Quantcast

Jump to content

» «
Photo

CLEO4

37 replies to this topic
james227uk
  • james227uk

    One Spartan Army

  • Andolini Mafia Family
  • Joined: 05 Feb 2008

#1

Posted 08 March 2010 - 05:29 PM Edited by james227uk, 08 March 2010 - 10:31 PM.

Alright, here's my problem. I installed CLEO4. Now when I run the game, nothing happens. I double click the gta_sa.exe, the visual theme changed to 7 basic, and nothing happens for a good 20 seconds. After 20 seconds, the game kills itself from the process list and the theme changes back to normal. Which means the game has killed itself and refuses to run

Any ideas on what's wrong? I really want to try CLEO4, but it either doesn't like my PC, or my PC doesn't like CLEO4

BTW: I'm using Windows 7 Ultimate

EDIT: Solved by removing gxthook.cleo and the CLEO_TEXT folder

NTAuthority
  • NTAuthority

    hell, no, tunnel, no

  • Feroci
  • Joined: 09 Sep 2008
  • European-Union
  • Most Knowledgeable [Technology] 2013
    Best Map 2013 "ViceCityStories PC Edition"
    Contribution Award [Modding]

#2

Posted 08 March 2010 - 05:31 PM

Have you added the correct bass.dll version to the SA folder? Do you use a 32-bit or a 64-bit Windows? Have you messed with the DEP settings in Windows? Are you using a standard 1.0 Hoodlum cracked EXE? Are you using CLEO 4.0 or CLEO 4.1?

james227uk
  • james227uk

    One Spartan Army

  • Andolini Mafia Family
  • Joined: 05 Feb 2008

#3

Posted 08 March 2010 - 05:47 PM

1. gtasearcher gave me a bass.dll which works for CLEO4, so I guess so
2. 32 bit
3. Yes, although I added the gta_sa.exe to the DEP ignore list
4. Yes, I even tried the cleo compact exe too
5. 4.1

Jur1zz
  • Jur1zz

    Playa

  • Members
  • Joined: 16 Jul 2009

#4

Posted 08 March 2010 - 06:40 PM

Did I miss something? notify.gif
Where I can get CLEO4? wow.gif

james227uk
  • james227uk

    One Spartan Army

  • Andolini Mafia Family
  • Joined: 05 Feb 2008

#5

Posted 08 March 2010 - 06:41 PM

Look in the Mod Showroom Coding section, in Deji's Carmen topic, he gave a link to CLEO4

Jur1zz
  • Jur1zz

    Playa

  • Members
  • Joined: 16 Jul 2009

#6

Posted 08 March 2010 - 06:46 PM

Thanks. I will test it

james227uk
  • james227uk

    One Spartan Army

  • Andolini Mafia Family
  • Joined: 05 Feb 2008

#7

Posted 08 March 2010 - 06:50 PM

For the future reference of anyone else viewing this, CLEO 4 is here

Jur1zz
  • Jur1zz

    Playa

  • Members
  • Joined: 16 Jul 2009

#8

Posted 08 March 2010 - 06:59 PM

QUOTE (james227uk @ Mar 8 2010, 20:50)
For the future reference of anyone else viewing this, CLEO 4 is here

new version 4.1.0.12 here

james227uk
  • james227uk

    One Spartan Army

  • Andolini Mafia Family
  • Joined: 05 Feb 2008

#9

Posted 08 March 2010 - 07:09 PM

Cheers for that. I didn't think it would be appropriate to post a link to that one on the Sanny forums, since you need to register and translate lots of text.

Now it's on rapidshare for easy access. Nice

Jur1zz
  • Jur1zz

    Playa

  • Members
  • Joined: 16 Jul 2009

#10

Posted 08 March 2010 - 07:21 PM Edited by Jur1zz, 08 March 2010 - 07:24 PM.

