Quantcast

Jump to content

» «
Photo

[REL|BETA] SA Weapon Limit Adjuster 0.4b

90 replies to this topic
Ryosuke839
  • Ryosuke839

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 Dec 2008

#1

Posted 23 April 2009 - 11:54 AM

Hi, all.
I've created the plug-in for adding weapons to San Andreas.
You can use more weapon mods at the same time!

-Change the limit of weapon models.
-Change the limit of weapon identifiers.
-Change the limit of weapon datas.
-Change the fire type of weapons.
-Change the crosshair of weapons.
-Change the aim zoom of weapons.
-Change the gun sound of weapons.

Download:
GTA:SA Weapon Limit Adjuster

Movie:
YouTube - GTA:SA Additional Weapon Test 2
*Spawned weapons in movie are added, not replaced.
*The archive includes sample of settings, but weapon models are not included.
  • Concavax and SkyHunted like this

solocord
  • solocord

    Immortal Hitman

  • Members
  • Joined: 15 Jan 2008

#2

Posted 25 April 2009 - 11:36 PM

Ryosuke mate can you please post a full length tutorial on setting up custom weapons that are addons? i have read the read me but i still don't really understand what to do i would really appreciate it and i am sure a lot of others would too.

SicoMusic
  • SicoMusic

    Posts: 122356

  • Members
  • Joined: 23 Apr 2008

#3

Posted 27 April 2009 - 06:11 AM

Yeh im one of those many people we need a tut

Ryosuke839
  • Ryosuke839

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 Dec 2008

#4

Posted 28 April 2009 - 07:22 AM

ok.
but i don't have time to do.
please wait for a while.

Ryosuke839
  • Ryosuke839

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 Dec 2008

#5

Posted 02 May 2009 - 12:25 PM

I've made a tutorial video.
YouTube - GTA:SA Weapon Limit Adjuster - Tutorial

Watch in HD if you can.

dani1341
  • dani1341

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 17 Sep 2008

#6

Posted 04 May 2009 - 09:44 AM

Can you upload the weapon models that you used ???

FullMetal
  • FullMetal

    Non-Retard

  • Feroci
  • Joined: 23 Nov 2004
  • None

#7

Posted 06 May 2009 - 12:55 PM

This is cool... alot of people have been waiting on this. So, it's possible to add X ammount of extra, new weapons? They also have their own handling, right?

Looks good... by the way, where did you get those weapons used in the videos? Could you post a link to them?

And can the same be done for GTAIII and/or Vice City?

Ryosuke839
  • Ryosuke839

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 Dec 2008

#8

Posted 13 May 2009 - 07:43 AM

>Weapon models in the video
They've been converted from Insurgency (HL2 MOD).
So I don't have copyrights of them.

>New weapon handling
Yes.

>GTA III / VC
I don't have them, so I can't analyze the codes.

wesley123
  • wesley123

    Prankster

  • Members
  • Joined: 23 Mar 2008

#9

Posted 17 May 2009 - 05:23 PM

I did everything like is standing in the video tutorial, but my game crashes at the end of the laoding, also before starting up i get 2 errors, An unknown code was found at 0x00855E1C and at 0x00856C6A, how ca i solve this? Can the problem be that im using a no-cd patch because my game disc is damaged?

Ryosuke839
  • Ryosuke839

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 Dec 2008

#10

Posted 17 May 2009 - 10:13 PM

I'm using No-DVD patch with 14,386,176 bytes.

GTA:SA No-DVD
GTA: San Andreas v1.0 [ALL] No-CD/Fixed EXE

wesley123
  • wesley123

    Prankster

  • Members
  • Joined: 23 Mar 2008

#11

Posted 17 May 2009 - 11:30 PM

Thanks, i dot get the error anymore but the game is still crashing, pretty weird as sacky's limit adjuster keeps saying that it is the shopping.dat while i replaced it with a original one. Before i followed you tutorial i was having no problem of crashing(i still installed a weapon but i forgot 1 digit to change) even with the modified one. Ironicly enough yesterday there was a trojan found on my pc and i cant set 'read only' off anymore, tomorrow i will do a scan again and maybe it will help, at least i hope so because im sure nothing is wrong with your tool

gtacarl
  • gtacarl

    Playing Dead Frontier, Free Online MMO. My username is TheWheelO

  • Members
  • Joined: 12 Aug 2008

#12

Posted 18 May 2009 - 03:06 AM

Ryousuke is the best modder in the world we must give our souls to ryousuke HE IS THE GREATEST MODDER IN THE WHOLE WORLD even aliens can not mod as well as ryosuke

wesley123
  • wesley123

    Prankster

  • Members
  • Joined: 23 Mar 2008

#13

Posted 19 May 2009 - 01:23 PM

I will soon try again as the virusses are gone, so it might go well right now, i will incluse the error code in it as something might be wrong with your tool or the exe you posted for me.

