Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Title Update Version 1.0.3.0

1,111 replies to this topic
P33t
  • P33t

    The One

  • Members
  • Joined: 13 Dec 2008

#121

Posted 21 March 2009 - 02:23 PM

Lightspeed icon14.gif

Thanks Watinho turn.gif

Rockstar Toronto
  • Rockstar Toronto

    Rockstar Games Technical Support

  • Members
  • Joined: 04 Dec 2008
  • None

#122

Posted 21 March 2009 - 02:23 PM

QUOTE (City_Poke912 @ Mar 21 2009, 09:13)
FATAL ERROR EFC20

Rockstar Toronto, can you fix this bug?

You need to use your original "LaunchGTAIV.exe" that came with your game to avoid this error.

Quanta
  • Quanta

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 22 Nov 2008

#123

Posted 21 March 2009 - 02:23 PM

ANyone else noticed that the banshee steers diffrent? Or is it me wow.gif ?

dlb
  • dlb

    Liberty City Survivor

  • Members
  • Joined: 02 Aug 2007

#124

Posted 21 March 2009 - 02:24 PM

when i'm in the game and press start it starts to load and when the text show up on the bottom right corner the sound stutter and game closes. this bug needs to fixed soon and yes i'm using the original launchgta file.

Alle090
  • Alle090

    I promise!

  • Members
  • Joined: 16 Dec 2008

#125

Posted 21 March 2009 - 02:24 PM

Damn MY game crashes @ load. Just when It says story complete it crashes sad.gif
Error: Messasge: Gta IV has chrashed, would you like to send an error report? sad.gif sad.gif
HELP!!!! MEEE!!!!


Spec:
Q9300 @ 3.0 ghz
Geforce 9600GT
4 gb
Win Vista X64

RedDawg
  • RedDawg

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 16 Mar 2009

#126

Posted 21 March 2009 - 02:26 PM

QUOTE (Now or Never @ Mar 21 2009, 14:13)
QUOTE (RedDawg @ Mar 21 2009, 14:11)
Come on guys, don't completely block the use of mods online, lol!

Obviously there should be a pure mode and an un-pure mode. Just completely eliminating the ability to have mods online is wrong. I think stopping the mods from ruining every game was important and necessary, but modding is also important and therefore there should be a pure online mode where absolutely no mods can go AND there should still be an un-pure online mode where mods may be used.

Now you really shut up angry.gif
You you modder lol

LOL, I won't shut up.

Almost every game on the market is modded and allows mods online. GTA IV should be no different and should have pure and un-pure modes.

I want to be able to use mods in free mode with my friends, we had a lot of fun with the spawners and trainers. But I also want to play in clean, mod free TDM and racing servers, because I don't like being cheated. We should have pure and un-pure capability when playing online, period.

iPetrovic
  • iPetrovic

    Snitch

  • Members
  • Joined: 08 Dec 2008

#127

Posted 21 March 2009 - 02:27 PM

Hey, R*, please forbid modding in Ranked but allow in Player match, because some people play for fun or for doing up films which require many actors. Although I do not intend to make machinimas right now, I intend to make some in the future so I hope you guys can fix this. Although, I support the new anti-cheat as it makes Ranked matches more fun (hopefully).

Hydro_PT
  • Hydro_PT

    THE S.T.A.L.KE.R.

  • Members
  • Joined: 06 Jan 2008

#128

Posted 21 March 2009 - 02:27 PM

QUOTE (CharmingCharlie @ Mar 21 2009, 14:10)
Curse you Rockstar Toronto, now I have an excuse to play GTA 4 all over again  biggrin.gif   biggrin.gif race everyone to the clock tower to see it working  tounge.gif

CC, the online is so damn sweet atm! I've been playing free mode and co-op, and you don't find one damn cheater! And everyone that I played with was commenting on how good this was. Occasionally a cheater would join just to say "you're fags, Rockstar sucks" and similar stuff.

Haha, priceless! biggrin.gif

The Horror Is Alive
  • The Horror Is Alive

    Monkey-fighting snakes on this Monday to Friday plane.

  • BUSTED!
  • Joined: 10 Jan 2008

#129

Posted 21 March 2009 - 02:28 PM

QUOTE (mortal_soldier @ Mar 21 2009, 14:10)
QUOTE (pimpinpenguin? @ Mar 21 2009, 14:08)
Can anyone please tell me if this patch works with the Steam version? I don't want it to break it again then having to redownload 14gigs.

