Quantcast

Jump to content

» «
Photo

[REL|GTAIV] XLiveLess

915 replies to this topic
listener
  • listener

    Monkey with a disassembler

  • Members
  • Joined: 06 Sep 2007

#31

Posted 03 January 2009 - 03:28 AM

QUOTE (BlazeHoliday @ Jan 3 2009, 02:37)
if you could please post a link to the last version. this new one crashes my game without fail everysingle time. get all the way till it's about to load me into apartment and crash 11/11 times now

vista ultimate x64 never had problems with xliveless till this newest one. thx.

http://public.sannyb...veless-0.92.rar

Really strange. I'm using vista ultimate x64 for my development laptop, and unable to reproduce bug.

Which file did you started: GTAIV.exe or LaunchGTAIV.exe ?

BlazeHoliday
  • BlazeHoliday

    The Messenger

  • Members
  • Joined: 22 Nov 2005

#32

Posted 03 January 2009 - 01:03 PM Edited by BlazeHoliday, 03 January 2009 - 01:11 PM.

if i use the launchgtaIV.exe I can't even get the game to start crashes instantly.

if I use the gtaIV.exe I can get all the way to the loading at the bottom of the screen. When it says loading and says the last missions name.

For the record I'm also using Alice with the superman mod. I'll try removing that. ANd I'm using a moddified launchgtaIV.exe by 1911. But I can try the original.

Let me give it a whirl.

EDIT: Still crashes with original .exe's in place and no alice in folder.

I'm attemping to launch from the gtaiv.exe the launchgtaiv.exe tells me to put in disc...... which is abit of a problem. No mods or anything this was a clean gtaIV folder.

BTW having trouble with that link getting .92 to download.

Intosia
  • Intosia

    I'm random! ^^

  • Members
  • Joined: 11 Dec 2008

#33

Posted 03 January 2009 - 04:42 PM

Site down>?

BlazeHoliday
  • BlazeHoliday

    The Messenger

  • Members
  • Joined: 22 Nov 2005

#34

Posted 03 January 2009 - 04:48 PM Edited by BlazeHoliday, 03 January 2009 - 08:06 PM.

must be. Yeah I think I'll roll with .92 instead of the new one. Just cause I use the no-cd instead of actual "purchased" game.... until I can afford it! hehe

Anyone have a xliveless-0.92 version they can mail me? I need one and the links seem to not work anymore.

Cornflake
  • Cornflake

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 05 Jun 2008

#35

Posted 04 January 2009 - 01:26 PM

I must say I was really excited about using this. Finally something that will disable R* Social Club... and allow me to use any saves and not be required to login to XLive!

... Then I found out that once I save a game while using XLiveLess the saves will no longer work with the old XLive account I created them on. So now this is useless because my saves require that I need the XLiveLess DLL to play my saves at all (Please check hard drive error when loading otherwise). Just great.

If only someone could just find a way to edit a save file to work with any account then there wouldn't be a need to hassle with copying ACCOUNT files, hex editing XLive files, or using custom DLLs angry.gif

funk192
  • funk192

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 11 Dec 2008

#36

Posted 05 January 2009 - 02:02 PM

QUOTE (listener @ Dec 29 2008, 23:12)
* all online functions are disabled (to prevent cheating in multiplayer)

Can we at least enable LAN multiplayer mode? Seems a bit harsh disabling that mode as it won't conflict with people that cheat. Or can you not have LAN mode without Rockstar Games Social running?

BlazeHoliday
  • BlazeHoliday

    The Messenger

  • Members
  • Joined: 22 Nov 2005

#37

Posted 05 January 2009 - 02:16 PM

listener where are you?

is it a possibility to make the xlive.dll use nocd as well?????? hehe

listener
  • listener

    Monkey with a disassembler

  • Members
  • Joined: 06 Sep 2007

#38

Posted 05 January 2009 - 04:46 PM

QUOTE (BlazeHoliday @ Jan 5 2009, 14:16)
listener where are you?

is it a possibility to make the xlive.dll use nocd as well?????? hehe

Still trying to reproduce crash confused.gif
Yesterday, I bought new HDD, installed clean Vista ultimate 64, copy the game from the old HDD - and it works without any crashes.

However, I get game crashed, when I tried to run it from the old HDD - with tracing enabled, UAC turned on and without right to write in the game folder.

XLiveLess has been tested with "retail" Launcher and with RAZOR's one.
Making no-dvd plugin is simple but illegal.

QUOTE (funk192 @ Jan 5 2009, 14:02)
Can we at least enable LAN multiplayer mode?

It's possible, but complicated enough.
We can redirect all TCP/IP related functions (xlive_1..xlive_66) to WinSock32 (instead xlive), but all match-making functions (creating network game, finding host, etc) must be implemented from scratch

Cornflake
  • Cornflake

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 05 Jun 2008

#39

Posted 05 January 2009 - 05:46 PM

QUOTE (Cornflake @ Jan 4 2009, 13:26)
... Then I found out that once I save a game while using XLiveLess the saves will no longer work with the old XLive account I created them on. So now this is useless because my saves require that I need the XLiveLess DLL to play my saves at all (Please check hard drive error when loading otherwise).

