Quantcast

Jump to content

» «
Photo

[GTAIV|REL] MP File Check Fix

252 replies to this topic
Alexander Blade
  • Alexander Blade

    Come As You Are

  • Members
  • Joined: 05 Nov 2006
  • None

#1

Posted 07 April 2009 - 04:30 AM Edited by Alexander Blade, 17 December 2009 - 08:33 PM.

*This plugin is the returning of File Check Fix biggrin.gif so i decided to create separate topic

Updated 17 December 2009

Fixed "STR10" error !

-= GTA IV FILE CHECK FIX 1.0.0.4 C Advance (5th patch) =-


Description:
In 1.0.3/4/1.0.0.4 removes MP files check. This is plugin for ASI Loader that removes game file checking and allows to change any game files. Also this plugin unbinds filelst.pak so u don't need any patchers. Fix is marked as "Advance" from 1.0.0.4 patch because 1.0.0.4 has the detection of asi loader, asi plugins and some other files like 1911.dll, this check is also disabled by this fix.

In version 1.0.3.0, 1.0.4.0, 1.0.0.4 file check is enabled only for MP-suspicious files -
QUOTE
  animviewer.dat
  cj_gta.dat
  default.dat
  gta.dat
  handling.dat
  melee.dat
  networktest.dat
  WeaponInfo.xml


Supports : GTA IV v1.0.0.0, v1.0.1.0, v1.0.2.0, v1.0.3.0, v1.0.4.0, v1.0.0.4 .

Download : http://Alexander.San...ileCheckFix.rar

someguyihate
  • someguyihate

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 07 Apr 2009

#2

Posted 07 April 2009 - 04:42 AM

So... this enables modified files to work in mp?
Awesome either way

someguyihate
  • someguyihate

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 07 Apr 2009

#3

Posted 07 April 2009 - 04:55 AM

Ok... for some reason I still can't get into multiplayer with my modified handling.dat.

Girish
  • Girish

    Leone Family Mafia

  • Moderator
  • Joined: 20 Apr 2006
  • India
  • Best Moderator 2011

#4

Posted 07 April 2009 - 05:07 AM

QUOTE (someguyihate @ Apr 7 2009, 10:25)
Ok... for some reason I still can't get into multiplayer with my modified handling.dat.

QUOTE (Alexander Blade @ Apr 7 2009, 10:00)
In version 1.0.3 file check is enabled only for MP-suspicious files -
QUOTE
  animviewer.dat
  cj_gta.dat
  default.dat
  gta.dat
  handling.dat
  melee.dat
  networktest.dat
  WeaponInfo.xml

If you modify the above files, you won't be able to get into MP. That's what Alexander meant by 'file check is enabled only for MP-suspicious files'.

You can probably modify files other than the ones stated in the quote.

Kitteh
  • Kitteh

    ^___________^

  • Members
  • Joined: 03 Jan 2004

#5

Posted 07 April 2009 - 05:15 AM

Download links are all Russian porn sites.

DHoff
  • DHoff

    Li'l G Loc

  • BUSTED!
  • Joined: 02 Jun 2008

#6

Posted 07 April 2009 - 06:29 AM

QUOTE (Kitteh @ Apr 7 2009, 00:15)
Download links are all Russian porn sites.

Yeah alot of XXX pop-ups.

Alexander Blade
  • Alexander Blade

    Come As You Are

  • Members
  • Joined: 05 Nov 2006
  • None

#7

Posted 07 April 2009 - 07:19 AM

lol sh1t
here is direct http://alexander.san...ckFix.1.0.3.rar

simkas
  • simkas

    That guy

  • Members
  • Joined: 13 Dec 2006

#8

Posted 07 April 2009 - 07:59 AM

This is nice, now we can use all kinds of visual tweaks and play in multiplayer, but we still can't have cars that go from 0 to 200 in 2 seconds or rocket glocks.

Alexander Blade
  • Alexander Blade

    Come As You Are

  • Members
  • Joined: 05 Nov 2006
  • None

#9

Posted 07 April 2009 - 09:02 AM

QUOTE (simkas @ Apr 7 2009, 07:59)
This is nice, now we can use all kinds of visual tweaks and play in multiplayer, but we still can't have cars that go from 0 to 200 in 2 seconds or rocket glocks.

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
no cheating

UltimateGTR
  • UltimateGTR

    Trick

  • Members
  • Joined: 17 May 2007
  • None

#10

Posted 07 April 2009 - 09:07 AM

Wow, that's great, you're the king of scripting!

