Quantcast

Jump to content

» «
Photo

[TuT] Adding cars to GTA SA

407 replies to this topic
dehman137
  • dehman137

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 21 Apr 2011

#301

Posted 21 February 2012 - 07:07 PM

do you know how to make landing gear work when adding planes?

fastman92
  • fastman92

    фастман92 | ف

  • Members
  • Joined: 28 Jul 2009

#302

Posted 21 February 2012 - 08:58 PM

It`s hardcoded, impossible until i make my own Vehicle Special Abilities which is coming in this year in unspecified time. I haven`t started it yet, there are many projects to do at first.

dehman137
  • dehman137

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 21 Apr 2011

#303

Posted 21 February 2012 - 09:47 PM

QUOTE (fastman92 @ Tuesday, Feb 21 2012, 20:58)
It`s hardcoded, impossible until i make my own Vehicle Special Abilities which is coming in this year in unspecified time. I haven`t started it yet, there are many projects to do at first.

a special abilities editor like an asi? sounds awesome gemme a heads up when its done cant wait biggrin.gif

viva yo
  • viva yo

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 18 Oct 2010

#304

Posted 22 February 2012 - 11:06 AM

@Fatalpipe
Thanks but it doesn't work, i've tired that before posting the question here and the game doesn't start.

The only way I found to spawn an added car was using the ID 613 instead of a higher one. With the ID 612 the game also starts but the car doesn't appear and with ID 614 the game don't work as well. Thank you anyway

@fastman92

Thank you so much, I will try that and see if it works

gtafan113
  • gtafan113

    Untitled

  • Members
  • Joined: 01 Mar 2009

#305

Posted 22 February 2012 - 04:02 PM

I spawn my added cars using the code that only spawns the car once. I can't remember the exact code right now and I'm using a tablet right now but its the one where you have to load the model first. This code has spawned all of my added cars and I use ID 18630 or something like that and higher.

If you wanted to make it like a parked car generator you could check to see if the player was in a sphere and then spawn the car.

Fatalpipe
  • Fatalpipe

    Pipeworker

  • Members
  • Joined: 02 May 2010

#306

Posted 22 February 2012 - 11:23 PM Edited by Fatalpipe, 22 February 2012 - 11:39 PM.

Hey fastman92 ,what r u talking about? This code worked perfect to me,why u need to say that I dont know bla bla?? It was not helpless,maybe you r right with your way to do the thing,but the guy wants to have parked cars,same I wanted when I asked help for that code,and that code gave me parked added cars... So what?!

And I dont want to start more bullsh*t,but I can prove that I have no bugs with pcj600 when my handling.cfg have added lines,and I will.

Edit: This Car Spawner u made helped me a lot when I was adding&testing cars.Your Taxi ID Script is great,no words to describe.Now I hope you can manage this thing with paintjobs,will be awesome,just like me,many people r waiting a long time for this!

HarryJin
  • HarryJin

    Sabre Saad

  • Members
  • Joined: 13 Apr 2012

#307

Posted 29 April 2012 - 09:04 AM

can i add police bike,car,boat,heli? and how i can add this, plz help mad.gif

redradman123
  • redradman123

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 16 Jul 2012

#308

Posted 17 July 2012 - 11:28 PM

links???????? WONT WORK CAN DOWNLOAD TOOLS

Discount
  • Discount

    Rat

  • BUSTED!
  • Joined: 11 Jan 2011

#309

Posted 30 July 2012 - 01:53 PM

Can anyone help me?
Windows 7 32
the audioeditor thing makes all the cars have bikes horn and no audio, still hear doors and tires
http://www.gamefront...verter_v1.0.rar
also this doesen't work i get some error >36
I also have to ask what is better, adding the handling in the bottom of hangling.cfg or with the handlingadder.asi?