I know Russian language tounge.gif

Tested forks fine Win7x64
only game don't start when I add ".fxt" files in folder "CLEO_TEXT"
CODE
tipmod.fxt
VehicleSpawngxt.fxt


EDIT: Delete your files from "CLEO_TEXT" folder. backup before deleting

Deji
  • Deji

    Coding like a Rockstar!

  • Feroci
  • Joined: 24 Dec 2007
  • None

#11

Posted 08 March 2010 - 07:41 PM Edited by Deji, 08 March 2010 - 07:54 PM.

I knew I shouldn't have released a CLEO 4 mod so soon... damn my impatience.

I reported the CLEO_TEXT issue a day or two ago, but it was something that only seemed to kick in since the new version.

Furthermore.. damn CLEO 4 is not officially out yet... There are only 2 mods I know of that are available with it and I only posted mine out of over excitement with it's new features and to give people a bit of a pre-introduction to what you can do with the opcodes (since everything is in Russian, so far)...

I actually thought it'd be ready in a few days considering how smoothly things went. If I'd known how much needed to be fixed I would've waited... Unless you really want Carmen or to learn how to do stuff with CLEO 4 (which I know you may, but surely it's no immediate big deal. I've posted source in case anyone wanted a heads up without downloading CLEO 4) there's no real reason to not wait until a safer version... I'd say this stage of CLEO 4 is purely for people working on mods. Hold the releases back until people are able to run CLEO 4 like I should've... you really don't want the PM's confused.gif


Updates to fix the CLEO Text Problems:

CLEO 4
CLEO 4 (Rapidshare - May not be updated)

- Try removing cleo.asi before installing update.
- Remove GxtHook.cleo, there is no more need for this as it is built-in to CLEO 4 wink.gif

New update comes with .cleo files made for additional functions.

james227uk
  • james227uk

    One Spartan Army

  • Andolini Mafia Family
  • Joined: 05 Feb 2008

#12

Posted 08 March 2010 - 07:58 PM

Much thanks to both of you. Removing gxthook.cleo didn't fix it, but moving the CLEO_TEXT folder did

james227uk goes to mess about with the new CLEO4 opcodes

NTAuthority
  • NTAuthority

    hell, no, tunnel, no

  • Feroci
  • Joined: 09 Sep 2008
  • European-Union
  • Most Knowledgeable [Technology] 2013
    Best Map 2013 "ViceCityStories PC Edition"
    Contribution Award [Modding]

#13

Posted 08 March 2010 - 09:00 PM Edited by NTAuthority, 08 March 2010 - 09:03 PM.

QUOTE (james227uk @ Mar 8 2010, 20:09)
Now it's on rapidshare for easy access.

QUOTE
Please note, the server is not going to check again within the next 2 minutes if downloading is possible again. To provide a fair platform, all user get the same options.


Yes, 'easy access'. I call this easier. (downloaded a moment ago from the ifolder.ru link, now that I understand that site) smile.gif

Also, on a semi-related note, when upgrading Citizen to CLEO4 I had to hack my own TextHook.cpp code since GxtHook is no longer optional with CLEO4 confused.gif Anyway, now GTAScriptHook is also compatible with any other jump opcode that might be in 0x6A0050 function. (and yes, I know both that location and 0xA49960 without looking up)

james227uk
  • james227uk

    One Spartan Army

  • Andolini Mafia Family
  • Joined: 05 Feb 2008

#14

Posted 08 March 2010 - 09:56 PM Edited by james227uk, 08 March 2010 - 10:18 PM.

Quickly made this, let me guess I got something wrong since it displays "Hello world" not my message

CODE


thread 'C4TEST'

:1
wait 0
if
   00E1: 0 11
jf @1
0ADF: add_dynamic_GXT_entry "C4TEST1" text "This is a test of CLEO4. Do not be afraid!"
wait 100
00BC: show_text_highpriority GXT 'C4TEST1' time 4000 flag 1  // ~s~Come back between 9:00 and 17:00.
wait 4000
0AE0: remove_dynamic_GXT_entry "C4TEST1"
jump @1  


EDIT: Copied the main title line from Deji's Carmen mod, and that dsiplayed properly, dunno wtf went wrong with mine


I must say CLEO4 is what GTA has been needing for a while. Now we have no real need for FXT or GXT editing, we can do it all from a single CS. Just a shame CLEO4 had to come out this late where most CLEO scripts have gone on to GTA IV

serabella
  • serabella

    Noob scripter

  • Members
  • Joined: 18 Jun 2009

#15

Posted 09 March 2010 - 05:12 PM

noob question but where can I download cleo4?

