Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Problem with water quality

71 replies to this topic
Sakisgamer
  • Sakisgamer

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 Jun 2010

#31

Posted 22 June 2010 - 03:05 PM Edited by Sakisgamer, 23 June 2010 - 05:49 PM.

I have the same problem and i installed 10.6 drivers on my hd 5830 but the water bug is still there... sad.gif (I also uptaded the game to version 1.0.7.0)

Marcin6
  • Marcin6

    Hustler

  • Members
  • Joined: 18 Jul 2007
  • Poland

#32

Posted 09 July 2010 - 01:52 PM

Damn this water is so ugly ;(

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#33

Posted 09 July 2010 - 05:34 PM

They probably don't have a solution for you.

Marcin6
  • Marcin6

    Hustler

  • Members
  • Joined: 18 Jul 2007
  • Poland

#34

Posted 09 July 2010 - 07:52 PM

QUOTE (mkey82 @ Jul 9 2010, 19:34)
They probably don't have a solution for you.

But you too have Radeon Graphic card

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#35

Posted 09 July 2010 - 10:11 PM

QUOTE (Marcin6 @ Jul 9 2010, 21:52)
QUOTE (mkey82 @ Jul 9 2010, 19:34)
They probably don't have a solution for you.

But you too have Radeon Graphic card

Sorry, I posted in the wrong thread.

kudoboi
  • kudoboi

    HI

  • Members
  • Joined: 18 Nov 2009

#36

Posted 11 July 2010 - 08:39 AM

did u try using a mod like visual iv? it works, also update ur game. i had that problem once but after i updated to patch 2 in eflc and installed visual iv it worked.

Marcin6
  • Marcin6

    Hustler

  • Members
  • Joined: 18 Jul 2007
  • Poland

#37

Posted 11 July 2010 - 06:44 PM

QUOTE (kudoboi @ Jul 11 2010, 10:39)
did u try using a mod like visual iv? it works, also update ur game. i had that problem once but after i updated to patch 2 in eflc and installed visual iv it worked.

I have all patches .
What files from VisualIV use for water ?

bobdonkey
  • bobdonkey

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 12 May 2010

#38

Posted 15 July 2010 - 06:53 PM

I can't believe there is no fix for this, the water sure is ugly with a Radeon card! I am thinking of selling my 5770 and getting an nvidia card instead. Or just using my new Xbox 360 slim wink.gif

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#39

Posted 15 July 2010 - 07:24 PM

With my card the water looks normal, so there is no need to generalize.

bobdonkey
  • bobdonkey

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 12 May 2010

#40

Posted 16 July 2010 - 01:01 PM

QUOTE (mkey82 @ Jul 15 2010, 19:24)
With my card the water looks normal, so there is no need to generalize.

Everyone who has this problem has an ATI card, I appreciate that not everyone who has an ATI card has the problem.

It is still a pretty annoying bug, but actually my least annoying out of many:

For me the game crashes after anywhere between 5 and 30 minutes, even with memrestrict settings etc.
Sometimes it fails to load
Sometimes I can't complete a mission, e.g. I go to play darts or something, then I can never take them home and can't start any other missions.

Whilst this is off topic, I am just fed up with how many bugs this game STILL has so long after release, even with all the patches. I couldn't care about water really, I just want to play it without crashing in the middle of missions.

Take2 support have been no use at all.

rampage_ani.gif

Marcin6
  • Marcin6

    Hustler

  • Members
  • Joined: 18 Jul 2007
  • Poland

#41

Posted 18 July 2010 - 09:17 AM

Yeah, R* dont responding for e-mail , they don`t care about us players .
Fix this for god sake !

Ultraman1966
  • Ultraman1966

    Citizen Kabuto

  • Members
  • Joined: 03 Jun 2010

#42

Posted 19 July 2010 - 11:04 PM

Hurray for the ATi 5 series! I actually thought the water was rubbish until I tab out and back into the game... water great and then returned to this state. Maybe I should ebay this damn card...

Marcin6
  • Marcin6

    Hustler

  • Members
  • Joined: 18 Jul 2007
  • Poland

#43

Posted 20 July 2010 - 12:09 PM

QUOTE (Ultraman1966 @ Jul 20 2010, 01:04)
Hurray for the ATi 5 series! I actually thought the water was rubbish until I tab out and back into the game... water great and then returned to this state. Maybe I should ebay this damn card...

Their graphic cards are really great but drivers sux very very hard
Or its game fault

Ultraman1966
  • Ultraman1966

    Citizen Kabuto

  • Members
  • Joined: 03 Jun 2010

#44

Posted 21 July 2010 - 12:54 AM

Hmm, I wonder if ATi are even aware...

Marcin6
  • Marcin6

    Hustler

  • Members
  • Joined: 18 Jul 2007
  • Poland

#45

Posted 21 July 2010 - 10:47 AM

QUOTE (Ultraman1966 @ Jul 21 2010, 02:54)
Hmm, I wonder if ATi are even aware...

I think they know about that, but they do nothing -.-
I`ve created a topic on ATI forum long time ago and no answers :
http://forums.amd.co...0&enterthread=y

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#46

Posted 21 July 2010 - 10:50 AM

It's questionable whether this is their problem or not. It's like the Batman game, which didn't have AA for ATI cards. It wasn't a bug with ATI drivers or a hardware fault, but it was down to the way the game has been ported to PC.

