Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Bad textures on car

81 replies to this topic
Hypertenzion
  • Hypertenzion

    Prankster

  • Members
  • Joined: 10 Oct 2009
  • Denmark

#31

Posted 21 April 2010 - 09:12 AM

QUOTE (chasez @ Apr 21 2010, 01:43)
LOL! Those are not textures biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Just the model is a bit messed up, wait till Oleg releases the new wft fix then we will be able to fix this problem.

Will be happy to download that fixed version biggrin.gif

Hypertenzion
  • Hypertenzion

    Prankster

  • Members
  • Joined: 10 Oct 2009
  • Denmark

#32

Posted 21 April 2010 - 09:30 AM Edited by Hypertenzion, 21 April 2010 - 09:36 AM.

QUOTE (Weirdo. @ Apr 21 2010, 03:55)
I don't get it. I simply don't notice it, whatever this "glitch" you're hinting at exactly specifies.

BTW, do you have Obsessive Compulsive Disorder? Because that's what your posts are hinting at.


EDIT: You can't see the glitch in the posted video?

Oh yes... I'm "obsessed" by the car looks in GTA (That's one of the greatest parts of the game to me) - But OCD? sh*t, glad I don't suffer from that.

There's a lot of other stuff I could complain about in the GTA IV series, but that's problems I can live with.

SammiiDoogles
  • SammiiDoogles

    Where is my mind?

  • Members
  • Joined: 06 Nov 2009

#33

Posted 21 April 2010 - 11:58 AM

I was playing BoGT earlier man, and this one street light in star junction wasn't on - I was so mad.

Anyone know the email address for me to write to R* about this problem?

KaLaC
  • KaLaC

    Quality not Quantity

  • Members
  • Joined: 05 Nov 2009

#34

Posted 21 April 2010 - 12:44 PM Edited by KaLaC, 21 April 2010 - 12:51 PM.

I noticed a exact problem, maybe you already knew, the lights ( including headlights, brakelights , taillights and indicators) are not fully glittered
Some pics would be helped..
Tony's Schafter (EFLC Vehicle) and Sultan ( Original IV Vehcile) are as an example.
Tony's Schafter(Notice the rear lights of the cars)
As the screenshot is taken at night, the taillight should be glittered in case!
user posted image
Sultan( Taillight glittered)
user posted image

The problem is not caused by textures , maybe something in the models is messed up! angry.gif
I hope Rockstar could fix the problem as soon as possible, XBOX360 Version dont have above problem! sad.gif


This vid was from XBOX360 Version TBoGT, those lights on Buffalo and BulletGt worked well!
That's why I considered it was just an modelling error occured in PC Verion

SammiiDoogles
  • SammiiDoogles

    Where is my mind?

  • Members
  • Joined: 06 Nov 2009

#35

Posted 21 April 2010 - 12:54 PM

QUOTE (KaLaC @ Apr 21 2010, 12:44)
Some pics would be helped..

He posted a high res video instead, I think that does the job more than adequately...

Hypertenzion
  • Hypertenzion

    Prankster

  • Members
  • Joined: 10 Oct 2009
  • Denmark

#36

Posted 21 April 2010 - 01:43 PM

QUOTE (SammiiDoogles @ Apr 21 2010, 12:58)
I was playing BoGT earlier man, and this one street light in star junction wasn't on - I was so mad.

Anyone know the email address for me to write to R* about this problem?

That would actually be total realism! Consider street lights malfunctioning! (Sarcasm could be used in this context)

Knife
  • Knife

    Tits.

  • Zaibatsu
  • Joined: 11 Jul 2004
  • None

#37

Posted 21 April 2010 - 01:54 PM

Since when is any game absolute pixel perfection? It's an unrealistic expectation.

Hypertenzion
  • Hypertenzion

    Prankster

  • Members
  • Joined: 10 Oct 2009
  • Denmark

#38

Posted 21 April 2010 - 02:04 PM

QUOTE (Knife @ Apr 21 2010, 14:54)
Since when is any game absolute pixel perfection? It's an unrealistic expectation.

You see every other vehicle has normal working lights.
And this glitch is one hell of a quick task to solve for the Rockstar development team (3rd party modders could fix this)
As I wrote before: "There's a lot of other stuff I could complain about in the GTA IV series, but that's problems I can live with."

