Quantcast

Jump to content

» «
Photo

GTA IV 180.84 GTA IV drivers are out!

337 replies to this topic
CarlosF22
  • CarlosF22

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 30 Nov 2008

#31

Posted 05 December 2008 - 11:56 PM

The have every card except 8400 GT. sad.gif

julsey52
  • julsey52

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 05 Dec 2008

#32

Posted 05 December 2008 - 11:57 PM

QUOTE (Fuel_81 @ Dec 5 2008, 23:54)
How about them people with missing textures. Thats what I'm interested in. This fix it?

wat card u running - i had a problem with geforce 7900gs

CJ_Vercetti
  • CJ_Vercetti

    Peon

  • Members
  • Joined: 09 Aug 2005

#33

Posted 05 December 2008 - 11:58 PM

downloading drivers ATM

LaoBoy
  • LaoBoy

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 25 Jun 2005

#34

Posted 05 December 2008 - 11:58 PM

Improved my framerates by 10, now I'm getting 40FPS sometimes. biggrin.gif

Still no AA.

My specs:

Q6600 2.4GHz
GTX 260
2GB of Ram

Turdist
  • Turdist

    Pedestrian Hunter

  • BUSTED!
  • Joined: 02 Dec 2008

#35

Posted 05 December 2008 - 11:59 PM

QUOTE (WilderDK @ Dec 5 2008, 23:54)
before

Statistics
Average FPS: 23.14
Duration: 37.25 sec
CPU Usage: 86%
System memory usage: 63%
Video memory usage: 71%

Graphics Settings
Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: Highest
View Distance: 75
Detail Distance: 100

Hardware
Microsoft® Windows Vista" Home Premium
Service Pack 1
Video Adapter: NVIDIA GeForce 8800 GTX
Video Driver version: 180.48
Audio Adapter: Højttalere (Creative SB X-Fi)
Intel® Core™2 Quad CPU @ 2.40GHz

File ID: Benchmark.cli




after


Statistics
Average FPS: 33.66
Duration: 37.17 sec
CPU Usage: 82%
System memory usage: 63%
Video memory usage: 72%

Graphics Settings
Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: High
View Distance: 75
Detail Distance: 100

Hardware
Microsoft® Windows Vista" Home Premium
Service Pack 1
Video Adapter: NVIDIA GeForce 8800 GTX
Video Driver version: 180.84
Audio Adapter: Højttalere (Creative SB X-Fi)
Intel® Core™2 Quad CPU @ 2.40GHz

File ID: benchmark.cli





OMG...10 fps...cheers


and its feels shaper in graphic



regards





<---------

wicked, now to wait for ATI to do the same and i can begin to play it from begining properly this time

WilderDK
  • WilderDK

    I eat those, there eat babies

  • BUSTED!
  • Joined: 02 Dec 2008

#36

Posted 06 December 2008 - 12:00 AM

the before was wrong, now is correct, on highest render, on both test.


before:



Statistics
Average FPS: 23.14
Duration: 37.25 sec
CPU Usage: 86%
System memory usage: 63%
Video memory usage: 71%

Graphics Settings
Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: Highest
View Distance: 75
Detail Distance: 100

Hardware
Microsoft® Windows Vista" Home Premium
Service Pack 1
Video Adapter: NVIDIA GeForce 8800 GTX
Video Driver version: 180.48
Audio Adapter: Højttalere (Creative SB X-Fi)
Intel® Core™2 Quad CPU @ 2.40GHz

File ID: Benchmark.cli


AFTER:



Statistics
Average FPS: 33.16
Duration: 37.18 sec
CPU Usage: 83%
System memory usage: 63%
Video memory usage: 72%

Graphics Settings
Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: Highest
View Distance: 75
Detail Distance: 100

Hardware
Microsoft® Windows Vista" Home Premium
Service Pack 1
Video Adapter: NVIDIA GeForce 8800 GTX
Video Driver version: 180.84
Audio Adapter: Højttalere (Creative SB X-Fi)
Intel® Core™2 Quad CPU @ 2.40GHz

File ID: benchmark.cli


its sure runs allot better, but i have just fast tested



regards



<-----------

camdean
  • camdean

    Thug

  • Members
  • Joined: 23 Sep 2004

#37

Posted 06 December 2008 - 12:00 AM

And for ATI users, Beta drivers ..

http://www.gtaforums...ic=379414&st=40

GTA3Freak-2001
  • GTA3Freak-2001

    Run out of Cake.

