Quantcast

Jump to content

» «
Photo

[REL] OpenIV (including openFormats)

2,757 replies to this topic
Toez
  • Toez

    Bigger Player Hater

  • Members
  • Joined: 25 Dec 2008

#121

Posted 30 December 2008 - 10:56 PM

Does anybody know how to change the textures that show up on medium settings? If I have my settings on high I lose a ton of FPS sad.gif

gamerzworld
  • gamerzworld

    Why did I move here? I guess it was to bounce.

  • Members
  • Joined: 29 Nov 2005

#122

Posted 30 December 2008 - 11:07 PM

QUOTE (Toez @ Dec 30 2008, 17:56)
Does anybody know how to change the textures that show up on medium settings? If I have my settings on high I lose a ton of FPS sad.gif

Download the new version.

Toez
  • Toez

    Bigger Player Hater

  • Members
  • Joined: 25 Dec 2008

#123

Posted 30 December 2008 - 11:12 PM

Ok, cheers. Wanted to make sure that that was what I thought it meant with the updates smile.gif

Doc Fumi
  • Doc Fumi

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 30 Dec 2008

#124

Posted 31 December 2008 - 12:02 AM Edited by Doc Fumi, 31 December 2008 - 12:11 AM.

Hi all. I have the new OPEN IV and when I open it in EDIT MODE I have no edit functions. Can anyone help?

Wait, I may have something.

xxxgamer666
  • xxxgamer666

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 24 Dec 2008

#125

Posted 31 December 2008 - 12:25 AM

I cant find how to import textures with this new release? can anyone help me out?

kieranxp5
  • kieranxp5

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 31 Dec 2008

#126

Posted 31 December 2008 - 03:52 AM

When I change nikos face texture, his eyes turn black... Anyway around this?

simkas
  • simkas

    That guy

  • Members
  • Joined: 13 Dec 2006

#127

Posted 31 December 2008 - 10:15 AM

QUOTE (Jost_Vice @ Dec 30 2008, 19:07)
QUOTE (simkas @ Dec 30 2008, 19:09)
Does anyone know why is Niko's face texture almost completely transparent? I exported the texture and when I open it in PS, it's the correct texture, just that it's almost completly transparent.

Probably specular texture as alpha...

Well, how do I get the real face texture? One that isn't transparent?

Toez
  • Toez

    Bigger Player Hater

  • Members
  • Joined: 25 Dec 2008

#128

Posted 31 December 2008 - 10:22 AM

QUOTE (simkas @ Dec 31 2008, 10:15)
Well, how do I get the real face texture? One that isn't transparent?

Have you tried editing the transparent one and seeing if that works?

simkas
  • simkas

    That guy

  • Members
  • Joined: 13 Dec 2006

#129

Posted 31 December 2008 - 10:31 AM

QUOTE (Toez @ Dec 31 2008, 10:22)
QUOTE (simkas @ Dec 31 2008, 10:15)
Well, how do I get the real face texture? One that isn't transparent?

Have you tried editing the transparent one and seeing if that works?

Well, it's all transparent, so I can't really see it. It's barely visible.

JostVice
  • JostVice

    realtime, not prerendered

  • Feroci Racing
  • Joined: 30 Oct 2005
  • None

#130

Posted 31 December 2008 - 11:00 AM

QUOTE (simkas @ Dec 31 2008, 11:31)
QUOTE (Toez @ Dec 31 2008, 10:22)
QUOTE (simkas @ Dec 31 2008, 10:15)
Well, how do I get the real face texture? One that isn't transparent?

Have you tried editing the transparent one and seeing if that works?

Well, it's all transparent, so I can't really see it. It's barely visible.

Its needed, and I guess its the only head texture. Just separate the alpha from the texture and remember to get it back.

Funky_Donkey_BG
  • Funky_Donkey_BG

    -AWESOME-

  • Members
  • Joined: 30 Dec 2008

#131

Posted 31 December 2008 - 11:01 AM

Where is the face texture?
I looked for it but i couldn't find it.

simkas
  • simkas

    That guy

  • Members
  • Joined: 13 Dec 2006

#132

Posted 31 December 2008 - 12:37 PM

QUOTE (Jost_Vice @ Dec 31 2008, 11:00)
QUOTE (simkas @ Dec 31 2008, 11:31)
QUOTE (Toez @ Dec 31 2008, 10:22)
QUOTE (simkas @ Dec 31 2008, 10:15)
Well, how do I get the real face texture? One that isn't transparent?

Have you tried editing the transparent one and seeing if that works?

Well, it's all transparent, so I can't really see it. It's barely visible.

Its needed, and I guess its the only head texture. Just separate the alpha from the texture and remember to get it back.

