Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Stuck in main menu!

18 replies to this topic
Wojtek
  • Wojtek

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 23 Apr 2009

#1

Posted 23 April 2009 - 07:56 PM

Yo!

I just downloaded and installed the free and legal GTA2 on my vista laptop without problem. When I start the game and see the main menu, however, I can't click on anything! I can go up and down with the arrows and quit by pressing ESC, but that's all... it's impossible to select play, options or exit.

I have absolutely no clue what to do or what's causing this. I hate that.

I hope you guys can pass me some sweet knowledge on this! Thanks!

B-$hep
  • B-$hep

    0xBADF00D

  • Members
  • Joined: 13 Nov 2004

#2

Posted 23 April 2009 - 08:23 PM Edited by B-$hep, 23 April 2009 - 08:25 PM.

Select menu item you need and press ENTER key on your keyboard.

There is no mouse support in GTA2. All done by keyboard.


Have fun with GTA2. It's awesome game.

Wojtek
  • Wojtek

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 23 Apr 2009

#3

Posted 23 April 2009 - 09:06 PM

Haha, sorry for the confusion. I'm not THAT stupid. lol.gif

Of course I already tried ENTER and about every key on my keyboard... just nothing works! yawn.gif

Edit: changed controls in GTA manager, doesn't help either. dontgetit.gif

B-$hep
  • B-$hep

    0xBADF00D

  • Members
  • Joined: 13 Nov 2004

#4

Posted 23 April 2009 - 09:11 PM Edited by B-$hep, 23 April 2009 - 09:14 PM.

This is strange.
Enter should work by default.

Try to run GTA2 in compatibility mode for XP or 2000.

Maybe this helps?
If not, reinstall GTA2.


But i think that bug lies in Vista. Can you try any other PC with XP for example? If yes, do it.


Maybe laptop Enter key doesn't work correctly? Try any other app with enter key. This may be stupid suggestion, but it doesn't hurt.

Wojtek
  • Wojtek

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 23 Apr 2009

#5

Posted 23 April 2009 - 09:24 PM

Tried it already. Didn't help. mad.gif

Also tried to run it as an administrator. Didn't help. mad.gif

I've played GTA2 before on a vista pc, and had no problems back then.

And my ENTER is as healthy as an ENTER can be... the strange thing is I can use ENTER to skip the intro movie etc but when I'm in the main menu it doesn't do anything anymore. mercie_blink.gif I can still use the arrows and ESC, and the music is playing, so the game didn't freeze or something. Weird.

Thanks for your help, anyway!

B-$hep
  • B-$hep

    0xBADF00D

  • Members
  • Joined: 13 Nov 2004

#6

Posted 23 April 2009 - 09:48 PM

2 things i recommend you to try.
1) If you already haven't then reinstall it.
2) Make a Alt+Tab out of game when in menu and then switch back to game.


Try Enter again.


This is strange bug, i even don't know what to think.


Wojtek
  • Wojtek

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 23 Apr 2009

#7

Posted 23 April 2009 - 10:32 PM

Tried both. Didn't work. confused.gif

I'm kind of giving up hope. sad.gif Still thanks for the suggestions mate!

Sektor
  • Sektor

    GTAMP.com

  • Members
  • Joined: 28 Jan 2003

#8

Posted 24 April 2009 - 08:51 AM Edited by Sektor, 24 April 2009 - 09:03 AM.

The GTA2 menu just writes registry keys, so it could be replaced easily enough. I could make a simple launcher if you need it.

There are two enter keys on normal keyboards but they send different scancodes and the one to the right of the numeric keypad won't work with GTA2. I think your enter key is sending the wrong scancode and might need to be remapped.

You could try using KeyTweak to remap the scancode.

28 = Normal enter key
57372 = Numeric keypad enter key

Wojtek
  • Wojtek

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 23 Apr 2009

#9

Posted 25 April 2009 - 12:19 PM

Alright, thank you very much dude! I will try that right away! colgate.gif

Wojtek
  • Wojtek

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 23 Apr 2009

#10

Posted 25 April 2009 - 12:31 PM

I don't think that's the problem either... in KeyTweak my ENTER-key is applied to ENTER, but it still doesn't work properly. And when I change the controls in GTA Manager, the new 'ENTER-button' doesn't work either, so I don't think anything needs to be remapped.

