Quantcast

Jump to content

» «
Photo

[GTAIV|REL|BETA] ENBSeries graphic modification

24,749 replies to this topic
3lajitz
  • 3lajitz

    Hustler

  • Members
  • Joined: 03 Jul 2010

#24361

Posted 24 August 2011 - 04:59 PM

QUOTE (ScRYeD @ Wednesday, Aug 24 2011, 08:39)
QUOTE (noelgamo @ Wednesday, Aug 24 2011, 07:29)
Hey guys I need help I tried every timecyc out.. and my gta IV keeps giving me this big white ugly sun.. HELP pls
I turned off the enb cuz my sun is bright.
user posted image

Try replacing coronas.wtd in gta4>pc>textures folder with the coronas.wtd that comes with the timecyc file.

which settings do you use?
i think its more a visualsettings.dat issue smile.gif


Threepwood
  • Threepwood

    Calm like a bomb.

  • Members
  • Joined: 13 Jul 2008

#24362

Posted 25 August 2011 - 03:00 PM

Uhm folks - white windows, how do I avoid them?

PacketOVerload_x64Bit
  • PacketOVerload_x64Bit

    YOU AIN'T GOT THE BALLS TO SHOW YOUR INTERIORS!

  • Members
  • Joined: 13 Mar 2010
  • Canada

#24363

Posted 25 August 2011 - 11:53 PM

Usually white windows in cars is from:
CODE

ReflectionAmount=
SpecularAmount=


Too high specular amount can cause that. Also, opacitymultiplier in my experience should usually be around 0.5 - 0.8.

In buildings...hmm, could be different .fx / timecyc match = too high bloom intensity or such in the timecyc. turn.gif Dunno about the latter colgate.gif


Threepwood
  • Threepwood

    Calm like a bomb.

  • Members
  • Joined: 13 Jul 2008

#24364

Posted 26 August 2011 - 04:06 AM Edited by Threepwood, 26 August 2011 - 08:45 AM.

Thanks, weaverslave f*cked some lines up (or I did while copypasta), two comma in one value.. smile.gif
/edit..: but strangely every car (modded/stock) has to taillight working.. wtf?

Ivan
  • Ivan

    Mark Chump

  • Members
  • Joined: 01 Oct 2003

#24365

Posted 26 August 2011 - 10:50 AM

user posted imageuser posted image

gp65cj04
  • gp65cj04

    Snitch

  • Members
  • Joined: 07 Mar 2010

#24366

Posted 26 August 2011 - 11:14 AM Edited by gp65cj04, 26 August 2011 - 11:18 AM.

DoF with AF
This is for taking pic only and not recommanded for gameplay.

CODE

depth = max(depth, 0); //fix zoom bug

float4 vDofParams = float4(0, 1.5, 900.0, 1.0); //near blur depth, focal plane depth, far blur depth, blurriness cut off constant


CODE


float4 vDofParams = float4(0, 1.5, 900.0, 1.0);


r4=tex2D(s1, float2(0.5, 0.5)); //GBufferTextureSampler3
r4.y=-_c77.x + _c77.y; //-dofProj.x + dofProj.y
r4.y=1.0/r4.y;
r4.z=r4.y * _c77.y; //dofProj.y
r4.z=r4.z * -_c77.x; //dofProj.x
r4.x=_c77.y * -r4.y + r4.x;
r4.x=1.0/r4.x;
r4.y=r4.z * r4.x;

float cdepth;

cdepth=r4.z * r4.x - _c78.w; //dofDist.w
cdepth+=_c78.y * -r3.w; //dofDist.y
cdepth+=148;//offset


r4.w = tex2D(s0, float2(0.5, 0.5)).w;
if(r4.w > 0)
{
 vDofParams.y = cdepth;
 vDofParams.z = cdepth*2.0;
}

depth = max(depth, 0); //fix zoom bug


my enbeffect
http://www.rayfile.c...7-0015c55db73d/

ZZCOOL
  • ZZCOOL

    http://www.youtube.com/user/taltigolt

  • Members
  • Joined: 15 Feb 2009
  • Sweden

#24367

Posted 26 August 2011 - 02:54 PM

QUOTE (AlexFake @ Friday, Apr 29 2011, 23:47)
user posted imageuser posted image
user posted imageuser posted image

why can't released configs look like this the released ones either are too bright or too grainy or both

schakusa
  • schakusa

    Trust me when you meet the monster you'll know!

  • Members
  • Joined: 23 Jul 2011

#24368

Posted 26 August 2011 - 05:01 PM

Itzeee meee.... again.
I've a Problem with strong red "bloom"?! lightning.... cant really explain what it is, but it sucks biggrin.gif
You can see it on this screen:
user posted image

And this is not the Sun, its a Redlight by Night and Rainign wink.gif

andres199616
  • andres199616

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 07 Oct 2010

#24369

Posted 26 August 2011 - 05:07 PM

user posted image
user posted image
user posted image


HexagoN
  • HexagoN

    Trick

  • Members
  • Joined: 16 May 2011
  • Turkey

#24370

Posted 26 August 2011 - 07:36 PM Edited by HexagoN, 26 August 2011 - 07:39 PM.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image


robi29
  • robi29

    VisualIV creator

  • Members
  • Joined: 20 Jun 2009

#24371

Posted 27 August 2011 - 08:54 PM

QUOTE (HexagoN @ Wednesday, Aug 24 2011, 16:41)
QUOTE (HexagoN @ Wednesday, Aug 24 2011, 08:33)
user posted image

sad.gif

Help?

