Quantcast

Jump to content

» «
Photo

[WIP] IV:SAł 'World Enhancement'

7,783 replies to this topic
GTAGuy
  • GTAGuy

    Muten Roshi

  • Members
  • Joined: 14 Jun 2002

#7591

Posted 19 April 2013 - 11:28 PM

I seem to be having problems with the game freezing after just a few minutes of play. I've used a completely clean copy of GTAIV (steam version) to install the mod and I have the peds and epm add-ons installed and up to date. At first I had the draw distance slider maxed, but that would make the game freeze even quicker. I've dialed it back to the default and I can play longer, but it will still eventually freeze before I can even make it out of Los Santos. I'm using the xliveless that came with the install and I have .NET fully updated.

This is my second time reinstalling GTAIV itself and the mod to no avail.


Any insights on what the problem might be?

dragon20
  • dragon20

    Rat

  • Members
  • Joined: 20 Mar 2012

#7592

Posted 21 April 2013 - 09:18 AM

QUOTE (Blaster_nl @ Wednesday, Apr 17 2013, 15:26)
Too bad it was never brought to my attention there is a waterfall in IV. It was piss easy to add it.



hey Blaster_nl this will come as a update for gta iv san andreas beta 3 or not??

Jestic
  • Jestic

    Chris

  • Feroci Racing
  • Joined: 16 Oct 2005
  • Netherlands

#7593

Posted 21 April 2013 - 01:11 PM

QUOTE (GTAGuy @ Saturday, Apr 20 2013, 01:28)
I seem to be having problems with the game freezing after just a few minutes of play. I've used a completely clean copy of GTAIV (steam version) to install the mod and I have the peds and epm add-ons installed and up to date. At first I had the draw distance slider maxed, but that would make the game freeze even quicker. I've dialed it back to the default and I can play longer, but it will still eventually freeze before I can even make it out of Los Santos. I'm using the xliveless that came with the install and I have .NET fully updated.

This is my second time reinstalling GTAIV itself and the mod to no avail.


Any insights on what the problem might be?

There are a couple of things not right. For instance, the map loads so many objects in the distance, it could be too much for the game\pc too handle, and will crash instead. I've had that myself when I put the view distance slider too far. Also, we use a lot of external scripts, any one of them could lead to a crash at some point. I know that the 'trafficFlow' script isn't too good (for this mod) and I had crash reports of it.

So, what you could try: Set the view distance very low, (the lowest is about the same as original SA) and remove 'IVSA_TrafficFlow.net.dll' in the scripts folder. If getting out of LS keeps crashing, try a different route. Or just spawn yourself elsewhere with the trainer.


Dragon20, Nah, I need more stuff to make an update.

dragon20
  • dragon20

    Rat

  • Members
  • Joined: 20 Mar 2012

#7594

Posted 21 April 2013 - 07:59 PM

QUOTE (Blaster_nl @ Sunday, Apr 21 2013, 13:11)
QUOTE (GTAGuy @ Saturday, Apr 20 2013, 01:28)
I seem to be having problems with the game freezing after just a few minutes of play. I've used a completely clean copy of GTAIV (steam version) to install the mod and I have the peds and epm add-ons installed and up to date. At first I had the draw distance slider maxed, but that would make the game freeze even quicker. I've dialed it back to the default and I can play longer, but it will still eventually freeze before I can even make it out of Los Santos. I'm using the xliveless that came with the install and I have .NET fully updated.

This is my second time reinstalling GTAIV itself and the mod to no avail.


Any insights on what the problem might be?

There are a couple of things not right. For instance, the map loads so many objects in the distance, it could be too much for the game\pc too handle, and will crash instead. I've had that myself when I put the view distance slider too far. Also, we use a lot of external scripts, any one of them could lead to a crash at some point. I know that the 'trafficFlow' script isn't too good (for this mod) and I had crash reports of it.