I was kind of wondering if anyone else had this happen or if this was a known issue or something.... So i know i'm not going crazy.

listener
  • listener

    Monkey with a disassembler

  • Members
  • Joined: 06 Sep 2007

#40

Posted 05 January 2009 - 06:20 PM

QUOTE (Cornflake @ Jan 5 2009, 17:46)
QUOTE (Cornflake @ Jan 4 2009, 13:26)
... Then I found out that once I save a game while using XLiveLess the saves will no longer work with the old XLive account I created them on. So now this is useless because my saves require that I need the XLiveLess DLL to play my saves at all (Please check hard drive error when loading otherwise).

I was kind of wondering if anyone else had this happen or if this was a known issue or something.... So i know i'm not going crazy.

Rick already wrote about it: http://blog.gib.me/2...to-iv-part-iii/

Checksum of the savefile encrypted with live users's key. Only "real" xlive.dll can calculate correct checksum, so you need patch to load edited/non-xlive savegame.

funk192
  • funk192

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 11 Dec 2008

#41

Posted 05 January 2009 - 08:00 PM

QUOTE (listener @ Jan 5 2009, 16:46)
QUOTE (funk192 @ Jan 5 2009, 14:02)
Can we at least enable LAN multiplayer mode?

It's possible, but complicated enough.
We can redirect all TCP/IP related functions (xlive_1..xlive_66) to WinSock32 (instead xlive), but all match-making functions (creating network game, finding host, etc) must be implemented from scratch


Ah ok, didn't think even that LAN mode was tied into Live. So are your skills up to the task lol tounge2.gif and would you be considering in doing that?

Cornflake
  • Cornflake

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 05 Jun 2008

#42

Posted 06 January 2009 - 05:09 AM Edited by Cornflake, 06 January 2009 - 05:11 AM.

QUOTE (listener @ Jan 5 2009, 18:20)
Rick already wrote about it: http://blog.gib.me/2...to-iv-part-iii/

Checksum of the savefile encrypted with live users's key. Only "real" xlive.dll can calculate correct checksum, so you need patch to load edited/non-xlive savegame.

Oh, okay. I didn't know it was covered on his page.

On a side note, It's so ridiculous having all these keys and encryptions and the like for save files. Why lock them down like this? In a way I like being able to play this game on Live and get achievements, but the fact that you have to login every time to play saved games (if you use an online account) makes it pointless. About the only thing you could 'gain' by loading someone else's saves on your account are Achievements. But the achievements aren't even saved in the save files -- they're in .gpd file stoed in the directory of the XLive account.

I'm not going to buy any other Live games if they are all tied down like this. I highly doubt I'm unable to play my Xbox 360 games if I can't login. So why isn't it that way on the PC?!

onetidd
  • onetidd

    972 Represent'

  • Members
  • Joined: 01 Nov 2006

#43

Posted 06 January 2009 - 07:16 AM

Good work, any help for the camera shaking please?

durklives
  • durklives

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 05 Dec 2008

#44

Posted 06 January 2009 - 08:09 AM

Hey, first of all to the mods I accidentally "reported the post" when I meant to reply, forgive me.

Is there anyway to use this to get GTA4 to save video clips to another hard drive other than my User Documents folder on C drive? My C drive only for 8 GB left, while I have over a Tb of space on other hard drives. I have GTA4 installed to F drive and I want it to save clips to F drive, but I can't change it. I can't make anymore clips now because my C drive is so small (reserved for system files and the like). I figure since you can move savegame files maybe you can move clip files too.

Good job!

aru
  • aru

    *poof*

  • Feroci Racing
  • Joined: 20 Jun 2005
  • None

#45

Posted 06 January 2009 - 12:54 PM

QUOTE (onetidd @ Jan 6 2009, 02:16)
Good work, any help for the camera shaking please?

Run LaunchGTAIV.exe instead of GTAIV.exe

onetidd
  • onetidd

    972 Represent'

  • Members
  • Joined: 01 Nov 2006

#46

Posted 06 January 2009 - 04:25 PM

Thanks for answer me, but that's what i do. I run the launchGTAIV.exe!

elBATCHo
  • elBATCHo

    ROIDEDOUT450S

  • Members
  • Joined: 18 Dec 2008

#47

Posted 07 January 2009 - 01:28 AM

so from what i read, i wouldnt be able to use my save game since i am using Xlive online? not offline sarcasm.gif

durklives
  • durklives

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 05 Dec 2008

#48

Posted 07 January 2009 - 08:14 AM

Can I use this with ALICE

durklives
  • durklives

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 05 Dec 2008

#49

Posted 07 January 2009 - 10:13 AM

Holy crapola the game runs really fast now without that bloated ass Social Club bull crap


Mod the Year!!!

