Quantcast

Jump to content

» «
Photo

fixed both rain bugs for patch 7!

7 replies to this topic
chrisblake
  • chrisblake

    Rat

  • Members
  • Joined: 13 Apr 2006

#1

Posted 13 July 2011 - 12:02 AM Edited by chrisblake, 14 July 2011 - 10:16 PM.

hi all! as its says ive found a fix for both rain bugs on gta iv patch 1070!

bug 1: it rains inside sad.gif
bug 2: no collision sad.gif

well bug 1 was easy, its caused by scripthookdotnet.asi! remove it from your folder and it no longer rains inside! fixed! although some of us use this for mods sad.gif so maybe a request for an updated scripthookdotnet.asi!

bug 2 was the hard one! but i found a fix! smile.gif i took my gtaRainEmitter.xml, gtaRainRender.xml, gtaStormEmitter.xml and gtaStormRender.xml from GTA EFLC PATCH 2!!! now take the files from eflc/pc/data/effects AND ALSO from eflc/common/data folder and copy them to Grand Theft Auto IV/pc/data/effects and Grand Theft Auto IV/common/data and your rain bugs are gone! biggrin.gif

if you try to put scripthookdotnet.asi back in again after this you will get the rain bug again! sad.gif

now im not sure if this works on other patches as i only have patch 1070 on my pc so others can try with other patches to see if it works for them as well!

now i know not all people have eflc so dont have access to the needed files but if someone would be kind enough to tell me where i can upload them where it wont take a week to be approved, ill be happy to do it with a little read me!

hope this helps others with this bug as i know its bugged me for ages! one love! biggrin.gif

EDIT: Download link!

http://www.mediafire...1dgzlfw6dcz9cf9 working link

http://www.gtagarage...ow.php?id=17039

Symbiote
  • Symbiote

    (f.k.a. AngryAmoeba)

  • Members
  • Joined: 12 Jan 2009
  • None

#2

Posted 13 July 2011 - 12:08 AM

I'd like to try this, but I don't have EFLC. sad.gif

I really miss those raindrop splashes.

chrisblake
  • chrisblake

    Rat

  • Members
  • Joined: 13 Apr 2006

#3

Posted 13 July 2011 - 12:12 AM Edited by chrisblake, 13 July 2011 - 01:10 AM.

yes they really do finish the job for me! its nice to see them again after so long! lol as soon as i know the fastest place to upload them, i will! smile.gif

EDIT: can i just post the xml files right here in text? looked at the rules and cant see why not? can a mod ok me on that please? thx biggrin.gif

chrisblake
  • chrisblake

    Rat

  • Members
  • Joined: 13 Apr 2006

#4

Posted 13 July 2011 - 01:44 AM

download link! biggrin.gif

http://www.gtagarage...ow.php?id=17039

one love!

chrisblake
  • chrisblake

    Rat

  • Members
  • Joined: 13 Apr 2006

#5

Posted 13 July 2011 - 02:40 AM

juat a quick vid showing it works! not the best quality but you can see it! all that matters really! smile.gif


LordMelkor
  • LordMelkor

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 14 Jul 2011

#6

Posted 14 July 2011 - 09:58 PM

QUOTE (chrisblake @ Wednesday, Jul 13 2011, 00:12)
yes they really do finish the job for me! its nice to see them again after so long! lol as soon as i know the fastest place to upload them, i will! smile.gif

EDIT: can i just post the xml files right here in text? looked at the rules and cant see why not? can a mod ok me on that please? thx biggrin.gif

post it on mediafire?

chrisblake
  • chrisblake

    Rat

  • Members
  • Joined: 13 Apr 2006

#7

Posted 14 July 2011 - 10:14 PM

Done! biggrin.gif thx

Download

http://www.mediafire...1dgzlfw6dcz9cf9

step2ice
  • step2ice

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 12 Jun 2005

#8

Posted 11 August 2014 - 11:33 AM Edited by step2ice, 11 August 2014 - 11:34 AM.

Ok, although this thread is old, it's the only one I could find which has some useful information considering the rain bugs in it. (And I googled for a loooong time).

 

I'm on the Steam Version and Patch 1.07. So far I can only see a few rain drops in light sources other than that there's a few grey misty stuff on screen but no real rain effect / drops outside light sources.

 

I doesn't look like on the picture (that one below) from the fix chrisblake uploaded... http://www.gtagarage...ow.php?id=17039

 

 

image_37904.jpg

 

 

Any hint or probably a different patch around?





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users