So, what you could try: Set the view distance very low, (the lowest is about the same as original SA) and remove 'IVSA_TrafficFlow.net.dll' in the scripts folder. If getting out of LS keeps crashing, try a different route. Or just spawn yourself elsewhere with the trainer.


Dragon20, Nah, I need more stuff to make an update.

lol ok, but you will release this or not?

Mega
  • Mega

    ''This is Head Radio, A Love Media Station.''

  • Members
  • Joined: 01 Jan 2012
  • Brazil

#7595

Posted 21 April 2013 - 08:02 PM

He said I need more stuff to make an update. , incase you didn't see it

GTAGuy
  • GTAGuy

    Muten Roshi

  • Members
  • Joined: 14 Jun 2002

#7596

Posted 21 April 2013 - 11:41 PM

QUOTE (Blaster_nl @ Sunday, Apr 21 2013, 08:11)
QUOTE (GTAGuy @ Saturday, Apr 20 2013, 01:28)
I seem to be having problems with the game freezing after just a few minutes of play. I've used a completely clean copy of GTAIV (steam version) to install the mod and I have the peds and epm add-ons installed and up to date. At first I had the draw distance slider maxed, but that would make the game freeze even quicker. I've dialed it back to the default and I can play longer, but it will still eventually freeze before I can even make it out of Los Santos. I'm using the xliveless that came with the install and I have .NET fully updated.

This is my second time reinstalling GTAIV itself and the mod to no avail.


Any insights on what the problem might be?

There are a couple of things not right. For instance, the map loads so many objects in the distance, it could be too much for the game\pc too handle, and will crash instead. I've had that myself when I put the view distance slider too far. Also, we use a lot of external scripts, any one of them could lead to a crash at some point. I know that the 'trafficFlow' script isn't too good (for this mod) and I had crash reports of it.

So, what you could try: Set the view distance very low, (the lowest is about the same as original SA) and remove 'IVSA_TrafficFlow.net.dll' in the scripts folder. If getting out of LS keeps crashing, try a different route. Or just spawn yourself elsewhere with the trainer.


Dragon20, Nah, I need more stuff to make an update.

Thanks. I tried removing the trafficflow script, but that didn't solve the problem. I finally lowered the draw distance 1 notch lower to 3 and that seems to have fixed the problem. I drove pretty much around the perimeter of the entire map without issues.

Sebr
  • Sebr

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 23 Apr 2013

#7597

Posted 23 April 2013 - 10:38 AM

Hey guys,
My GTA version is EFLC 1.1.1.0.
I have a problem with GTA IV SA crashing through the loading screens. Before start the game,it has crash every time,I have trying to reinstall the mod and EFLC has several times ,but it still not work sad.gif .

And then,I trying to remove my savegames file,but it still crash sad.gif

Can you help me???

(sorry, I am bad in English)

GTARandom
  • GTARandom

    Unfortunate piece of meat

  • Feroci Racing
  • Joined: 15 Jun 2009
  • Croatia

#7598

Posted 23 April 2013 - 12:48 PM

Don't bother reporting problems, mod is on hault, possible that it won't continue and most of the crashing problems cannot be resolved.

dragon20
  • dragon20

    Rat

  • Members
  • Joined: 20 Mar 2012

#7599

Posted 23 April 2013 - 02:05 PM Edited by dragon20, 23 April 2013 - 02:12 PM.

QUOTE (GTARandom @ Tuesday, Apr 23 2013, 12:48)
Don't bother reporting problems, mod is on hault, possible that it won't continue and most of the crashing problems cannot be resolved.

hey man why you guys don't put this map on the mod is much better than original map.

user posted image


original size -> http://img268.images...aaerialmap2.jpg

Ηeath
  • Ηeath

    Just Do It.