GTA_XP
  • GTA_XP

    Homie

  • BUSTED!
  • Joined: 14 Jan 2008

#50

Posted 08 January 2009 - 02:29 PM Edited by GTA_XP, 08 January 2009 - 02:50 PM.

Does this mean I dont need an active internet connection?
I dont know much about this features in the weird Live sh*t.
And the Social Club is even more sh*tter to enjoy the game.

FunGt
  • FunGt

    GTA-Modding.com

  • Members
  • Joined: 10 Jun 2005
  • Italy

#51

Posted 08 January 2009 - 03:37 PM

I tried XliveLess but the savegames doesn't work for me.

That's what I did (before I had asi loader of alex):
Removed xlive.dll by Rick from my GTAIV main folder.
Copied xlive.dll into GTAIV main folder.
Removed binkhooked.dll.
Replaced binkw32.dll with the original one (190kb).
Moved SGTA400 file from my user_--- folder in ..\local settings\appdata\ to Documents\Rockstar Games\savegames\

Ran the game, but doesn't load the savegame. It writes LOADING - MISSIONAME but it crash closing the game.

What did I do wrong?

mabako
  • mabako

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 13 Aug 2005

#52

Posted 08 January 2009 - 09:47 PM

QUOTE (listener @ Dec 29 2008, 23:12)
  * If you select "Live Guide" in the game menu, game will hang.

Using

CODE
extern "C"  int __stdcall xlive_5215 (DWORD) {
trace ("xlive_5215: XShowGuideUI\n");
return 1;
}


will stop the game from hanging, only play the sound and highlight the item.

CODE
*(BYTE *)(0x6B5FC0+dwLoadOffset) = 0xC3;

in patchCode() would work as well (as xlive_5215 is never called)

GamerShotgun
  • GamerShotgun

    The main protagonist.

  • Members
  • Joined: 03 Oct 2005

#53

Posted 08 January 2009 - 10:21 PM

QUOTE (GTA_XP @ Jan 8 2009, 14:29)
Does this mean I dont need an active internet connection?
I dont know much about this features in the weird Live sh*t.
And the Social Club is even more sh*tter to enjoy the game.

Just wanted to tell you: There are offline profiles in Live, so you don't need to be connected to play the game. The Social Club has an offline mode too, so please, get your facts straight. You only have to be online if you want to play multiplayer, or when you activate your game smile.gif

Graphix14
  • Graphix14

    New York

  • Members
  • Joined: 04 Apr 2007

#54

Posted 08 January 2009 - 10:54 PM

Are we supposed to install Rockstar's patch 1.0.1.0 in order for this to work?

R.F.
  • R.F.

    I <3 R*

  • Members
  • Joined: 10 Apr 2006

#55

Posted 08 January 2009 - 10:58 PM

QUOTE (aru @ Jan 6 2009, 12:54)
QUOTE (onetidd @ Jan 6 2009, 02:16)
Good work, any help for the camera shaking please?

Run LaunchGTAIV.exe instead of GTAIV.exe

lol

Graphix14
  • Graphix14

    New York

  • Members
  • Joined: 04 Apr 2007

#56

Posted 08 January 2009 - 11:11 PM

If we need to have the patch installed, then it's not working for me, because it says I need to have social club properly install or it cannot find it. dozingoff.gif

udedenkz
  • udedenkz

    I am your GOD.

  • Members
  • Joined: 06 Jan 2009

#57

Posted 09 January 2009 - 08:56 PM

awesome! keep up the good work.

Racer3552
  • Racer3552

    --->RaceR<---

  • Members
  • Joined: 10 Jan 2009

#58

Posted 10 January 2009 - 07:32 AM

Good work man icon14.gif icon14.gif icon14.gif

Schallerboy20
  • Schallerboy20

    LCPD Officer.

  • Members
  • Joined: 19 Jan 2008

#59

Posted 10 January 2009 - 04:06 PM

Hai thar, I installed this, and it moved the savegames, but still .asi files dont work wtf

Pixelated
  • Pixelated

    Playa

  • Members
  • Joined: 20 Aug 2007

#60

Posted 11 January 2009 - 11:47 PM

QUOTE (listener @ Jan 3 2009, 01:36)
Changes in version 0.93

* Disabled RGSC
* changed location of the savegames folder:
CODE
Directory of C:\Users\%USERNAME%\Documents\Rockstar Games\GTA IV\savegames

03.01.2009  03:57    <DIR>          .
03.01.2009  03:57    <DIR>          ..
28.12.2008  21:03         1 977 934 SGTA400
07.12.2008  07:15         1 978 282 SGTA401
29.12.2008  22:55         1 977 934 SGTA402
07.12.2008  09:17         1 978 282 SGTA403
02.01.2009  19:59         1 977 934 SGTA404
29.12.2008  02:06         1 977 934 SGTA412


* added plugin API and sample plugin (move savegames folder into the root game folder)

When you say "disables RGSC" does that mean you can start the game without it running, can't record and upload clips or you just can't go online? Thanks for the clarification.




5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users