Whadya mean "seperate the alpha from the texture"? There are no alpha channels in it, the png texture is just pretty much completely transparent itself.
And if I save it as a jpeg, the texture is normal, just raped by jpeg quality.

FunGt
  • FunGt

    GTA-Modding.com

  • Members
  • Joined: 10 Jun 2005
  • Italy

#133

Posted 31 December 2008 - 01:47 PM

QUOTE (MiniAnt @ Dec 30 2008, 16:57)
Yes, it's working just fine, no errors.

http://img162.images...7/screenic3.jpg

What's the texture name of the phone?

JostVice
  • JostVice

    realtime, not prerendered

  • Feroci Racing
  • Joined: 30 Oct 2005
  • None

#134

Posted 31 December 2008 - 03:18 PM

QUOTE (FunGt @ Dec 31 2008, 14:47)
QUOTE (MiniAnt @ Dec 30 2008, 16:57)
Yes, it's working just fine, no errors.

http://img162.images...7/screenic3.jpg

What's the texture name of the phone?

They are under scripttxd.img, contains the themes aswell of other files used in the script (photos, etc)

pc/data/cdimages

user posted image

pinky
  • pinky

    "Tooled up and chibbin' ye, ya Bass".

  • Members
  • Joined: 06 Jan 2005

#135

Posted 31 December 2008 - 03:37 PM

QUOTE (simkas @ Dec 31 2008, 11:31)
QUOTE (Toez @ Dec 31 2008, 10:22)
QUOTE (simkas @ Dec 31 2008, 10:15)
Well, how do I get the real face texture? One that isn't transparent?

Have you tried editing the transparent one and seeing if that works?

Well, it's all transparent, so I can't really see it. It's barely visible.

Cheap trick I use.
Open it in Txdworkshop then export both layers as separate bitmaps.
Then when you are done create a new txt using txdworkshop again, set it to have alpha in texture properties and import your new pictures. One on texture slot and the alpha on the alpha slot.
Then export it as a png. Job done. wink.gif

simkas
  • simkas

    That guy

  • Members
  • Joined: 13 Dec 2006

#136

Posted 31 December 2008 - 03:44 PM

QUOTE (pinky @ Dec 31 2008, 15:37)
QUOTE (simkas @ Dec 31 2008, 11:31)
QUOTE (Toez @ Dec 31 2008, 10:22)
QUOTE (simkas @ Dec 31 2008, 10:15)
Well, how do I get the real face texture? One that isn't transparent?

Have you tried editing the transparent one and seeing if that works?

Well, it's all transparent, so I can't really see it. It's barely visible.

Cheap trick I use.
Open it in Txdworkshop then export both layers as separate bitmaps.
Then when you are done create a new txt using txdworkshop again, set it to have alpha in texture properties and import your new pictures. One on texture slot and the alpha on the alpha slot.
Then export it as a png. Job done. wink.gif

Open what in txdworkshop? The wtd?

pinky
  • pinky

    "Tooled up and chibbin' ye, ya Bass".

  • Members
  • Joined: 06 Jan 2005

#137

Posted 31 December 2008 - 05:10 PM

QUOTE (simkas @ Dec 31 2008, 16:44)
QUOTE (pinky @ Dec 31 2008, 15:37)
QUOTE (simkas @ Dec 31 2008, 11:31)
QUOTE (Toez @ Dec 31 2008, 10:22)
QUOTE (simkas @ Dec 31 2008, 10:15)
Well, how do I get the real face texture? One that isn't transparent?

Have you tried editing the transparent one and seeing if that works?

Well, it's all transparent, so I can't really see it. It's barely visible.

Cheap trick I use.
Open it in Txdworkshop then export both layers as separate bitmaps.
Then when you are done create a new txt using txdworkshop again, set it to have alpha in texture properties and import your new pictures. One on texture slot and the alpha on the alpha slot.
Then export it as a png. Job done. wink.gif

Open what in txdworkshop? The wtd?

Extract the texture to png then open it in txdworkshop.

simkas
  • simkas

    That guy

  • Members
  • Joined: 13 Dec 2006

#138

Posted 31 December 2008 - 05:22 PM

QUOTE (pinky @ Dec 31 2008, 17:10)
QUOTE (simkas @ Dec 31 2008, 16:44)
QUOTE (pinky @ Dec 31 2008, 15:37)
QUOTE (simkas @ Dec 31 2008, 11:31)
QUOTE (Toez @ Dec 31 2008, 10:22)
QUOTE (simkas @ Dec 31 2008, 10:15)
Well, how do I get the real face texture? One that isn't transparent?

Have you tried editing the transparent one and seeing if that works?

