Quantcast

Jump to content

» «
Photo

Running VCS CheatDevice on 5.00 m33

44 replies to this topic
WingedWarrior
  • WingedWarrior

  • Members
  • Joined: 28 Sep 2008

#1

Posted 25 January 2009 - 08:18 PM

Been using the CheatDevice for a while now and it worked perfectly on 3.71 m33-2 but when I upgraded to 5.00 m33, it stopped working altogether. So I was told to use the original vcscheatdevice.prx. When I do so, the cheat menu pops up like it should but then the games freezes and I'm left with nothing.
Any solutions?

Upaluppa
  • Upaluppa

    Warlock

  • Members
  • Joined: 20 Jan 2009

#2

Posted 08 February 2009 - 10:09 PM

QUOTE (WingedWarrior @ Jan 25 2009, 20:18)
Been using the CheatDevice for a while now and it worked perfectly on 3.71 m33-2 but when I upgraded to 5.00 m33, it stopped working altogether. So I was told to use the original vcscheatdevice.prx. When I do so, the cheat menu pops up like it should but then the games freezes and I'm left with nothing.
Any solutions?

I`m sorry, I wish I could help you, but I don`t have the 5.00 m33 Custom Firmware, I`m still on 3.40 OE.
So I can`t really give you any solutions. Have you tried it with both the original PRX and the Firmware 3.71 PRX ?
I will take a look around the Net. I know some sites which might provide a solution for your problem.
I`ll post it, if I find something helpful !

WingedWarrior
  • WingedWarrior

  • Members
  • Joined: 28 Sep 2008

#3

Posted 08 February 2009 - 10:41 PM

Yeah, I've tried both PRX versions but no luck.

Upaluppa
  • Upaluppa

    Warlock

  • Members
  • Joined: 20 Jan 2009

#4

Posted 08 February 2009 - 10:49 PM Edited by Upaluppa, 08 February 2009 - 11:18 PM.

QUOTE (WingedWarrior @ Feb 8 2009, 22:41)
Yeah, I've tried both PRX versions but no luck.

Doesn`t sound too good. I`ll look if I can find something helpful. Also, you should look if your firmware version is the newest, might be possible that there`s a newer version with some bugfixes aviable. If nothing helps, I would suggest you to downgrade to one of the older custom firmwares, on which the Cheatdevice was working without problems.

nerner
  • nerner

    OG

  • BUSTED!
  • Joined: 05 Jul 2008

#5

Posted 09 February 2009 - 06:39 PM

You need to make sure that you are running the 1.50 kernel addon for 5.00 m-33 CFW. If you aren't, download it and put it into your game folder, then run it. Then you should be able to run cheat device, hope this helps.

WingedWarrior
  • WingedWarrior

  • Members
  • Joined: 28 Sep 2008

#6

Posted 09 February 2009 - 09:20 PM

I'm afraid there is no 1.50 kernal add-on for the slim. Only phats. confused.gif

Upaluppa
  • Upaluppa

    Warlock

  • Members
  • Joined: 20 Jan 2009

#7

Posted 09 February 2009 - 09:22 PM

QUOTE (WingedWarrior @ Feb 9 2009, 21:20)
I'm afraid there is no 1.50 kernal add-on for the slim. Only phats. confused.gif

I could send it to you, because I actally have it. As I said in another thread I have already done it with a friends Slim PSP.
But I don`t know if it would be illegal to send you the files...

nerner
  • nerner

    OG

  • BUSTED!
  • Joined: 05 Jul 2008

#8

Posted 10 February 2009 - 04:39 PM

That shouldn't be illegal, because kernels were invented to be shared.

WingedWarrior
  • WingedWarrior

  • Members
  • Joined: 28 Sep 2008

#9

Posted 11 February 2009 - 05:35 AM

QUOTE (Upaluppa @ Feb 9 2009, 13:22)
I could send it to you, because I actally have it. As I said in another thread I have already done it with a friends Slim PSP.
But I don`t know if it would be illegal to send you the files...

If you could, I would greatly appreciate it. =]
Though I doubt sending those files are illegal. Or if you would happen to have the URL of the site in which you downloaded it, that would be cool too.

Upaluppa
  • Upaluppa

    Warlock

  • Members
  • Joined: 20 Jan 2009

#10

Posted 12 February 2009 - 02:24 PM Edited by Upaluppa, 12 February 2009 - 03:19 PM.