Just to be safe, I'd recommend you wait a bit and see if steam updates their version too. Steam games are usually never updated with patches outside their own system, so it's probably not a very good idea.

Backup your Steam files first. There's an automated way to do it, so you shouldn't have much trouble. Right click on GTAIV and press Backup Files.

Botini33
  • Botini33

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 21 Mar 2009

#130

Posted 21 March 2009 - 02:29 PM

wrong forum sry

Dcrysis02
  • Dcrysis02

    The Stronger One

  • Members
  • Joined: 06 Dec 2008

#131

Posted 21 March 2009 - 02:30 PM

I'm looking forward to the update that let's me snipe peds in cars from far away. wink.gif They still spawn close to me when in cars.Again a thing that only the "almighty consoles" can do but PC's can't?Go show us that this is not correct R*Toronto.

waldoribeiro
  • waldoribeiro

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 02 Dec 2008

#132

Posted 21 March 2009 - 02:32 PM

QUOTE (Now or Never @ Mar 21 2009, 14:22)
QUOTE (waldoribeiro @ Mar 21 2009, 14:18)
QUOTE (Now or Never @ Mar 21 2009, 14:16)
QUOTE (waldoribeiro @ Mar 21 2009, 14:11)
QUOTE (Now or Never @ Mar 21 2009, 13:54)
R* link now works...

No it ain't. The site still shows v1.0.2.0.

Well I downloaded patch 103 and it was from R*! wow.gif

Link then? It works from GFWL, but not from their site for some reason.

Herepatch 1.0.3.0

That's the exact link that I spoke about that still shows v1.0.2.0. Check it out and READ.

Rallzor
  • Rallzor

    SGFVIDEOS

  • Members
  • Joined: 06 Dec 2008

#133

Posted 21 March 2009 - 02:32 PM

Hello Rockstar, i have a question. Will this patch block me to create my GTA IV Videos with mods in multiplayer?. For example, i am a Machinima.com Partner, and i really need the mods to create my machinima's.

Have a look at this video:



This video was made with player selector mod and car spawner in a private free mode server. I only use mods when creating videos, nothing more. Thanks for your response!

-SGFProductions.

ACiD5HADOW
  • ACiD5HADOW

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 02 Dec 2008

#134

Posted 21 March 2009 - 02:33 PM

dose this patch allows me to transfer live account save to a different computer (like if i have a desktop and a laptop ) using the same live account with both or the pc's.
also i need to reinstall windows and i don't want to loose my game save (i haven't reached 100% yet) and i don't want to start over.

QuakePhil
  • QuakePhil

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 20 Feb 2009

#135

Posted 21 March 2009 - 02:33 PM

This patch still has not fixed the wheel deadzone issue.

Wheels still do not work in the PC version of this game, despite being advertised as supported. Unless you consider a wheel with 180 degree deadzone (which is where all the steering happens anyway) a working wheel...

More details here: http://www.gtaforums...howtopic=394858

sad.gif

Now or Never
  • Now or Never

    Mr. Sabatini

  • Members
  • Joined: 07 Jan 2009

#136

Posted 21 March 2009 - 02:35 PM

QUOTE (waldoribeiro @ Mar 21 2009, 14:32)
QUOTE (Now or Never @ Mar 21 2009, 14:22)
QUOTE (waldoribeiro @ Mar 21 2009, 14:18)
QUOTE (Now or Never @ Mar 21 2009, 14:16)
QUOTE (waldoribeiro @ Mar 21 2009, 14:11)
QUOTE (Now or Never @ Mar 21 2009, 13:54)
R* link now works...

No it ain't. The site still shows v1.0.2.0.

Well I downloaded patch 103 and it was from R*! wow.gif

Link then? It works from GFWL, but not from their site for some reason.

Herepatch 1.0.3.0

That's the exact link that I spoke about that still shows v1.0.2.0. Check it out and READ.

I copy pasted this from that link :DOWNLOAD Grand Theft Auto IV Update Version 1.0.3.0
Click the above link and save the file to your hard drive.


Once the file has downloaded, open the file and follow the instructions to complete the Title Update process.


When the Title Update has completed, please re-launch Grand Theft Auto IV to play.



