Quantcast

Jump to content

» «
Photo

GTA IV Fatal Error: WS10

129 replies to this topic
wt67
  • wt67

    PC Gamer

  • Members
  • Joined: 01 Aug 2009

#61

Posted 01 September 2009 - 04:55 AM

Just to let you know - yesterday my system produced such a WS10 error message. It happend while I was testing different versions of the "LaunchGTAIV.exe"-file.
As a first remedy I replaced the presumably problematic "LaunchGTAIV.exe"-file with a saved working copy. Then I tried to restart the game: the same WS10 error message reappeard.
That was a clear sign I messed up something somehow unintentionally. Maybe it was Microsoft Live, but I wouldn't know how.
Anyway, at this point I performed a repair-run (using the the 2 CDs) and straight afterwards I re-installed patch 1.0.4.0. This procedure takes up only a few minutes. That did it for me.

fuck.dis.life
  • fuck.dis.life

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 02 Sep 2009

#62

Posted 02 September 2009 - 11:58 AM

i got fatal error ws10 someone help me

FFppppff
  • FFppppff

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 27 Dec 2009

#63

Posted 27 December 2009 - 07:05 PM

I MANAGED TO SOLVE THIS F**** PROBLEM!!!!!!!!! JUST DO THIS STEPS ( YOU DON'T NEED DO DOWNLOAD ANYTHING )

1- Uninstal the game
2-Go to add and remove programs on my computer and remove Game for windows live and Rockstar social club
3- Go to C:\ program files\Rockstar\SocialClub and Delete SocialClub
4- Install the game again ( whit Social Club and Games for windows live )
5- Activate the game offline ( I did this way 'cause I don't have Internet on my computer )
6- Launch the game
7- HAVE FUN!!!!


I use Windows XP Proffesional so I don't know if in Vista or 7 Works......sorry smile.gif

If it don't work after this steps talk to me or reply!!!

higibo
  • higibo

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 17 Dec 2009

#64

Posted 29 December 2009 - 12:50 AM

biggrin.gif just re-install the game... mercie_blink.gif

JANK
  • JANK

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 28 Dec 2009

#65

Posted 30 December 2009 - 04:27 PM

QUOTE (FFppppff @ Dec 27 2009, 19:05)
I MANAGED TO SOLVE THIS F**** PROBLEM!!!!!!!!! JUST DO THIS STEPS ( YOU DON'T NEED DO DOWNLOAD ANYTHING )

1- Uninstal the game
2-Go to add and remove programs on my computer and remove Game for windows live and Rockstar social club
3- Go to C:\ program files\Rockstar\SocialClub and Delete SocialClub
4- Install the game again ( whit Social Club and Games for windows live )
5- Activate the game offline ( I did this way 'cause I don't have Internet on my computer )
6- Launch the game
7- HAVE FUN!!!!


I use Windows XP Proffesional so I don't know if in Vista or 7 Works......sorry smile.gif

If it don't work after this steps talk to me or reply!!!

Didn't work. Still getting the ws10 error

JANK
  • JANK

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 28 Dec 2009

#66

Posted 30 December 2009 - 07:07 PM

Got rid of ws10 error by uninstalling all related things to this and reinstalling(gfwl,rgsc, gtaiv, dotnetframework, etc.) and now i just start the game up the black screen comes up and just goes off and im back to the desktop. with no error but still not working. I am lost

JANK
  • JANK

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 28 Dec 2009

#67

Posted 01 January 2010 - 01:44 AM

THIS IS BULLsh*t

Backtrap
  • Backtrap

    Nonconformist

  • Members
  • Joined: 19 Mar 2009

#68

Posted 12 January 2010 - 09:57 PM Edited by Backtrap, 12 January 2010 - 11:45 PM.

QUOTE (dukenemesis @ Dec 16 2008, 10:34)
Hope this helps people solve the dreaded WS10 error.