QUOTE (WingedWarrior @ Feb 11 2009, 05:35)
QUOTE (Upaluppa @ Feb 9 2009, 13:22)
I could send it to you, because I actally have it. As I said in another thread I have already done it with a friends Slim PSP.
But I don`t know if it would be illegal to send you the files...

If you could, I would greatly appreciate it. =]
Though I doubt sending those files are illegal. Or if you would happen to have the URL of the site in which you downloaded it, that would be cool too.

I`ll upload the kernel files next weekend !
I`ve lost them while transfering my files to a new harddrive.
Somehow I can`t seem to find them anymore. confused.gif
But I`ll create the files again, I just need some freetime.
Shouldn`t be a problem then !

WingedWarrior
  • WingedWarrior

  • Members
  • Joined: 28 Sep 2008

#11

Posted 14 February 2009 - 07:27 PM

Alright, sounds good. Thanks. ;D

Upaluppa
  • Upaluppa

    Warlock

  • Members
  • Joined: 20 Jan 2009

#12

Posted 14 February 2009 - 07:41 PM

QUOTE (WingedWarrior @ Feb 14 2009, 19:27)
Alright, sounds good. Thanks. ;D

I was a bit worried about the math test I have to write next monday, that`s why I haven`t uploaded them yet !
But don`t worry I`ll upload them tomorrow !

WingedWarrior
  • WingedWarrior

  • Members
  • Joined: 28 Sep 2008

#13

Posted 14 February 2009 - 07:54 PM

Oh hey, take your time man. ;3

Upaluppa
  • Upaluppa

    Warlock

  • Members
  • Joined: 20 Jan 2009

#14

Posted 14 February 2009 - 08:00 PM

QUOTE (WingedWarrior @ Feb 14 2009, 19:54)
Oh hey, take your time man. ;3

Ok, no problem ! cool.gif
Just wanted to let you know...

Upaluppa
  • Upaluppa

    Warlock

  • Members
  • Joined: 20 Jan 2009

#15

Posted 23 February 2009 - 03:48 PM

Here`s my Backup of Devhook:

It`s not the most actual version of Devhook, but it works !

http://rapidshare.co...Cheatdevice.zip

Hopefully this helps you to get the Cheatdevice working.

Just put all the folders contained in the zip file in the root of your memorystick !

WingedWarrior
  • WingedWarrior

  • Members
  • Joined: 28 Sep 2008

#16

Posted 25 February 2009 - 03:19 AM

Weird. After I put the folders on my memory stick (in the root), and when I try to start the DeviceHook, it says Game Could Not Be Started. confused.gif

Upaluppa
  • Upaluppa

    Warlock

  • Members
  • Joined: 20 Jan 2009

#17

Posted 25 February 2009 - 03:07 PM

QUOTE (WingedWarrior @ Feb 25 2009, 03:19)
Weird. After I put the folders on my memory stick (in the root), and when I try to start the DeviceHook, it says Game Could Not Be Started. confused.gif

Have you put it in the GAME folder, or in the GAME150 folder ?

Try to put it into the GAME150 folder, maybe that helps...

WingedWarrior
  • WingedWarrior

  • Members
  • Joined: 28 Sep 2008

#18

Posted 26 February 2009 - 03:03 AM

"Game Could Not Be Started"

Upaluppa
  • Upaluppa

    Warlock

  • Members
  • Joined: 20 Jan 2009

#19

Posted 26 February 2009 - 03:39 PM

QUOTE (WingedWarrior @ Feb 26 2009, 03:03)
"Game Could Not Be Started"

Do have an UMD inserted while trying to start it ?
That might help aswell.

If not I guess you can either keep your current firmware and say goodbye to the Cheatdevice or you have to downgrade to an older Custom Firmware version.

I`m sorry mate, but I`m really running out of ideas, especially because I don`t have a Slim PSP to try anything for myself. cryani.gif

nerner
  • nerner

    OG

  • BUSTED!
  • Joined: 05 Jul 2008

#20

Posted 26 February 2009 - 04:32 PM

QUOTE (WingedWarrior @ Feb 26 2009, 03:03)
"Game Could Not Be Started"

Press select when in the normal menu. The go down to umd start up menu, and change it from UMD Disk, to Sony NP9660.

WingedWarrior
  • WingedWarrior

  • Members
  • Joined: 28 Sep 2008

#21

Posted 27 February 2009 - 12:35 AM

If you mean UMD ISO Mode when you say UMD Start Up Menu then, yes I selected Sony NP9660 and still nothing.