Ultraman1966
  • Ultraman1966

    Citizen Kabuto

  • Members
  • Joined: 03 Jun 2010

#47

Posted 21 July 2010 - 11:55 AM

Well, seeing as R* have made no effort to fix it then at least if ATi knows they might have a dialogue with them to get something.

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#48

Posted 21 July 2010 - 01:27 PM

Why would they? Do you think ATI sells any cards over three year old bad console ports? Granted, ATI should be more in contact with developers, but that's two way communication.

Marcin6
  • Marcin6

    Hustler

  • Members
  • Joined: 18 Jul 2007
  • Poland

#49

Posted 22 July 2010 - 08:09 AM

But i think this is some bug with drivers : )

MattyDienhoff
  • MattyDienhoff

    Professional Hitman

  • Members
  • Joined: 22 Aug 2004
  • Australia

#50

Posted 23 July 2010 - 11:27 AM

I have this problem too. My graphics card is an Asus ATI HD 5770. Does anyone using an Nvidia card have this problem?

To make it clear exactly what the problem is I took some screen captures. This is what the water is supposed to look like on each of the quality settings (low, medium, high, very high)...

Low:

user posted image

Medium:

user posted image

High:

user posted image

Very High:

user posted image

...and this is what it looks when it glitches.

user posted image

The problem is that no matter what my water quality setting is on, it only works properly for a short time (maybe a minute) and then it glitches and the water looks terrible again, even though the water quality setting hasn't changed in the menu. Changing the water quality setting or pretty much any other graphics setting fixes it for a minute or so, then it glitches again.

Ultraman1966
  • Ultraman1966

    Citizen Kabuto

  • Members
  • Joined: 03 Jun 2010

#51

Posted 24 July 2010 - 06:56 PM

Tabbing out and back into the game will also refresh the water. Surely there are modders out there who can at least explain why this happens? I don't expect an instant solution but I'd like to know why it happens.

Marcin6
  • Marcin6

    Hustler

  • Members
  • Joined: 18 Jul 2007
  • Poland

#52

Posted 26 July 2010 - 07:11 PM Edited by Marcin6, 27 July 2010 - 05:24 PM.

Yeah !!! I`ve fixed this !
Download this :
http://www.mediafire...7ghk90v2x68ns5b
Grand Theft Auto IV\common\shaders\

Place this file to folders :

win32_30_atidx10

or

win32_30_low_ati

GTA3Freak-2001
  • GTA3Freak-2001

    Run out of Cake.

  • Members
  • Joined: 25 Nov 2001

#53

Posted 27 July 2010 - 10:12 AM

That should work with EFLC as well right?

Marcin6
  • Marcin6

    Hustler

  • Members
  • Joined: 18 Jul 2007
  • Poland

#54

Posted 27 July 2010 - 10:38 AM

QUOTE (GTA3Freak-2001 @ Jul 27 2010, 12:12)
That should work with EFLC as well right?

Yes, working with EFLC too

Garfield 2
  • Garfield 2

    BMW Maniac

  • Members
  • Joined: 15 Jun 2007
  • None

#55

Posted 27 July 2010 - 10:52 AM

I actually liked the glitched water biggrin.gif

GTA3Freak-2001
  • GTA3Freak-2001

    Run out of Cake.

  • Members
  • Joined: 25 Nov 2001

#56

Posted 28 July 2010 - 02:05 AM

Some aspects of it are not bad, like looking out at the water was fine from land with the clearer reflections but being on the water not so good.

MattyDienhoff
  • MattyDienhoff

    Professional Hitman

  • Members
  • Joined: 22 Aug 2004
  • Australia

#57

Posted 28 July 2010 - 12:23 PM

QUOTE (Marcin6 @ Jul 26 2010, 19:11)
Yeah !!! I`ve fixed this !
Download this :
http://www.mediafire...7ghk90v2x68ns5b
Grand Theft Auto IV\common\shaders\

Place this file to folders :

win32_30_atidx10

or

win32_30_low_ati

Thanks man, that did it!

Ultraman1966
  • Ultraman1966

    Citizen Kabuto

  • Members
  • Joined: 03 Jun 2010

#58

Posted 30 July 2010 - 09:28 AM

Hey man, how did you manage to do it? You should send an email to Rockstar and show them how to fix bugs! biggrin.gif

Marcin6
  • Marcin6

    Hustler

  • Members
  • Joined: 18 Jul 2007
  • Poland

#59

Posted 30 July 2010 - 05:54 PM

QUOTE (Ultraman1966 @ Jul 30 2010, 11:28)
Hey man, how did you manage to do it? You should send an email to Rockstar and show them how to fix bugs! biggrin.gif

Heh , i think this is drivers bug

Deadly Target
  • Deadly Target

    Rat

  • Members
  • Joined: 12 Apr 2010

#60

Posted 31 July 2010 - 02:26 AM Edited by Deadly Target, 31 July 2010 - 08:04 AM.

QUOTE (Marcin6 @ Jul 26 2010, 19:11)
Yeah !!! I`ve fixed this !
Download this :
http://www.mediafire...7ghk90v2x68ns5b
Grand Theft Auto IV\common\shaders\

Place this file to folders :

win32_30_atidx10

or

win32_30_low_ati

Cool. I'll give it a shot.

Edit: Nice! It works!

user posted image




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users