Sigh. sad.gif

What did you say about a simple launcher you could create? blush.gif

Sektor
  • Sektor

    GTAMP.com

  • Members
  • Joined: 28 Jan 2003

#11

Posted 26 April 2009 - 11:07 AM Edited by Sektor, 26 April 2009 - 12:10 PM.

The control settings don't effect the menu, they just change the ingame keys. What language is Windows set to?

Here's the map launcher: http://gtamp.com/GTA2/gta2launcher.rar

B-$hep
  • B-$hep

    0xBADF00D

  • Members
  • Joined: 13 Nov 2004

#12

Posted 26 April 2009 - 12:37 PM Edited by B-$hep, 26 April 2009 - 12:43 PM.

Nice idea Sektor.

Handy app, thanks. Will use it, thanks to my laziness to press enter each time.
Works fine for me.


And Sektor. Check your GTAMP forum, i posted some ideas for you there about GH.
I tried send PM to Ben, put inbox is full.

I haven't seen you on IRC.

Wojtek
  • Wojtek

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 23 Apr 2009

#13

Posted 26 April 2009 - 01:52 PM

It works! Finally! Thank your very much guys! colgate.gif

It was indeed the ENTER-key which wasn't working. I had to change the ENTER-function into SHIFT to enter/exit cars and stuff... but I can live with that because this game is just pure awesomeness.

Thanks again! lol.gif

B-$hep
  • B-$hep

    0xBADF00D

  • Members
  • Joined: 13 Nov 2004

#14

Posted 26 April 2009 - 01:55 PM

QUOTE (Wojtek @ Apr 26 2009, 17:52)
because this game is just pure awesomeness.

Yep, this is true.
My favorite game hopefully it will be or is your's also.

Sektor
  • Sektor

    GTAMP.com

  • Members
  • Joined: 28 Jan 2003

#15

Posted 30 April 2009 - 08:09 PM Edited by Sektor, 13 November 2011 - 03:28 AM.

QUOTE (Wojtek @ Apr 27 2009, 00:52)
It works! Finally! Thank your very much guys! colgate.gif

It was indeed the ENTER-key which wasn't working. I had to change the ENTER-function into SHIFT to enter/exit cars and stuff... but I can live with that because this game is just pure awesomeness.

Thanks again! lol.gif

So your enter key just doesn't work in GTA2 but works in notepad? Is there anything else it doesn't work in?

Did you try GTA2 Launcher?

conradici
  • conradici

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 12 Nov 2011

#16

Posted 12 November 2011 - 11:29 PM

Dammit, I'm having exactly same problem!

@Wojtek, I can't work out from this thread how you fixed it... Please can you - or anyone else! - let me know? I tried downloading the launcher mentioned, but (Win7) tells me "MSCOMCTL.OCX" is missing.

I used to play GTA 1 constantly but never got GTA2, and it's so frustrating to be so close to playing it, and yet so far wink.gif

Any help would be hugely appreciated biggrin.gif

Sektor
  • Sektor

    GTAMP.com

  • Members
  • Joined: 28 Jan 2003

#17

Posted 13 November 2011 - 03:25 AM Edited by Sektor, 13 November 2011 - 03:34 AM.

I uploaded a newer version of GTA2 Launcher. It doesn't require that OCX file anymore.

conradici
  • conradici

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 12 Nov 2011

#18

Posted 13 November 2011 - 12:56 PM

Sektor, you genius! lol.gif

Although, having reset ENTER to SHIFT to enter cars, I can't press ESC, ENTER to quit the game (using ALT+F4, so no save) but perhaps I can work something out around that.

Thanks again! smile.gif

ccrogers15
  • ccrogers15

    REQUESTED BAN

  • BUSTED!
  • Joined: 26 Jul 2010

#19

Posted 19 November 2011 - 04:19 AM

glad you got it working. I like playing it on Ps1 because of the random fun it can bring. enjoy!




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users