Quantcast

Jump to content

» «
Photo

YAASIL - Yet Another ASI Loader

97 replies to this topic
HazardX
  • HazardX

    pedestrian mangler

  • Members
  • Joined: 13 Dec 2008

#1

Posted 27 January 2009 - 09:04 PM Edited by HazardX, 10 July 2013 - 05:30 AM.

GTAIV YAASIL - Yet Another ASI Loader - v1.0 BETA

by Hazard ([email protected])


- Download it here: GTAIV YAASIL - Yet Another ASI Loader !



Description

This Loader for GTA IV allows you to use ASI plugins in the game. Experimental support for AIL plugins (written in .Net) is included.

Multiplayer is still available. DO NOT use this to gain an unfair advantage in multiplayer games (especially in ranked games)!!!!

It is still very untested. Please report any problems.


Disclaimer

This software is provided 'as-is', without any explicit or implied warranty. The author(s) cannot be held accountable for any damage that might be caused by this software or any of it's components.


Requirements

Required to run this plugin are:

- GTA IV
- Microsoft .Net Framework 2.0 installed on your machine


I've included download links below. If the application crashes or behaves in an unwanted manner then download and install those updates/tools.

The .Net Framework SHOULD be installed already after the GTA IV installation.

- .Net Framework 3.5 - DOWNLOAD
- .Net Framework 2.0 - DOWNLOAD (only needed if you can't install v3.5 for some reason)


Installation

Just copy the dsound.dll into you GTA IV installation directory.


Plugin Installation

Copy your ASI or AIL plugin files to your GTA IV installation directory, or the "plugins" subfolder.

IMPORTANT: Only use plugins made for your game version! Plugins made fpr GTA4 patch 1.0.1.0 will usually NOT work with 1.0.2.0!


Deinstallation

Just delete the dsound.dll from your GTAIV folder.


Changelog

Version 1.0 BETA:
- First public beta release


Infos for Webmasters

Feel free to add this plugin as a download to your site as long as you give proper credit. However, as long as it is technically possible, please DON'T upload it to other webservers. Best way would be to link to this thread or at least direct-link my download from your page to assure that people always get the latest version!


Download

Download it here: GTAIV YAASIL - Yet Another ASI Loader

Diaz070
  • Diaz070

    Punk-ass Bitch

  • Members
  • Joined: 24 Jan 2009

#2

Posted 27 January 2009 - 09:18 PM

Cool but do we need another one? dozingoff.gif

HazardX
  • HazardX

    pedestrian mangler

  • Members
  • Joined: 13 Dec 2008

#3

Posted 27 January 2009 - 09:25 PM

QUOTE (Diaz070 @ Jan 27 2009, 22:18)
Cool but do we need another one? dozingoff.gif

Sure we do. The AsiLoader by Alexander refuses to load my .Net ScriptHook. I'm pretty sure it is not my fault. It loads fine in XliveLess, but not everyone want xlive to be removed. Thus i decided to write my own.

sjaak327
  • sjaak327

    Big Homie

  • Feroci Racing
  • Joined: 01 Dec 2008
  • None

#4

Posted 27 January 2009 - 09:33 PM

Good on you !

Take matters into your own hands so to speak.

I have never tried xliveless, as indeed it seems to not enable you to logon to live, which is something I'm not willing to give up.

I'm not using any of the .net scripthook mods yet, and Alexander's asi loader works fine for me. I guess the minute that I want to use a .net scripthook mod, I will sure check out Yaasil, nice name wink.gif


HazardX
  • HazardX

    pedestrian mangler

  • Members
  • Joined: 13 Dec 2008

#5

Posted 27 January 2009 - 09:41 PM Edited by HazardX, 27 January 2009 - 10:38 PM.

QUOTE (sjaak327 @ Jan 27 2009, 22:33)
Good on you !

Take matters into your own hands so to speak.

I have never tried xliveless, as indeed it seems to not enable you to logon to live, which is something I'm not willing to give up.

