Quantcast

Jump to content

» «
Photo

GTA IV FATAL ERROR?

6 replies to this topic
konyo
  • konyo

    AddOn Maker

  • Members
  • Joined: 21 Jul 2007

#1

Posted 04 July 2010 - 10:33 AM

Hello, ive downloaded my first car addon for GTA IV today, but after about 5 mins driving around, it crashes to desktop with this error message :

"GTA IV FATAL ERROR: SMPA60 - Unrecoverable fault, please re-start the game"

Whys this happening all of a sudden?

Cheers
konyo

XTREME0235
  • XTREME0235

    Aviation Enthusiast

  • Members
  • Joined: 14 Sep 2009
  • None

#2

Posted 04 July 2010 - 11:09 AM

This error message is most commonly caused by the user having a modded car like yourself, and parking it in the space in front of your safe house and saving the game. To prevent this, simply load your game, remove your modded vehicle from the parking space and then re-save your game, this happens with ANY modded vehicle by the way.

Hope this helps,
XTREME0235.

konyo
  • konyo

    AddOn Maker

  • Members
  • Joined: 21 Jul 2007

#3

Posted 04 July 2010 - 11:11 AM

QUOTE (XTREME0235 @ Jul 4 2010, 11:09)
This error message is most commonly caused by the user having a modded car like yourself, and parking it in the space in front of your safe house and saving the game. To prevent this, simply load your game, remove your modded vehicle from the parking space and then re-save your game, this happens with ANY modded vehicle by the way.

Hope this helps,
XTREME0235.

Ohh ok, thankyou, i do have a car addon in my parking space lol, so theres no way of saving modded cars outside you house?

XTREME0235
  • XTREME0235

    Aviation Enthusiast

  • Members
  • Joined: 14 Sep 2009
  • None

#4

Posted 04 July 2010 - 11:15 AM

QUOTE (konyo @ Jul 4 2010, 11:11)
so theres no way of saving modded cars outside you house?

Unfortunately not, at least not without getting SMPA60.
The best you can do is spawn it via Simple Native Trainer which requires Script hook, and an asi loader.

Or just look around for it in the traffic if your not fond of the Trainer.
Here is the link to the trainer anyway just in case you happen to want it:

http://www.gtagarage...how.php?id=5646
You must also download dsound.dll or xliveless for it to work.

XTREME0235.

konyo
  • konyo

    AddOn Maker

  • Members
  • Joined: 21 Jul 2007

#5

Posted 04 July 2010 - 12:49 PM

QUOTE (XTREME0235 @ Jul 4 2010, 11:15)
QUOTE (konyo @ Jul 4 2010, 11:11)
so theres no way of saving modded cars outside you house?

Unfortunately not, at least not without getting SMPA60.
The best you can do is spawn it via Simple Native Trainer which requires Script hook, and an asi loader.

Or just look around for it in the traffic if your not fond of the Trainer.
Here is the link to the trainer anyway just in case you happen to want it:

http://www.gtagarage...how.php?id=5646
You must also download dsound.dll or xliveless for it to work.

XTREME0235.

Ohh ok then, oowell.. have to drive around to find them then lol smile.gif
& yeh i was reading about the trainer, because it has all hazzards lights etc, but i looks rarther complicated to me atm, only getting gta yesterday, so i may get use to modding then do it when i understand it all lol. But thanks anyway smile.gif

ZZCOOL
  • ZZCOOL

    http://www.youtube.com/user/taltigolt

  • Members
  • Joined: 15 Feb 2009
  • Sweden

#6

Posted 04 July 2010 - 12:51 PM

QUOTE (XTREME0235 @ Jul 4 2010, 11:15)
QUOTE (konyo @ Jul 4 2010, 11:11)
so theres no way of saving modded cars outside you house?

Unfortunately not, at least not without getting SMPA60.
The best you can do is spawn it via Simple Native Trainer which requires Script hook, and an asi loader.

Or just look around for it in the traffic if your not fond of the Trainer.
Here is the link to the trainer anyway just in case you happen to want it:

http://www.gtagarage...how.php?id=5646
You must also download dsound.dll or xliveless for it to work.

XTREME0235.

thats not actually whats causing the error it'sc aused by changing the modded car while having it parked

basically if you park a turismo ferrari and then exit the game change that ferrari to a different ferrari and then load it up again the game will crash

having parked modded cars works fine i got myself a nice black aston martin parked outside my first safe house works fine

so a simply fix to this problem is simply reloading a new save and delete all other saved games

konyo
  • konyo

    AddOn Maker

  • Members
  • Joined: 21 Jul 2007

#7

Posted 05 July 2010 - 12:12 PM

QUOTE (zzcool @ Jul 4 2010, 12:51)
QUOTE (XTREME0235 @ Jul 4 2010, 11:15)
QUOTE (konyo @ Jul 4 2010, 11:11)
so theres no way of saving modded cars outside you house?

Unfortunately not, at least not without getting SMPA60.
The best you can do is spawn it via Simple Native Trainer which requires Script hook, and an asi loader.

Or just look around for it in the traffic if your not fond of the Trainer.
Here is the link to the trainer anyway just in case you happen to want it:

http://www.gtagarage...how.php?id=5646
You must also download dsound.dll or xliveless for it to work.

XTREME0235.

thats not actually whats causing the error it'sc aused by changing the modded car while having it parked

basically if you park a turismo ferrari and then exit the game change that ferrari to a different ferrari and then load it up again the game will crash

having parked modded cars works fine i got myself a nice black aston martin parked outside my first safe house works fine

so a simply fix to this problem is simply reloading a new save and delete all other saved games

Ohh really, niceee smile.gif cheers. Thats good, needed way to save Sultan RS without getting cops on 3rd island. Ill try that now tounge.gif




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users