Discount
  • Discount

    Rat

  • BUSTED!
  • Joined: 11 Jan 2011

#310

Posted 31 July 2012 - 09:51 PM

Guys when i add my third car the game crashes mid -loading
I do not use SALA because I rather not have added cars then having a crashing gta because sala...
I read somewhere the morevehicles.asi does not require asi, and yes I tried the third car with 614 699 793 794 and still not working... btw I did not use added handling I used original line like the first two

direstraits
  • direstraits

  • Members
  • Joined: 08 Mar 2011
  • Portugal

#311

Posted 01 August 2012 - 07:06 PM

"Morevehicles.asi" requires Asi Loader. And try this ID : 18631 and Check your Vehicles.IDE line.

maximo66
  • maximo66

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 19 Jul 2010

#312

Posted 15 August 2012 - 04:56 AM

So i everthing work fine, unit i entered the car

then this happened

user posted image

does anyone know whats going on here?

lipip
  • lipip

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 13 Aug 2012

#313

Posted 15 August 2012 - 06:52 AM

@maximo66. i had that same problem before but after making some corrections in my handling.cfg, i got it fixed but i dont know how i fixed it or what was causing the bug.


can anyone solve my problem? i already added 11 cars successfully with their own names and sounds. only recently, i found out all of them were just using one handling line in the handling.cfg (even though they all drive very differently). they were all using the last entry in the handling.cfg. how do i make them use each of their respective handling lines?

Los Santos citizen
  • Los Santos citizen

    Chicks Dig Giant Robots

  • Members
  • Joined: 03 Jul 2012
  • None

#314

Posted 27 August 2012 - 02:51 AM

QUOTE (maximo66 @ Wednesday, Aug 15 2012, 04:56)
So i everthing work fine, unit i entered the car

then this happened

user posted image

does anyone know whats going on here?

You must of mistyped something in the vehicle.ide

Los Santos citizen
  • Los Santos citizen

    Chicks Dig Giant Robots

  • Members
  • Joined: 03 Jul 2012
  • None

#315

Posted 27 August 2012 - 03:56 AM

In GGMM the car is white is this supposed to happen ?

fastman92
  • fastman92

    фастман92 | ف

  • Members
  • Joined: 28 Jul 2009

#316

Posted 27 August 2012 - 03:10 PM

QUOTE (maximo66 @ Wednesday, Aug 15 2012, 05:56)
So i everthing work fine, unit i entered the car

then this happened

user posted image

does anyone know whats going on here?

You edited handling.cfg, you shouldn't edit this file, but instead use existing handling file for added vehicle.

mrmegaminer
  • mrmegaminer

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 24 Aug 2012

#317

Posted 05 September 2012 - 07:58 AM

some 1 should make a program that auto maticaly does all of it 4 us facedesk.gif

mrmegaminer
  • mrmegaminer

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 24 Aug 2012

#318

Posted 07 September 2012 - 02:35 PM

any 1 got team view if so pm me cause i cant get it to work and you can help me

crazzy_boyy
  • crazzy_boyy

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 24 Jul 2010

#319

Posted 13 September 2012 - 12:25 AM

Does this also work if I want to add another vehicle with the same properties of an hydra?

EdwinRuizCH
  • EdwinRuizCH

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 12 Oct 2011

#320

Posted 13 September 2012 - 02:43 PM

20 mb file can not find it, but it was in mediafire was removed, however, why not make a gta sa rip with all lines and modifications and that is only changing the basic lines, as carcols, handing and vehicles, is an idea, if you can climb the 20 mb otravez appreciate it.

Jans Modding
  • Jans Modding

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 15 Sep 2012

#321

Posted 16 September 2012 - 12:36 PM

Can someone help me? I added car, but when I spawn it and enter... it is not moving anywhere and when I ram it with another car, it explodes sad.gif

babu1993
  • babu1993

    Anindya Sarkar

  • Members
  • Joined: 26 Aug 2012

#322

Posted 17 September 2012 - 05:46 PM

hi friends...i followed the beautiful tut.I tried to add a dirtbike(new sanchez).but the mod which i downloaded from gta garage,only contains 1 txd, 1 dff,1 readme and one preview image.no handling or vehicle ide line found in the readme. I tried to copy paste the default sanchez handling and vehicle ide.but the game crashes when loading just starts.......pls help.....