I'm not using any of the .net scripthook mods yet, and Alexander's asi loader works fine for me. I guess the minute that I want to use a .net scripthook mod, I will sure check out Yaasil, nice name wink.gif

That's perfectly fine. smile.gif I was just pretty annoyed that it still did not work after days. I do not want to steal users from Alexander's AsiLoader and also don't want to blame him or something. He's a great guy and i guess he just didn't have the time to fix it. Nevertheless, i spent a whole day just trying to find a way to get it to run with his AsiLoader. It did not work. So now here is the other solution: A new AsiLoader.

[EDIT] Alexander fixed it now. inlove.gif Just as i said... no need to switch anymore.

boomer678
  • boomer678

    Mark Chump

  • Members
  • Joined: 02 Jan 2009

#6

Posted 27 January 2009 - 09:52 PM Edited by boomer678, 27 January 2009 - 09:58 PM.

Sweet this works online biggrin.gif

**EDIT

Gta dont launch sad.gif

Neon25
  • Neon25

    Proud PC gamer

  • Members
  • Joined: 21 Aug 2005

#7

Posted 27 January 2009 - 10:01 PM

QUOTE (boomer678 @ Jan 27 2009, 21:52)
Sweet this works online biggrin.gif

**EDIT

Gta dont launch sad.gif

Oh boy, this is SO going into my sig right now. biggrin.gif biggrin.gif

On topic:

It's cool, I wanted to use some of your mods and found out that Alexander's ASI loader doesn't work (yet) with them. I'll report back if I have any problems with YAASIL.

HazardX
  • HazardX

    pedestrian mangler

  • Members
  • Joined: 13 Dec 2008

#8

Posted 27 January 2009 - 10:03 PM Edited by HazardX, 27 January 2009 - 10:07 PM.

Make sure to use only ASI plugins made you your game version. I've no influence on that (just as the other AsiLoaders).

QUOTE
Oh boy, this is SO going into my sig right now.  biggrin.gif  biggrin.gif

lol biggrin.gif nice one

boomer678
  • boomer678

    Mark Chump

  • Members
  • Joined: 02 Jan 2009

#9

Posted 27 January 2009 - 10:07 PM

QUOTE (Neon25 @ Jan 27 2009, 22:01)
QUOTE (boomer678 @ Jan 27 2009, 21:52)
Sweet this works online biggrin.gif

**EDIT

Gta dont launch sad.gif

Oh boy, this is SO going into my sig right now. biggrin.gif biggrin.gif

On topic:

It's cool, I wanted to use some of your mods and found out that Alexander's ASI loader doesn't work (yet) with them. I'll report back if I have any problems with YAASIL.

AHAHAHAHAH biggrin.gif

** EDIT

Also hazard X i thnk i know why its not launching. I was using your old script hook. The one before the 1.2 patch. I forgot to update sad.gif

topeira
  • topeira

    Playa

  • Members
  • Joined: 16 Jun 2005

#10

Posted 28 January 2009 - 12:26 AM

my game wont lunch with your loader, hazardX.
i get an aplication error - application failed to inisialize properly (0xc00005) kinda error.

is it my end or your loader?

Eckos2501
  • Eckos2501

    Rat

  • Members
  • Joined: 18 Apr 2008

#11

Posted 28 January 2009 - 12:53 AM

QUOTE (topeira @ Jan 28 2009, 00:26)
my game wont lunch with your loader, hazardX.
i get an aplication error - application failed to inisialize properly (0xc00005) kinda error.

is it my end or your loader?

did u try both versions ?

GammaRaptor
  • GammaRaptor

    The Phenomenal One

  • Members
  • Joined: 04 Jan 2009

#12

Posted 28 January 2009 - 01:03 AM

awesome asi loader im using it right now tounge.gif is the name a pun on YASU?

HazardX
  • HazardX

    pedestrian mangler

  • Members
  • Joined: 13 Dec 2008

#13

Posted 28 January 2009 - 01:31 AM

QUOTE (topeira @ Jan 28 2009, 01:26)
my game wont lunch with your loader, hazardX.
i get an aplication error - application failed to inisialize properly (0xc00005) kinda error.

is it my end or your loader?

hard to tell... i guess i have to include some function to create a log file in the next version. smile.gif Do you have XP or vista?