Version 1.0.3.0 - March 19, 2009

GRAPHICS:
Interior Lights for ATI 1900 series cards:
All light sources appear for users with 1900 series ATI cards. (ie. Pool Mini Game)
ALT-TAB fixed
Graphics Settings:
Added menu option " OFF " for Reflection quality
Added menu option " OFF " for Shadow quality

PERFORMANCE:
Physics optimizations to improve situations with heavy physics calculations (ie. 32 player races)
Graphical Performance Optimizations

MULTIPLAYER:
NAT Type detection
Detect if user has a " strict " NAT and displays message for user
Voice chat is received even if your microphone is turned off

CONTROLS:
Keyboard / Mouse
Remapping restrictions removed
Allow Enter, Backspace, and Arrow keys to be remapped by user
Allow multiple mouse buttons to be mapped
Enable/Disable DirectInput in Menu
Users can now activate/deactivate Direct Input devices from "Controls" menu.
If commandline "-usedirectinput" is active, it will override pause menu setting.
Use 2 direct input devices simultaneously (ie. Wheel and Gamepad)
Users can now use 2 different controllers at once, including 1 XInput and 1 Direct Input device.
Added more Direct Input / XInput device support
Saitek P380/P480/P580/P990
Saitek PS1000/PS2700/P3200/P3600
Gravis Eliminator Shock gamepad

SECURITY:
Detect modified files and prevent users from entering multiplayer if found
Game will prompt with a message after blocking user with modified data files from entering multiplayer
Should prevent multiplayer access from cell phone and GFWL join in progress

VIDEO EDITOR:
Scroll Bar improved response
Tweaked to respond better to keyboard inputs
Sped up load times for users with many clips

TITLE UPDATE 2 FIXES:
Return of Hot Dog Stands and other props
Missing hot dog vendors, fences, gates, pylons should be present throughout the world.
Scrolling signboards
Activate missing scrolling signboard text (ie. highway signs, Star Junction, Clock Tower Sign)
ALT-TAB pauses game during cutscenes
Cutscenes should now pause and resume correctly after an ALT-TAB task switch. Audio remains in sync.


GENERAL ADDITIONS / FIXES:
Mismatched MODO/Perseus Clothing
Fixed a bug when Niko mixes clothing from Perseus and Modo
360 Controller Texture
Controller image should be visible in Controller Configuration screen


CharmingCharlie
  • CharmingCharlie

    Proud PC Gamer

  • Members
  • Joined: 23 May 2006

#137

Posted 21 March 2009 - 02:36 PM

QUOTE (Hydro_PT @ Mar 21 2009, 15:27)
QUOTE (CharmingCharlie @ Mar 21 2009, 14:10)
Curse you Rockstar Toronto, now I have an excuse to play GTA 4 all over again  biggrin.gif   biggrin.gif race everyone to the clock tower to see it working  tounge.gif

CC, the online is so damn sweet atm! I've been playing free mode and co-op, and you don't find one damn cheater! And everyone that I played with was commenting on how good this was. Occasionally a cheater would join just to say "you're fags, Rockstar sucks" and similar stuff.

Haha, priceless! biggrin.gif

It will be some time before I get to try it because for some f*cking reason this patch has decided it it won't install on my machine because "the rockstar social club isn't present" well that is pretty f*cking odd since the damn Rockstar Social f*ckING club is right here on my task bar and since I can launch the damn game FROM the social club window. I mean correct me if I am wrong but doesn't that mean the f*cking social club is present.

Sorry just incredibly pissed off with this sh*t, Rockstar Toronto is it possible for you to get one damn thing right.

Oh and if you dare go "are you using a legal copy" I swear I will do some banning, I have two damn legal copies here.

Botini33
  • Botini33

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 21 Mar 2009

#138

Posted 21 March 2009 - 02:37 PM

QUOTE (Alle090 @ Mar 21 2009, 14:24)
Damn MY game crashes @ load. Just when It says story complete it crashes sad.gif
Error: Messasge: Gta IV has chrashed, would you like to send an error report? sad.gif   sad.gif

i have the same problem , after last update ... story complete then crash icon13.gif

P33t
  • P33t

    The One

  • Members
  • Joined: 13 Dec 2008

#139

Posted 21 March 2009 - 02:37 PM

QUOTE (Firkon @ Mar 21 2009, 13:38)
The kind of cheating with rockedguns sucked really yes. Or spamming the cars and objects. That kind was really annoying. But just drive around very fast with a car? Is that annoying? Or spawn a Sultan RS, not millions, just one to drive?

