Quantcast

Jump to content

» «
Photo

[REL] OpenIV (including openFormats)

2,757 replies to this topic
Rich246
  • Rich246

    A Custom What?

  • Members
  • Joined: 20 May 2008
  • United-States

#91

Posted 29 December 2008 - 09:54 PM

I got the newest OpenIV and I am still having the mipmap problem...

GooD-NTS
  • GooD-NTS

    OpenIV lead developer

  • Members
  • Joined: 03 May 2008
  • Russia
  • Best Tool 2012 [OpenIV]

#92

Posted 29 December 2008 - 11:39 PM

QUOTE (gorgeprofondegta4)

Ok, now I can rebuild "componentpeds.img" without any error (IMG file is almost the same size than the original).
But in game, it don't works, the game loads in loop and nothing happens (well, I guess it is because of file modification).

I'm currently rebuild this img without any modifications of files, and game still work fine.
And you no need rebuild archives after each change.
QUOTE (Tohtori Sykerö)
FAIL!
I added new glock texture file and saved...

Ok, it’s strange. Do you always have this when you edit this IMG?
QUOTE ( GTAdedan)
when I show the program my game directory, the "Next" button is unclickable. So I'm kinda stuck here
nvm, just figured out that I had to restart the program

Before first start OpenIV you need remove "Read only" attribute from GTAIV.exe. This bug will fix in new build of OpenIV.
QUOTE ( Jost_Vice)
Good-NTS: replacing DXT1 textures with DXT5 (alphas) is not allowed, am I right?

Yes.
QUOTE (Jost_Vice)
Also, how can I open the wdr files using the model viewer? External aplication.

You need assign "model viewer" with ".wdr" files in OpenIV options. Like this:
user posted image

QUOTE (MiniAnt)
I can't seem to replace textures in .whm files.

To replace textures in .whm files, you need:
1 - Start OpenIV, and select in main menu "Open content" function.
2 - Switch OpenIV in to “Edit mode”.
3 - go to .whm file, for example: "Game:/html/hidden/oscafe.whm".
4 - Right click on oscafe.whm and select "Edit"...
Ups... I'm forgot activate edit mode for .whm files, sorry. In next build I fix it.

QUOTE (Harout)
Hi, it's working great but when I close the tool I have this error :

It’s one of more SCO-decompiler errors. It will fix with decompiler update.

QUOTE (the hubster)
On Build 159 (latest) when opening playerped.rpf on XP, other rpfs all work fine. (I don't get the error on my vista machine)

It strange, you are trying open original or edited playerped.rpf?
QUOTE (simkas)
Uh, how do I opend a wtd file that I already have extracted? I can only see buttons that open IMG or RPF files.

If you about files that stored in "Grand Theft Auto IV\pc\" and "Grand Theft Auto IV\common" folders you need to use "Open content" function in OpenIV main menu.

QUOTE (Rich246)
I got the newest OpenIV and I am still having the mipmap problem...

Yes is big problem now.

And about textures and mipmap we have some ideas. Now I will try test this and after I write post here about results.

R3verse
  • R3verse

    GTA Assassin

  • Members
  • Joined: 20 Nov 2008

#93

Posted 30 December 2008 - 12:22 AM

QUOTE (GooD-NTS @ Dec 29 2008, 23:39)
QUOTE (Rich246)
I got the newest OpenIV and I am still having the mipmap problem...

Yes is big problem now.

And about textures and mipmap we have some ideas. Now I will try test this and after I write post here about results.

Lets pray *.dds support will end our troubles

the hubster
  • the hubster

    Sup Homies

  • Members
  • Joined: 03 May 2005

#94

Posted 30 December 2008 - 12:25 AM

QUOTE (GooD-NTS @ Dec 29 2008, 23:39)
QUOTE (the hubster)
On Build 159 (latest) when opening playerped.rpf on XP, other rpfs all work fine. (I don't get the error on my vista machine)

It strange, you are trying open original or edited playerped.rpf?

Its edited, i changed the hands files round with SparkIV for the fingerless gloves.

On the vista machine though the rpf is not edited with SparkIV.

BeatFK
  • BeatFK

    Kill the Beat My man

  • Members
  • Joined: 17 Dec 2008

#95

Posted 30 December 2008 - 12:29 AM

OMG that's good to have some answers and support so quickly, thanks.


I'm so waiting to see what you figured about the textures/mipmaps.

Edit :

The Hubster, I got the same error and I replaced with the original .rpf and it worked. For some reason, only with the 1.0.0.

aru
  • aru

    *poof*

  • Feroci Racing
  • Joined: 20 Jun 2005
  • None

#96

Posted 30 December 2008 - 06:14 AM

QUOTE (the hubster @ Dec 29 2008, 19:25)
QUOTE (GooD-NTS @ Dec 29 2008, 23:39)
QUOTE (the hubster)
On Build 159 (latest) when opening playerped.rpf on XP, other rpfs all work fine. (I don't get the error on my vista machine)

It strange, you are trying open original or edited playerped.rpf?

