Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Alternative Graphics Tweak

157 replies to this topic
FelipeVinhao
  • FelipeVinhao

    Under construction, sorry for the inconvenience

  • Members
  • Joined: 16 Dec 2005

#61

Posted 31 December 2009 - 01:57 AM

Great job Voodooman! You brought the visual realism back to my GTA copy. colgate.gif

Just one suggestion: you don't need to mention bartekxyz and all this story (that I took notice yesterday) on the help file and on the software "about" window. I mean, really, this mod is awesome, it can increase its popularity on this community by its own merits, don't need to mention the "failures" from the others.

Otherwise, great mod. Keep the good work! icon14.gif

Btw, a little off-topic, but since when that happened, CC - not being a mod? Damn, I've been far from community a lot...

physx20
  • physx20

    Crackhead

  • BUSTED!
  • Joined: 28 Dec 2009

#62

Posted 31 December 2009 - 11:32 AM

QUOTE (AmbiquitY @ Dec 30 2009, 10:29)
Lol, anywho on-topic, IMHO this tweak is better then the UGT because yeah you don't get the motion blur way too quick, and the shadows look better.

RoGeR ThAt

Voodooman
  • Voodooman

    v00d00m4n

  • Members
  • Joined: 28 Jul 2005

#63

Posted 31 December 2009 - 01:03 PM

QUOTE (FelipeVinhao @ Dec 31 2009, 04:57)
Great job Voodooman! You brought the visual realism back to my GTA copy. colgate.gif

Just one suggestion: you don't need to mention bartekxyz and all this story (that I took notice yesterday) on the help file and on the software "about" window. I mean, really, this mod is awesome, it can increase its popularity on this community by its own merits, don't need to mention the "failures" from the others.

Otherwise, great mod. Keep the good work! icon14.gif


Peoples should know their heroes biggrin.gif , i mean real two - Klanly and Belinda, sot its not me "brought the visual realism back to your GTA copy" but they are.
All i just did is created patch that delivered K&B's blur separation with fastest and most comfortable way.

So af far as i c, for most patch works fine.

I have seen one of you posted something about virus, its a false positive.
Your antivirus is cheap crap that have signatures of packers like upx, pe2compact etc, instead of real virus signatures , and guess what? My patch is packed with one of those most or least popular packers (with a bit of customisation) that almost every hacka\cracka\reversa use smile.gif

So i suggest you to switch to kaspersky (which is silent as sh*t about my patch) or dr web or some other major antivirus (but to be honnest kaspersky gives less false positeves than others, norton and nod 32 as well as mcafee are known to have lot of crap non virus signature and will alert you about every crack and keygen and patch that all share same packers or patching tehnique)

Someone said he have no permission or something - dude just turn off that crap UAC, it has been proven to do nothing but annoy peoples with its warnings, the only real power it have is to dissallow total noobs to accidentaly f*ck up their windows, if u aint total noob, turn that sh*t off (dont forget to copy files from VirtualStorage folder to real folders after u will turn off UAC).

Or if your religion dont allow you to turn off UAC, just unpack patch into any directory and intead of direct run, right-clik on it and select "Run as Administrator" that will help you.
If u didnt knew that - even if you have admin rights, when u directly run any program it do not recieve full permissions, so u should always run it like that, to avoid that right-click run as admin launch method u could set in compatibily settings of exe to allways run as administrator.

One more thing - select gta 4 folder, open properties, uncheck "read only" attribute and apply for every folder and file inside gta 4 folder.

One more thing - tell me, which video card you have? If that is geforce 6 or 7 than u should copy patched rage_postfx.fxc from any other folder like ati_dx10 or ati_low or nv8 to nv6 and nv7.

I was trying to find out solution for gf6 and 7 specific shader but it have totaly different values so smart patches will always fail (noticed this just after release) to patch these 2 files, brute patches will patch but that will probably screw up post fx for geforce 6 and 7.

But since shader from other folders isnt so crappy like gf 6 and 7 two and since that nv8 and ati shaders equal and work on geforce 6 and 7 its not that big problem, just do as i said and all will be fine.

Someone reported that blur have not been removed, so i believe that user was owner of geforce 6 or 7 and should read solution above.