Blades
  • Blades

    Bleh.

  • Members
  • Joined: 10 Jul 2003

#11

Posted 07 April 2009 - 09:48 AM

Hmm, this doesn't seem to be working for me.

I've got your ASI Loader installed, and this script installed. The only 2 files I've modified are cargrp.dat and vehicles.dat.

I can get past the mobile phone file check, i.e. it doesn't come up with the modified files message on the phone, but when I try to join a game, it just comes up with the same old message, but in full-screen on the black background.

Running patch 1.0.3.0, running the game as an administrator. Not sure what to do now. sad.gif

Gforce
  • Gforce

  • Feroci
  • Joined: 17 Sep 2003
  • United-Kingdom

#12

Posted 07 April 2009 - 11:14 AM

i tried running the script with an updated Alice and asi loader on a genuine V3 IV install and it crashed on the loading screen.

i'm running IV with nothing in the above list modified in offline mode, the game runs fine as soon as i delete the filecheck asi, i checked the logs for Alice and Asi loader and there were no problems listed.

i even went back to using an unmodified american.gxt, i assume that being in the UK i'm running the EU V1.0.3.0 GTAIV.exe.



FlyFR
  • FlyFR

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 27 Jan 2009

#13

Posted 07 April 2009 - 11:28 AM

multiplayer not working for me, if i edit only "loadingscreens_pc" (or other..)


TheMetalLord
  • TheMetalLord

    Rat

  • Members
  • Joined: 13 Jan 2009

#14

Posted 07 April 2009 - 11:48 AM Edited by TheMetalLord, 07 April 2009 - 11:54 AM.

Alright it is not working for me 2!
Here is a list of the files I modified:

common/data/carcols.dat
common/data/popcycle.dat
common/data/visualsettings.dat
common/data/paths/TracksPlaneInFlight.dat
common/data/paths/TracksPlaneInFlight2.dat
common/data/paths/TracksPlaneInFlight3.dat
common/data/paths/TracksPlaneInFlight4.dat
common/data/paths/TracksPlaneOnGround1.dat
common/data/paths/TracksPlaneOnGround2.dat

pc\data\cdimages\gtxd.img
pc\data\maps\generic\procobj.img
pc\data\maps\props\vegetation\ext_veg.img
pc\data\timecyc.dat

Nothing else has been Modified! These files are part of the Environment Mod by kriller2 and
the AIRPLANES PATHS NEW v1.1 by MadManForever

Here's the Logfile!
CODE
// --- GTA IV FILE CHECK FIX --- //
//-- (C) Alexander Blade 2008-9 --//
http://Alexander.SannyBuilder.com
        http://OpenIV.com

Started ...
Game version is 1.0.3
Files check started
All files are ok
Main stuff ... done
Files check started
All files are ok
Files check started
All files are ok
Files check started
All files are ok


Please fix!

gta-racer
  • gta-racer

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 07 Apr 2009

#15

Posted 07 April 2009 - 12:59 PM

QUOTE (FlyFR @ Apr 7 2009, 11:28)
multiplayer not working for me, if i edit only "loadingscreens_pc" (or other..)


Same problem for me. Even 1 modified file and multiplayer is not working. Please fix it.
And, please, let us using a modified handling.dat like with patch 1.0.2.0.

Thanks for your work, Alexander.

Gen0cide_
  • Gen0cide_

    Rat

  • Members
  • Joined: 16 Jan 2009

#16

Posted 07 April 2009 - 02:40 PM

QUOTE (gta-racer @ Apr 7 2009, 12:59)
QUOTE (FlyFR @ Apr 7 2009, 11:28)
multiplayer not working for me, if i edit only "loadingscreens_pc" (or other..)


Same problem for me. Even 1 modified file and multiplayer is not working. Please fix it.
And, please, let us using a modified handling.dat like with patch 1.0.2.0.

Thanks for your work, Alexander.

So basically, you want to cheat, but Alexander is against that like all sane individuals. You lose.

If you read the posts above, it says you cant edit any files that would allow you to cheat. And I wholly agree with that idea.

