Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Can't Update GTA IV too 1.0.7.0!

  • This topic is locked This topic is locked
42 replies to this topic
MadeSkills
  • MadeSkills

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 12 Aug 2010

#1

Posted 12 August 2010 - 05:43 PM

Hi Guys,
Today i'm playing GTA IV again , but it won't update.
When i tried it i get a message that i need to look at titleupdate.log
There is displayed this message :
Launching Title Update: "C:\Users\Patrick\AppData\Local\Temp\Rar$EX00.748\UpdateTitle.exe" /selflaunch
Launching: C:\Users\Patrick\AppData\Local\Temp\Rar$EX00.748\TitleUpdate.msi ACTION=INSTALL REINSTALLMODE=amus LAUNCHEDVIASETUP=1 APPLICATIONROOTDIRECTORY="C:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV" TRANSFORMS=:Instance1 MSINEWINSTANCE=1
Error installing MSI at C:\Users\Patrick\AppData\Local\Temp\Rar$EX00.748\TitleUpdate.msi HR:0x80070667

Can someone help me?

Regards,
MadeSkills.

MadeSkills
  • MadeSkills

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 12 Aug 2010

#2

Posted 12 August 2010 - 06:11 PM

Can someone please help me?

uk_john
  • uk_john

    Peon

  • Members
  • Joined: 15 Feb 2009

#3

Posted 12 August 2010 - 07:22 PM

QUOTE (MadeSkills @ Aug 12 2010, 18:11)
Can someone please help me?

I have the same problem with 1.0.7.00 but my log says something about windows live, which is totally up to date and is obviously ok, as I can play GTA IV fine with the 1.0.6 patch!

MadeSkills
  • MadeSkills

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 12 Aug 2010

#4

Posted 12 August 2010 - 07:44 PM

QUOTE (uk_john @ Aug 12 2010, 19:22)
QUOTE (MadeSkills @ Aug 12 2010, 18:11)
Can someone please help me?

I have the same problem with 1.0.7.00 but my log says something about windows live, which is totally up to date and is obviously ok, as I can play GTA IV fine with the 1.0.6 patch!

I can install patch 1.0.6.0 too , but 1.0.7.0 doesn't work.
Now i can't play online. sad.gif

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#5

Posted 12 August 2010 - 07:51 PM

Try using crapcleaner to clean your system a bit.

MadeSkills
  • MadeSkills

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 12 Aug 2010

#6

Posted 12 August 2010 - 07:55 PM

QUOTE (mkey82 @ Aug 12 2010, 19:51)
Try using crapcleaner to clean your system a bit.

Already tried , but it doesn't work.

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#7

Posted 12 August 2010 - 08:14 PM

Try using winrar or 7zip to open the last update as an archive. Basically you can extract the files manually and just drop them in your game dir.

Some updates can be opened as archives, but I'm not sure about all of them.

MadeSkills
  • MadeSkills

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 12 Aug 2010

#8

Posted 12 August 2010 - 08:17 PM

QUOTE (mkey82 @ Aug 12 2010, 20:14)
Try using winrar or 7zip to open the last update as an archive. Basically you can extract the files manually and just drop them in your game dir.

Some updates can be opened as archives, but I'm not sure about all of them.

I don't understand you.
When i download it i get a install file.
When i double click on it its going to install and then i get that error.
Please help me.

MadeSkills.

MadeSkills
  • MadeSkills

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 12 Aug 2010

#9

Posted 12 August 2010 - 08:20 PM

Can u maybe make some screenshots?
Then i know how to do it.
It would be nice if you want to do that!

MadeSkills.

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#10

Posted 12 August 2010 - 08:26 PM

Right click the update then go to 7-zip menu entry and choose "open as archive".

First install this http://www.7-zip.org/ if you don't have it already.

MadeSkills
  • MadeSkills

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 12 Aug 2010

#11

Posted 13 August 2010 - 09:35 AM

QUOTE (mkey82 @ Aug 12 2010, 20:26)
Right click the update then go to 7-zip menu entry and choose "open as archive".

First install this http://www.7-zip.org/ if you don't have it already.

Alright now i got this :
Screen : http://img217.images...f/screenlg.png/

MadeSkills.

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#12

Posted 13 August 2010 - 11:20 AM

Try using "universal extractor" on the largest file in the archive

http://legroom.net/software/uniextract

MadeSkills
  • MadeSkills

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 12 Aug 2010

#13

Posted 13 August 2010 - 11:40 AM

QUOTE (mkey82 @ Aug 13 2010, 11:20)
Try using "universal extractor" on the largest file in the archive

http://legroom.net/software/uniextract

That is the .text file.
But if i do that it says "C:\Users\Patrick\Dektop\.text has an unknown extension and can not be extracted''
(i transelated it for you because my windows is dutch)

Please help ,
MadeSkills.