Voodooman
  • Voodooman

    v00d00m4n

  • Members
  • Joined: 28 Jul 2005

#64

Posted 31 December 2009 - 01:28 PM Edited by Voodooman, 31 December 2009 - 02:44 PM.

QUOTE (AmbiquitY @ Dec 29 2009, 18:08)
This sh*t broke my Indepence FM xD

The tweak is great, better then UGT.
But now my radio is broken. When I switch to IFM I don't hear anything, and if I then switch to another station, all I get is the crackle and buzz sound... =/

It cant be. Just think a little!

How shader could broke your in-game mp3 player?

It is just impossible, so search for reason in another place)

QUOTE
Btw, a little off-topic, but since when that happened, CC - not being a mod?

dont know since when and i dont care, but this surely proves that Whatever happening, happening for good tounge.gif ))

AmbiquitY
  • AmbiquitY

    Rat

  • Members
  • Joined: 10 Feb 2009

#65

Posted 31 December 2009 - 01:57 PM

QUOTE (Voodooman @ Dec 31 2009, 13:28)
QUOTE (AmbiquitY @ Dec 29 2009, 18:08)
This sh*t broke my Indepence FM xD

The tweak is great, better then UGT.
But now my radio is broken. When I switch to IFM I don't hear anything, and if I then switch to another station, all I get is the crackle and buzz sound... =/

It cant be. Just think a little!

How shader could broke your in-game mp3 player?

It is just impossible, so search for reason in another place)

I know, it worked again when I relaunched it tounge.gif
It probably just coincidently happened right after I installed this tweak =)

No harm meant to this great patch! lol.gif

Murcchachosa
  • Murcchachosa

    Foot Soldier

  • BUSTED!
  • Joined: 16 Feb 2009

#66

Posted 31 December 2009 - 02:02 PM Edited by Murcchachosa, 31 December 2009 - 02:15 PM.

When I run the patch, its says "Could not find the file?

Had setted the file but still says Could not find.

FelipeVinhao
  • FelipeVinhao

    Under construction, sorry for the inconvenience

  • Members
  • Joined: 16 Dec 2005

#67

Posted 31 December 2009 - 02:43 PM

QUOTE (Voodooman @ Dec 31 2009, 11:03)
QUOTE (FelipeVinhao @ Dec 31 2009, 04:57)
Great job Voodooman! You brought the visual realism back to my GTA copy. colgate.gif

Just one suggestion: you don't need to mention bartekxyz and all this story (that I took notice yesterday) on the help file and on the software "about" window. I mean, really, this mod is awesome, it can increase its popularity on this community by its own merits, don't need to mention the "failures" from the others.

Otherwise, great mod. Keep the good work! icon14.gif

Peoples should know their heroes biggrin.gif , i mean real two - Klanly and Belinda, sot its not me "brought the visual realism back to your GTA copy" but they are.
All i just did is created patch that delivered K&B's blur separation with fastest and most comfortable way.

I know it. But you made the patcher, and I'm very lazy lately... biggrin.gif

SLAYERMAGGOT
  • SLAYERMAGGOT

    Stay Wild

  • Members
  • Joined: 19 Mar 2008

#68

Posted 31 December 2009 - 08:14 PM

Alright i've tried this tweak, and thought i would get more FPS with it.
So i gone ingame and started a new game, since i deleted my savegames accidently.
I've got a average of 15 FPS, which is quite a few less FPS than before the tweak, then later ingame i got a BSOD (aka Bluescreen of Death), restarted PC, launched GTA IV again and started a new game since i got a BSOD before, after loading again a BSOD, i was so pissed off this sh*t tweak, i better play orginal IV with patch 1.04.
BTW i had two car mods installed, but i tried them before the patch and never got any crash or bsod, so it's the tweak for sure, now game is f*cked up, i need a re-install. nervous.gif confused.gif angry.gif

physx20
  • physx20

    Crackhead

  • BUSTED!
  • Joined: 28 Dec 2009

#69

Posted 31 December 2009 - 08:28 PM

i didnt face any problem, i think you forgot to read the readme

Murcchachosa
  • Murcchachosa

    Foot Soldier

  • BUSTED!
  • Joined: 16 Feb 2009

#70

Posted 31 December 2009 - 09:02 PM

I tried it.
Still no any FPS increase or something.
The game looks nice tho.
But I still have the problem wicg rage_fx I have to replace
since the patcher keep me asking to find it.

