Quantcast

Jump to content

» «
Photo

GTA IV Fatal Error: WS10

129 replies to this topic
mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#91

Posted 08 April 2012 - 05:01 PM

Yes, GFWL.

10crush
  • 10crush

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 01 May 2012

#92

Posted 01 May 2012 - 07:32 PM

I got the message while trying to start up the game.
I bought the game in a store (retail).
My OS is Windows 7 Home Premium.

Please help I kind of want to play the game, thank you.

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#93

Posted 01 May 2012 - 07:44 PM

Have you tried reinstalling GFWL, just browse this thread for a while.

Puffalump
  • Puffalump

    Snitch

  • Members
  • Joined: 03 Aug 2006

#94

Posted 12 June 2012 - 12:02 AM Edited by Puffalump, 12 June 2012 - 12:24 AM.

Putting this here in case anyone is still having the problem with Windows Live Installations.

Be sure when you install the wllogin_32.msi (I think that's the live ID assistant) your background intelligent transfer service, your software licensing service, and your windows update services are all started, you can turn them off after you have a successful install.

You may notice the Windows Live service in your services now if you were missing it before.


Putting this string in here for searches, since it's the msg I was getting after reinstalling live after the WS10 "windows live ID sign-in assistant setup wizard ended prematurely" and it ran properly when i turned those services on.

Update: Great... even though I could reinstall GFWL without the "prematurely" message anymore, Im getting the WS10 error again. Not going to buy Max Payne because of this, this is happening to alot of people

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#95

Posted 12 June 2012 - 05:09 AM

You can completely bypass GFWL with xliveless.

jack_debar
  • jack_debar

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 15 Jun 2012

#96

Posted 15 June 2012 - 09:38 PM

when strarting up the game at start screen there is a black box then a white fatal error ws10 box pops up
i went to add/remove programs and deleted the "games for windows live" icon but i dont know how or where to go to reinstall it
my system is window 7 and the game is bought at retail
please help!!! im not particularly computer savy cryani.gif dontgetit.gif

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#97

Posted 16 June 2012 - 08:33 AM

You should avoid using such large yellow font, it's matter of common courtesy. Your question is just as readable when you don't make the text stand out.

You can find the GFWL update here http://www.rockstarg.../PC/GFWLupdate/

HelixBrightstar
  • HelixBrightstar

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 17 Jun 2012

#98

Posted 17 June 2012 - 07:06 AM

Just bought GTS IV and getting GTA IV FATAL ERROR: WS10

Uninstalling and re-installing windows live did not help at all.

I am about ready to get my money back because I also can't even log into Rockstar at the prompt when attempting
to start the game. This is RIDICULOUS!

Girish
  • Girish

  • Moderator
  • Joined: 20 Apr 2006
  • India
  • Best Moderator 2011

#99

Posted 17 June 2012 - 07:28 AM

I'd recommend you to start a new topic with detailed information about your system and the things that you've tried so far. That way, you'll get better, dedicated help.

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#100

Posted 17 June 2012 - 09:35 AM

QUOTE (HelixBrightstar @ Sunday, Jun 17 2012, 09:06)
Just bought GTS IV and getting GTA IV FATAL ERROR: WS10

Uninstalling and re-installing windows live did not help at all.

I am about ready to get my money back because I also can't even log into Rockstar at the prompt when attempting
to start the game. This is RIDICULOUS!

This is a fan forum so you should retain your outrage. Try using xliveless to see if you can at least start the game.

andy19738
  • andy19738

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 18 Jun 2012

#101

Posted 18 June 2012 - 01:26 PM

Fatal error ws10 often comes if you tried to apply razor 1911 Crack(File will also have a virus did you check?) and/or you tried to remove the rockstar's modding protection by applying a modding patch.

P.S.
The last thing is you cant remove this error. Just reinstall windows use original exe file.
_______________________________________________________________________
Remove Duplicate Files For Faster PC Performance.

Coolguy0098
  • Coolguy0098

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 24 Jun 2012

#102

Posted 25 June 2012 - 03:48 AM

QUOTE (FakeJ66 @ Sunday, Feb 1 2009, 19:51)
i also had this problem

after i installed patch 2 it worked for me.

and if it doesn't work for you just copy all files with xlive... in "C:/WINDOWS/system32" to your game directory. it really works...

Where do you get patch 2?

Prometheus
  • Prometheus

  • Moderator
  • Joined: 18 Apr 2011
  • None

#103

Posted 25 June 2012 - 08:36 AM

QUOTE (Coolguy0098 @ Monday, Jun 25 2012, 03:48)
QUOTE (FakeJ66 @ Sunday, Feb 1 2009, 19:51)
i also had this problem

after i installed patch 2 it worked for me.

and if it doesn't work for you just copy all files with xlive... in "C:/WINDOWS/system32" to your game directory. it really works...

Where do you get patch 2?

That was 3 years ago. Now Patch #7 is the latest version released.

Info & Download

Pcurt21
  • Pcurt21

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 29 Jul 2012

#104

Posted 30 July 2012 - 12:59 PM

QUOTE (dukenemesis @ Tuesday, Dec 16 2008, 07:34)
Hope this helps people solve the dreaded WS10 error.

QUOTE ("dukenemesis")
Troubleshooting: GTA IV WS10 Error Fix

I spent hours trying to fix this problem. After much research and experimentation I finally got GTA IV running.