I see a lot of pixel errors in the GTA IV series (Original + BoGT) - But that could be caused by a lot of things... GFX driver, other software, hardware... you name it.


SammiiDoogles
  • SammiiDoogles

    Where is my mind?

  • Members
  • Joined: 06 Nov 2009

#39

Posted 21 April 2010 - 02:25 PM

QUOTE (Hypertenzion @ Apr 21 2010, 13:43)
QUOTE (SammiiDoogles @ Apr 21 2010, 12:58)
I was playing BoGT earlier man, and this one street light in star junction wasn't on - I was so mad.

Anyone know the email address for me to write to R* about this problem?

That would actually be total realism! Consider street lights malfunctioning! (Sarcasm could be used in this context)

Maybe them reverse lights on your Schafter are malfuctioning bro.

Hypertenzion
  • Hypertenzion

    Prankster

  • Members
  • Joined: 10 Oct 2009
  • Denmark

#40

Posted 21 April 2010 - 02:54 PM

This "light" glitch also includes the car "Dukes"

Marcin6
  • Marcin6

    Hustler

  • Members
  • Joined: 18 Jul 2007
  • Poland

#41

Posted 21 April 2010 - 03:06 PM

In EFLC i dont see difference between medium textures and high -.-

Hypertenzion
  • Hypertenzion

    Prankster

  • Members
  • Joined: 10 Oct 2009
  • Denmark

#42

Posted 21 April 2010 - 03:16 PM

QUOTE (Marcin6 @ Apr 21 2010, 16:06)
In EFLC i dont see difference between medium textures and high -.-

Hope you didn't compare to the video upload...

Marcin6
  • Marcin6

    Hustler

  • Members
  • Joined: 18 Jul 2007
  • Poland

#43

Posted 21 April 2010 - 03:23 PM

QUOTE (Hypertenzion @ Apr 21 2010, 17:16)
QUOTE (Marcin6 @ Apr 21 2010, 16:06)
In EFLC i dont see difference between medium textures and high -.-

Hope you didn't compare to the video upload...

You mean this video with Schafter car ?

Hypertenzion
  • Hypertenzion

    Prankster

  • Members
  • Joined: 10 Oct 2009
  • Denmark

#44

Posted 21 April 2010 - 03:59 PM

QUOTE (Marcin6 @ Apr 21 2010, 16:23)
QUOTE (Hypertenzion @ Apr 21 2010, 17:16)
QUOTE (Marcin6 @ Apr 21 2010, 16:06)
In EFLC i dont see difference between medium textures and high -.-

Hope you didn't compare to the video upload...

You mean this video with Schafter car ?

Yeah. The video I uploaded on youtube.
That video has been undergoing several convertions and is not a good choice to compare to any system.

chasez
  • chasez

    ImPerAtoR crew

  • Members
  • Joined: 21 Nov 2008
  • United-States

#45

Posted 24 April 2010 - 02:52 PM

New Zmodeler is available now and this problem can be fixed easy smile.gif

pic1
pic2
pic3

Hypertenzion
  • Hypertenzion

    Prankster

  • Members
  • Joined: 10 Oct 2009
  • Denmark

#46

Posted 24 April 2010 - 08:25 PM

QUOTE (chasez @ Apr 24 2010, 15:52)
New Zmodeler is available now and this problem can be fixed easy smile.gif

pic1
pic2
pic3

Looks fantastic!
Would you be able to release that fix?

Update...
Following cars suffer from the "light" glitch: SCHAFTER + DUKES + HELLFURY + STALLION + BUFFALO + PCJ600 + SERRANO + FUTO

SammiiDoogles
  • SammiiDoogles

    Where is my mind?

  • Members
  • Joined: 06 Nov 2009

#47

Posted 24 April 2010 - 08:56 PM

QUOTE (Hypertenzion @ Apr 24 2010, 20:25)
QUOTE (chasez @ Apr 24 2010, 15:52)
New Zmodeler is available now and this problem can be fixed easy smile.gif

pic1
pic2
pic3

Looks fantastic!
Would you be able to release that fix?

Update...
Following cars suffer from the "light" glitch: SCHAFTER + DUKES + HELLFURY + STALLION + BUFFALO + PCJ600 + SERRANO + FUTO

Also, so do some Cavalcade FXT's I've seen people post photos of.

chasez
  • chasez

    ImPerAtoR crew

  • Members
  • Joined: 21 Nov 2008
  • United-States

#48

Posted 25 April 2010 - 04:26 PM

Sorry but I'm not gonna be the man who will fix this smile.gif I have other stuff to do.