Voodooman
  • Voodooman

    v00d00m4n

  • Members
  • Joined: 28 Jul 2005

#71

Posted 01 January 2010 - 05:45 AM Edited by Voodooman, 01 January 2010 - 06:01 AM.

QUOTE (SLAYERMAGGOT @ Dec 31 2009, 23:14)
Alright i've tried this tweak, and thought i would get more FPS with it.
So i gone ingame and started a new game, since i deleted my savegames accidently.
I've got a  average of 15 FPS, which is quite a few less FPS than before the tweak, then later ingame i got a BSOD (aka Bluescreen of Death), restarted PC, launched GTA IV again and started a new game since i got a BSOD before, after loading again a BSOD, i was so pissed off this sh*t tweak, i better play orginal IV with patch 1.04.
BTW i had two car mods installed, but i tried them before the patch and never got any crash or bsod, so it's the tweak for sure, now game is f*cked up, i need a re-install.  nervous.gif   confused.gif   angry.gif

Dude, do u have idea of what are u talking about? do u think changin 2 bytes to zero could decrease performance and BSOD you?

I have 2 ideas about your post:

1) You r just dirty little lie-lover (one of those guys who dont even tried to do anything, but like to post sh*t with fake results of something they never tried).

2) You r just an idiot and the only sh*t you have exept your damaged brain is your PERSONAL CRAPuter. In this case u surely have same 15 fps without patch and have been lucky to see BSOD many times before patch . It may be f*cked up driver, lot of sh*tty codecs and crapware installed, damaged RAM, noobish registry tweaks and brute overclocking, and just 1000 of other things that usualy turn noob's pc into BSODing mashine.

Just in next case, at least try to say what patch you "applied" (there are 12 of them if u didnt noticed), which os and videocard you have (ram an cpu and other specs would be also nice too see if u aint gonna act like a dick). Also before turning into dick, just try to read whole thread ))

now u can stfu and gtfo or talk more gentle here and only about truth.

Just to prove that your lie is lie and u fool - turning off any post process effect cannot decrease performance in any case, in fact turning off any post processed effects (like full screen blur for example) could only give performance boost, since GPU and CPU will need to **trying to say this in noob-friendly terms" do less work and will render every frame faster. U dont need to be uber-coder to understand that, all you need - just a presence of some logic in your brains.

As for BSOD - should i tell u again logical explaination or u could try to find one with our own logic? oh sorry u dont have one, than ill explain: all 3 blurs that patch affects - are all in the game from begining, so this patch dont add anything into game, its not even really turning off anything, it just changing values of 1 or 2 or 3 constants to zeroes, and all these constants regulates blur radius. So game keep working as is did before, it following same instrucitons and even rendering same blured picture, i mean game perform all that bluring in same way as it did before my patch, only difference that before patch radius of blur was big and visible, with patch its 0 and sorta unvisible.
So if something BSODing your PC during GTA 4 it is already in-game or on your pc and not connected patch. Yo PC just BSODing on you coz u stupid)

Update: sorry for so many crap about you like "you stupid", its just a joke and my cold sence of humor triggered by your bahaviour which makes me mad, really hate when someone post nonsense like that "this sh*t f*cked me up. All damaged, all destroed. Achtung - this is sh*t".

ikt
  • ikt

    Toot!

  • Members
  • Joined: 02 Oct 2006
  • None

#72

Posted 01 January 2010 - 10:59 AM

HURRAY!
Slayermaggot is the first to get Voodooman pissed off in 2010.

But seriously, Voodooman is rite. I never had any problems with these patches, the only thing is i don't like them because they aren't compatible with ENB Series (or the other way around), but with these, everything works awesome.

And is a version coming with no shadow blur? smile.gif And will the next version have anual selection of what folder to use? I have 2 copies of GTA on this computert.

Murcchachosa
  • Murcchachosa

    Foot Soldier

  • BUSTED!
  • Joined: 16 Feb 2009

#73

Posted 01 January 2010 - 03:19 PM

LOL, Slayermaggot succeeded in pissing off Voodooman lol.gif
And on January 1st 2010.
A nice beginning of the new year.