QUOTE ("dukenemesis")
Troubleshooting: GTA IV WS10 Error Fix

I spent hours trying to fix this problem. After much research and experimentation I finally got GTA IV running.

Here is my suggestions:
- Update to the newest NVIDIA (180.84)/ATI (8.12) driver
- Update to the most recent drivers for your motherboard chipset
- Update to Microsoft .NET Framework 3.5 Service Pack 1
- Restart your computer


If it still doesn't work try the following:
- Reinstall GTA IV

That worked for me, if you aren't so lucky I suggest you trade your copy of GTA IV for a firebomb and book a flight to Rockstar.  devil.gif

the only thing htat helps major in all the errors in GTA IV is the .NET Framework 3.5 trust me folks!

EDIT:
QUOTE (kaspersky @ Feb 12 2009, 21:05)
WS10 error FIX by me:

Uninstall MGFWL, then install the new MGFWL THAT include the update for MGFWL. You can download the correct updated MGFWL from here:
http://download.micr...ivesetupmin.exe
If you still have the problem:
Go to START -> RUN
Type “regsvr32 msxml.dll” (without the quotes)
Click “Run”
A message box will notify you if this process was successful
Go to START -> RUN
Type “regsvr32 msxml3.dll” (without the quotes)
Click “Run”
A message box will notify you if this process was successful
THAN it should work.

new solution

Did everything that this guy said and then i reinstalled he latest patch 1.0.4 and i was good to go.

kirsilimonaad
  • kirsilimonaad

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 23 May 2008

#69

Posted 14 January 2010 - 03:04 PM

QUOTE (FFppppff @ Dec 27 2009, 19:05)
I MANAGED TO SOLVE THIS F**** PROBLEM!!!!!!!!! JUST DO THIS STEPS ( YOU DON'T NEED DO DOWNLOAD ANYTHING )

1- Uninstal the game
2-Go to add and remove programs on my computer and remove Game for windows live and Rockstar social club
3- Go to C:\ program files\Rockstar\SocialClub and Delete SocialClub
4- Install the game again ( whit Social Club and Games for windows live )
5- Activate the game offline ( I did this way 'cause I don't have Internet on my computer )
6- Launch the game
7- HAVE FUN!!!!


I use Windows XP Proffesional so I don't know if in Vista or 7 Works......sorry smile.gif

If it don't work after this steps talk to me or reply!!!

thx helped very much biggrin.gif now works

bjansen
  • bjansen

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 17 Jan 2010

#70

Posted 17 January 2010 - 11:16 AM

I tried many suggested solutions but i still have the ws 10 problem.

Is it a hardware or software related problem?

win 7
4870 x2
asus motheboard
quadcore processor
2gb ram

every game works fine accept this.

legal version bought thought!!!!

Vansio
  • Vansio

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 30 Jan 2010

#71

Posted 30 January 2010 - 12:44 PM

QUOTE (kaspersky @ Feb 12 2009, 18:05)
WS10 error FIX by me:

Uninstall MGFWL, then install the new MGFWL THAT include the update for MGFWL. You can download the correct updated MGFWL from here:
http://download.micr...ivesetupmin.exe
If you still have the problem:
Go to START -> RUN
Type “regsvr32 msxml.dll” (without the quotes)
Click “Run”
A message box will notify you if this process was successful
Go to START -> RUN
Type “regsvr32 msxml3.dll” (without the quotes)
Click “Run”
A message box will notify you if this process was successful
THAN it should work.

thanks a lot colgate.gif colgate.gif colgate.gif colgate.gif
You solved my problem . lol.gif

Master_OrHan
  • Master_OrHan

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 28 Jun 2010

#72

Posted 14 September 2010 - 12:32 AM

I reinstalled and it solved WS10. I used a method of reinstalling I can't discuss here, but isn't much different than the standard one. May not work for everyone.

