Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Add an object into vice city

5 replies to this topic
tommykills1
  • tommykills1

    You wasted 5 seconds of your life reading this

  • Members
  • Joined: 06 Jul 2007

#1

Posted 24 January 2011 - 12:38 AM

Im trying to convert a building from gta 3 into vc. i have the ide and ipl made but when i try going ingame it crashes. I dont have the col files nor the lod files(just wanted to test). is there any solution to this? help will be appciated tounge.gif

fireguy109
  • fireguy109

    It's a long way to the top

  • Leone Family Mafia
  • Joined: 30 Aug 2010
  • United-States

#2

Posted 24 January 2011 - 01:21 AM

Uhh, yeah, you definitely need to add the col file with colleditor 2. LOD is no biggie. Make sure the number you assign it in the ide is not already being used, though.

tommykills1
  • tommykills1

    You wasted 5 seconds of your life reading this

  • Members
  • Joined: 06 Jul 2007

#3

Posted 24 January 2011 - 03:12 AM

ok i added the col but it still doesnt finish loading.... it stops about 1/4 at the end. BTW is there something i need to do to convert the building from gta 3 into vc??

ChopTheDog.
  • ChopTheDog.

    War. War never changes.

  • Members
  • Joined: 31 May 2010
  • None

#4

Posted 24 January 2011 - 10:19 AM Edited by The_Sorrow, 24 January 2011 - 10:25 AM.

okay...okay ill show you, doing this has i remember it, if you need further help. PM me

PROGRAMS NEEDED:

-- 3ds max and Kams scripts
-- IMGTOOL 2.0 (or another img editor)
-- TXD workshop
-- Colleditor
-- MED or KED

INSTRUCTIONS:

1. Okay open your VC install in med, Find a building you want to put in GTA 3.
2. Extract it

(you should have a txd, and a dff file.)

3. Open the extracted TXD file and in the bottom corner of TXDworkshop it will say "GTA VC " from the dropdown menu choose "GTA 3", click save and close the TXD.

4. Open 3DS max and import the extracted DFF, click H, select all.

4. Export the DFF, with GTA 3 selected.
5. Next Export the COL. click on collision mesh and click on your building.
6. Go into data> maps. and make a new folder (name it anything)
7. Now go into your GTA dir, and open GTA3.dat
8. Make new IPL,IDE and COL lines. (Make sure to link them to the folder you just created)
9. Add the COL file you created to the folder you just created.
10. In the folder you created make 2 new txt documents.
11. open 1 and add this (make changes according to your files):

objs
"id number" "DFF name", "TXD name", 1, 300, 0
end

(i think its like that tounge.gif)

12. Save it as you name but with the ending format as ".ide"
13. Open the other and add this (dont have to change anything)

inst
end

14. 12. Save it as you name but with the ending format as ".ipl"

15. Okay now go in MED or KED in gta 3 and add the building. it should show in game now.

I am sure this will work, i may have made a couple of mistakes. Want more help ??

PM me.

fireguy109
  • fireguy109

    It's a long way to the top

  • Leone Family Mafia
  • Joined: 30 Aug 2010
  • United-States

#5

Posted 24 January 2011 - 03:52 PM

I think you said that backwards, he wants to put the gta3 building into VC.

I just import into Zmodeler 1.07 and then export in VC format. Then you don't need fancy scripts or expensive program, zmod is free and works fine with buildings.

ChopTheDog.
  • ChopTheDog.

    War. War never changes.

  • Members
  • Joined: 31 May 2010
  • None

#6

Posted 24 January 2011 - 04:22 PM

QUOTE (fireguy109 @ Jan 24 2011, 15:52)
I think you said that backwards, he wants to put the gta3 building into VC.

I just import into Zmodeler 1.07 and then export in VC format. Then you don't need fancy scripts or expensive program, zmod is free and works fine with buildings.

oh right
then do vice versa, works both ways




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users