BSODing because of being stupid omg XD
Sorry, I cant just stand it lol


I get a few FPS decrease and the far distance
looked blurried but the game looks nice
and got avoid of the huge jaggied edges in the far distance.
Flying in a heli always make me searching for a doctor in the room.

customkingpimp
  • customkingpimp

    I am happy

  • Members
  • Joined: 04 Oct 2007
  • None

#74

Posted 03 January 2010 - 11:40 PM

This is just awesome. Great job!

hopsu
  • hopsu

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 28 Dec 2009

#75

Posted 05 January 2010 - 03:44 PM

QUOTE (Voodooman @ Dec 31 2009, 13:03)
One more thing - select gta 4 folder, open properties, uncheck "read only" attribute and apply for every folder and file inside gta 4 folder.

I got this working after I did this thing you suggested. You should include that advice in the readme or something.

Works perfect and thank you very much smile.gif

Voodooman
  • Voodooman

    v00d00m4n

  • Members
  • Joined: 28 Jul 2005

#76

Posted 04 February 2010 - 01:55 PM

Im glad it worked . So looks like no update required and this beta pretty well working, am i right guys?

PTC187
  • PTC187

    Crips don't die we multiply

  • Members
  • Joined: 29 Apr 2008

#77

Posted 05 February 2010 - 08:18 AM

damn I'm stunned by the improvements this topic should be pinned not UGT

WTFX
  • WTFX

    Trick

  • Members
  • Joined: 28 Jan 2009
  • None

#78

Posted 06 February 2010 - 07:55 PM

it's nice but i think it'd be great if the motion blur could be adjusted to be a bit less intense or sorta adjust the limit where the massive blur begins a lot higher.
i drive real fast almost all the time, have used to that (even irl to some extent, but that's another story biggrin.gif ) and the blur is way too intense. otherwise, gj.

ikt
  • ikt

    Toot!

  • Members
  • Joined: 02 Oct 2006
  • None

#79

Posted 06 February 2010 - 11:02 PM

QUOTE (Fuc|<'d @ Feb 6 2010, 20:55)
it's nice but i think it'd be great if the motion blur could be adjusted to be a bit less intense or sorta adjust the limit where the massive blur begins a lot higher.
i drive real fast almost all the time, have used to that (even irl to some extent, but that's another story biggrin.gif ) and the blur is way too intense. otherwise, gj.

You can adjust the motion blur in the visualsettings.dat file. hasn't got anything to do with the shaders biggrin.gif (Use the UGT visualsettings.dat if you like it better)

Larz89
  • Larz89

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 18 Feb 2010

#80

Posted 21 February 2010 - 10:18 PM Edited by Larz89, 21 February 2010 - 10:49 PM.

very noobish question but how do you instal it? do you just copy the 3 files (near/near_medium/near_medium_far) into the GTA IV directory or something else? Call me a dumb ass if it boosts your self esteem, just please anwser the question smile.gif

Nevermind, i found out, jeez i was a dumbass tounge.gif

haints
  • haints

    Prankster

  • Members
  • Joined: 20 Nov 2009

#81

Posted 22 February 2010 - 05:01 AM

This is a great mod and I used to love it before I started with ENB so I'm sad they're still not compatible because I'm not giving up ENB ...

Does anyone know if it is possible to have motion blur with ENB?

Voodooman
  • Voodooman

    v00d00m4n

  • Members
  • Joined: 28 Jul 2005

#82

Posted 22 February 2010 - 01:31 PM

QUOTE (Larz89 @ Feb 22 2010, 01:18)
very noobish question but how do you instal it? do you just copy the 3 files (near/near_medium/near_medium_far) into the GTA IV directory or something else? Call me a dumb ass if it boosts your self esteem, just please anwser the question smile.gif

Nevermind, i found out, jeez i was a dumbass tounge.gif

lol at u dumbass)) u asked for this))
Im just wondering, have u tried to run patches before posting this?))

Changing visualsettings.dat will prevent u from be able to play multiplayer.

guys i still need someone with Geforce 6 and 7 to test, anyone still have that old cards?