  • Members
  • Joined: 25 Nov 2001

#38

Posted 06 December 2008 - 12:02 AM

Sounds like a good start folks!

fallensurvival
  • fallensurvival

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 02 Dec 2008

#39

Posted 06 December 2008 - 12:02 AM

it works - got 7950gx2 running sweet - i can finnaly see past my feet

sticky sticky sticky

sticky sticky sticky

sticky sticky sticky

sticky sticky sticky

sticky sticky sticky

Stewerd
  • Stewerd

    Mark Chump

  • BUSTED!
  • Joined: 18 Oct 2008

#40

Posted 06 December 2008 - 12:02 AM

omg omg!

Runs like a train.

nitro_hedgehog
  • nitro_hedgehog

    pc gamer

  • Members
  • Joined: 15 Aug 2008

#41

Posted 06 December 2008 - 12:02 AM

do you have to uninstall the old drivers in safe mode first? all i've ben doing so far was just installing the new drivers then rebooting.

Sub12
  • Sub12

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 03 Dec 2008

#42

Posted 06 December 2008 - 12:02 AM

QUOTE (DipolaredBoose @ Dec 5 2008, 23:50)
QUOTE (Nillansan @ Dec 5 2008, 23:47)
QUOTE (dnottis @ Dec 5 2008, 23:32)
NVIDIA recommends that you update your system with the following GeForce v180.84 driver for the best experience on Grand Theft Auto IV:

http://www.nzone.com..._downloads.html

Grab them now!!

Congrats Nvidia Card owners, I hope ATi will do something about the performance problems as well. Let us know if there's any improvement.

it can simply be a communication trick . with nothing real toward GTAIV in it... knowning NV , it wouldnt surprise me.

"nv recommend to use drivers xxx.xx..." doesn't means "nv declare +15% perfs on GTA4 ...

More like 30+%, looking at some of the results. Amazing!

BTW, shadows are still crap?

slowrider
  • slowrider

    Mr. Boring Over Here

  • Members
  • Joined: 03 Dec 2008

#43

Posted 06 December 2008 - 12:03 AM

returned. installed drivers and played game. it won't let me run my unaltered LaunchGTAIV.exe link anymore for some reason (DD3D-something error code). used the edited link, there was some improvement, but i couldn't gauge how much. didn't fix the memory leak, so that lies in R*'s hands solely.

RaoulDukeHsT
  • RaoulDukeHsT

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 03 Dec 2008

#44

Posted 06 December 2008 - 12:04 AM

Made zero diffrence for me.....


Before

Statistics
Average FPS: 46.30
Duration: 37.08 sec
CPU Usage: 78%
System memory usage: 69%
Video memory usage: 96%

Graphics Settings
Video Mode: 1440 x 900 (60 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: High
View Distance: 25
Detail Distance: 37

After

Statistics
Average FPS: 47.67
Duration: 37.09 sec
CPU Usage: 79%
System memory usage: 63%
Video memory usage: 96%

Graphics Settings
Video Mode: 1440 x 900 (60 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: High
View Distance: 25
Detail Distance: 37


Vista 64x Service Pack 1
8800 GTS 512
Video Driver version: 180.84
Q6600 @ 3.0Ghz
4GB 800Mhz OCZ Reaperz
780i Nvidia Mobo



proh1
  • proh1

    Snitch

  • BUSTED!
  • Joined: 04 Dec 2008

#45

Posted 06 December 2008 - 12:04 AM

QUOTE (Turdist @ Dec 5 2008, 23:33)
would an nvidia user please report back on any improvement ASAP

PLEASE!


I'm an ATI user, but still interested!

there is no significant improvement with the driver update. we still need some kind of optimization patch.

WilderDK
  • WilderDK

    I eat those, there eat babies

  • BUSTED!
  • Joined: 02 Dec 2008

#46

Posted 06 December 2008 - 12:04 AM

QUOTE (nitro_hedgehog @ Dec 6 2008, 00:02)
do you have to uninstall the old drivers in safe mode first? all i've ben doing so far was just installing the new drivers then rebooting.

i did just install, never remove the old one, never had problems with that either :-)


regards



<------

GTAMonkey2012
  • GTAMonkey2012

    Hustler

  • Awaiting Authorisation
  • Joined: 26 Nov 2008

#47

Posted 06 December 2008 - 12:05 AM

Downloading now and testing cheers for link up. I wonder if this is set in line for the SLI support patch to come from R* ... wonder if this process of them working on that = opens more and better GPU usage we need.