Costar
  • Costar

    Li'l G Loc

  • Members
  • Joined: 07 Jan 2006

#17

Posted 07 April 2009 - 02:42 PM

QUOTE (Alexander Blade @ Apr 7 2009, 04:30)
*This plugin is the returning of File Check Fix biggrin.gif so i decided to create separate topic

-= GTA IV FILE CHECK FIX PLUGIN =-


Description : Disables file check so u can modify any file of gta iv.
In version 1.0.3 file check is enabled only for MP-suspicious files -
QUOTE
  animviewer.dat
  cj_gta.dat
  default.dat
  gta.dat
  handling.dat
  melee.dat
  networktest.dat
  WeaponInfo.xml


Supports : GTA IV v1.0.0.0, v1.0.1.0, v1.0.2.0, v1.0.3.0.

Download : http://alexander.san...TA_patches.html

So you say this fixes file check, but you said you had to disable MP as per R* request, so how can you re-enable Alex ? I mean this is allowing ppl to cheat online or ?

I personally dont wanna play online w/ cheats, ts not fair, game AI's are hard enough sometimes then to have ppl play against you like that... I still have version 1.0.2 and only playt MP on console version.

If the plugin just lets you play SP w/ cheats/mods but still allows you to go online & play MP W/OUT cheats and W/OUT having to remove ALL your files/mods, then that seems ok, cuz R* basically did that when they put cheats in the phone for SP but disable them for MP ..

Gen0cide_
  • Gen0cide_

    Rat

  • Members
  • Joined: 16 Jan 2009

#18

Posted 07 April 2009 - 02:49 PM

QUOTE (Costar @ Apr 7 2009, 14:42)
So you say this fixes file check, but you said you had to disable MP as per R* request, so how can you re-enable Alex ? I mean this is allowing ppl to cheat online or ?

I personally dont wanna play online w/ cheats, ts not fair, game AI's are hard enough sometimes then to have ppl play against you like that... I still have version 1.0.2 and only playt MP on console version.

If the plugin just lets you play SP w/ cheats/mods but still allows you to go online & play MP W/OUT cheats and W/OUT having to remove ALL your files/mods, then that seems ok, cuz R* basically did that when they put cheats in the phone for SP but disable them for MP ..

Basically, no.

This allows you to edit files that don't affect gameplay. Even files as simple as cargrp.dat are blocked as they can give you an unfair advantage.

(Imagine a A to B game where all the cars that spawned around you were infernus' or something.)

Blades
  • Blades

    Bleh.

  • Members
  • Joined: 10 Jul 2003

#19

Posted 07 April 2009 - 03:37 PM

Alex didn't mention cargrp.dat in his list, but if it is blocking it, aaah crap. I hate the way that only a tiny selection of the cars ever spawn in free mode, so I added heaps of cars to the section called POPCYCLE_GROUP_NETWORK and that worked before patch 3.
Before you ask, no I didn't fill it with infernuses. tounge2.gif

High
  • High

    Peon

  • Members
  • Joined: 17 Nov 2008

#20

Posted 07 April 2009 - 03:48 PM

Hey Alex, thx for the fix.

It works great for most parts (weapon textures etc...) but it seems to stumble with bartekxyz's motion blur fix.

i can't get online with his mod installed, it only includes two innocent files in /common/data and /common/shaders.

Just letting you know, much appreciated.

Gen0cide_
  • Gen0cide_

    Rat

  • Members
  • Joined: 16 Jan 2009

#21

Posted 07 April 2009 - 03:48 PM

QUOTE (Blades @ Apr 7 2009, 15:37)
Alex didn't mention cargrp.dat in his list, but if it is blocking it, aaah crap. I hate the way that only a tiny selection of the cars ever spawn in free mode, so I added heaps of cars to the section called POPCYCLE_GROUP_NETWORK and that worked before patch 3.
Before you ask, no I didn't fill it with infernuses. tounge2.gif

I actually didn't even see his list to be honest, just made a logical thought process in my head. Try running without cargrp.dat but with carcols.dat modded, and see what happens.


To be really honest, the whole thing confuzzled me anyway. If you and your friend are playing a match with different cargrp.dat files, and you both run down a road together, who's list of cars does it generate, you or your friends? dontgetit.gif

Before R* proved me wrong, I thought it was pretty much impossible to play any multiplayer game with environment files that are different to everyone else's, who's environment would it load, you or anther users? What happens if it loads yours on your PC and theirs on their PC and you use something that doesn't exist on their PC?

MadManForever
  • MadManForever

    MadnessRussia

  • BUSTED!
  • Joined: 05 Mar 2009

#22

Posted 07 April 2009 - 08:08 PM

QUOTE (TheMetalLord @ Apr 7 2009, 16:48)
Alright it is not working for me 2!

