Quantcast

Jump to content

» «
Photo

[GTAIV] Asi loader

1,019 replies to this topic
Indi
  • Indi

    "Party's over, kid!"

  • Andolini Mafia Family
  • Joined: 22 Nov 2008
  • None

#61

Posted 21 December 2008 - 11:59 PM

FunGT how did you get more FPS? Thanks for the mod

ArkangelJosh
  • ArkangelJosh

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 04 Dec 2008

#62

Posted 22 December 2008 - 12:03 AM

QUOTE (Indi. @ Dec 21 2008, 17:26)
What is this used for? Can someone explain and how to use it?

would it take one of you people a few mins to answer a vaild question? i think not.

Indi
  • Indi

    "Party's over, kid!"

  • Andolini Mafia Family
  • Joined: 22 Nov 2008
  • None

#63

Posted 22 December 2008 - 12:24 AM

So where do we place this:
"flags=00010001100110000011100010101111"

Gforce
  • Gforce

    "Segregate and Rearrange" "The Hills"

  • Feroci Racing
  • Joined: 17 Sep 2003
  • United-Kingdom

#64

Posted 22 December 2008 - 12:36 AM

QUOTE (ArkangelJosh @ Dec 22 2008, 00:03)
QUOTE (Indi. @ Dec 21 2008, 17:26)
What is this used for?  Can someone explain and how to use it?

would it take one of you people a few mins to answer a vaild question? i think not.

it allows us to mod the game by bypassing the filecheck security, along with a whole host of other little mods that use coded files for the game using the asi system.
allowing us to make mods like this amongst other things wink.gif

mystra007
  • mystra007

    Wannabe Game Developer

  • Members
  • Joined: 11 May 2002

#65

Posted 22 December 2008 - 06:41 AM Edited by mystra007, 22 December 2008 - 06:51 AM.

Hi alexander,
My PSU blew up so I was unable to test any of this the last two days.

Btw, I think the game would be playable on a geforce5/6 if the community could find what flags disable fancywater/shadows and defered_lighting. Peoples with good system might not get an fps gain, but at least without all those fancy stuff, peoples with minimum specs would be able to play the game with decent fps... (couldn't disable shadows huh rockstar? yeah right!)

(i reread your post so I deleted most of mine. Im starting in compscience so Im not very familiar yet with ASM. Thanks for taking your time to explain that to me :) )

FunGt
  • FunGt

    GTA-Modding.com

  • Members
  • Joined: 10 Jun 2005
  • Italy

#66

Posted 22 December 2008 - 11:09 AM

QUOTE (Indi. @ Dec 22 2008, 00:59)
FunGt how did you get more FPS? Thanks for the mod

The game will look like this: click. But the FPS increase about 15. I have a sh*tty pc so I use it lol.
If you want to try download the Renderflagstest by Alex and extract it in GTAIV folder.
Then open flags.ini and replace your flags with:
flags=11111111111111111100111111111111



kbps
  • kbps

    Rat

  • Members
  • Joined: 20 Dec 2008

#67

Posted 22 December 2008 - 11:13 AM

QUOTE (FunGt @ Dec 22 2008, 11:09)
The game will look like this: click. But the FPS increase about 15. I have a sh*tty pc so I use it lol.

i have the same pc biggrin.gif
so for now we need to figure out how to set light down, to get playable...hm.. seeable game biggrin.gif

kbps
  • kbps

    Rat

  • Members
  • Joined: 20 Dec 2008

#68

Posted 22 December 2008 - 11:30 AM

QUOTE (FunGt @ Dec 21 2008, 22:51)
@indi: Mod

thanks for No traffic and no peds mod smile.gif

Indi
  • Indi

    "Party's over, kid!"

