Quantcast

Jump to content

» «
Photo

[IV,EFLC|REL] GIMS IV

2,705 replies to this topic
3Doomer
  • 3Doomer

    GIMS developer

  • Members
  • Joined: 04 Apr 2007

#121

Posted 25 May 2011 - 08:33 PM

You mean .DAT(train/plane) paths? Are you sure that it's the problem? Try to remove these lines and check...

nanito13
  • nanito13

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 08 Apr 2010

#122

Posted 27 May 2011 - 07:37 PM

the link is broken please someone fix it

3Doomer
  • 3Doomer

    GIMS developer

  • Members
  • Joined: 04 Apr 2007

#123

Posted 27 May 2011 - 07:50 PM

just wait...GIMS'll be available after the new openFormats release

_Charger_
  • _Charger_

    Germany

  • Members
  • Joined: 01 Apr 2010

#124

Posted 27 May 2011 - 10:18 PM

is there any progress on Paths?

MajesticNL
  • MajesticNL

    Chris

  • Feroci Racing
  • Joined: 16 Oct 2005
  • Netherlands

#125

Posted 27 May 2011 - 11:14 PM

QUOTE (3Doomer @ May 25 2011, 21:33)
You mean .DAT(train/plane) paths? Are you sure that it's the problem? Try to remove these lines and check...

Ye, they don't appear ingame if that's at the top of the file, i checked.
They work without it.

nanito13
  • nanito13

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 08 Apr 2010

#126

Posted 28 May 2011 - 08:04 AM

QUOTE (3Doomer @ May 27 2011, 19:50)
just wait...GIMS'll be available after the new openFormats release

how long is it gonna be ? can't wait biggrin.gif because this is my first try to put sketchup models to gta 4 biggrin.gif i want to make a total new city addon to gta 4 and you will travel by helicopters or airplanes biggrin.gif like san andreas he travels to liberty city (which is not the full map though) but i will make a new cool map biggrin.gif like london or something

3Doomer
  • 3Doomer

    GIMS developer

  • Members
  • Joined: 04 Apr 2007

#127

Posted 28 May 2011 - 10:17 AM

Sketchup models'll be buggy ingame biggrin.gif
There's no airplanes in GTA IV...

NOD Paths export WIP

3Doomer
  • 3Doomer

    GIMS developer

  • Members
  • Joined: 04 Apr 2007

#128

Posted 28 May 2011 - 05:01 PM

New release's available!!!
QUOTE
28.05.2011 18:03 UTC:
+File operations boost up
+Fixed ODR/ODD skinning
+Added ODR/ODD texture searcher
+Added shader blend support
+Added mass IDE/WPL/ODR/ODD/OBN/OBD import

GooD-NTS
  • GooD-NTS

    OpenIV lead developer

  • Members
  • Joined: 03 May 2008
  • Russia

#129

Posted 28 May 2011 - 05:15 PM

Some screens:
user posted image

user posted image

3Doomer
  • 3Doomer

    GIMS developer

  • Members
  • Joined: 04 Apr 2007

#130

Posted 28 May 2011 - 05:20 PM

ODR/ODD fix's HERE, also included to the archive

hristobg
  • hristobg

    IV Map Modder, Scholarship Edition Project Leader

  • Members
  • Joined: 01 Aug 2009

#131

Posted 28 May 2011 - 05:30 PM

This release is awesome! Looks like the waiting worth.
My first thoughts was that this is exporter. ;dd
Anyway, you have really fast reaction. biggrin.gif

Terreur69
  • Terreur69

    C2C - Down The Road

  • Members
  • Joined: 27 Dec 2010
  • France

#132

Posted 28 May 2011 - 06:23 PM

you were the genius! excellent work well done, I want to file a complaint with administatreur gtaforums.com gives you to you and has Good-NTS ( and team openIV) the medal of the best tool of 2011 (openIV ands GIMS) colgate.gif

hristobg
  • hristobg

    IV Map Modder, Scholarship Edition Project Leader

  • Members
  • Joined: 01 Aug 2009

#133

Posted 28 May 2011 - 06:38 PM

QUOTE (terreur69 @ May 28 2011, 18:23)
you were the genius! excellent work well done, I want to file a complaint with administatreur gtaforums.com gives you to you and has Good-NTS ( and team openIV) the medal of the best tool of 2011 (openIV ands GIMS) colgate.gif

+1 cool.gif

MrPaul123
  • MrPaul123

    Trick

  • Members
  • Joined: 11 Feb 2011

#134

Posted 28 May 2011 - 06:49 PM

yes! 3Doomer, Good-NTS, and Chipman are super geniuses! Very awesome work gents. smile.gif

darkfailure
  • darkfailure

    Punk-ass Bitch

  • Members
  • Joined: 21 Apr 2011

#135

Posted 28 May 2011 - 07:07 PM

Is it possible to swap ped model parts with this tool (yeah, I am a noob when it comes to this)?

3Doomer
  • 3Doomer

    GIMS developer

  • Members
  • Joined: 04 Apr 2007

#136

Posted 28 May 2011 - 07:11 PM

Not yet

darkfailure
  • darkfailure

    Punk-ass Bitch

  • Members
  • Joined: 21 Apr 2011

#137

Posted 28 May 2011 - 07:42 PM

Okay, thanks. So, character modelling is still restricted at the moment (with this tool)?

3Doomer
  • 3Doomer

    GIMS developer

  • Members
  • Joined: 04 Apr 2007

#138

Posted 28 May 2011 - 07:45 PM

Wait for the openFormats support...

darkfailure
  • darkfailure

    Punk-ass Bitch

  • Members
  • Joined: 21 Apr 2011

#139

Posted 28 May 2011 - 08:49 PM

So, will we basically able to replace complete models after the new OpenIV version?