Nothing else has been Modified! These files are part of the Environment Mod by kriller2 and
the  AIRPLANES PATHS NEW v1.1 by MadManForever


Please fix!

All My Mods Work with 1.0.3.0 !!!

... but I cant start MP too if I modify some color or group data files...

Blades
  • Blades

    Bleh.

  • Members
  • Joined: 10 Jul 2003

#23

Posted 07 April 2009 - 08:32 PM

QUOTE (Gen0cide_ @ Apr 7 2009, 15:48)
QUOTE (Blades @ Apr 7 2009, 15:37)
Alex didn't mention cargrp.dat in his list, but if it is blocking it, aaah crap. I hate the way that only a tiny selection of the cars ever spawn in free mode, so I added heaps of cars to the section called POPCYCLE_GROUP_NETWORK and that worked before patch 3.
Before you ask, no I didn't fill it with infernuses.  tounge2.gif

I actually didn't even see his list to be honest, just made a logical thought process in my head. Try running without cargrp.dat but with carcols.dat modded, and see what happens.


To be really honest, the whole thing confuzzled me anyway. If you and your friend are playing a match with different cargrp.dat files, and you both run down a road together, who's list of cars does it generate, you or your friends? dontgetit.gif

Before R* proved me wrong, I thought it was pretty much impossible to play any multiplayer game with environment files that are different to everyone else's, who's environment would it load, you or anther users? What happens if it loads yours on your PC and theirs on their PC and you use something that doesn't exist on their PC?

I don't know how to explain it, but it just works... somehow.

Like, if somebody else was near me, I would see some of the cars I added, but not all of them, as it sort of merges the two people's files and gets a halfway point. Sort of. It seemed that way anyway.

It never loaded anything that 'didn't exist on their computer' as it's still just using cars that are in the game already... Hell, all the car spawners you see people using don't crash everybody out of the game when they spawn a patriot for example (that's not in the POPCYCLE_GROUP_NETWORK group).

But what everybody is really asking here is: Alex? Help? Pretty please? cryani.gif blush.gif

Alexander Blade
  • Alexander Blade

    Come As You Are

  • Members
  • Joined: 05 Nov 2006
  • None

#24

Posted 07 April 2009 - 09:09 PM

... ok , i'll try to fix tomorrow

i can access multiplayer via phone without any troubles

btw : any other ways to access mp without phone ? biggrin.gif

Blades
  • Blades

    Bleh.

  • Members
  • Joined: 10 Jul 2003

#25

Posted 07 April 2009 - 09:22 PM

Yep, you go into GFWL at the start menu then go into players and click on anybody who is online and joinable, and join.

I've done that by the way, it still doesn't work. I can get past the phone in-game anyway, it's after I click a game to join that it comes up with the message.

YoungGun
  • YoungGun

    Thug

  • Members
  • Joined: 04 Jun 2007

#26

Posted 08 April 2009 - 01:51 AM

I dont know if this asi file or what.. but when I am in the lobby and try to join a game, I just sent back to the lobby after the Loading screen.. confused.gif

Blades
  • Blades

    Bleh.

  • Members
  • Joined: 10 Jul 2003

#27

Posted 08 April 2009 - 10:59 AM

Yeah, that's what happens with me, just boots me back to the lobby with no message.
If I try to join a game by clicking join session in GFWL on a friend's profile it comes up with the modified files message rather than nothing at all.

TheMetalLord
  • TheMetalLord

    Rat

  • Members
  • Joined: 13 Jan 2009

#28

Posted 08 April 2009 - 11:02 AM

QUOTE (Blades @ Apr 8 2009, 10:59)
Yeah, that's what happens with me, just boots me back to the lobby with no message.
If I try to join a game by clicking join session in GFWL on a friend's profile it comes up with the modified files message rather than nothing at all.

Same for me!

Alexander Blade
  • Alexander Blade

    Come As You Are

  • Members
  • Joined: 05 Nov 2006
  • None

#29

Posted 08 April 2009 - 12:24 PM Edited by Alexander Blade, 08 April 2009 - 03:36 PM.

k , i hope i'll rewrite code one more time biggrin.gif

edit :
try to reload http://alexander.san...ckFix.1.0.3.rar
i tryed via live interface and it works

Blades
  • Blades

    Bleh.

  • Members
  • Joined: 10 Jul 2003

#30

Posted 08 April 2009 - 06:21 PM

Hmm, still doesn't work. You sure you uploaded the right file? Windows says the asi file was last modified 2 days ago... mercie_blink.gif




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users