  • Andolini Mafia Family
  • Joined: 22 Nov 2008
  • None

#69

Posted 22 December 2008 - 05:41 PM

QUOTE (FunGt @ Dec 22 2008, 11:09)
QUOTE (Indi. @ Dec 22 2008, 00:59)
FunGt how did you get more FPS?  Thanks for the mod

The game will look like this: click. But the FPS increase about 15. I have a sh*tty pc so I use it lol.
If you want to try download the Renderflagstest by Alex and extract it in GTAIV folder.
Then open flags.ini and replace your flags with:
flags=11111111111111111100111111111111

Where can we get Alex's mod?

FunGt
  • FunGt

    GTA-Modding.com

  • Members
  • Joined: 10 Jun 2005
  • Italy

#70

Posted 22 December 2008 - 05:54 PM

QUOTE (Indi. @ Dec 22 2008, 18:41)
QUOTE (FunGt @ Dec 22 2008, 11:09)
QUOTE (Indi. @ Dec 22 2008, 00:59)
FunGt how did you get more FPS?  Thanks for the mod

The game will look like this: click. But the FPS increase about 15. I have a sh*tty pc so I use it lol.
If you want to try download the Renderflagstest by Alex and extract it in GTAIV folder.
Then open flags.ini and replace your flags with:
flags=11111111111111111100111111111111

Where can we get Alex's mod?

Read previous pages of this topic...

Khalids19
  • Khalids19

    Top Contributor

  • Members
  • Joined: 06 Aug 2008

#71

Posted 24 December 2008 - 06:42 AM

Can anybody tell me plz wat do i need to use the flags thingy or how do u use these flags code?i mean with wat?

bbmanonline
  • bbmanonline

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 16 Dec 2008

#72

Posted 24 December 2008 - 11:58 AM Edited by bbmanonline, 24 December 2008 - 12:01 PM.

---------------------------
[GTAIV] FILE CHECK FIX ERROR !
---------------------------
Sorry, but this version of gtaiv.exe is not supported .
Supported versions : 1.0.0 and 1.0.1

I'm using VISTA
and I am sure that the version of gtaiv.exe is 1.0.1

Can anyone send me a 1.0.1 gtaiv.exe ?

Khalids19
  • Khalids19

    Top Contributor

  • Members
  • Joined: 06 Aug 2008

#73

Posted 24 December 2008 - 12:13 PM

people dont answer my question again i have already known how to use the frags.ini
and i have already tested it it increases fps!!!! but how can u insert many codes in the frags.ini file how to arange them??or u have to keep one code at a time?

kbps
  • kbps

    Rat

  • Members
  • Joined: 20 Dec 2008

#74

Posted 24 December 2008 - 01:17 PM

QUOTE (Khalids19 @ Dec 24 2008, 12:13)
u have to keep one code at a time?

yes

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#75

Posted 24 December 2008 - 09:55 PM

Is the filecheckfix.asi supposed to working with Rick's xlive.dll wrapper? Because for me on Vista it isn't working. It just throws me an exception and saying that filecheckfix encountered and error while trying to read or write (it varies) to some address.

FunGt
  • FunGt

    GTA-Modding.com

  • Members
  • Joined: 10 Jun 2005
  • Italy

#76

Posted 24 December 2008 - 09:57 PM

QUOTE (mkey82 @ Dec 24 2008, 22:55)
Is the filecheckfix.asi supposed to working with Rick's xlive.dll wrapper? Because for me on Vista it isn't working. It just throws me an exception and saying that filecheckfix encountered and error while trying to read or write (it varies) to some address.

I've XP and it works.

BeatFK
  • BeatFK

    Kill the Beat My man

  • Members
  • Joined: 17 Dec 2008

#77

Posted 25 December 2008 - 02:44 AM

I've put the "flags=00010001100110000011100110101111"


But it makes water disappear...


What do I have to change to make water reappear ? It's the only thing I want back.