Mystal
  • Mystal

    Mystal

  • Members
  • Joined: 09 Mar 2011

#323

Posted 18 September 2012 - 07:58 AM

Please anybody send the packages of these softwares. I am unable to find these software, Or give me exact address of these softwares.

email [email protected]

Thanks

RAY -X-
  • RAY -X-

    DEVASTATED

  • Members
  • Joined: 27 Sep 2012

#324

Posted 27 September 2012 - 07:05 AM

Hey, Thanks For Tut. It Working On My SA.

And Anyway is it possible to add an airplane or boat?
Cause if possible can you post the tut now.
Sorry If My English Was Bad And Ragged blush.gif , I Can't Speak English, Tough!

Fast Responses Needed... biggrin.gif


babu1993
  • babu1993

    Anindya Sarkar

  • Members
  • Joined: 26 Aug 2012

#325

Posted 27 September 2012 - 02:24 PM

@RAY-X- ya man !I think it's possible.The same way......add vehicle.ide then handling.cfg then carmod ,carcol,cargrp,audio. DONE!!!

babu1993
  • babu1993

    Anindya Sarkar

  • Members
  • Joined: 26 Aug 2012

#326

Posted 27 September 2012 - 03:06 PM

Man now i have a real problem.I have added 2 cars 1 Hero Impulse(handling used sanchez) with id 612 and one Pulsar 220(handling used fcr900) with id no 613.they both worked fine.no crash, no sound bug and no handling bug, it was all fine, but when i tried to add a new bike Ghost Rider bike with 614 or 699 ide and a new added handling line the car does'nt appear.no crash or other bugs.the game runs fine but only the car does'nt appear.I have tried many ways.made it the only ballas gang car in cargrp.dat but still that sh*t.But in cargrp.dat if i replace that car with pulsar or hero then they spawns, but only that 3rd car does not spawns....please help

RAY -X-
  • RAY -X-

    DEVASTATED

  • Members
  • Joined: 27 Sep 2012

#327

Posted 28 September 2012 - 04:11 AM

@babu1993. Alright, gonna to test that now

and a last question, why i have weird vehicle sound. It look Like The Door Sound Like CJ Opened An Airplane Door
And When Driving The Sound Like CJ Punch. Can Everyone Help Me Now. Any Help Will Be Appriciated
And Once Again I Said, Sorry For My Bad English blush.gif

Very Fast Responses Needed...

babu1993
  • babu1993

    Anindya Sarkar

  • Members
  • Joined: 26 Aug 2012

#328

Posted 28 September 2012 - 09:12 AM

Ah man that's the old prob !!!When i first added the two bikes(hero & pulsar) they had engine sound like foot steps or train engine and they all had bmx bicycle horn!!!Then i learnt it's the "vahicle audio loader" which was creating the problem.Then i replaced them with "vehicle audio hook" (GOOGLE SEARCH THAT, YOU CAN FIND THAT IN GTA FORUM).Till then they all have unique vehicle sound.WISH IT WILL HELP YOU.........................But what about my problem?Please help ............ suicidal.gif suicidal.gif

babu1993
  • babu1993

    Anindya Sarkar

  • Members
  • Joined: 26 Aug 2012

#329

Posted 29 September 2012 - 03:01 PM

NO HELP!!NO RESPONSE!!!!ok......I have figuered out that himself.It was that, when i was adding an extra vehicle handling line in handling.cfg and was using that new one(EXPENDABLE) in my newly added bike's vehicle.ide line then the vehicle was not spawning, but whenever i was using an existing handling line(FREEWAY) the car naturally spawned........BUT IF THERE IS ANY WAY TO BYPASS THAT FU*KING SITUATION????WHO KNOWS????!!!!

_ricoscorpio_
  • _ricoscorpio_

    GTA PLAYER

  • Members
  • Joined: 04 Oct 2012

#330

Posted 04 October 2012 - 04:09 PM

I added jets using this mods but crashed my games sad.gif . can you please show me how to add planes using this mod? or make another version of this mod specifically for planes?




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users