@GammaRaptor: No, it is no pun on YASU. There are several tools with a "Yet Another Whatever" name. A very popular example would be YaST (Yet another Setup Tool), the configuration interface for Linux. I just thought the name would fit pretty well as there are 2 AsiLoaders already. And YAASIL sounds interesting. smile.gif

Marduk123
  • Marduk123

    Rat

  • Members
  • Joined: 10 Jul 2007

#14

Posted 28 January 2009 - 02:55 AM

thanks man a lot smile.gif
script that i have are ok ?
to spawn cvar and get in ?

GammaRaptor
  • GammaRaptor

    The Phenomenal One

  • Members
  • Joined: 04 Jan 2009

#15

Posted 28 January 2009 - 03:15 AM

QUOTE (HazardX @ Jan 28 2009, 01:31)
QUOTE (topeira @ Jan 28 2009, 01:26)
my game wont lunch with your loader, hazardX.
i get an aplication error - application failed to inisialize properly (0xc00005) kinda error.

is it my end or your loader?

hard to tell... i guess i have to include some function to create a log file in the next version. smile.gif Do you have XP or vista?

@GammaRaptor: No, it is no pun on YASU. There are several tools with a "Yet Another Whatever" name. A very popular example would be YaST (Yet another Setup Tool), the configuration interface for Linux. I just thought the name would fit pretty well as there are 2 AsiLoaders already. And YAASIL sounds interesting. smile.gif

Lol fair enough but pretty original name for a tool tounge.gif.

topeira
  • topeira

    Playa

  • Members
  • Joined: 16 Jun 2005

#16

Posted 28 January 2009 - 07:38 AM

QUOTE (HazardX @ Jan 28 2009, 01:31)
QUOTE (topeira @ Jan 28 2009, 01:26)
my game wont lunch with your loader, hazardX.
i get an aplication error - application failed to inisialize properly (0xc00005) kinda error.

is it my end or your loader?

hard to tell... i guess i have to include some function to create a log file in the next version. smile.gif Do you have XP or vista?


i have XP, brother.

maybe i have some bad files. i think i have forgotten to backup my files after i patched to 1.0.2.0 and alexander's loader changed a few things i didnt back up.

what original files should run with your loader?

Marcin6
  • Marcin6

    Hustler

  • Members
  • Joined: 18 Jul 2007
  • Poland

#17

Posted 28 January 2009 - 10:48 AM

Alice Script working with this ?

HazardX
  • HazardX

    pedestrian mangler

  • Members
  • Joined: 13 Dec 2008

#18

Posted 28 January 2009 - 12:10 PM

QUOTE (Marcin6 @ Jan 28 2009, 11:48)
Alice Script working with this ?

Usually yes, but Alexander has to make a new version of Alice for GTA4 patch 1.0.2.0 first.

GTAdedan-fan
  • GTAdedan-fan

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 14 Nov 2008

#19

Posted 28 January 2009 - 03:01 PM

your asi-loader is great icon14.gif

WeNoN
  • WeNoN

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 18 Jan 2009

#20

Posted 28 January 2009 - 06:03 PM

Please help! Gta 4 does not load sad.gif

Otaconmgs
  • Otaconmgs

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 27 Jan 2009

#21

Posted 30 January 2009 - 02:04 PM Edited by Otaconmgs, 30 January 2009 - 02:08 PM.

Thank you Hazard! You fixed my .netScriptHook problem, and you made an asi loader that won't remove xlive. I had gotten rid of xliveless and was living without the scripthook because I wanted to be able to unlock achievements. Thank you again!

QUOTE

my game wont lunch with your loader, hazardX.
i get an aplication error - application failed to inisialize properly (0xc00005) kinda error.

is it my end or your loader?


I also had this issue. I had tried to launch GTA IV multiple times I think. I'm not quite sure. Restarting my computer fixed it.