SammiiDoogles
  • SammiiDoogles

    Where is my mind?

  • Members
  • Joined: 06 Nov 2009

#49

Posted 25 April 2010 - 06:03 PM

QUOTE (chasez @ Apr 25 2010, 16:26)
Sorry but I'm not gonna be the man who will fix this smile.gif I have other stuff to do.

What's the point in posting then?

oasked
  • oasked

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 05 Jul 2005

#50

Posted 25 April 2010 - 06:13 PM Edited by oasked, 25 April 2010 - 06:25 PM.

I also get the same problem, its a texture issue with ALL of the new BOGT cars & bikes. Not sure how you can fix it, but I doubt it will ever be fixed in a patch - as it is a problem with the models. It is only a minor issue, but it is an issue nonetheless - you guys don't have to be d*cks about it. tounge.gif

I might have a play with Zmodeler tonight, don't suppose I'll get very far though. For reference, the lights work in TLAD (PC version) and every version of BOGT, apart from the PC version. This screenshot shows the issue:
user posted image

Also discussed here.


@ chasez

Please could you at least could you post what you've done so far?

Looks like you've already fixed the Schafter, would be a great starting point for someone else to continue the work.

oasked
  • oasked

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 05 Jul 2005

#51

Posted 25 April 2010 - 08:20 PM

Right, had a quick go and got all the software required from the ASI files to SDFA dump to SPARK IV 0.65 - then I realised that I needed to register ($60) my version of Zmodeler to import cars. Damn! tounge.gif

As you can see, I haven't done any GTA modding since Vice City came out. Sorry guys, I failed. sad.gif

chasez
  • chasez

    ImPerAtoR crew

  • Members
  • Joined: 21 Nov 2008
  • United-States

#52

Posted 25 April 2010 - 08:41 PM

QUOTE (oasked @ Apr 25 2010, 18:13)
@ chasez

Please could you at least could you post what you've done so far?

Looks like you've already fixed the Schafter, would be a great starting point for someone else to continue the work.

It's not a texture probem. It's pretty easy, you just have to move all the light dummies(and everything under that dummy) under chassis_L2 in hierarchy. it's the same when you leave glass above the light in hierarchy you won't be able to see the light unless you move the glass under the light. Check it out by moving windscreen up and down in hierarchy. You'll see that when the windscreen will be on top you won't be able to see through it but if it's moved to the end you will see everything.

oasked
  • oasked

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 05 Jul 2005

#53

Posted 25 April 2010 - 09:10 PM

Thanks for the info. smile.gif

Much easier working out problems when you know what you're doing!

chasez
  • chasez

    ImPerAtoR crew

  • Members
  • Joined: 21 Nov 2008
  • United-States

#54

Posted 25 April 2010 - 09:16 PM

QUOTE (oasked @ Apr 25 2010, 21:10)
Thanks for the info. smile.gif

Much easier working out problems when you know what you're doing!

Np smile.gif glad to help. I would fix them myself but I have to finish my other conversions smile.gif

Hypertenzion
  • Hypertenzion

    Prankster

  • Members
  • Joined: 10 Oct 2009
  • Denmark

#55

Posted 26 April 2010 - 06:07 PM

Thx for looking into it Chasez & Oasked...
I wrote a message stating the problem to Rockstar and they replied and were gonna forward the problem to get fixed colgate.gif

Mr.Anonymous
  • Mr.Anonymous

    Trick

  • Members
  • Joined: 23 Nov 2008
  • None

#56

Posted 26 April 2010 - 06:36 PM

QUOTE (Hypertenzion @ Apr 26 2010, 18:07)
Thx for looking into it Chasez & Oasked...
I wrote a message stating the problem to Rockstar and they replied and were gonna forward the problem to get fixed colgate.gif

Good to hear they are still investigating the problems and that they are trying to fix them ! icon14.gif

yogeshking
  • yogeshking

    badass

  • Members
  • Joined: 20 Dec 2009
  • None

#57

Posted 26 April 2010 - 06:58 PM

QUOTE (Hypertenzion @ Apr 20 2010, 16:28)
Tried the game for the first time last night and it made a bad impression by a single thing:

The first car you get to drive in has very and I say VERY bad textures on the headlights + tail lights + No backing up lights (white one's, when you reverse the car).