GTA:SA Crashed, Debug Info Follows:



GTA Info:



Version: EU 1.0

Last File Loaded: data\shopping.dat

Last Library Loaded:

Error: Unknown



Assembly Info:



Exception At Address: 0x00554EE3

Exception Code: 0xc0000005 (EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION)



Registers:

EAX: 0x0000002F EBX: 0x00001B58

ECX: 0x00B1C9F4 EDX: 0x00001074

ESI: 0x08EB1B78 EDI: 0x00B1C9F4

EBP: 0x0272FF00 ESP: 0x0022FBE8


Also if you have time for it, you mihgt just write a tutorial as that is easier to understand, i cant get it working even with the tutorial.

catzilla
  • catzilla

    Professional pilot

  • Members
  • Joined: 14 Jan 2006

#14

Posted 19 May 2009 - 11:58 PM Edited by catzilla, 20 May 2009 - 12:10 AM.

I need the exe with size 14 383 616 bytes for QuickOpcode.asi from Alexander (it supports only this exe).
So i looked at the source code and tried to locate the troublesome addresses (0x00855E1C and 0x00856C6A) in the US exe.
It appears I fixed the first error when I changed 0x855E1C to 0x85561C in the source code and compiled, but the 0x856C6A is giving me trouble. Even though I've located the exact same piece in the US executable file, the weapon limiter still insists that there's an error there.
And it's true - the game loads, the new weapon works, but when I throw a grenade - instant freeze.

Any help on this? I can provide the executable to you, Ryosuke.
I would really like to get this working!

cuvip
  • cuvip

    Jefra Bland, miss teen kentuckey US 2009

  • Members
  • Joined: 23 Jan 2008

#15

Posted 20 May 2009 - 12:27 AM

wait, is that possible to change the aim type of the Bazooka sigh.gif

Alexander Blade
  • Alexander Blade

    Come As You Are

  • Members
  • Joined: 05 Nov 2006
  • None

#16

Posted 20 May 2009 - 08:54 AM

nice biggrin.gif
can u make one for gta_sa.exe 1.0 us ?
all ofsets are almost like in ur's

catzilla
  • catzilla

    Professional pilot

  • Members
  • Joined: 14 Jan 2006

#17

Posted 20 May 2009 - 10:27 AM Edited by catzilla, 20 May 2009 - 10:30 AM.

With Alexander's help (a lot of it, too) I was able to convert this for the US exe (size 14 383 616). Meet the renewed library!

http://lcsteam.net/dump/wlimit_us.7z

PS The ;ProxyExplodeType=1 should be commented out, because grenades don't blow up correctly with the proxy.

Narcis_speed6
  • Narcis_speed6

    The Saint

  • The Connection
  • Joined: 28 Feb 2008
  • None
  • Most Talented [Expression] 2012
    Most Helpful [Expression] 2012
    Most Helpful 2011
    Most Talented [Expression] 2011
    Most Helpful [Expression] 2011
    Best Member in a Group 2011
    Most Helpful [GTA Series] 2011
    Most Respected 2010
    Most Helpful 2010
    Most Talented [Visual Arts] 2010
    Most Helpful [Visual Arts] 2010
    Most Helpful [GTA Series] 2010

#18

Posted 20 May 2009 - 06:32 PM Edited by Narcis_speed6, 20 May 2009 - 09:38 PM.

crash,crash,crash...after 2 hours = succes! inlove.gif
user posted image

edit: i am soo happy because i found it how it works
good job Ryosuke

Grove Street Boy
  • Grove Street Boy

    Maggot for life!

  • Members
  • Joined: 06 Aug 2005

#19

Posted 25 May 2009 - 04:25 PM Edited by Grove Street Boy, 25 May 2009 - 05:42 PM.

SOLVED!

it all works except for one problem. How come when im holding the added weapon it is invisible? its like CJ is shooting with nothing. The icon appears when im holding it, and the model is visible when it has not been picked up yet. any idea whats wrong?

edit: here are the images.

user posted image
user posted image

edit 2: also, i realise the pickup is slightly transparent, about 20% transparent.

edit 3: solved!. the error lies in my default.ide

for the people face the same problem heres the solution.

18900, famas, famas, rifle, 1, 40, 0

make sure your ide line has all 7 parameters. you get the invisible gun problem when "rifle" or something similar is not entered.



cuvip
  • cuvip

    Jefra Bland, miss teen kentuckey US 2009

  • Members
  • Joined: 23 Jan 2008

#20

Posted 28 May 2009 - 10:02 AM Edited by cuvip, 28 May 2009 - 12:21 PM.

post removed tounge.gif
thx, it's wonderful
edit: what did i do wrong?, i didn't see the weapon icon and the weapon is invisible, i just did what the tutorial said sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif

Grove Street Boy
  • Grove Street Boy

    Maggot for life!