3Doomer
  • 3Doomer

    GIMS developer

  • Members
  • Joined: 04 Apr 2007

#140

Posted 28 May 2011 - 08:52 PM

yes

darkfailure
  • darkfailure

    Punk-ass Bitch

  • Members
  • Joined: 21 Apr 2011

#141

Posted 28 May 2011 - 09:02 PM

I really hope you don't mind me asking, but since I have no knowledge in modelling and coding, I have still a question left: With the new OpenIV version, will be able to replace a hole with the model rigged from another game, or is it necessary to create the model from the ground up?
Thanks in advance!

hristobg
  • hristobg

    IV Map Modder, Scholarship Edition Project Leader

  • Members
  • Joined: 01 Aug 2009

#142

Posted 28 May 2011 - 09:40 PM Edited by hristobg, 28 May 2011 - 09:48 PM.

I have the same error as before:

user posted image

and.. actually, one guy (okay, x-men) told me that this is not a ram issue.

smile.gif

3Doomer
  • 3Doomer

    GIMS developer

  • Members
  • Joined: 04 Apr 2007

#143

Posted 28 May 2011 - 11:11 PM

QUOTE (hristobg @ May 29 2011, 00:40)
I have the same error as before:

user posted image

and.. actually, one guy (okay, x-men) told me that this is not a ram issue.

smile.gif

hmm...is GIMS still working? I'm extending the heap size to boost up big file operations...that's not necessary

QUOTE (darkfailure @ May 29 2011, 00:02)
I really hope you don't mind me asking, but since I have no knowledge in modelling and coding, I have still a question left: With the new OpenIV version, will be able to replace a hole with the model rigged from another game, or is it necessary to create the model from the ground up?
Thanks in advance!

you'll be able to create or convert models from other games to GTA IV when the export'll be available

nanito13
  • nanito13

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 08 Apr 2010

#144

Posted 29 May 2011 - 06:15 AM

thanks man for fixing the link i appreciate your great work smile.gif so now i can put 3ds max models to gta4 without any errors ? because shadow plugins has an error when i export sad.gif

freeman1
  • freeman1

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 29 May 2011

#145

Posted 29 May 2011 - 04:16 PM Edited by freeman1, 29 May 2011 - 04:19 PM.

Hi,

I am trying to import and construct the whole of Liberty City in to 3D studio. So far i have managed to import some of the buildings in to 3ds but they all appear on the 0,0,0 coordinates after importing. Which file do i need to import to position the objects where they should be on the game map? i tried to import the wpl file and the view port just went green and i could no longer see the models i had imported. Any help will be appreciated. biggrin.gif


http://www.flickr.co...in/photostream/

Terreur69
  • Terreur69

    C2C - Down The Road

  • Members
  • Joined: 27 Dec 2010
  • France

#146

Posted 29 May 2011 - 04:43 PM Edited by terreur69, 29 May 2011 - 04:46 PM.

@ freeman1

I have therefore exanple one, we want to see the Statue of Liberty in max, you will in any First img coresponds archive, you export the wdr, and image (s) wtd, you open OpenFormat.exe> Mass Converter> you go into the file openformat> and you put all the above will export texture.
in max you will click on you inport wpl, pampers you the wpl corespodant has the archive
You select the folder of all or there. odr and image, you wait , you do the same for all the map:)

sorry for my bad english biggrin.gif

freeman1
  • freeman1

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 29 May 2011

#147

Posted 29 May 2011 - 05:16 PM Edited by freeman1, 29 May 2011 - 05:42 PM.

@terreur69

Non Non, il est OK, Je ne m'attends pas à chacun de connaître l'anglais . Je souhaite que je pourrais mieux parler français. Je suis désolé que les nations anglophones essayer de dominer le monde. Je ne suis pas fier. Merci beaucoup pour votre explication.

I am very happy to receive your help. I will try the method you have described and report back. Btw i am trying to make a track mod for Rfactor or Rfactor2 using Liberty City.




outil de traduction Babylon est fantastique icon14.gif

freeman1
  • freeman1

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 29 May 2011

#148

Posted 29 May 2011 - 08:48 PM

Ok so as i understood from your message i clicked on GTA4 export WPL in GIMS then found (Brook_e.WPL)

Next Gims asked me for the folder containing the ODR files that i exported and converted from Brook_e.IMG

So i directed it to the folder and this happened...... sad.gif

http://www.flickr.co...33495/lightbox/

I just want to build Liberty City in 3DS, is it possible?? mercie_blink.gif


3Doomer
  • 3Doomer

    GIMS developer

  • Members
  • Joined: 04 Apr 2007

#149

Posted 30 May 2011 - 07:14 AM Edited by 3Doomer, 30 May 2011 - 08:37 AM.

Do you mean BRONX_E ??

Please wait, I'll fix GIMS

freeman1
  • freeman1

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 29 May 2011

#150

Posted 30 May 2011 - 11:10 AM

Hi yes sorry rolleyes.gif , i should have said Bronx_E, but i have also tried Brook_N

I am a noob with GIMS and GTA file types, their is a chance i could be doing something wrong. I have seen pictures from Good-NTS who has imported the airport part of the map and constructed it in 3ds so it is possible.

So wpl is the Position file that you can use in GIMS to join all the map objects together? so if i am importing some Converted ODR from Bronx_E i should use Bronx_E.WPL to join them?




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users