And when you look around and see the old cars from the original GTA IV, you see every detail on those cars are PERFECT.

I'm glad I borrowed the game and it pisses me off and makes me NOT wanna buy the game, when every other nice detail of the game is almost perfect.

Rockstar... FIX TEXTURE PROBLEMS ON CARS that are created by YOU, and make them look PERFECT, and not like a modded car from the 3rd parties.

Example of the glitch:

Playing on the PC.
My specs:

- Gigabyte GA-EX58-UD5
- Core i7-920 4x2.66GHz (Overclocked to 3.00GHz)
- 6GB Kingston DDR3-1333 TripleChannel RAM
- 1 x 750 GB S-ATAII 3Gb/s Fluid Silent (7200rpm)
- 2 x GTX260 (Core216) 896MB DDR3 (SLI)
- Windows 7 64x

So no *ssh0le is gonna reply with a "Your pc is not good enough" or anything like it. The original GTA IV works perfect - Including BOGT, but the textures are f*cking bad on that single car.

EDIT: The cars that are affected by the "light" glitch is the SCHAFTER + DUKES + HELLFURY + STALLION + BUFFALO + PCJ600 + SERRANO + FUTO in BOGT

TURN OFF SLI

Tivo222
  • Tivo222

    GTA EFLC Beta Mod - Texturing Artist, Helper

  • BUSTED!
  • Joined: 09 Apr 2010

#58

Posted 26 April 2010 - 07:23 PM

QUOTE (yogeshking @ Apr 26 2010, 18:58)
QUOTE (Hypertenzion @ Apr 20 2010, 16:28)
Tried the game for the first time last night and it made a bad impression by a single thing:

The first car you get to drive in has very and I say VERY bad textures on the headlights + tail lights + No backing up lights (white one's, when you reverse the car).

And when you look around and see the old cars from the original GTA IV, you see every detail on those cars are PERFECT.

I'm glad I borrowed the game and it pisses me off and makes me NOT wanna buy the game, when every other nice detail of the game is almost perfect.

Rockstar... FIX TEXTURE PROBLEMS ON CARS that are created by YOU, and make them look PERFECT, and not like a modded car from the 3rd parties.

Example of the glitch:

Playing on the PC.
My specs:

- Gigabyte GA-EX58-UD5
- Core i7-920 4x2.66GHz (Overclocked to 3.00GHz)
- 6GB Kingston DDR3-1333 TripleChannel RAM
- 1 x 750 GB S-ATAII 3Gb/s Fluid Silent (7200rpm)
- 2 x GTX260 (Core216) 896MB DDR3 (SLI)
- Windows 7 64x

So no *ssh0le is gonna reply with a "Your pc is not good enough" or anything like it. The original GTA IV works perfect - Including BOGT, but the textures are f*cking bad on that single car.

EDIT: The cars that are affected by the "light" glitch is the SCHAFTER + DUKES + HELLFURY + STALLION + BUFFALO + PCJ600 + SERRANO + FUTO in BOGT

TURN OFF SLI

What???

oasked
  • oasked

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 05 Jul 2005

#59

Posted 26 April 2010 - 08:11 PM

Status update guys; no Zmodeler 2.2.4 license here and I can't afford $60 for it. (2 x what I paid for the game!)

I would love to fix this problem, but that's impossible without the tool to do it - sorry. sad.gif

gummybeardeath
  • gummybeardeath

    The eaten

  • Members
  • Joined: 15 Jun 2009

#60

Posted 26 April 2010 - 09:01 PM

QUOTE (Hypertenzion @ Apr 20 2010, 21:32)
QUOTE (mincemate003 @ Apr 20 2010, 22:22)
So your friend is the only one with this incredibly minor glitch on one of the hundred or so vehicles in the game. And because of that you aren't going to buy it.

This game is more focused on shooting and things besides cars, if you want extremely life-like car textures go play some other game.

And don't double post.

Obviously he is NOT the only one with this glitch:

Here's another proof:



Fast forward to 2:13 in the video, and you'll see the same glitch.

Looks stunning compared to the original gta 4. They look much better on the new tbogt cars.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users