Damn, I really wanted to try out your cheats Upaluppa. I'll try to find some way to downgrade.

Upaluppa
  • Upaluppa

    Warlock

  • Members
  • Joined: 20 Jan 2009

#22

Posted 27 February 2009 - 10:06 PM

QUOTE (WingedWarrior @ Feb 27 2009, 00:35)
If you mean UMD ISO Mode when you say UMD Start Up Menu then, yes I selected Sony NP9660 and still nothing.

Damn, I really wanted to try out your cheats Upaluppa. I'll try to find some way to downgrade.

Downgrading a Custom Firmware is ALWAYS possible !
Shouldn`t be much of a problem mate.

And I don`t think that the newer Custom Firmware versions, like yours have any really good features which the older ones don`t have...

So I doubt there`s anything you`ll miss when you`re using an older one !
Especially not when you`re finally able to enjoy my cheats aswell.

Some of the things I released are definately damn funny and worth a try, but the real fun starts when I finally have those pedspawns working.

I still haven`t made much progress yet, but I want to start seriously working on it as soon as possible. icon14.gif

WingedWarrior
  • WingedWarrior

  • Members
  • Joined: 28 Sep 2008

#23

Posted 28 February 2009 - 01:42 AM

So do any ways of downgrading a slim without the use of a Pandora Battery?

nerner
  • nerner

    OG

  • BUSTED!
  • Joined: 05 Jul 2008

#24

Posted 28 February 2009 - 09:38 AM

QUOTE (WingedWarrior @ Feb 28 2009, 01:42)
So do any ways of downgrading a slim without the use of a Pandora Battery?

No, i do not think that there are. You could always google it, but there are really easy ways to make a pandoras battery if you are on CFW. There is a program that can do all of that for you called Pandoras Box i think. I will upload files later if you want them.

WingedWarrior
  • WingedWarrior

  • Members
  • Joined: 28 Sep 2008

#25

Posted 28 February 2009 - 05:50 PM

Yeah, I'm already on 5.00 m33 so I'm open to all softmodding options if possible without a Pandora's Battery.

And I've searched around and found a OS Pandora Battery Tool, which is just a program essentially making the battery a Pandora but I'm still a bit iffy and I've searched forums telling others to use it, but yet they don't provide a link, and a quick Google search does nothing. sarcasm.gif

CrunchyMeat
  • CrunchyMeat

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 18 Jan 2009

#26

Posted 28 February 2009 - 06:05 PM

QUOTE (WingedWarrior @ Jan 25 2009, 20:18)
Been using the CheatDevice for a while now and it worked perfectly on 3.71 m33-2 but when I upgraded to 5.00 m33, it stopped working altogether. So I was told to use the original vcscheatdevice.prx. When I do so, the cheat menu pops up like it should but then the games freezes and I'm left with nothing.
Any solutions?

Do you have any other plugins enabled? Some plugins may conflict with CheatDevice, resulting in CD not working properly.

WingedWarrior
  • WingedWarrior

  • Members
  • Joined: 28 Sep 2008

#27

Posted 28 February 2009 - 06:10 PM

I only have cxmb.prx and recovery.prx enabled.

nerner
  • nerner

    OG

  • BUSTED!
  • Joined: 05 Jul 2008

#28

Posted 28 February 2009 - 07:30 PM Edited by nerner, 28 February 2009 - 09:01 PM.

Here is a .zip file with pandora maker inside, put all of these files onto your memory stick in the game folder, And then run the thing called pandoras battery maker, It should have a picture of a statue as the icon if i remember right. Upload coming soon.

Edit: it is taking 2 hours to upload, sorry.
Another Edit: Here it is: http://files.filefro...;/fileinfo.html

Upaluppa
  • Upaluppa

    Warlock

  • Members
  • Joined: 20 Jan 2009

#29

Posted 28 February 2009 - 09:50 PM

QUOTE (nerner @ Feb 28 2009, 19:30)
Here is a .zip file with pandora maker inside, put all of these files onto your memory stick in the game folder, And then run the thing called pandoras battery maker, It should have a picture of a statue as the icon if i remember right. Upload coming soon.

Edit: it is taking 2 hours to upload, sorry.
Another Edit: Here it is: http://files.filefro...;/fileinfo.html

You need a phat PSP battery pack to create a pandora battery !
Just wanted to let you know...

nerner
  • nerner

    OG

  • BUSTED!
  • Joined: 05 Jul 2008

#30

Posted 28 February 2009 - 09:55 PM

I thought he did have a phat psp??




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users