Or spawn a Sultan RS, not millions, just one to drive?

Just stick to real life - you can't spawn cars.
Live with the original game.

n1k
  • n1k

    Rat

  • Members
  • Joined: 03 Jun 2005

#140

Posted 21 March 2009 - 02:37 PM

QUOTE (n1k @ Mar 21 2009, 13:03)
After installing the patch I was getting EFC20 as well. First I thought that its because of the mods but as I removed all of them the message was still there. Using the original LaunchGTAIV.exe fixed the problem and I was able to start the game and get to the menu. After checking the options screen I tried starting the game but during loading it crashed (no error message) only windows error reporting. I thought the savegame might be corrupt so I created a new offline account and tried starting a new game. I got through the loading screen and the intro audio started playing but after just a second the game crashed. Same thing no error message. What's going on, really not in the mood for 40 minute reinstall because a patch ruined my perfectly working game.

Anyway, did a complete reinstall. Games working now, on to test if the mods do. If they don't that's a huge loss.

boyzgamers
  • boyzgamers

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 12 Feb 2009

#141

Posted 21 March 2009 - 02:37 PM

can i just install this latest patch without the first 2 patch??

Thanks r*

Gud Job!!


Now or Never
  • Now or Never

    Mr. Sabatini

  • Members
  • Joined: 07 Jan 2009

#142

Posted 21 March 2009 - 02:39 PM

QUOTE (CharmingCharlie @ Mar 21 2009, 14:36)
Sorry just incredibly pissed off with this sh*t, Rockstar Toronto is it possible for you to get one damn thing right.

Oh and if you dare go "are you using a legal copy" I swear I will do some banning, I have two damn legal copies here.

Go easy on the felow he did a good job. tounge.gif

waldoribeiro
  • waldoribeiro

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 02 Dec 2008

#143

Posted 21 March 2009 - 02:39 PM

QUOTE (Now or Never @ Mar 21 2009, 14:35)
QUOTE (waldoribeiro @ Mar 21 2009, 14:32)
QUOTE (Now or Never @ Mar 21 2009, 14:22)
QUOTE (waldoribeiro @ Mar 21 2009, 14:18)
QUOTE (Now or Never @ Mar 21 2009, 14:16)
QUOTE (waldoribeiro @ Mar 21 2009, 14:11)
QUOTE (Now or Never @ Mar 21 2009, 13:54)
R* link now works...

No it ain't. The site still shows v1.0.2.0.

Well I downloaded patch 103 and it was from R*! wow.gif

Link then? It works from GFWL, but not from their site for some reason.

Herepatch 1.0.3.0

That's the exact link that I spoke about that still shows v1.0.2.0. Check it out and READ.

I copy pasted this from that link :DOWNLOAD Grand Theft Auto IV Update Version 1.0.3.0
Click the above link and save the file to your hard drive.


Once the file has downloaded, open the file and follow the instructions to complete the Title Update process.


When the Title Update has completed, please re-launch Grand Theft Auto IV to play.



Version 1.0.3.0 - March 19, 2009

GRAPHICS:
Interior Lights for ATI 1900 series cards:
All light sources appear for users with 1900 series ATI cards. (ie. Pool Mini Game)
ALT-TAB fixed
Graphics Settings:
Added menu option " OFF " for Reflection quality
Added menu option " OFF " for Shadow quality

PERFORMANCE:
Physics optimizations to improve situations with heavy physics calculations (ie. 32 player races)
Graphical Performance Optimizations

MULTIPLAYER:
NAT Type detection
Detect if user has a " strict " NAT and displays message for user
Voice chat is received even if your microphone is turned off

CONTROLS:
Keyboard / Mouse
Remapping restrictions removed
Allow Enter, Backspace, and Arrow keys to be remapped by user
Allow multiple mouse buttons to be mapped
Enable/Disable DirectInput in Menu
Users can now activate/deactivate Direct Input devices from "Controls" menu.
If commandline "-usedirectinput" is active, it will override pause menu setting.
Use 2 direct input devices simultaneously (ie. Wheel and Gamepad)
Users can now use 2 different controllers at once, including 1 XInput and 1 Direct Input device.
Added more Direct Input / XInput device support
Saitek P380/P480/P580/P990
Saitek PS1000/PS2700/P3200/P3600
Gravis Eliminator Shock gamepad