Here is my suggestions:
- Update to the newest NVIDIA (180.84)/ATI (8.12) driver
- Update to the most recent drivers for your motherboard chipset
- Update to Microsoft .NET Framework 3.5 Service Pack 1
- Restart your computer


If it still doesn't work try the following:
- Reinstall GTA IV

That worked for me, if you aren't so lucky I suggest you trade your copy of GTA IV for a firebomb and book a flight to Rockstar.  devil.gif

I just got this game and i can't update anything cuz i don't have an internet connection (thanks to the ship) is there a fix that doesn't require downloading anything?

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#105

Posted 30 July 2012 - 06:14 PM

I'm assuming you have a retail game version. Is GFWL redistributable provided on the game disk? If yes, uninstall GFWL and reinstall it.
Alternately, the minimum download that could fix this problem is xliveless.

WARHAWK1997
  • WARHAWK1997

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 02 Aug 2012

#106

Posted 02 August 2012 - 06:41 PM

i have the wa10 fatal error problem i have uninstalled gta and reinstalled it the same with gfwl i havent been able to play it for days please help i'm about to get rid of the game... sad.gif

WARHAWK1997
  • WARHAWK1997

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 02 Aug 2012

#107

Posted 02 August 2012 - 11:01 PM

angry.gif I need help plz i dont know what toi do with ws10

ccrogers15
  • ccrogers15

    REQUESTED BAN

  • BUSTED!
  • Joined: 26 Jul 2010

#108

Posted 02 August 2012 - 11:21 PM

QUOTE ("")
Troubleshooting: GTA IV WS10 Error Fix

Known Fixes:

Rockstars official suggestions:
- Update to the newest NVIDIA (180.84)/ATI (8.12) driver
- Update to the most recent drivers for your motherboard chipset
- Update to Microsoft .NET Framework 3.5 Service Pack 1
- Restart your computer


If it still doesn't work try the following:
- Reinstall GTA IV


mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#109

Posted 03 August 2012 - 12:26 AM

Don't install any drivers, WS10 error should relate to a bad GFWL installation.

joker9090
  • joker9090

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 09 Aug 2012

#110

Posted 09 August 2012 - 04:07 AM

i bought gta 4 and when i try to play it i get a black screen in on box and in the other it says gta 4 fatal error ws10 what should i do to play

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#111

Posted 09 August 2012 - 05:01 AM

Have you tried reinstalling this GFWL update? Firstly completely uninstall current GFWL installation from control panel > program and features.

nozztagalia
  • nozztagalia

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 22 Aug 2012

#112

Posted 22 August 2012 - 03:43 AM

hey guys
im having this error too but
check out this link
i found it in the troubleshooting forum
so helpful
http://www.gtaforums...howtopic=521682 colgate.gif blush.gif
here have a cookie.gif

xkrimepayzx
  • xkrimepayzx

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 21 Aug 2012

#113

Posted 24 August 2012 - 12:55 AM

Ive gotten my game playable with xliveless though my game just quits after about 20 minutes or so and i just launch it again. Not sure what is causing that.

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#114

Posted 24 August 2012 - 06:10 AM

Try using memrestrict, sometimes the memory leak problem can be severe.

Donutz99
  • Donutz99

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 24 Aug 2012

#115

Posted 25 August 2012 - 12:43 PM

QUOTE (Coolguy0098 @ Monday, Jun 25 2012, 03:48)
QUOTE (FakeJ66 @ Sunday, Feb 1 2009, 19:51)
i also had this problem

after i installed patch 2 it worked for me.

and if it doesn't work for you just copy all files with xlive... in "C:/WINDOWS/system32" to your game directory. it really works...

Where do you get patch 2?

Ok,I downloaded it so were to I put the patch?in the GTA IV folder?

Prometheus
  • Prometheus

  • Moderator
  • Joined: 18 Apr 2011
  • None

#116

Posted 25 August 2012 - 02:23 PM

QUOTE (Donutz99 @ Saturday, Aug 25 2012, 12:43)
QUOTE (Coolguy0098 @ Monday, Jun 25 2012, 03:48)
QUOTE (FakeJ66 @ Sunday, Feb 1 2009, 19:51)
i also had this problem

after i installed patch 2 it worked for me.

and if it doesn't work for you just copy all files with xlive... in "C:/WINDOWS/system32" to your game directory. it really works...

Where do you get patch 2?

Ok,I downloaded it so were to I put the patch?in the GTA IV folder?

That was a while back, now Patch #7 is released. Just download and open TitleUpdate.msi.

http://support.rocks...-0-5-2-japanese

firefighter42
  • firefighter42

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 25 Aug 2012

#117

Posted 25 August 2012 - 09:21 PM Edited by firefighter42, 25 August 2012 - 10:55 PM.

I have the Patch 7 but when I go to open the titleupdate.msi it states that it failed and ended prematurely because of an error. It then says my system has not been modified? Anyone know what I should do?

It allowed for full install of the game but just keeps givin me the fatal error ws10 bull.

Windows 7 SP1
64-bit OS

Not very comp savy so the more ya dumb it down the better lol

Thanks in advance

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#118

Posted 26 August 2012 - 10:20 AM

You can use this patch archive that was create by me http://www.mediafire...on51nqo8i6xxanx

Place it in the game installation folder and run it there. It will extract and overwrite old files with updated ones.

WS10MOTHEREFFER
  • WS10MOTHEREFFER

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 17 Nov 2012

#119

Posted 17 November 2012 - 08:15 PM

where do you find the Xlive.dll in the gtaIV folder i can't seem to find it.?

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#120

Posted 17 November 2012 - 10:27 PM

It's present only if you have xliveless installed.
The original xlive.dll belonging to GFWL should be located somewhere in the system32 folder.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users