Turdist
  • Turdist

    Pedestrian Hunter

  • BUSTED!
  • Joined: 02 Dec 2008

#48

Posted 06 December 2008 - 12:05 AM Edited by Turdist, 06 December 2008 - 12:09 AM.

QUOTE (camdean @ Dec 6 2008, 00:00)
And for ATI users, Beta drivers ..

http://www.gtaforums...ic=379414&st=40

cheers, totaly didnt se this post. please admin can this be a sticky

EDIT : oh wait, yeah i read this already. released before gta iv was . prob not worth it...

noahthefrog
  • noahthefrog

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 05 Dec 2008

#49

Posted 06 December 2008 - 12:05 AM

Julsey52, I would get 4GB of RAM if you are using Vista or XPx64. I'm on XP x64 and my RAM usage gets up over 2.3GB while playing. Get 3GB if you're in XP or Vista 32-bit, since that's most it'll use. 2GB should be OK for XP 32-bit, but definitely 3GB+ for Vista since it maps some of the system RAM as Video RAM when gaming.

Downloading drivers... crossing fingers...

2lame
  • 2lame

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 03 Dec 2008

#50

Posted 06 December 2008 - 12:08 AM

Tried drivers, installed over the old ones.. I see a difference in +5 frames at least and game runs more smoothly now. Shadows seem somehow changed and less buggy. Buggy emerging LOD viev distance content not met yet (however i tested for like 5 minutes only)

Statistics
Average FPS: 22.29
Duration: 37.41 sec
CPU Usage: 43%
System memory usage: 69%
Video memory usage: 100%

Graphics Settings
Video Mode: 1024 x 768 (75 Hz)
Texture Quality: High
Render Quality: Highest
View Distance: 100
Detail Distance: 100

Hardware
Microsoft® Windows Vista" Ultimate
Service Pack 1
Video Adapter: NVIDIA GeForce 7900 GTX
Video Driver version: 180.84
Audio Adapter: Speakers (High Definition Audio Device)
Intel® Core™2 Quad CPU Q9550 @ 2.83GHz

File ID: Benchmark.cli

GTA3Freak-2001
  • GTA3Freak-2001

    Run out of Cake.

  • Members
  • Joined: 25 Nov 2001

#51

Posted 06 December 2008 - 12:09 AM

QUOTE (WilderDK @ Dec 6 2008, 10:34)
QUOTE (nitro_hedgehog @ Dec 6 2008, 00:02)
do you have to uninstall the old drivers in safe mode first? all i've ben doing so far was just installing the new drivers then rebooting.

i did just install, never remove the old one, never had problems with that either :-)


regards



<------

Never do it that way, always remove the old drivers, restart and then install the new ones.

WilderDK
  • WilderDK

    I eat those, there eat babies

  • BUSTED!
  • Joined: 02 Dec 2008

#52

Posted 06 December 2008 - 12:11 AM

QUOTE (GTA3Freak-2001 @ Dec 6 2008, 00:09)
QUOTE (WilderDK @ Dec 6 2008, 10:34)
QUOTE (nitro_hedgehog @ Dec 6 2008, 00:02)
do you have to uninstall the old drivers in safe mode first? all i've ben doing so far was just installing the new drivers then rebooting.

i did just install, never remove the old one, never had problems with that either :-)


regards



<------

Never do it that way, always remove the old drivers, restart and then install the new ones.

i remove the folder, where the old files are in, after install, and restart, maybe thats works the same way? but i never have problem with so, maybe im just lucky tounge.gif


regards



<------

miocene
  • miocene

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 05 Dec 2008

#53

Posted 06 December 2008 - 12:12 AM

QUOTE (2lame @ Dec 6 2008, 00:08)
Tried drivers, installed over the old ones.. I see a difference in +5 frames at least and game runs more smoothly now. Shadows seem somehow changed and less buggy. Buggy emerging LOD viev distance content not met yet (however i tested for like 5 minutes only)

Statistics
Average FPS: 22.29
Duration: 37.41 sec
CPU Usage: 43%
System memory usage: 69%
Video memory usage: 100%

Graphics Settings
Video Mode: 1024 x 768 (75 Hz)
Texture Quality: High
Render Quality: Highest
View Distance: 100
Detail Distance: 100

Hardware
Microsoft® Windows Vista" Ultimate
Service Pack 1
Video Adapter: NVIDIA GeForce 7900 GTX
Video Driver version: 180.84
Audio Adapter: Speakers (High Definition Audio Device)
Intel® Core™2 Quad CPU Q9550 @ 2.83GHz

File ID: Benchmark.cli

How do you get that benchmark report?
And is it possible to get a fps count in the game?