Codify
  • Codify

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 10 Nov 2009

#83

Posted 02 March 2010 - 04:04 AM

Hmm, just downloaded this to give it a try, but came across this rather nasty piece of text in the readme file:

QUOTE
Do not change copyrights and any content of program, dont even try do that,
program is encrypted and protected from modification and will not work if
any byte of code data will be changed! Who knows what routine will be initiated
if program will detect Modification
wink.gif

Have you heard about Broken\Bricked psp when some lamers from PS3news changed copyrights
in Dark Alex custom firmware installer? Never heard? Google it and keep it in mind)

Dont cry when all data on your HDD will be corrupted
after you will change something
in someone`s program, you have been warned!
Even little cute angel can turn into huge ugly demon if you will try to RIP his wings!
DONT RIP ANYONE AND NO ONE WILL RIP YOU smile.gif


So the author is openly claiming that he has written malicious subroutines to the patch which will cause damage to the end-user's system if it detects that the patch has been modified in any way.

No way am I going to take the risk of installing this piece of crap - how can I trust that his 'modification check' doesn't screw up and mistakenly think the patch has been modified? Take your malware patch and shove it. icon13.gif

haints
  • haints

    Prankster

  • Members
  • Joined: 20 Nov 2009

#84

Posted 02 March 2010 - 06:32 AM

When I try to uninstall this by replacing the shaders folder with a copy that I saved before I installed the mod--I still get the blur effects. Even when I load a copy of the ENTIRE game folder from an external hd, I STILL get the blur effects. How is that possible? The only to get rid of them is to uninstall and then reinstall the entire game from disc.

I like this mod, but I would also like to be able to uninstall it ...

Voodooman
  • Voodooman

    v00d00m4n

  • Members
  • Joined: 28 Jul 2005

#85

Posted 04 March 2010 - 12:12 AM

QUOTE (Codify @ Mar 2 2010, 07:04)
Hmm, just downloaded this to give it a try, but came across this rather nasty piece of text in the readme file:

QUOTE
Do not change copyrights and any content of program, dont even try do that,
program is encrypted and protected from modification and will not work if
any byte of code data will be changed! Who knows what routine will be initiated
if program will detect Modification
wink.gif

Have you heard about Broken\Bricked psp when some lamers from PS3news changed copyrights
in Dark Alex custom firmware installer? Never heard? Google it and keep it in mind)

Dont cry when all data on your HDD will be corrupted
after you will change something
in someone`s program, you have been warned!
Even little cute angel can turn into huge ugly demon if you will try to RIP his wings!
DONT RIP ANYONE AND NO ONE WILL RIP YOU smile.gif


So the author is openly claiming that he has written malicious subroutines to the patch which will cause damage to the end-user's system if it detects that the patch has been modified in any way.

No way am I going to take the risk of installing this piece of crap - how can I trust that his 'modification check' doesn't screw up and mistakenly think the patch has been modified? Take your malware patch and shove it. icon13.gif

lol dude))

this isnt piece of crap , the only piece of crap is your damaged brain))

1) Did u modified Exe?
no!
2) Did u seen yourself corruption of data on you HDD?
no!
3) Do u have some logic in your brain?
no!
4) Do u have reason to worry like an idiot?
no!
5) Do u have any proofs that this wasnt just a bluff to scare kidos who love to change copyrights ?
no!
6) Did i really claimed that i written malicious subroutines in patch that can cause damage to your system if it will detect modification of exe?
no!

What i said is just stated that nobody know which routine can be initialized if program will be modified!
7) Did i said that this routine is really present in program?
no!
8) Did i said what exactly this routine will do?
no!
9) This routine could be only malicious and could not be just text message like "u idiot u modded my programm, shame on you" ?
no!
it could be even simple crash of patch and nothing dangerous (in case if it present, which is unclear because i didnt said it present)!

10) Did i said that u should not cry if you hdd data will be f*cked after you will change somethin in EXACTLY my program?
No!
I said it like a shared recommendation about any program, and i said exactly SOMEONE's program! and this was after i told about curious incident that happened with PSP users who modded copyrights and ripped other's works.

11) Is someone's program mean exactly mine and this program?
no!