QUOTE
Fix blur:
http://img52.imagesh.../5485/enb26.jpg

No fix:
http://img691.images.../1293/enb27.jpg


CODE
//r0.yz=r0 * _c80.x; //gDirectionalMotionBlurLength.x
r0.y=r0.y * _c80.x;
r0.z=r0.z * _c80.x;
r4.xy=r0.yz * _c5.z; //0.125
r5=tex2D(s6, _v0.xy); //StencilCopySampler
r1.w=r5.x - _c85.x; //PLAYER_MASK.x
r4.zw=r3.xy * _c2.w; //8.0
r4.zw=_v0.xy * _c3.xy + r4.zw; //58.1640015, 47.1300011
r5=tex2D(s5, r4.zw); //JitterSampler
//r2.w=r5.x - 0.5; //-0.5
r4.zw=r4.xy * (r5.x - 4) + _v0.xy; //0.082 fixed
r5.xyz=r3.xyz;
r2.w=_c1.y; //1.0
r3.w=_c1.y; //1.0


//motion blur
for (int iii=0; iii<7; iii++)
{
r6.x=r4.x * r3.w + r4.z; //v2
r6.y=r4.y * r3.w + r4.w; //v2
 r7=tex2D(s6, r6.xy);
 r5.w=r7.x - _c85.x;
 if (r5.w<-0.3)
 {
  r5.w=_c1.y; //1.0
 } else r5.w=_c1.w; //0.0
 r6=tex2D(s2, r6.xy);
 r5.xyz=r6.xyz * r5.w + r5.xyz;
 r2.w=r2.w + r5.w;
 r3.w=r3.w + _c1.y; //1.0
}

battery.1911
  • battery.1911

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 May 2011

#24372

Posted 27 August 2011 - 08:57 PM


user posted imageuser posted image
user posted imageuser posted image
user posted image

mmikeyy
  • mmikeyy

    Persnickety

  • Members
  • Joined: 10 May 2011

#24373

Posted 28 August 2011 - 12:51 PM

Hi guys,

I'm currently working on my new set; but I have a problem with stock car taillights: they are almost black (even in bright daytime).
What can I do to fix this? Is it in enbseries.ini or do I have to edit something in timecyc.dat / visualsettings.dat?
The funny thing is downloaded cars don't have the same issue. Any help would be greatly appreciated.

user posted image

fmauin
  • fmauin

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 14 May 2011

#24374

Posted 29 August 2011 - 06:59 AM

QUOTE (mmikeyy @ Sunday, Aug 28 2011, 12:51)
Hi guys,

I'm currently working on my new set; but I have a problem with stock car taillights: they are almost black (even in bright daytime).
What can I do to fix this? Is it in enbseries.ini or do I have to edit something in timecyc.dat / visualsettings.dat?
The funny thing is downloaded cars don't have the same issue. Any help would be greatly appreciated.

Try this:
"car.taillight.emissive.off 0.5" in visualSettings.dat

mmikeyy
  • mmikeyy

    Persnickety

  • Members
  • Joined: 10 May 2011

#24375

Posted 29 August 2011 - 11:08 PM

fmauin It worked like a charm, thanks for your reply! happy.gif Had to edit till around 0.80....

Rob.Zombie
  • Rob.Zombie

    Sgt.Kanyo

  • Members
  • Joined: 22 Mar 2007

#24376

Posted 30 August 2011 - 08:09 PM

QUOTE (battery.1911 @ Saturday, Aug 27 2011, 20:57)

user posted imageuser posted image
user posted imageuser posted image
user posted image

Wow where can I get that road texture? It looks pretty nice. In the meantime nice shots.

battery.1911
  • battery.1911

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 May 2011

#24377

Posted 31 August 2011 - 06:02 PM

Rob.Zombie, http://www.hardwarel...1-post5910.html

HexagoN
  • HexagoN

    Trick

  • Members
  • Joined: 16 May 2011
  • Turkey

#24378

Posted 31 August 2011 - 10:38 PM

@Battery

Thanks a lot smile.gif It's fantastic smile.gif

Syphonosis
  • Syphonosis

    Razor

  • Members
  • Joined: 22 Jan 2010

#24379

Posted 01 September 2011 - 03:56 PM

user posted imageuser posted image
user posted imageuser posted image
user posted imageuser posted image

WtRCLimax
  • WtRCLimax

    caldeum

  • Members
  • Joined: 19 Mar 2011

#24380

Posted 01 September 2011 - 04:59 PM Edited by WtRCLimax, 01 September 2011 - 05:10 PM.