SECURITY:
Detect modified files and prevent users from entering multiplayer if found
Game will prompt with a message after blocking user with modified data files from entering multiplayer
Should prevent multiplayer access from cell phone and GFWL join in progress

VIDEO EDITOR:
Scroll Bar improved response
Tweaked to respond better to keyboard inputs
Sped up load times for users with many clips

TITLE UPDATE 2 FIXES:
Return of Hot Dog Stands and other props
Missing hot dog vendors, fences, gates, pylons should be present throughout the world.
Scrolling signboards
Activate missing scrolling signboard text (ie. highway signs, Star Junction, Clock Tower Sign)
ALT-TAB pauses game during cutscenes
Cutscenes should now pause and resume correctly after an ALT-TAB task switch. Audio remains in sync.


GENERAL ADDITIONS / FIXES:
Mismatched MODO/Perseus Clothing
Fixed a bug when Niko mixes clothing from Perseus and Modo
360 Controller Texture
Controller image should be visible in Controller Configuration screen

I apologize then. They are being retarded then by not changing the text that appears. Even the URL has 1.0.2.0 everywhere in it.

Kiabbo
  • Kiabbo

    Thug

  • Members
  • Joined: 17 Aug 2008

#144

Posted 21 March 2009 - 02:39 PM

LoL, to get rid of ws10 I just installed the no-cd securom "official crack"...
I feel a little dumb right now, I was just going to kill myself when I saw the launchergtaiv.zip, downloaded and tested it suicidal.gif
Thanks guys biggrin.gif

bartekxyz
  • bartekxyz

    ▲▼▲▼▲▼▲

  • Members
  • Joined: 20 Dec 2008

#145

Posted 21 March 2009 - 02:40 PM

QUOTE (CharmingCharlie @ Mar 21 2009, 16:36)
It will be some time before I get to try it because for some f*cking reason this patch has decided it it won't install on my machine because "the rockstar social club isn't present" well that is pretty f*cking odd since the damn Rockstar Social f*ckING club is right here on my task bar and since I can launch the damn game FROM the social club window.  I mean correct me if I am wrong but doesn't that mean the f*cking social club is present.

Sorry just incredibly pissed off with this sh*t, Rockstar Toronto is it possible for you to get one damn thing right.

Oh and if you dare go "are you using a legal copy" I swear I will do some banning, I have two damn legal copies here.

Are you sure you are using original launchgta4.exe? Just joking lol I'm not going to apply this patch as it sounds like trouble:)

Anyway, you are a MOD so ban Rockstar Toronto.. that would be amusing wink.gif

s-paco
  • s-paco

    Still here.

  • Members
  • Joined: 26 Jun 2005

#146

Posted 21 March 2009 - 02:43 PM

Wow, R* inplented an anti-cheat system?

Aweeeeesome!

Now or Never
  • Now or Never

    Mr. Sabatini

  • Members
  • Joined: 07 Jan 2009

#147

Posted 21 March 2009 - 02:43 PM

QUOTE (waldoribeiro @ Mar 21 2009, 14:39)
Even the URL has 1.0.2.0 everywhere in it.

All the url has is this http://www.rockstarg...atch/index.html

Neon25
  • Neon25

    Proud PC gamer

  • Members
  • Joined: 21 Aug 2005

#148

Posted 21 March 2009 - 02:44 PM

QUOTE (Now or Never @ Mar 21 2009, 14:43)
QUOTE (waldoribeiro @ Mar 21 2009, 14:39)
Even the URL has 1.0.2.0 everywhere in it.

All the ulr has is this http://www.rockstarg...atch/index.html

Press CTRL+F5 while on this site to view the link to the patch...

olddawid
  • olddawid

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 03 Jan 2009

#149

Posted 21 March 2009 - 02:44 PM

so how to get orginal launch gta iv whitout reinstall? dwnload link somewhere?

OverTheBelow
  • OverTheBelow

    OTB "Oaty-Bee"

  • Zaibatsu
  • Joined: 30 Oct 2008

#150

Posted 21 March 2009 - 02:45 PM

QUOTE (boyzgamers @ Mar 21 2009, 14:37)
can i just install this latest patch without the first 2 patch??

Thanks r*

Gud Job!!

I did it so you should be able to.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users