Quantcast

Jump to content

» «
Photo

SOLVED! How to overcome ALL technical trouble!

199 replies to this topic
oc student
  • oc student

    Foot Soldier

  • Members
  • Joined: 22 Apr 2008

#181

Posted 14 June 2009 - 04:57 AM

QUOTE (Exhonour @ Jun 13 2009, 15:24)
This doesn't do sht and you know it so stop the BS.

Ok stop spamming the f*ck out of this forum. Less than two weeks here and you spam 24/7.

Evj
  • Evj

    Оптик

  • Members
  • Joined: 21 Apr 2007

#182

Posted 05 July 2009 - 10:47 PM

Hmmm i tried to do this thing.And it dont worked.I got a 9500gt and i became 10-22 fps.And it dont changed after i did this one thing.

007nice1
  • 007nice1

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 20 Jul 2009

#183

Posted 26 July 2009 - 01:23 AM

QUOTE (Loosha @ Dec 5 2008, 01:26)
user posted image

FINALLY! I WAS ABOUT TO GO NUTS! BUT I MADE IT!!!
IT WORKS IT WORKS 100 f*ckING PERCENT!!! 100% WORKING AND STABLE!

GUYS all your worries have an end. Well at least for all guys with NVIDIA cards since I wasnt able to test this approach on ATI or something. Just when i was about to throw that damn ugly looking default-set-motherf*cking-ressource-hungry-piece-of-sh*t-game of GTA4 away... I FOUND THE SOLUTION!!! BASICALLY BY TOTAL ACCIDENT! BUT IT WORKS!!!

PROBLEMS SOLVED/FEATURES:

- SHOWING ALL TEXTURES !!!
- STARTS UP PERFECTLY! NO CRASHES!
- NO GLITCHES!
- SHADOWS LOOK O.K. NOW (STILL NOT NICE BUT O.K.)
- RESOURCE-HUNGER STILLED!!!! EVERYBODY CAN RUN IT!!
- FULL DETAILS! FULL VIEWING DISTANCE!
- HIGH QUALITY RENDERING & TEXTURES!!
- ANY RESOLUTION YOU WANNA HAVE!


ADVANTAGES:

- YOU DONT NEED NO NEW DRIVERS ! NO BETA DRIVERS NOTHING!
- YOU DONT NEED .NET FRAMEWORK 3.5!
- RUNS ON "LOW" - PCs PERFECTLY AND TOTALLY SMOOTHLY +35 FP/S


HOW? You ask how? I'll tell you right now!!

THE ULTIMATE GET-YOUR-FKN-GTA4-RUNNING-GUIDE!

1. INSTALL: Install the game fully & sign up for all the sh*t they want you to sign up for. (You NEED the Rockstargames SocialClub Account!!!)
2. SHORTCUT: Do as described in many of the posts around here... CREATE A SHORTCUT OF YOUR LaunchGTAIV.exe and put it nicely on your desktop.
3. OPENING: Rightclick that motherf*cker and go to properties!
4. CODING: ENTER THE FOLLOWING PART OF THE CODE AFTER THE PATH: -windowed <---------- THIS IS CRUCIAL!!!
5. RESOLUTION: Behind that enter YOUR CHOSEN RESOLUTION like this: -width=1680 -height=1050 (You can chose ANY resolution you want as long as your VGA and Monitor support it.)
6. DETAILS: Behind that CHOSE YOUR DETAILS with the following piece of code: -texturequality=2 -renderquality=4 -detailquality=99 -viewdistance=99
7. SAVE THAT: In the end your commandline should look something like this (with your proper specifications ofc):
"D:\Games\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV\LaunchGTAIV.exe" -windowed -texturequality=2 -renderquality=4 -detailquality=99 -viewdistance=99 -width=1680 -height=1050
8. CONNECT: Startup this stupid Rockstargames Social Club and LOG ON! IT's CRUCIAL THAT YOU HAVE AN ACCOUNT AND ARE LOGGED ON!
9. DON'T: Do not start the game through the provided button in the up-popping menu of Rockstargames Social Club. Just minimize it to the tray.
10. PLAY: Start the game through your shortcut of LaunchGTAIV.exe and ENJOY THAT MOTHERf*ckER!!!!

NOTICE: You can put in ANY resolution you want, chose ANY detail-level your machine can handle, put in ANY viewdistance you like and the game will run it properly and FAST!