NTAuthority
  • NTAuthority

    hell, no, tunnel, no

  • Feroci
  • Joined: 09 Sep 2008
  • European-Union
  • Most Knowledgeable [Technology] 2013
    Best Map 2013 "ViceCityStories PC Edition"
    Contribution Award [Modding]

#16

Posted 09 March 2010 - 05:49 PM

QUOTE (serabella @ Mar 9 2010, 18:12)
noob question but where can I download cleo4?

http://files.dotbas....up_4.1.0.12.exe

james227uk
  • james227uk

    One Spartan Army

  • Andolini Mafia Family
  • Joined: 05 Feb 2008

#17

Posted 09 March 2010 - 05:54 PM

QUOTE (serabella @ Mar 9 2010, 17:12)
noob question but where can I download cleo4?

If you read the whole topic, you'd see at least 3 people have posted a link

Grove Street Boy
  • Grove Street Boy

    Maggot for life!

  • Members
  • Joined: 06 Aug 2005

#18

Posted 10 March 2010 - 06:35 PM

so has the .fxt issue been resolved yet? if it isnt fixed i believe it will prevent many of us from upgrading to Cleo4, since most of us love the convenience of .fxt files for added vehicles names (existing ones as well). But i just checked the sascm.ini and i love how you can now hook mp3 files to peds, vehicles as well as any 3D coord. This is the feature im excited about. smile.gif

james227uk
  • james227uk

    One Spartan Army

  • Andolini Mafia Family
  • Joined: 05 Feb 2008

#19

Posted 10 March 2010 - 06:37 PM

We don't need FXT anymore

cena44
  • cena44

    Ebraimo

  • Members
  • Joined: 11 Mar 2010

#20

Posted 11 March 2010 - 01:29 PM

QUOTE (james227uk @ Mar 8 2010, 17:29)
Alright, here's my problem. I installed CLEO4. Now when I run the game, nothing happens. I double click the gta_sa.exe, the visual theme changed to 7 basic, and nothing happens for a good 20 seconds. After 20 seconds, the game kills itself from the process list and the theme changes back to normal. Which means the game has killed itself and refuses to run

Any ideas on what's wrong? I really want to try CLEO4, but it either doesn't like my PC, or my PC doesn't like CLEO4

BTW: I'm using Windows 7 Ultimate

EDIT: Solved by removing gxthook.cleo and the CLEO_TEXT folder

[b][COLOR=green] if you mean that it wont run gtasa.exe confused.gif this means that i wont download cleo 4 james but i have windows xp home edition so maybe cleo 4 wont work on windows 7 ultimate cryani.gif

cena44
  • cena44

    Ebraimo

  • Members
  • Joined: 11 Mar 2010

#21

Posted 11 March 2010 - 01:32 PM

.....
............................i dont know why this happens sly.gif

james227uk
  • james227uk

    One Spartan Army

  • Andolini Mafia Family
  • Joined: 05 Feb 2008

#22

Posted 11 March 2010 - 07:10 PM Edited by james227uk, 14 March 2010 - 02:26 PM.