pistee
  • pistee

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 26 Dec 2010

#73

Posted 26 December 2010 - 09:57 AM

no, it's not working sad.gif I'm having ws10 fatal error too. I really hope anyone else with give us more specific instructions to solve this problem. I'v been waiting for ages to play this game. sad.gif

drummmer4m
  • drummmer4m

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 09 Jan 2011

#74

Posted 21 January 2011 - 09:56 PM

ahh i got this error after installing alice, do you think i should just delete the alice scripts out of my GTA IV directory folder? i was hoping there was something else i could do so i can still run alice in the game??

d_k_333
  • d_k_333

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 14 Mar 2010

#75

Posted 12 February 2011 - 08:40 AM Edited by d_k_333, 15 February 2011 - 09:08 PM.

Steps :
1. Uninstall Gta 4
2. Reinstall Gta 4 from Original Dvd.
3. Download 1.0.7.0 Patch - http://games.softped...-IV-Patch.shtml
Note : Select updatetitle to update Gta 4.
4. Uninstall Rockstar Social Club From Control Panel -> Add/Remove Programs.

Enjoy The Game & Have Fun smile.gif

aka47bro
  • aka47bro

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 03 Mar 2011

#76

Posted 03 March 2011 - 11:07 AM

i did a clean install of the game
rockstar games social club worked perfectly
by when i click on play
a fedor crack black some command prompt screen appeared
and nothing happened
i have nvidia geforce 7050pv/nforce 630a
and i also tried razor crack
and same result
a blank bat screen appears and nothing happens
please help me
my specs
amd athlon x2 5200+ 2.70gz
2gb ram
nvidia geforce 7050pv/nforce 630a
asus m2n68am motherboard
windows 7 arc gamer edition 32bit
help me
same problem occours with xp,7 ultimate, vista ultimate
HELP ME PLEASE

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#77

Posted 03 March 2011 - 03:26 PM

Try using the original game, that will fix the issue, most probably.

x4nz3x
  • x4nz3x

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 21 Mar 2011

#78

Posted 21 March 2011 - 10:40 AM

QUOTE (arcybushi @ Dec 12 2008, 19:55)
Hi whirloop, I had the same problem with "ws10". Try this:

1. Click on Start->Settings->Control Panel->Add or Remove Programs
2. Remove everything with name "Microsoft Games for Windows" (blue icon)
3. Launch "Rockstar Games Social Club"
4. There is "Latest Rockstar Social Club News" on the right
5. Download "Games for Windows LIVE" by clicking on the picture with this inscription
6. Install (that's all)

Now should be ok. At least in my case it's ok smile.gif

thank you archibushi...as u said, now it works...


1. Click on Start->Settings->Control Panel->Add or Remove Programs
2. Remove everything with name "Microsoft Games for Windows" (blue icon)
3. Launch "Rockstar Games Social Club"
4. There is "Latest Rockstar Social Club News" on the right
5. Download "Games for Windows LIVE" by clicking on the picture with this inscription
6. Install (that's all

gtabigfun
  • gtabigfun

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 31 Dec 2010

#79

Posted 14 April 2011 - 03:53 PM

If error persists install GTA IV 1.0.0.4 patch + Razor crack. Then play. cool.gif

gtabigfun
  • gtabigfun

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 31 Dec 2010

#80

Posted 14 April 2011 - 04:05 PM

Try re-boot the PC. If error doesn't stop try re-install the game. If error doesn't stop install GTA IV 1.0.0.4 Patch + Razor crack.

JackBacket
  • JackBacket

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 05 May 2011

#81

Posted 05 May 2011 - 06:35 AM

hi all!

data3oh
  • data3oh

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 14 May 2011

#82

Posted 14 May 2011 - 07:17 PM

I've just purchased GTA4 recently via the Steam Client so it's effectively a Digital Download of the game, so there is no problems with installing the game. It is however a Games For Windows Live issue.

None of the above I even attempted, however here is the solution that has worked for me.

Ok for me, GTA 4 is installed in "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\grand theft auto iv\GTAIV" as this is where the GTA4 exe is.