  • Members
  • Joined: 08 Feb 2011

#7600

Posted 23 April 2013 - 02:27 PM

'Permission' is the key word for that. ^

Jestic
  • Jestic

    Chris

  • Feroci Racing
  • Joined: 16 Oct 2005
  • Netherlands

#7601

Posted 23 April 2013 - 07:10 PM

QUOTE (dragon20 @ Tuesday, Apr 23 2013, 16:05)
hey man why you guys don't put this map on the mod is much better than original map.

GTA Hud style is cartoonish, not reaslitic. It has always been that way.

@JF-Mir2, Permission for what? To use a top down render of the game world??

Ηeath
  • Ηeath

    Just Do It.

  • Members
  • Joined: 08 Feb 2011

#7602

Posted 24 April 2013 - 12:02 AM

Nvm .. didn't know that radar was a render. Thought it was hand-made.

Marwin Moody
  • Marwin Moody

    u in da mood?

  • Members
  • Joined: 18 Feb 2008
  • Norway

#7603

Posted 01 May 2013 - 08:36 AM Edited by jaysteels, 01 May 2013 - 09:24 AM.

The Norwegian translation is gruesome!

flitskikker
  • flitskikker

    The Forums Frog

  • Members
  • Joined: 25 Nov 2006

#7604

Posted 01 May 2013 - 08:46 PM

QUOTE (RogueGhost87 @ Thursday, Apr 18 2013, 19:34)
QUOTE (flitskikker @ Sunday, Apr 14 2013, 12:40)
QUOTE (RogueGhost87 @ Saturday, Apr 13 2013, 15:53)
Hi

Does anyone have a solution to that annoying clicking sound when playing, also Nortans is picking up IVSApatcher.bin as a virus I know it's a false positive but it's removing it

Norton or Norman? Doesn't matter actually, they both suck.
Maybe you can send the file in as false positive?

About the clicking sound, those aren't occurring here and I haven't seen reports from others about it either. What do they sound like?

Sorry been away from my PC for quite sometime

Mod is Stable for me so far love the atmosphere of sunny San Andreas, I've reinstalled a few times and haven't had any problems with Nortons detecting any false positives

With the Clicking sound it resembles the sound when opening a folder in windows , but doesnt bother me since it only happens in the start up and menu then stops

Thanks again

Those clicking sounds are from the Launcher that redirects the in-game browser (shown at the menu) to our IV:SA page.

QUOTE
Hey guys,
My GTA version is EFLC 1.1.1.0.
I have a problem with GTA IV SA crashing through the loading screens. Before start the game,it has crash every time,I have trying to reinstall the mod and EFLC has several times ,but it still not work sad.gif .

And then,I trying to remove my savegames file,but it still crash sad.gif

Can you help me???

(sorry, I am bad in English)


Update to EFLC 1.1.2.0.

QUOTE
The Norwegian translation is gruesome!


You can contact the original translator(s) or register at the translation portal.

nkjellman
  • nkjellman

    Boss

  • Members
  • Joined: 28 Aug 2008
  • United-States

#7605

Posted 01 May 2013 - 08:59 PM

QUOTE (flitskikker @ Wednesday, May 1 2013, 20:46)
QUOTE (RogueGhost87 @ Thursday, Apr 18 2013, 19:34)
QUOTE (flitskikker @ Sunday, Apr 14 2013, 12:40)
QUOTE (RogueGhost87 @ Saturday, Apr 13 2013, 15:53)
Hi

Does anyone have a solution to that annoying clicking sound when playing, also Nortans is picking up IVSApatcher.bin as a virus I know it's a false positive but it's removing it

Norton or Norman? Doesn't matter actually, they both suck.
Maybe you can send the file in as false positive?

About the clicking sound, those aren't occurring here and I haven't seen reports from others about it either. What do they sound like?

Sorry been away from my PC for quite sometime

Mod is Stable for me so far love the atmosphere of sunny San Andreas, I've reinstalled a few times and haven't had any problems with Nortons detecting any false positives

With the Clicking sound it resembles the sound when opening a folder in windows , but doesnt bother me since it only happens in the start up and menu then stops

Thanks again

Those clicking sounds are from the Launcher that redirects the in-game browser (shown at the menu) to our IV:SA page.