QUOTE (cena44 @ Mar 11 2010, 13:29)
QUOTE (james227uk @ Mar 8 2010, 17:29)
Alright, here's my problem. I installed CLEO4. Now when I run the game, nothing happens. I double click the gta_sa.exe, the visual theme changed to 7 basic, and nothing happens for a good 20 seconds. After 20 seconds, the game kills itself from the process list and the theme changes back to normal. Which means the game has killed itself and refuses to run

Any ideas on what's wrong? I really want to try CLEO4, but it either doesn't like my PC, or my PC doesn't like CLEO4

BTW: I'm using Windows 7 Ultimate

EDIT: Solved by removing gxthook.cleo and the CLEO_TEXT folder

if you mean that it wont run gtasa.exe confused.gif this means that i wont download cleo 4 james but i have windows xp home edition so maybe cleo 4 wont work on windows 7 ultimate cryani.gif

It does work perfectly. I just needed to delete gxthook.cleo and the CLEO_TEXT folder

ibmeto
  • ibmeto

    namesthegame

  • Members
  • Joined: 07 Jun 2009

#23

Posted 13 March 2010 - 10:03 PM

doesnt seem to work........

maybe because i'm on vista?

deleted cleo text and cleo gxthook......

james227uk
  • james227uk

    One Spartan Army

  • Andolini Mafia Family
  • Joined: 05 Feb 2008

#24

Posted 14 March 2010 - 12:48 AM

Does the game even start and show the main menu?

ibmeto
  • ibmeto

    namesthegame

  • Members
  • Joined: 07 Jun 2009

#25

Posted 14 March 2010 - 01:49 PM

yep. it crashes after it loads

Jur1zz
  • Jur1zz

    Playa

  • Members
  • Joined: 16 Jul 2009

#26

Posted 14 March 2010 - 02:01 PM

There is new version available and now .fxt files works http://sannybuilder....ic.php?pid=9580

ibmeto
  • ibmeto

    namesthegame

  • Members
  • Joined: 07 Jun 2009

#27

Posted 14 March 2010 - 02:27 PM

works well except skinselector from skin

TheSiggi
  • TheSiggi

    Surgeon

  • Members
  • Joined: 05 Jul 2009

#28

Posted 25 March 2010 - 03:55 PM

CLEO 4 seems to be the sh*ttiest thing, I've ever seen suicidal.gif
nothing really works and its buggy as hell
This Alien dude has to invest much time to fix that f*ck

james227uk
  • james227uk

    One Spartan Army

  • Andolini Mafia Family
  • Joined: 05 Feb 2008

#29

Posted 25 March 2010 - 04:05 PM Edited by james227uk, 25 March 2010 - 04:15 PM.

Yah, some of the opcodes don't work.

Simple fact is, though. Is that CLEO4 is BETA ATM.

Deji
  • Deji

    Coding like a Rockstar!

  • Feroci
  • Joined: 24 Dec 2007
  • None

#30

Posted 25 March 2010 - 04:44 PM

Nice to know Seemann has fans and it's also fun to know that people think CLEO 3 must've just been created in a matter of hours with no bugs at all.

CLEO started out as code that you had to put straight into the main.scm... CLEO 3 has 50 opcodes, but CLEO 2 and 1 are often forgotten about. No one seems to understand how while CLEO 3 had 3 releases to make 50 opcodes, CLEO 4 has only one release and 50 opcodes are being added.

That means a longer time to test each one and find bugs for it... Not only that, but Alien is fixing bugs from CLEO 3 and introducing many new ways and methods of using opcodes. Fact is that CLEO 4 has much more dangerous/effective opcodes, meaning there is much more chance of them going wrong. So I'm even impressed with how stable it is so far. My only problems have been when it crashed with fxt (fixed), when new games didn't end CLEO missions (fixed) and

I doubt you even know who Alien is, really. Go around the Russian Sanny Builder forums and you'll find that he's helped with a lot of things already. He was also working on a .cleo plugin that adds loads of new opcodes before he got the source of CLEO. Seemann handed CLEO over to him for a reason smile.gif


And if you really look around, you'll find he's working on a lot more than CLEO 4. Stuff that will not be taken for granted when you see it.

Jeesh... Know a person before you talk type about them... Talk about them all you want to yourself. Nag, nag, nag...




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users