Its edited, i changed the hands files round with SparkIV for the fingerless gloves.

On the vista machine though the rpf is not edited with SparkIV.

When SparkIV saves files, it doesn't save them encrypted... because the game can load unencrypted files, so encryption is unnessesary and pointless. However, OpenIV will only load encrypted RPF files.

@GooD-NTS... In the RPF file, in the header, at +0x10 (16 decimal) is a DWORD which indicates if the header is encrypted or not. If its 0, don't decrypt the data. Good work btw!

simkas
  • simkas

    That guy

  • Members
  • Joined: 13 Dec 2006

#97

Posted 30 December 2008 - 09:49 AM

How do I import stuff into .wtd textures? There's no import button in that window.

GooD-NTS
  • GooD-NTS

    OpenIV lead developer

  • Members
  • Joined: 03 May 2008
  • Russia
  • Best Tool 2012 [OpenIV]

#98

Posted 30 December 2008 - 10:19 AM

I tested it, and you can see this:
user posted image
Now in details:
Textures in *.wtd files have one (no it really is not one, but... never mind) field:
CODE
...
m_nbLevels: BYTE;
...

And if this value not equal "1" then changes will see only on highs quality. The texture what you see on this screen is originally have m_nbLevels set to "7". I change this value to "1" and I can see changes in game on the low quality.
In next hours I have public new build of OpenIV and you will can test it.
user posted image


QUOTE (aru)
In the RPF file, in the header, at +0x10 (16 decimal) is a DWORD which indicates if the header is encrypted or not. If its 0, don't decrypt the data.

Yes I know it, and this is strange that OpenIV was unable to open unencrypted file...

JostVice
  • JostVice

    realtime, not prerendered

  • Feroci Racing
  • Joined: 30 Oct 2005
  • None

#99

Posted 30 December 2008 - 11:40 AM

That is interesting, Good-NTS... What will happen if we apply our own textures? it will auto-resize for in case you're playing at medium ? Anyway, what are the volume textures? I take the cube are the cubemaps used for reflection...

MiniAnt
  • MiniAnt

    Evading police since 2000

  • Members
  • Joined: 28 Dec 2008

#100

Posted 30 December 2008 - 12:29 PM

I hope this new version fixes all the major issues.
Does anyone know where the cell phones exterior textures are located?

Citizen-Eraser
  • Citizen-Eraser

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 30 Dec 2008

#101

Posted 30 December 2008 - 12:33 PM Edited by Citizen-Eraser, 30 December 2008 - 12:37 PM.

Hi,
Thank you for the help, i ve spent the night looking for texture way of modding, and i ve almost found way to manage it.

i am low graphic quality, i m looking for the " m_nbLevels set from "7" to "1" but i see only :

BYTE m_nbLevels; // +0x27 number of levels in the texture (see IDirect3DDevice9::CreateTexture)
in an internet sannybuilder's file:
http://public.sannyb...GTA4/rsc_en.txt

In openIV, i have numbers instead of ".dds regular_1 or 7 or 4"
for exemple ".dds 14512654"

hard to describe from a forum to another, now i still see old texture (yellow skirt) and the new texture but only with caméra close to character = prob of visual settings?

thank you GooD-NTS for your exemple.

GooD-NTS
  • GooD-NTS

    OpenIV lead developer

  • Members
  • Joined: 03 May 2008
  • Russia
  • Best Tool 2012 [OpenIV]

#102

Posted 30 December 2008 - 01:44 PM

Ok, update is here:
user posted image


Update changes:
  • fixed bug with RPF files
  • fixed bug with getting information form GTAIV.exe
  • Added ability to edit «Levels» of texture.
    (If you don’t see changes in game, set it to 1)
  • Added automatic check for updates.
    user posted image
    When this button is highlighted in green, this means new version of OpenIV is available.
  • Now it’s possible to edit *.WHM files.
  • Perhaps fixed other errors.

Download OpenIV 0.8 (build 163)

simkas
  • simkas

    That guy

  • Members
  • Joined: 13 Dec 2006

#103

Posted 30 December 2008 - 02:13 PM Edited by simkas, 30 December 2008 - 02:16 PM.

When I change the level number into something else, it doesn't change it instantly, I have to open the "change level" menu again in order for it to change and even then, the texture I see does not seem to change.

Also, when I change the level, the part where it says "regular" changes into a zero.

MiniAnt
  • MiniAnt

    Evading police since 2000

  • Members
  • Joined: 28 Dec 2008

#104

Posted 30 December 2008 - 02:32 PM Edited by MiniAnt, 30 December 2008 - 03:14 PM.

Doesn't work at all. I can't edit wtd's or whm's. Right-click -> Edit, but in the top there are just Save image and Save all, no replace, no change level.

Edit: Scratch that, got it working, but whenever I press Change Level I get an error.

Edit2: Scratch that too, it was because of windowblinds.

Rich246
  • Rich246

    A Custom What?

