Quantcast

Jump to content

» «
Photo

"Social Club Unavailable" - Play button grayed out

21 replies to this topic
balvan64
  • balvan64

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 26 Apr 2010

#1

Posted 26 April 2010 - 10:29 AM

Hi people,
I just got the GTA 4 EFLC from steam, and I can't play online.
When I lunch the game a window called "Log in to social club" appears (Image below).
It has 3 buttons "Cancel", "Play (offline)" and "Play".
"Play" is grayed out and it says above "Social Club unavailable. Play Offline or try again".

I have no firewall and no router, and I play online games all the time with no problem.
Nothing that I do seems to get the play button the be active.
I did open a Social Club account and typing it into the the "Email" and "Password" fields doesn't make the "Play" button active.

Can someone help me?

I running Windows7 64bit. Intel I7 920, ATI 5870, 6GB of RAM.
I do not own the original GTA 4, only this stand alone expansion.

Thanks in advance! smile.gif

user posted image

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#2

Posted 26 April 2010 - 12:43 PM

Try using xliveless to get past this screen (Google it).

balvan64
  • balvan64

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 26 Apr 2010

#3

Posted 26 April 2010 - 01:12 PM

QUOTE (mkey82 @ Apr 26 2010, 12:43)
Try using xliveless to get past this screen (Google it).

xliveless will not let me play Online.
I can play singleplayer just fine, it's the multiplayer I can't play.

IsO
  • IsO

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 27 Apr 2010

#4

Posted 27 April 2010 - 07:18 PM

Hi!

I'm also having the exact same problem with my copy of GTA IV in Steam.

It used to work like a charm but not anymore. When I select "Play Offline" GFWL is only able to sign into Offline mode (Maybe it's supposed to do just that?). The game stopped working after the last update. I've tried to reinstall GTA but this didn't help.

I'm also running Win 7 64bit.

-IsO-


balvan64
  • balvan64

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 26 Apr 2010

#5

Posted 28 April 2010 - 05:14 PM

Can anyone help?

gta4expert
  • gta4expert

    The Help Is On The Way!

  • Members
  • Joined: 24 Oct 2008

#6

Posted 30 April 2010 - 01:11 PM

What version of social club are you using? That seems to be the oldest build I've ever seen. Mine is much different.

balvan64
  • balvan64

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 26 Apr 2010

#7

Posted 01 May 2010 - 11:55 AM

QUOTE (gta4expert @ Apr 30 2010, 13:11)
What version of social club are you using? That seems to be the oldest build I've ever seen. Mine is much different.

I didn't download the Social Club separately from the game.
The game just installed it.
I don't know what version it is, can I update it somehow?

ajrunke
  • ajrunke

    I'm on a boat!

  • Members
  • Joined: 29 Oct 2008

#8

Posted 02 May 2010 - 07:30 PM

Having the same issue after it working since release. EFLC.

Alazerum
  • Alazerum

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 28 Mar 2010

#9

Posted 25 June 2010 - 12:18 PM

No fix for it so far?

nnyymm
  • nnyymm

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 24 Jun 2010

#10

Posted 26 June 2010 - 02:56 AM

i can't play multiplayer of EFLC too.

whenever i enter the game it would say "i logged in (offline)" and when i tried re logging, it basically just says error. sad.gif

GTA 1911
  • GTA 1911

    Liberty City Police Commissioner

  • Members
  • Joined: 09 May 2010

#11

Posted 26 June 2010 - 06:54 AM Edited by GTA 1911, 26 June 2010 - 06:57 AM.

QUOTE (balvan64 @ May 1 2010, 07:55)
QUOTE (gta4expert @ Apr 30 2010, 13:11)
What version of social club are you using? That seems to be the oldest build I've ever seen. Mine is much different.

I didn't download the Social Club separately from the game.
The game just installed it.
I don't know what version it is, can I update it somehow?

Make sure you update your game with patch 1.1.2.0. http://games.softped...ity-Patch.shtml

Alazerum
  • Alazerum

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 28 Mar 2010

#12

Posted 26 November 2010 - 06:50 PM

Well, it has started again, now.
Social club unavailable.

Alazerum
  • Alazerum

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 28 Mar 2010

#13

Posted 27 November 2010 - 11:33 PM Edited by Alazerum, 28 November 2010 - 03:51 AM.

Oh dear, I opened all ports and now it seems ok.

- TCP 80
- UDP 88
- UDP 3074
- TCP 3074
- UDP 53
- TCP 53
- TCP 443

WirelessMegatron
  • WirelessMegatron

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 29 Nov 2010

#14

Posted 29 November 2010 - 08:49 PM

Im sure i had the same problem when i installed EFLC for the first time, i downloaded and registered at Social Club and it worked.

kewlawesome
  • kewlawesome

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 27 Oct 2010

#15

Posted 06 December 2010 - 05:55 AM

Im have the same problem but i have GTA IV retail version. I also have windows 7 64bit. Would the fix for it be the same as the steam version or is there a different fix?

JJoHH
  • JJoHH

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 20 Mar 2011

#16

Posted 20 March 2011 - 06:53 AM Edited by JJoHH, 20 March 2011 - 07:03 AM.

Well i solved mine by downloading the update RGSC (first one).
DOWNLOAD Rockstar Games Social Club Update
Then i looked into my C:\Program Files (x86)\Rockstar Games\Rockstar Games Social Club. after that i dragged the RGSCLauncher.exe and the 1_1_3_0 folder to my C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\grand theft auto iv episodes from liberty city\EFLC OR GTAIV.

IT FINALLY WORKED AFTER 2 MONTHS I FINALLY DID IT!


(sorry for my bad English smile.gif )

nm69
  • nm69

    Hustler

  • Members
  • Joined: 06 Sep 2008

#17

Posted 16 July 2011 - 04:24 PM

Dont try the above method
I just did and ended up losing my game.
The update automatically deletes ur full game!
Atleast it did for my steam download
Now i have to download the whole sh*t all over again
What an a$$hole!

Girish
  • Girish

    Leone Family Mafia

  • Moderator
  • Joined: 20 Apr 2006
  • India
  • Best Moderator 2011

#18

Posted 16 July 2011 - 04:30 PM

The Steam download comes with the latest patch and this game version doesn't require RGSC to run. So, the RGSC update is kinda useless. You should have asked a bit before trying anything, although I'm not sure why or how the update would delete your entire game.

nm69
  • nm69

    Hustler

  • Members
  • Joined: 06 Sep 2008

#19

Posted 16 July 2011 - 06:00 PM

very weird. everytimg i launch my IV.exe the first thing it does it checks steam for updates and then next it opens RGSC to authenticate my logging in.
Am i the only person to be using RGSC now? I am sure the game was patched to P7 automatically cause i saw the EFLC Menu and the shadows were of p7.

Girish
  • Girish

    Leone Family Mafia

  • Moderator
  • Joined: 20 Apr 2006
  • India
  • Best Moderator 2011

#20

Posted 16 July 2011 - 07:13 PM

That is just the RGSC login page, not the original RGSC app that came with the DVD version.

TONZA_117
  • TONZA_117

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 10 Jan 2011

#21

Posted 12 February 2012 - 03:18 AM

I have to agree with this, My RSGC folder is missing altogether. How do i get it back, I cannot play online Multiplayer which sucks.

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#22

Posted 12 February 2012 - 05:15 PM

Once you install patch 7 you get to use the integrated version of RGSC app which doesn't start from a separate folder.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users