

How about something that changes sky gradient drawing? The way the colors are mixed (that straight line on hsv table) is just fine but how it is displayed is just poor. Something curved would be way better and the gradient should not stop anywhere but continue to the point right above the player.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users