How can I solve this ?

user posted image
user posted image

mmikeyy
  • mmikeyy

    Persnickety

  • Members
  • Joined: 10 May 2011

#24381

Posted 01 September 2011 - 06:06 PM

WtRCLimax seems like its too much bloom and sunflare....maybe reducing bloom a whole lot will help..not sure though smile.gif

HexagoN
  • HexagoN

    Trick

  • Members
  • Joined: 16 May 2011
  • Turkey

#24382

Posted 01 September 2011 - 06:56 PM

user posted image

user posted image

user posted image

Syphonosis
  • Syphonosis

    Razor

  • Members
  • Joined: 22 Jan 2010

#24383

Posted 01 September 2011 - 07:47 PM

user posted imageuser posted image
user posted imageuser posted image

<3

Rob.Zombie
  • Rob.Zombie

    Sgt.Kanyo

  • Members
  • Joined: 22 Mar 2007

#24384

Posted 01 September 2011 - 08:05 PM

QUOTE (battery.1911 @ Wednesday, Aug 31 2011, 18:02)
Rob.Zombie, http://www.hardwarel...1-post5910.html

Thanks, it looks pretty nice, I hope installation won't be as difficult as with other road texture mods.

PacketOVerload_x64Bit
  • PacketOVerload_x64Bit

    YOU AIN'T GOT THE BALLS TO SHOW YOUR INTERIORS!

  • Members
  • Joined: 13 Mar 2010
  • Canada

#24385

Posted 02 September 2011 - 02:06 AM Edited by PacketOVerload_x64Bit, 02 September 2011 - 02:09 AM.

QUOTE (HexagoN @ Thursday, Sep 1 2011, 11:56)
user posted image

Numero uno looks fantastico cookie.gif

Does your package work with the inJECTFXAA dll?

=========

#@WtRCLimax looks like too small bloom settings / negative bloom settings. Check the bloom.fx and the enbseries.ini for values smaller than 4 or 8. Can also be BrightnessUpperLimit= / Try 3.25 or lower than 4

smile.gif
-Packet

Syphonosis
  • Syphonosis

    Razor

  • Members
  • Joined: 22 Jan 2010

#24386

Posted 02 September 2011 - 08:14 AM

user posted imageuser posted image
user posted imageuser posted image
user posted imageuser posted image

WtRCLimax
  • WtRCLimax

    caldeum

  • Members
  • Joined: 19 Mar 2011

#24387

Posted 02 September 2011 - 02:00 PM

@Packet

I tried ;

user posted image

But ;

user posted image
user posted image

PacketOVerload_x64Bit
  • PacketOVerload_x64Bit

    YOU AIN'T GOT THE BALLS TO SHOW YOUR INTERIORS!

  • Members
  • Joined: 13 Mar 2010
  • Canada

#24388

Posted 02 September 2011 - 05:38 PM

WTRCLIMAX, man I don't know dude. confused.gif
That's a really odd problem that I only "kinda" seen once when using -0.125 / 0.1500 for a bloom setting (tweaking). That's a really odd problem that I can only suspect may be from a timecyc / enbeffect.fx / enbbloom.fx file mismatch?

============

On another note, it would GREAT if a coding officianado could let us know exactly why inJECTFXAA doesn't work with some packages i.e.: iCEnHANCER...

Maybe then us tweaker minions can go about making it work on different sets. iCELaGlace explained it as: "It's like running conflicted blooms," which from my experience, seems only the DOF code is causing the .dll file to not work i.e.: loading the world with no map / 1 FPS near lockup...

ikt
  • ikt

     

  • Members
  • Joined: 02 Oct 2006

#24389

Posted 02 September 2011 - 06:12 PM Edited by ikt, 02 September 2011 - 06:34 PM.

QUOTE (PacketOVerload_x64Bit @ Friday, Sep 2 2011, 19:38)
WTRCLIMAX, man I don't know dude.  confused.gif
That's a really odd problem that I only "kinda" seen once when using -0.125 / 0.1500 for a bloom setting (tweaking). That's a really odd problem that I can only suspect may be from a timecyc / enbeffect.fx / enbbloom.fx file mismatch?

============

On another note, it would GREAT if a coding officianado could let us know exactly why inJECTFXAA doesn't work with some packages i.e.: iCEnHANCER...

Maybe then us tweaker minions can go about making it work on different sets. iCELaGlace explained it as: "It's like running conflicted blooms," which from my experience, seems only the DOF code is causing the .dll file to not work i.e.: loading the world with no map / 1 FPS near lockup...

WTRCLIMAX, the sun size in either the config or timecyc is too big, make it smaller.

InjectFXAA won't work because there already is anti-aliasing in most effect.txt or option.txt files, the same FXAA, maybe a bit older. There is no point in using InjectFXAA unless there is none AA at all enabled. You might try and fiddle with the FXAA in option.txt to disable it, maybe FXAA will work correctly then. Anyway, just use a FXAA converted for ENB Series, you won't need to load additional DLL files and it just works the same.

ikt
  • ikt

     

  • Members
  • Joined: 02 Oct 2006

#24390

Posted 02 September 2011 - 06:13 PM Edited by ikt, 02 September 2011 - 06:35 PM.

[wrong thread]




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users