12) Did anyone of users who used patch reported here that his HDD data was corrupted?
No!

13) Should i continue these session of logical questions that u should answer to yourself before u posted this sh*tty missinformation?
no!

So cut the crap: just f*ck off or shut up and use patch without panic!
i didnt claimed anything, period.


----

haints

well i think something wrong with logic of your actions.

Blur is option which is present in game by default, but u cant turn it off or on (definition setting in-game DEFINITION ON mean no blur at all, DEFINITION OFF mean all blurs turned on).

My patch is REMOVING 1-3 layers of all 3 available blur layers (near medium far).

So when u installing patch u basically removing 1 or more layers of blur.

In this case when u UNinstalling this patch u RESTORING blur.

So why do u think unistallation dont work if blur is present?))

This actually mean that u uninstalled it, but u just forget to turn off blur ( set definition on) or P button

When u re-installed game u just forced installer of game to remove game settings, and when game just installed Blur if off by default (definition on).

Its all your fault, not mine))


haints
  • haints

    Prankster

  • Members
  • Joined: 20 Nov 2009

#86

Posted 04 March 2010 - 12:25 AM

QUOTE (Voodooman @ Mar 4 2010, 00:12)


haints

well i think something wrong with logic of your actions.

Blur is option which is present in game by default, but u cant turn it off or on (definition setting in-game DEFINITION ON mean no blur at all, DEFINITION OFF mean all blurs turned on).

My patch is REMOVING 1-3 layers of all 3 available blur layers (near medium far).

So when u installing patch u basically removing 1 or more layers of blur.

In this case when u UNinstalling this patch u RESTORING blur.

So why do u think unistallation dont work if blur is present?))

This actually mean that u uninstalled it, but u just forget to turn off blur ( set definition on) or P button

When u re-installed game u just forced installer of game to remove game settings, and when game just installed Blur if off by default (definition on).

Its all your fault, not mine))

Okay, if what you said is true, then I am an idiot. MY APOLOGIES!!!

Darkauron
  • Darkauron

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 14 Jan 2009

#87

Posted 06 March 2010 - 03:26 PM

how can i install this mod. i've find that ragefx file but i still said Cound not found the file. i was mod the Ultimate Graphics Tweak. or i must use the original file?
sorry for my bad english

TMC
  • TMC

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 13 Mar 2010

#88

Posted 13 March 2010 - 10:13 AM

Hello,

I am new to GTA 4, I just built my 1st gaming rig and I am sure i got all it takes to run this game smooth.
Lets see some specs first :

Mobo: Ga-790XT-USB3
CPU : PhenomII x4 955 c3 stepping @ 3.2
GPU : MSI R5850 1GB OC Edition (765/1125)
RAM : DDR3 Mushkin Stiletto 2 x 2 Gb 1333mhz
OS : Win 7 64-Bit Ultimate Build 7600.

I had installed the ATI CCC ver.10.2 and no matter what AA/AF setting i change I still see the same graphics in-game.
Running GTA 4 10.4 patch @1920 x 1080.The game runs smooth , cant complain about fps, but the graphics lack AA and AF afaik.
Many of my GTA 4 graphic settings are very high, and the video memory limit is on the green line.
After seeing no difference by playing with the ati CCC AF/AA, I decided to try Voodooman shader but it wont patch, a window opens and it doesnt displays right (no patch button displayed) and cant be closed with the window close icon(i tried 3 or 4 different patches from the 12 versions available with the same results).

I did everything V said :

Removed read-only attributes in all the GTA 4 folders and subfolders, Removed the UAC .
Also tried right clicking on the patch and running it as admin with the same results.

I am dying to see this patch working!
Please advice,

Thanks!

Garfield 2
  • Garfield 2

    BMW Maniac

  • Members
  • Joined: 15 Jun 2007
  • None

#89

Posted 13 March 2010 - 10:21 AM

GTA IV doesn't support AA, although you can enable AA with ENBSeries Mod.

TMC
  • TMC

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 13 Mar 2010

#90

Posted 13 March 2010 - 10:36 AM

QUOTE (Garfield 2 @ Mar 13 2010, 10:21)
GTA IV doesn't support AA, although you can enable AA with ENBSeries Mod.

What do you mean ?




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users