  • Members
  • Joined: 06 Aug 2005

#21

Posted 08 June 2009 - 05:28 PM

@cuvip: the solution is just one post above you tounge.gif

@Ryosuke: here is a list of bugs i have discovered after a week or two of testing.
  • After picking up an added weapon, you need to press "Tab" in order to pickup armor.
  • Added rifles, sniper rifles, and shotguns do not do headshots properly like the default ones do (head is supposed to disappear).
  • CJ holds all added weapons with one hand, including rifles which looks weird that way
  • CJ can run fast carrying added heavy weapons in one hand, including rifles, sniper rifles, rocket etc).
  • All added weapons do not have muzzle (the fire at the mouth of the gun) when CJ fires the weapon.

Other than that, its a great tool overall! Good work and i hope to see improvements if there is a next version. biggrin.gif

GTA Solid Snake
  • GTA Solid Snake

    Shelby Mustang GT500Kr

  • Members
  • Joined: 22 Sep 2008

#22

Posted 09 June 2009 - 03:11 AM Edited by GTA Solid Snake, 10 June 2009 - 08:49 PM.

Error [Fixed]

another thing is it possible to add weapon pick up around the map with the new weapons.

Narcis_speed6
  • Narcis_speed6

    The Saint

  • The Connection
  • Joined: 28 Feb 2008
  • None
  • Most Talented [Expression] 2012
    Most Helpful [Expression] 2012
    Most Helpful 2011
    Most Talented [Expression] 2011
    Most Helpful [Expression] 2011
    Best Member in a Group 2011
    Most Helpful [GTA Series] 2011
    Most Respected 2010
    Most Helpful 2010
    Most Talented [Visual Arts] 2010
    Most Helpful [Visual Arts] 2010
    Most Helpful [GTA Series] 2010

#23

Posted 18 June 2009 - 04:37 PM

hey ryosuke i founded another bug
-when you are in hydra and you press ALT (to let that Lighting Flare) the game quit's to desktop without any error...

Grove Street Boy
  • Grove Street Boy

    Maggot for life!

  • Members
  • Joined: 06 Aug 2005

#24

Posted 21 June 2009 - 02:17 PM Edited by Grove Street Boy, 21 June 2009 - 02:23 PM.

QUOTE (Narcis_speed6 @ Jun 18 2009, 16:37)
hey ryosuke i founded another bug
-when you are in hydra and you press ALT (to let that Lighting Flare) the game quit's to desktop without any error...

same here, i got that error too...

@GTA Solid Snake: Use Cleo 3 tounge.gif
CODE
032B: 9@ = create_weapon_pickup 18900 group 15 ammo 530 at 2077.511 2435.573 49.5235

matthias43
  • matthias43

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 26 Oct 2007

#25

Posted 28 June 2009 - 02:02 PM

Great job rysouke! After some crash i add my new weapon smile.gif But when i want only change weapons stats it isn't work.I change stats in weapons.txt but dont work.What i do wrong?

50Ctac
  • 50Ctac

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 05 May 2009

#26

Posted 15 July 2009 - 06:09 AM

excellent program! But there are some failings. It is necessary to uncheck the next limits in ini-file:
ProxyProjectType=1
ProxyPhysicType=1
ProxyExplodeType=1
so the game not quit's to desktop

And one question, why added grenade launchers does not work? They do not shoot
But with cleo script they shoot biggrin.gif

tommykills1
  • tommykills1

    You wasted 5 seconds of your life reading this

  • Members
  • Joined: 06 Jul 2007

#27

Posted 10 November 2009 - 11:31 PM

i found a bug

When you driveby the weapon disappears and can use diffrent weapons to drive by with (like the colt45 ect)

cj2000
  • cj2000

    Trick

  • Members
  • Joined: 17 Jun 2008

#28

Posted 01 December 2009 - 11:41 AM

I have a problem with the weaponspawn, when I tipe "WEAP" the game crashes.

serabella
  • serabella

    Noob scripter

  • Members
  • Joined: 18 Jun 2009

#29

Posted 22 January 2010 - 03:21 PM

I have the exe but the game still shows me the error message before it starts. The game runs fine though

Function-X-
  • Function-X-

    Negativity Replenish

  • Members
  • Joined: 07 Jan 2008

#30

Posted 25 January 2010 - 03:55 PM

A new version of weapon limit adjuster has been released, i hope Ryosuke fixed everything smile.gif




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users