Fuel_81
  • Fuel_81

    Snitch

  • Members
  • Joined: 27 May 2008

#54

Posted 06 December 2008 - 12:13 AM

Little or no fps difference.
E6600 2.4
8800GT 512

Regardless, thanks for the spiffy and quick work nV.

Did it fix anyones lost textures???

slowrider
  • slowrider

    Mr. Boring Over Here

  • Members
  • Joined: 03 Dec 2008

#55

Posted 06 December 2008 - 12:14 AM

QUOTE (miocene @ Dec 6 2008, 00:12)
How do you get that benchmark report?
And is it possible to get a fps count in the game?

for benchmark, there's an option within the gta4 options menu called Benchmark. run that.
for an active FPS meter ingame, you'll need to install an app called FRAPS.

bertie123
  • bertie123

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 05 Dec 2008

#56

Posted 06 December 2008 - 12:14 AM

B4

Statistics
Average FPS: 17.91
Duration: 37.42 sec
CPU Usage: 83%
System memory usage: 88%
Video memory usage: 91%

Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 960 (75 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: Highest
View Distance: 63
Detail Distance: 100

Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Service Pack 3
Video Adapter: NVIDIA GeForce 9600 GT
Video Driver version: 180.48
Audio Adapter: C-Media PCI Audio
AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor 4600+

File ID: benchmark.cli

After
Statistics
Average FPS: 17.86
Duration: 37.46 sec
CPU Usage: 86%
System memory usage: 87%
Video memory usage: 96%

Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 960 (75 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: Highest
View Distance: 61
Detail Distance: 100

Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Service Pack 3
Video Adapter: NVIDIA GeForce 9600 GT
Video Driver version: 180.84
Audio Adapter: C-Media PCI Audio
AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor 4600+

File ID: benchmark.cli

;/ think i just lack ram and a decent processor

2lame
  • 2lame

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 03 Dec 2008

#57

Posted 06 December 2008 - 12:15 AM

QUOTE (miocene @ Dec 6 2008, 00:12)
How do you get that benchmark report?
And is it possible to get a fps count in the game?

The benchmark is located on the Graphics options ingame, near the bottom of the list, you should spot it. It runs for ~30 sec and at finish creates a text file in your Documents dir named something like "Benchmark0812xxxxxxx.txt"
Fps can be measured only by fraps for now as far as i know

julsey52
  • julsey52

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 05 Dec 2008

#58

Posted 06 December 2008 - 12:16 AM

QUOTE (noahthefrog @ Dec 6 2008, 00:05)
Julsey52, I would get 4GB of RAM if you are using Vista or XPx64. I'm on XP x64 and my RAM usage gets up over 2.3GB while playing. Get 3GB if you're in XP or Vista 32-bit, since that's most it'll use. 2GB should be OK for XP 32-bit, but definitely 3GB+ for Vista since it maps some of the system RAM as Video RAM when gaming.

Downloading drivers... crossing fingers...

thanks very much dude - btw im on vista 32bit...........can 64bit run it better?

HigherStrife
  • HigherStrife

    Crackhead

  • Members
  • Joined: 04 Dec 2008

#59

Posted 06 December 2008 - 12:16 AM

QUOTE (bertie123 @ Dec 6 2008, 00:14)
B4

Statistics
Average FPS: 17.91
Duration: 37.42 sec
CPU Usage: 83%
System memory usage: 88%
Video memory usage: 91%

Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 960 (75 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: Highest
View Distance: 63
Detail Distance: 100

Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Service Pack 3
Video Adapter: NVIDIA GeForce 9600 GT
Video Driver version: 180.48
Audio Adapter: C-Media PCI Audio
AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor 4600+

File ID: benchmark.cli

After
Statistics
Average FPS: 17.86
Duration: 37.46 sec
CPU Usage: 86%
System memory usage: 87%
Video memory usage: 96%

Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 960 (75 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: Highest
View Distance: 61
Detail Distance: 100

Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Service Pack 3
Video Adapter: NVIDIA GeForce 9600 GT
Video Driver version: 180.84
Audio Adapter: C-Media PCI Audio
AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor 4600+

File ID: benchmark.cli

;/ think i just lack ram and a decent processor

How are the graphics? Are the jagged lines and shadows fixed? What about the texture loading problems?

Sub12
  • Sub12

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 03 Dec 2008

#60

Posted 06 December 2008 - 12:16 AM

Well, the results seem mixed. Some are reporting +10fps, some no change at all... Confused.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users