Well, it's all transparent, so I can't really see it. It's barely visible.

Cheap trick I use.
Open it in Txdworkshop then export both layers as separate bitmaps.
Then when you are done create a new txt using txdworkshop again, set it to have alpha in texture properties and import your new pictures. One on texture slot and the alpha on the alpha slot.
Then export it as a png. Job done. wink.gif

Open what in txdworkshop? The wtd?

Extract the texture to png then open it in txdworkshop.

Oh, I get it now. Thanks.

kieranxp5
  • kieranxp5

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 31 Dec 2008

#139

Posted 31 December 2008 - 06:51 PM

Great tool, works for me. Thanks a lot biggrin.gif :D
Sons of Anarchy: Liberty City Chapter lol (first attempt):
user posted image

p.s. when I edit nikos face skin, his eyes turn black... any way around this?

SLAYERMAGGOT
  • SLAYERMAGGOT

    Stay Wild

  • Members
  • Joined: 19 Mar 2008

#140

Posted 31 December 2008 - 06:59 PM

Hey Guys,

After i replaced a texture the game won't start, i used aru's mod patch and have installed update 1.01. confused.gif
Now i can install 15 gb's again sad.gif

OffspringBR
  • OffspringBR

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 27 Dec 2008

#141

Posted 31 December 2008 - 07:44 PM

Great JOB!

I just wondering, are you goin to, in te next version maybe, put an editor of .sco scripts!?

I'm goin crazy to edit a .sco file that contains the Ping Limit for Lan player, players from My country just don't have good network connections, so I do need to change so they can play in LAN mode without problems!

I have tried SparkIV and OpenIV, both are great! Very nice work, I'm just waiting for an .sco editor!

IF you need help with the algorism I shoulda assist you! =)

Thx, keep your GREAT job!

=D

C06alt
  • C06alt

    Street Cat

  • Members
  • Joined: 08 Aug 2005

#142

Posted 01 January 2009 - 05:24 PM

sco editing/creating would be amazing.

user21043
  • user21043

    Rat

  • Members
  • Joined: 13 May 2008

#143

Posted 01 January 2009 - 06:16 PM Edited by user21043, 01 January 2009 - 06:20 PM.

Mod Made with this tool smile.gif
http://www.youtube.c...re=channel_page
Thanks you GooD-NTS

Intosia
  • Intosia

    I'm random! ^^

  • Members
  • Joined: 11 Dec 2008

#144

Posted 02 January 2009 - 01:12 PM

QUOTE (user21043 @ Jan 1 2009, 18:16)
Mod Made with this tool smile.gif
http://www.youtube.c...re=channel_page
Thanks you GooD-NTS

OMG Sick biggrin.gif

FunGt
  • FunGt

    GTA-Modding.com

  • Members
  • Joined: 10 Jun 2005
  • Italy

#145

Posted 02 January 2009 - 01:34 PM

Do I always have to modifiy the level to 1 when I replace a texture?

Intosia
  • Intosia

    I'm random! ^^

  • Members
  • Joined: 11 Dec 2008

#146

Posted 02 January 2009 - 01:48 PM

QUOTE (FunGt @ Jan 2 2009, 13:34)
Do I always have to modifiy the level to 1 when I replace a texture?

As far as i understand OpenIV can only replace the Highresolution image (the 'first' one). So if you edit a texture you need to set it to 1, so the game looks at the Highres image first (you edited version). For small objects, for phone themes its not necessary... Just try it out i guess. If the game flickers or doesnt show > set it to 1 smile.gif

psykohomicide
  • psykohomicide

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 03 Dec 2008

#147

Posted 02 January 2009 - 04:58 PM

i cant download confused.gif page of download only says FALSE confused.gif error occurred with the openiv website:/ can anyone host this on rapidshare or other? tounge.gif

aceship
  • aceship

    Just An Indonesian Scripter

  • Members
  • Joined: 20 Dec 2008

#148

Posted 02 January 2009 - 05:44 PM

Can We add model or replace it?

Millenia
  • Millenia

    Gunz 'R Us

  • Members
  • Joined: 12 Aug 2005

#149

Posted 03 January 2009 - 01:46 PM

QUOTE (aceship @ Jan 2 2009, 17:44)
Can We add model or replace it?

There are no plugins for exporting or importing that stuff into any 3d software so obviously no

Voodooman
  • Voodooman

    v00d00m4n

  • Members
  • Joined: 28 Jul 2005

#150

Posted 03 January 2009 - 08:14 PM

2 days open4 and sunny servers so busy so i cannot access them (probably they r in dawn)
Please anyone upload original archive with latest version to some rapidshare or something like this.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users