Quantcast

Jump to content

» «
Photo

GTA IV crash "GTA IV has stopped working"

15 replies to this topic
r4iNM4ker
  • r4iNM4ker

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 Dec 2008

#1

Posted 08 December 2008 - 01:10 AM Edited by r4iNM4ker, 14 December 2008 - 06:34 AM.

GTA IV HAS STOPPED WORKING

After I start the game, my computer freeze and crash while playing and that can happen after 30 seconds like 45 minutes.

A message tell me : GTA IV Has Stopped Working dontgetit.gif

And few times I got something like "A conflict with an emulator software has been detected, please visit www.securom.com."

What I did :

I downloaded the lastest version of Vista SP1
I downloaded the lastest version of Framework.net 3.5
I downloaded the lastest version of direct x
I downloaded the lastest version of my ATI driver (8.11)
I tried to uninstall the game and reinstall it in safe mode
I tried to create a shortcut with this directory :"C:\Program Files (x86)\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV\LaunchGTAIV.exe" -norestrictions -nomemrestrict -novblank
I tried to create a shortcut with this directory : "C:\Program Files (x86)\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV\LaunchGTAIV.exe" -windowed

edit :
I downloaded the ATI driver 8.12
I downloaded the patch1

nothing worked confused.gif

MY SETUP :

GTA IV retail version
Windows Vista 64 SP1
DFI LanParty X38
Intel Dual E8500 @ 4.0 Ghz (500x8)
Ati Radeon Diamond 4870 (driver 8.12) @ 790/1100 Mhz
Crucial Ballistix Tracer 4Gb PC6400 @ 1000 Mhz 5-5-5-18 1:1
Arctic Cooling 750 Watt
AuzenTech X-Fi Prelude 7.1

All my games are working fine : I got 125 fps at COD4, 14 000 at 3Dmark06

Statistics
Average FPS: 52.79
Duration: 37.19 sec
CPU Usage: 92%
System memory usage: 52%
Video memory usage: 67%

Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 1024 (75 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: High
View Distance: 25
Detail Distance: 37

-----------------------------------------------------

PROBLEM REPORT :

Description
Critical runtime problem

Problem signature
Problem Event Name: APPLICATION CRASH
System RAM: -2863104
Available RAM: 1726853120
Number of CPUs: 2
Video Card Manufacturer: ATI Technologies Inc.
Video Card Description: ATI Radeon HD 4800 Series
Video Card Driver Version: 7.15.0010.0154
OS Version: 6.0.6001.2.1.0.768.3
Locale ID: 3084

Files that help describe the problem
memory.hdmp
minidump.mdmp

-----------------

Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: GTAIV.exe
Application Version: 1.0.0.0
Application Timestamp: 49189a0c
Fault Module Name: StackHash_7896
Fault Module Version: 6.0.6001.18000
Fault Module Timestamp: 4791a783
Exception Code: c0000374
Exception Offset: 000aada3
OS Version: 6.0.6001.2.1.0.768.3
Locale ID: 3084
Additional Information 1: 7896
Additional Information 2: 3ef0fb7078515f803d97cef975541cfd
Additional Information 3: a0c6
Additional Information 4: b6ee7339ad1a3d56127e7194a43a328d

-----------------------------------------------------

Anyone can help me ? suicidal.gif

kllhu
  • kllhu

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 06 Dec 2008

#2

Posted 08 December 2008 - 08:07 AM

i got the same problem . and had re-installed the game 1000 time same problem ...

r4iNM4ker
  • r4iNM4ker

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 Dec 2008

#3

Posted 08 December 2008 - 05:35 PM

damn, I can't find any phone number for support from RockStar games icon13.gif

r4iNM4ker
  • r4iNM4ker

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 Dec 2008

#4

Posted 12 December 2008 - 05:38 PM

The new ati driver 8.12 didnt worked for the crash

I got 52 fps now ...

PharmacisT-
  • PharmacisT-

    Snitch

  • Members
  • Joined: 11 Dec 2008

#5

Posted 12 December 2008 - 05:43 PM

its the memory leak wich will be fixed with the patch

Oxytoe
  • Oxytoe

    Rat

  • Members
  • Joined: 07 Dec 2008

#6

Posted 12 December 2008 - 05:55 PM

I sometimes get this crash aswell, its damn annoyin when uv been doin missions and didn't save and this bloody crash happens.

r4iNM4ker
  • r4iNM4ker

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 Dec 2008

#7

Posted 14 December 2008 - 01:00 AM

The new patch didn't solve anything ...

I still get crashs every 10 min even if I got some good fps :

Statistics
Average FPS: 52.79
Duration: 37.19 sec
CPU Usage: 92%
System memory usage: 52%
Video memory usage: 67%


DeadlyAvenger
  • DeadlyAvenger

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 06 Dec 2008

#8

Posted 14 December 2008 - 03:37 AM


Yep, I just got this crash for the first time, maybe every now and again you need to save, quit, restart, continue. Crap, but will save losing missions.



r4iNM4ker
  • r4iNM4ker

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 Dec 2008

#9

Posted 14 December 2008 - 06:26 PM

QUOTE
its the memory leak wich will be fixed with the patch


Thanks for your help but the patch didn't solve the crashs ...

r4iNM4ker
  • r4iNM4ker

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 Dec 2008

#10

Posted 15 December 2008 - 04:53 PM

I've try "securom bypassing cracks" but it didn't work for me ...

Dweirdo
  • Dweirdo

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 12 Dec 2008

#11

Posted 15 December 2008 - 05:12 PM

crashed for me as well on 4870x2.

ImoonPeople
  • ImoonPeople

    Rat

  • Members
  • Joined: 18 Jul 2008

#12

Posted 15 December 2008 - 05:14 PM

I had this problem but fixed it by uninstalling RivaTuner. No more GTAIV.exe errors. If you don't have RivaTuner you might want to see if any other third party software is conflicting. Turn it off or uninstall them.

gtawerdo
  • gtawerdo

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 23 Jan 2010

#13

Posted 24 February 2010 - 01:05 PM Edited by gtawerdo, 24 February 2010 - 01:10 PM.

i try running all the time it never works i try to fix it everyday but nothing works.

viometrix
  • viometrix

    Mildly Aggravating

  • BUSTED!
  • Joined: 01 Sep 2009

#14

Posted 24 February 2010 - 01:45 PM

QUOTE (gtawerdo @ Feb 24 2010, 13:05)
i try running all the time it never works i try to fix it everyday but nothing works.

you are a retard, this post is almost 2 yrs old.

StoOopiD
  • StoOopiD

    Punk-ass Bitch

  • Members
  • Joined: 18 May 2009

#15

Posted 24 February 2010 - 04:37 PM

QUOTE (r4iNM4ker @ Dec 8 2008, 01:10)
"A conflict with an emulator software has been detected, please visit www.securom.com."

U r ph34r.gif hacking a game that is only like 10 bucks. lol

mike752
  • mike752

    ...

  • Members
  • Joined: 06 Apr 2008

#16

Posted 24 February 2010 - 10:31 PM

QUOTE (StoOopiD @ Feb 24 2010, 11:37)
QUOTE (r4iNM4ker @ Dec 8 2008, 01:10)
"A conflict with an emulator software has been detected, please visit www.securom.com."

U r ph34r.gif hacking a game that is only like 10 bucks. lol

You realize this is a year and a quarter old topic, right?

@gtawerdo, that usually happens if you get the "special" version of the game. wink.gif Just buy it; like Stooopid said, it's only like $10.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users