QUOTE
Hey guys,
My GTA version is EFLC 1.1.1.0.
I have a problem with GTA IV SA crashing through the loading screens. Before start the game,it has crash every time,I have trying to reinstall the mod and EFLC has several times ,but it still not work sad.gif .

And then,I trying to remove my savegames file,but it still crash sad.gif

Can you help me???

(sorry, I am bad in English)


Update to EFLC 1.1.2.0.

QUOTE
The Norwegian translation is gruesome!


You can contact the original translator(s) or register at the translation portal.

This makes me wonder if it might be possible to modify the games in game internet, besides textures.

Deadly Target
  • Deadly Target

    Rat

  • Members
  • Joined: 12 Apr 2010

#7606

Posted 01 May 2013 - 09:09 PM

QUOTE (nkjellman @ Wednesday, May 1 2013,20:19)
This makes me wonder if it might be possible to modify the games in game internet, besides textures.

How do you edit the in-game web page textures anyway? I could never figure it out. All I see are .whm files that I can't open.

Jestic
  • Jestic

    Chris

  • Feroci Racing
  • Joined: 16 Oct 2005
  • Netherlands

#7607

Posted 02 May 2013 - 12:08 AM

QUOTE (Deadly Target @ Wednesday, May 1 2013, 23:09)
QUOTE (nkjellman @ Wednesday, May 1 2013,20:19)
This makes me wonder if it might be possible to modify the games in game internet, besides textures.

How do you edit the in-game web page textures anyway? I could never figure it out. All I see are .whm files that I can't open.

They are in /pc/textures, everything with prefix 'web'

Deadly Target
  • Deadly Target

    Rat

  • Members
  • Joined: 12 Apr 2010

#7608

Posted 02 May 2013 - 03:25 PM

Thanks! I don't think that's all of them though, the other textures must be embedded in the whm files.

EverLost123
  • EverLost123

    Wololo

  • Members
  • Joined: 29 Apr 2010

#7609

Posted 02 May 2013 - 08:47 PM

I'm still impressed about how this topic still exists

I thank all the team who are still working on this, specially flits , since the beggining he helps us a lot and he did a lot of useful tools

biggrin.gif

Alexey1906
  • Alexey1906

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 10 Dec 2012

#7610

Posted 12 May 2013 - 10:16 AM

Any news about mod?

Jestic
  • Jestic

    Chris

  • Feroci Racing
  • Joined: 16 Oct 2005
  • Netherlands

#7611

Posted 12 May 2013 - 12:16 PM

QUOTE (Alexey1906 @ Sunday, May 12 2013, 12:16)
Any news about mod?

It discontinued after the release of Beta 3.

Prince Gumball
  • Prince Gumball

    Love hurts

  • Members
  • Joined: 18 Dec 2012
  • Indonesia

#7612

Posted 12 May 2013 - 12:34 PM

Where can I get the translations?

flapflap
  • flapflap

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 May 2013

#7613

Posted 14 May 2013 - 10:51 PM

Hi, I downloaded GTA IV:SA but when it copies 1911.dll, it doesn't work! I have a 1.0.7.0 version GTA 4 on PC.

ples halp

LibertyKing
  • LibertyKing

    Homie

  • Members
  • Joined: 04 Jul 2011
  • Canada

#7614

Posted 15 May 2013 - 08:22 PM

QUOTE (flapflap @ Tuesday, May 14 2013, 18:51)
ples halp

Oh god, you need to read before posting, dude.

Sorry for useless comment.

flapflap
  • flapflap

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 May 2013

#7615

Posted 15 May 2013 - 08:43 PM Edited by flapflap, 15 May 2013 - 08:47 PM.