  • Members
  • Joined: 20 May 2008
  • United-States

#105

Posted 30 December 2008 - 02:40 PM

GooD-NTS YOU ARE A GOD, A MAGICAL GOD!!!!!!!!!!! All HAIL THE ALMIGHTY GooD-NTS!!!!!!!!!!!! icon14.gif icon14.gif icon14.gif icon14.gif icon14.gif

Pic proof of working texture mods:
clickable thumbnails below

user posted image user posted image


I know it is working because I was able to get out the front door without the jacket or gun looking two toned tounge2.gif

MANY cookies to you cookie.gif cookie.gif cookie.gif cookie.gif cookie.gif cookie.gif cookie.gif cookie.gif cookie.gif cookie.gif

jessy-maus
  • jessy-maus

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 27 Sep 2008

#106

Posted 30 December 2008 - 02:52 PM

I have a problem

I can no longer replace the files but only store where is the button out .. it is now no longer

please help me

MiniAnt
  • MiniAnt

    Evading police since 2000

  • Members
  • Joined: 28 Dec 2008

#107

Posted 30 December 2008 - 03:57 PM

Yes, it's working just fine, no errors.

user posted image

TheRealTRA
  • TheRealTRA

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 22 Dec 2008

#108

Posted 30 December 2008 - 04:08 PM

Wow, it's so awesome to see how fast development is for this! Thank you!

BeatFK
  • BeatFK

    Kill the Beat My man

  • Members
  • Joined: 17 Dec 2008

#109

Posted 30 December 2008 - 04:16 PM

Works for me too biggrin.gif

I ran in all Liberty City with my jacket, "Test" written in the back, and I was happy with it.

jessy-maus
  • jessy-maus

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 27 Sep 2008

#110

Posted 30 December 2008 - 04:35 PM

QUOTE (MiniAnt @ Dec 30 2008, 15:57)
Yes, it's working just fine, no errors.

user posted image

Wow that's great clothing EIE

it will also give the download Do me very good working

I saw now found with the inportieren all involved in this editor have worked, you have my greatest respect

Thank you guys


inlove.gif inlove.gif inlove.gif inlove.gif inlove.gif inlove.gif inlove.gif

user21043
  • user21043

    Rat

  • Members
  • Joined: 13 May 2008

#111

Posted 30 December 2008 - 04:52 PM

user posted image
Works fine! Thanks Man! smile.gif

resignator
  • resignator

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 08 Aug 2005

#112

Posted 30 December 2008 - 05:22 PM

Freakin awesome smile.gif

user posted image

carx0x
  • carx0x

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 02 Jan 2008

#113

Posted 30 December 2008 - 05:59 PM

QUOTE (jessy-maus @ Dec 30 2008, 14:52)
I have a problem

I can no longer replace the files but only store where is the button out .. it is now no longer

please help me

I have the same problem...I click "edit file" and now the "replace" butoon is missing.

Running Windows Vista 32-bit SP1

simkas
  • simkas

    That guy

  • Members
  • Joined: 13 Dec 2006

#114

Posted 30 December 2008 - 06:09 PM

Does anyone know why is Niko's face texture almost completely transparent? I exported the texture and when I open it in PS, it's the correct texture, just that it's almost completly transparent.

JostVice
  • JostVice

    realtime, not prerendered

  • Feroci Racing
  • Joined: 30 Oct 2005
  • None

#115

Posted 30 December 2008 - 07:07 PM

QUOTE (simkas @ Dec 30 2008, 19:09)
Does anyone know why is Niko's face texture almost completely transparent? I exported the texture and when I open it in PS, it's the correct texture, just that it's almost completly transparent.

Probably specular texture as alpha...

TheRealTRA
  • TheRealTRA

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 22 Dec 2008

#116

Posted 30 December 2008 - 07:09 PM

I'm just curious, how did you fix the level of detail/mipmap problem?

melus17
  • melus17

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 26 Aug 2007

#117

Posted 30 December 2008 - 07:20 PM

This tool is cool!

GooD_NTS please read PM

gamerzworld
  • gamerzworld

    Why did I move here? I guess it was to bounce.

  • Members
  • Joined: 29 Nov 2005

#118

Posted 30 December 2008 - 07:26 PM

QUOTE (TheRealTRA @ Dec 30 2008, 14:09)
I'm just curious, how did you fix the level of detail/mipmap problem?

I believe the same way SparkIV is doing it, by resizing the texture for each level. Though in OpenIV, you can set the big version of your texture to be the first level.

user21043
  • user21043

    Rat

  • Members
  • Joined: 13 May 2008

#119

Posted 30 December 2008 - 09:00 PM

I love this tool!!!! smile.gif
user posted image user posted image
user posted image user posted image

Owenwilson1
  • Owenwilson1

    Homie

  • Members
  • Joined: 30 Dec 2008

#120

Posted 30 December 2008 - 09:28 PM

This is amazing thanks for all your hard work ..it works for me smile.gif


user posted image




2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users