Indi
  • Indi

    "Party's over, kid!"

  • Andolini Mafia Family
  • Joined: 22 Nov 2008
  • None

#22

Posted 02 February 2009 - 07:18 PM

QUOTE (Indi. @ Feb 2 2009, 20:02)
Hazard, IV won't start when I install YAASIL...  I have Patch 2

QUOTE
Is a dsound.YAASIL.log file created? Please post the answer and the content of the file into THIS thread.

No, there's nothing

HazardX
  • HazardX

    pedestrian mangler

  • Members
  • Joined: 13 Dec 2008

#23

Posted 02 February 2009 - 07:22 PM

QUOTE (Indi. @ Feb 2 2009, 20:18)
No, there's nothing

Okay. Do you have Vista? If yes, try to run the game as Administrator (richtklick on LaunchGTA.exe and select "Run as Administrator")

Indi
  • Indi

    "Party's over, kid!"

  • Andolini Mafia Family
  • Joined: 22 Nov 2008
  • None

#24

Posted 02 February 2009 - 07:23 PM

QUOTE (HazardX @ Feb 2 2009, 19:22)
QUOTE (Indi. @ Feb 2 2009, 20:18)
No, there's nothing

Okay. Do you have Vista? If yes, try to run the game as Administrator (richtklick on LaunchGTA.exe and select "Run as Administrator")

Nope, don't have Vista. Could it matter if I have a NO-CD exe?

HazardX
  • HazardX

    pedestrian mangler

  • Members
  • Joined: 13 Dec 2008

#25

Posted 02 February 2009 - 07:44 PM

QUOTE (Indi. @ Feb 2 2009, 20:23)
Nope, don't have Vista. Could it matter if I have a NO-CD exe?

Yes, this might be a problem. You may also try Alexander's AsiLoader or XliveLess. If they do not work, then it is a problem with your no-cd. If one of them does work, please tell me so. smile.gif

Indi
  • Indi

    "Party's over, kid!"

  • Andolini Mafia Family
  • Joined: 22 Nov 2008
  • None

#26

Posted 02 February 2009 - 07:54 PM

QUOTE (HazardX @ Feb 2 2009, 19:44)
QUOTE (Indi. @ Feb 2 2009, 20:23)
Nope, don't have Vista.  Could it matter if I have a NO-CD exe?

Yes, this might be a problem. You may also try Alexander's AsiLoader or XliveLess. If they do not work, then it is a problem with your no-cd. If one of them does work, please tell me so. smile.gif

None of them work, could you give me your exe, or can you make YAASIL compatible with the NO-CD exe?

HazardX
  • HazardX

    pedestrian mangler

  • Members
  • Joined: 13 Dec 2008

#27

Posted 02 February 2009 - 10:06 PM

QUOTE (Indi. @ Feb 2 2009, 20:54)
None of them work, could you give me your exe, or can you make YAASIL compatible with the NO-CD exe?

Don't you have a backup of the original GTAIV.exe file? Sending original game files over the net is not allowed.

No, i can't make it compatible. The point is: YAASIL is basically compatible with it because it does not require any specific version, but all plugins are incompatible with the no-cd.

loczek47
  • loczek47

    They call me "Random Funny Guy".

  • BUSTED!
  • Joined: 22 May 2008

#28

Posted 06 February 2009 - 11:57 PM

Does it have reload-scripts-after-saving-or-loading-new-game? If yes then I will download it in 5 miliseconds lol.gif

Ripton
  • Ripton

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 26 Jun 2008

#29

Posted 15 February 2009 - 04:53 PM

HazardX i cant start GTA IV with this ASI i have the original game.And i use Windows XP SP 3 why i cant start it i wanna to have your .NET ScriptHook.
When i click play on RGSC nothing happen.I want to use .NET ScriptHook and play online!

DevilRacekip
  • DevilRacekip

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 12 Feb 2009

#30

Posted 19 February 2009 - 08:03 PM

HazardX,

The SuperSpawner Won't Work At Windows XP.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users