QUOTE (Libertyking @ Wednesday, May 15 2013, 20:22)
QUOTE (flapflap @ Tuesday, May 14 2013, 18:51)
ples halp

Oh god, you need to read before posting, dude.

Sorry for useless comment.

I posted before reading cause I need it ASAP and TL;DR.

also, the 1911.dll error is not mentioned in the showcase, readme or anything in the mod. So, I really don't need your smartass telling me that.

Ragnarok635
  • Ragnarok635

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 09 Aug 2011

#7616

Posted 19 May 2013 - 01:11 AM

is anywy to add icenhancer to this mod?

flitskikker
  • flitskikker

    The Forums Frog

  • Members
  • Joined: 25 Nov 2006

#7617

Posted 26 May 2013 - 01:08 PM

QUOTE (Prince Gumball @ Sunday, May 12 2013, 14:34)
Where can I get the translations?

They are in IVSA.lng, but everything is being managed over at Transifex:
https://www.transife...ects/p/gtaivsa/

cp1dell
  • cp1dell

    Ghetto Star

  • Members
  • Joined: 04 Jul 2008

#7618

Posted 28 May 2013 - 12:00 AM

QUOTE (Blaster_nl @ Sunday, May 12 2013, 12:16)
QUOTE (Alexey1906 @ Sunday, May 12 2013, 12:16)
Any news about mod?

It discontinued after the release of Beta 3.

"Busta, straight busta."

From GTAIV:SA forums:
QUOTE
As many of the fans know that the dev team is not replying on their website.So I have a good news for you guys.

If you havent seen the Official FB page of GTA IV SA,They are updating regularly and seems like Beta 4 is in Final Stages of Development !

According to what I have seen,is that the beta 4 will also include peds in the game...!!!
They have also posted some screenshots of los santos with peds !.

And they have stated that
More screens from one of other cities to hit tomorrow!

Means more FUN.Thumbs up for The MOD team guys !


This is back from March 2013 though. No idea if anything has changed since then.

Jestic
  • Jestic

    Chris

  • Feroci Racing
  • Joined: 16 Oct 2005
  • Netherlands

#7619

Posted 28 May 2013 - 12:19 AM

QUOTE (cp1dell @ Tuesday, May 28 2013, 02:00)
QUOTE (Blaster_nl @ Sunday, May 12 2013, 12:16)
QUOTE (Alexey1906 @ Sunday, May 12 2013, 12:16)
Any news about mod?

It discontinued after the release of Beta 3.

"Busta, straight busta."

From GTAIV:SA forums:
QUOTE
As many of the fans know that the dev team is not replying on their website.So I have a good news for you guys.

If you havent seen the Official FB page of GTA IV SA,They are updating regularly and seems like Beta 4 is in Final Stages of Development !

According to what I have seen,is that the beta 4 will also include peds in the game...!!!
They have also posted some screenshots of los santos with peds !.

And they have stated that
More screens from one of other cities to hit tomorrow!

Means more FUN.Thumbs up for The MOD team guys !


This is back from March 2013 though. No idea if anything has changed since then.

I wasn't aware someone typed that, I haven't visited the IVSA forum for ages.

I have to disappoint you and tell you beta 4 isn't in development, not by me, not by anyone else.

I won't work on this mod any longer, there is no skill to gain in converting games.

cp1dell
  • cp1dell

    Ghetto Star

  • Members
  • Joined: 04 Jul 2008

#7620

Posted 28 May 2013 - 01:31 AM

QUOTE (Blaster_nl @ Tuesday, May 28 2013, 00:19)
I wasn't aware someone typed that, I haven't visited the IVSA forum for ages.

I have to disappoint you and tell you beta 4 isn't in development, not by me, not by anyone else.

I won't work on this mod any longer, there is no skill to gain in converting games.

Damn, oh well. Maybe one day a team of modders will be able to totally convert III, VC, or SA.




2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users