In the folder there is a file called "GTAIV.exe.cfg", Open it with Notepad.

The line that says "<enableCrossPlatformSystemLink>true</enableCrossPlatformSystemLink>", change true to "false".

Game should now launch.

--
My System
Windows 7 Pro x64
Intel Pentium Dual Core E6500 ~2.93Ghz
4GB DDR2 Ram
Asus Radeon HD 6850 ~1GB

p4u1sp1cy
  • p4u1sp1cy

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 26 May 2011

#83

Posted 26 May 2011 - 10:05 AM

HEY GUYS. I FOUND AND TEST. AND NOW FULLFILLED WITH THIS SOLUTION. I SWEAR.


p4u1sp1cy
  • p4u1sp1cy

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 26 May 2011

#84

Posted 26 May 2011 - 10:11 AM

QUOTE (FakeJ66 @ Feb 1 2009, 19:51)
i also had this problem

after i installed patch 2 it worked for me.

and if it doesn't work for you just copy all files with xlive... in "C:/WINDOWS/system32" to your game directory. it really works...

The solution of WS10 Problem or playing without RGSC is here

JzPsalm10
  • JzPsalm10

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 30 May 2011

#85

Posted 03 June 2011 - 07:19 AM

i also had this problem

after i installed patch 2 it worked for me.

and if it doesn't work for you just copy all files with xlive... in "C:/WINDOWS/system32" to your game directory. it really works...




---where can i find my game directory..? sory i not good in computers..

mkey82
  • mkey82

    Keep riding hard, son

  • Members
  • Joined: 14 Feb 2008

#86

Posted 03 June 2011 - 07:57 AM

If you have the retail dvd, it should be something like this

CODE
c:/program files/rockstar games/grand theft auto iv/

triducmanutdvn
  • triducmanutdvn

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 04 Jun 2011

#87

Posted 04 June 2011 - 10:18 AM

I make sure these following steps absolutely help you guys play the game without this error!!

1 - Install GTA IV + Rockstar Game Social Club as usual

2 - (Optional) Crack + Patch as usual

3 - (Important!!) Uninstall Games for Windows LIVE (in Control Panel) to remove xlive.dll in System32

4- (Essential!!) Download Microsft NET Framework 3.5 on Microsoft.com
CODE
http://www.microsoft.com/downloads/en/confirmation.aspx?FamilyID=333325FD-AE52-4E35-B531-508D977D32A6


5 - (Essential!!) Download Games for Windows LIVE latest version on Microsoft.com or here to update the latest xlive.dll in System32
CODE
http://www.mediafire.com/?zyyzqtm2zyy


6 - Done!! Just launch the game as usual and enjoy!! Good luck!!

Zeeshankhan123
  • Zeeshankhan123

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 16 Sep 2011

#88

Posted 16 September 2011 - 07:45 AM

Hi guys i hv same prblm too. i deleted xlive.dll from gta iv main folder before doing this make backup of xlive.dll 4 any loss but my game is now working cool.gif

GTAKing666
  • GTAKing666

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 03 Feb 2012

#89

Posted 04 February 2012 - 04:12 AM

I Get that Fatal ERROR thing every time i try 2 load GTA IV Now. javascript:emoticon(':v:')javascript:emoticon(':furious:')javascript:emoticon(':v:'

I NEED THE FIX IF ANYBODY CAN GET ME A FILE I WILL GIVE A FREE GTA IV SETUP FILE

EMail Me @ Joshua-Dav[email protected]

Enter the subject text as gta iv fix

2000ArP
  • 2000ArP

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 08 Apr 2012

#90

Posted 08 April 2012 - 02:16 PM

QUOTE (Rockstar Toronto @ Monday, Dec 8 2008, 00:47)
This error indicates that a problem has occurred with Microsoft Live.

Uninstall Live, then re-install Live.

Microsoft live? What do you mean? GAmes for Windows live or what?




3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users