Thanks !

gglobal
  • gglobal

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 25 Dec 2008

#78

Posted 26 December 2008 - 01:43 PM

Why its reading flags.ini every 1 second? it eat some cpu resources... change it into 5 seconds, or bind F12 key to read that file... i wanna use it for normal playage -.-

FunGt
  • FunGt

    GTA-Modding.com

  • Members
  • Joined: 10 Jun 2005
  • Italy

#79

Posted 26 December 2008 - 06:27 PM

QUOTE (gglobal @ Dec 26 2008, 14:43)
Why its reading flags.ini every 1 second? it eat some cpu resources... change it into 5 seconds, or bind F12 key to read that file... i wanna use it for normal playage -.-

Agree, 1 sec is too less.

Intosia
  • Intosia

    I'm random! ^^

  • Members
  • Joined: 11 Dec 2008

#80

Posted 26 December 2008 - 08:29 PM

Would it be possible to make a asi for intro skipping? I dont know how to debug and dissasemble so... Think alot of ppl would like it.

aceship
  • aceship

    Just An Indonesian Scripter

  • Members
  • Joined: 20 Dec 2008

#81

Posted 26 December 2008 - 08:59 PM

Intro Skipping are madded already,but Not a script And Don t Know Where, I Have It Anyway

Khalids19
  • Khalids19

    Top Contributor

  • Members
  • Joined: 06 Aug 2008

#82

Posted 27 December 2008 - 02:19 PM

Hey people and mods,developers out there invent more Frags codes out there so that we could get more fps while still maintaining the game to be playable!!!!!!

grimreaper01
  • grimreaper01

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 16 Dec 2008

#83

Posted 31 December 2008 - 02:27 PM

Which one of the flags is responsible about reflection. (road reflection,water reflection,car reflection)?

CB4_2009
  • CB4_2009

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 30 Dec 2008

#84

Posted 31 December 2008 - 06:23 PM

Oh , it's ok now the mode works, thanks soooooo much biggrin.gif . HAVE A HAPPY NEW YEAR !!! icon14.gif

JKM
  • JKM

    [BM] Projectleader

  • Members
  • Joined: 16 Jul 2005

#85

Posted 03 January 2009 - 01:19 AM Edited by JKM, 03 January 2009 - 01:52 AM.

hmmm strange....

i know i sayed that the filechecker.asi works fine for me now cause i thought my game crashes are caused by R*.
But no without your FileCheckFix.asi everything is working fine... alice is working great for me... but with the FileCheckFix.asi there are a lot of game crashes.
I get some jerking and then it says: GTA4.exe reacts no more and i see my desktop...
any reason why?

Dhatz
  • Dhatz

    editor of GTA.CZ/GTA4

  • Members
  • Joined: 02 Feb 2007

#86

Posted 03 January 2009 - 02:13 PM

so the ASI can be used for coding without changing savefiles format or game's script?

gta-pilot
  • gta-pilot

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 07 Jul 2007

#87

Posted 07 January 2009 - 04:07 PM

Does this work whith ALICE to?

L0uNGeR
  • L0uNGeR

    Ya, that's what I said.

  • Members
  • Joined: 03 Dec 2008

#88

Posted 07 January 2009 - 04:12 PM

QUOTE (gta-pilot @ Jan 7 2009, 17:07)
Does this work whith ALICE to?

Alice is an ASI file by itself, so actually Alice requires this.

kontoauszug
  • kontoauszug

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 07 Jan 2009

#89

Posted 07 January 2009 - 08:00 PM

i dont understand to install this sad.gif

(if i must only put into gta IV directory,it dont works )
vista 32

pls help^^

FunGt
  • FunGt

    GTA-Modding.com

  • Members
  • Joined: 10 Jun 2005
  • Italy

#90

Posted 07 January 2009 - 08:25 PM

QUOTE (kontoauszug @ Jan 7 2009, 21:00)
i dont understand to install this sad.gif

(if i must only put into gta IV directory,it dont works )
vista 32

pls help^^

Yes you have only to put the dll in GTAIV dir.




5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users