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#14

Posted 13 August 2010 - 11:52 AM

Did you try opening the .msi or the .cab file with the extractor?

MadeSkills
  • MadeSkills

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 12 Aug 2010

#15

Posted 13 August 2010 - 11:58 AM

QUOTE (mkey82 @ Aug 13 2010, 11:52)
Did you try opening the .msi or the .cab file with the extractor?

I dont know what file it is , its just blank and the name is .text

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#16

Posted 13 August 2010 - 12:16 PM

Extract the archive "GTAIV_1.0.7.0_Patch.zip" somewhere, you will have three files inside. Then start the universal extractor, choose the "TitleUpdate.msi", click OK, select the first option in the list ("MSI administrative installer") and confirm. If it doesn't work, try with some other option.

MadeSkills
  • MadeSkills

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 12 Aug 2010

#17

Posted 13 August 2010 - 12:45 PM

QUOTE (mkey82 @ Aug 13 2010, 12:16)
Extract the archive "GTAIV_1.0.7.0_Patch.zip" somewhere, you will have three files inside. Then start the universal extractor, choose the "TitleUpdate.msi", click OK, select the first option in the list ("MSI administrative installer") and confirm. If it doesn't work, try with some other option.

Thank you very much!
What is your online name in gta iv?
Thank you a lot man , now i can play it online and i can get achievments!

MadeSkills.

uk_john
  • uk_john

    Peon

  • Members
  • Joined: 15 Feb 2009

#18

Posted 13 August 2010 - 01:19 PM

I used UniExtraxt, a free extractor, chose AutoUpdate.msi and extracted to a folder called TitleUpdate. Inside that folder was a folder called PFiles and inside that a folder called GFWL TitleUpdateRoot. In this folder you will find all the GTA IV 1.0.7.00 files that you can cut/paste or copy to your GTA IV installation folder.

I don't see anywhere where the game tells you what version you're running, but I did the above and my GTA IV is working fine.

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#19

Posted 14 August 2010 - 07:39 AM

In the GTAIV.exe properties, details tab you shall find the game version.

Updates write files only, nothing is added to the registry hence this is an acceptable way to install the update.

fodi500
  • fodi500

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 02 Jan 2011

#20

Posted 02 January 2011 - 02:39 PM

Hy everybody! For me it there are 1.0.6.0 and 1.0.7.0 patch my problem. I tried to install it they, but I receive an error message."Installation failed. Run setup to install update."OK, then "Grand Theft Auto IV Setup ended prematurely because of an error. Your system has not been modified. To update this program at a later time, run Setup wizard again. Click the Finish button to exit the Setup Wizard." This is always.

Help if you can

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#21

Posted 02 January 2011 - 02:55 PM

Here's an extracted patch 7, just unpack it in the game dir

http://www.4shared.c...IV_patch_7.html

Ch4e
  • Ch4e

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 26 Feb 2011

#22

Posted 26 February 2011 - 02:08 PM

i have gta iv 1.0.1.0 version and i wanted to update it to 1.0.7.0 to play IV : MP but when i start the updatetitle i got a problem so i unpacked your 1.0.7.0 version and now it doesn't work need your help mkey .

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#23

Posted 26 February 2011 - 02:19 PM

Be more specific. System detail, what's the exact error, did you overwrite the files when unpacking the archive?

Ch4e
  • Ch4e

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 26 Feb 2011

#24

Posted 26 February 2011 - 03:41 PM

i have intel HD graphics 1.7 GB and when i unpacked it asked me to replace some items
and when i replace and open gta iv application it says the following : The ordinal 5365 could not be located in the dynamic link library xlive.dll.

hope you help me.

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#25

Posted 26 February 2011 - 04:54 PM

Intel HD graphics will probably be too weak for this game.

Update xliveless.

Ch4e
  • Ch4e

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 26 Feb 2011

#26

Posted 26 February 2011 - 05:26 PM

then the problem is from my graphics card !?

Ch4e
  • Ch4e

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 26 Feb 2011

#27

Posted 26 February 2011 - 05:37 PM

i have downloaded the xlive.dll and now it says GTA IV FATAL ERROR : Failed to read file - please make sure you are using launchgtaiv.exe
when i use launchgtaiv.exe i get a new message GTA IV FATAL ERROR : Failed to read file - please re-boot your system 1835888483 1818521185

confused.gif

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#28

Posted 26 February 2011 - 06:39 PM

You are always supposed to use the launcher.

With Intel integrated graphics cards, you should try using some older game version, like 1.0.1.0 or 1.0.4.0.

Ch4e
  • Ch4e

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 26 Feb 2011

#29

Posted 26 February 2011 - 06:42 PM

Thx alot Mkey ... you mean if i bought nividia geforce GTS 260 i can run 1.0.7.0 patch
thx alot for helping me biggrin.gif

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#30

Posted 26 February 2011 - 06:57 PM

What's the rest of your PC specs?




2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users