RESULT: I really dont have something you would call a High-End-Top-Notch-PC! Just an average AMD 64x2 4000+ with an average if not old NVIDIA Geforce 8800 GT (256MB) and 2 GB of DDR-RAM BUT the game runs PERFECTLY and ABSOLUTELY SMOOTHELY on my machine.
SO THE BEST OF IT: EVERYBODY CAN USE THAT APPROACH AND DOESNT NEED TO BELIEVE THE CRAP ROCKSTAR ' S BEEN TRYIN TO SELL YOU. Game from the future designed for future PC's with uptodate hardware MY ASS! THEY JUST DIDNT PUT IN ANY EFFORT TO CODE THAT GAME PROPERLY!!!!

SCREENSHOT: Here is a screenshot from my machine in 1680x1050 with FULL details and FULL viewing distance. You can see the helicopters, the Getalife-sign - EVERYTHING!

user posted image

Well it does not matter since the COMMUNITY did the work for em and PROVIDED THEMSELVES with the game THEY DESERVE!!! Enjoy this Guide of mine I really hope it works for all of you as well as it does for me.

Feel free to ask if you need further help, comment and say tnx if this worked for you.

Hope you enjoy motherf*cking GTA IV!!!

i dont understand in the coding instruction when u said:ENTER THE FOLLOWING PART OF THE CODE AFTER THE PATH: -windowed <---------- THIS IS CRUCIAL!!!


what that means?? mercie_blink.gif

Plobo
  • Plobo

    Square Civilian

  • Members
  • Joined: 26 Apr 2009

#184

Posted 26 July 2009 - 05:11 PM

LaunchGTAIV.exe -(rightclick)> Properties
There you should find a line: Target: "C:ProgramFiles/Rockstargames etc... LaunchGTAIV.exe" and there you have to write "-windowed", so it will be: "...LaunchGTAIV.exe" -windowed

Mark-K
  • Mark-K

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 06 Sep 2009

#185

Posted 24 September 2009 - 03:16 PM

Well Come On , I Need A proof by a captured video in a traffic jam and a lot of buildings and peds , if you want your trick to work and to get a bonus of reviews and r happy.gif mad.gif sneaky2.gif eplies

mateoxyx
  • mateoxyx

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 12 Feb 2010

#186

Posted 12 February 2010 - 04:10 AM

ayuda porfas no entiendo este tutorial ya puse el codigo despues de ruta y me sale que el destino no es valido como lo hago... porfavor ayudenme busco en todos lados y solo esta parece ser la solucion sad.gif sad.gif estoy desesperado por jugarlo

Cosmokov
  • Cosmokov

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 10 Feb 2010

#187

Posted 13 February 2010 - 06:17 AM

He reminded me of Brucie biggrin.gif

tomoliop
  • tomoliop

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 30 Jun 2009

#188

Posted 27 February 2010 - 04:12 PM

Man this works!! It freaking works, my gta goes as smooth as never!!!! There are no shadows, but I don't care because it freaking works!!!! Thanks so much!

Marcin6
  • Marcin6

    Hustler

  • Members
  • Joined: 18 Jul 2007
  • Poland

#189

Posted 27 February 2010 - 06:16 PM

You believe this sh*t ?

This is Fake and not working .
You wanna play GTA IV with high settings ? There is ony one option , buy better CPU AND GPU AND RAM !

tomoliop
  • tomoliop

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 30 Jun 2009

#190

Posted 27 February 2010 - 10:02 PM

QUOTE (Marcin6 @ Feb 27 2010, 18:16)
You believe this sh*t ?

This is Fake and not working .
You wanna play GTA IV with high settings ? There is ony one option , buy better CPU AND GPU AND RAM !

Just because Rockstar screwed optimizing this game doesn't mean we all have to get ourselves ultra machines...

SteyRR
  • SteyRR

    Nazi Party!!

  • Members
  • Joined: 05 Jan 2010

#191

Posted 04 March 2010 - 04:46 PM

QUOTE (Marcin6 @ Feb 27 2010, 18:16)
You believe this sh*t ?

This is Fake and not working .
You wanna play GTA IV with high settings ? There is ony one option , buy better CPU AND GPU AND RAM !

U f*ckin tard polack go to gulag and die there. This Shyte works.

OverTheBelow
  • OverTheBelow

    OTB "Oaty-Bee"

  • Zaibatsu
  • Joined: 30 Oct 2008

#192

Posted 04 March 2010 - 08:11 PM

QUOTE (SteyRR @ Mar 4 2010, 16:46)
QUOTE (Marcin6 @ Feb 27 2010, 18:16)
You believe this sh*t ?

This is Fake and not working .
You wanna play GTA IV with high settings ? There is ony one option , buy better CPU AND GPU AND RAM !

U f*ckin tard polack go to gulag and die there. This Shyte works.

Nice bump darling.

This 'shyte' will NOT do 'shyte' in terms of performance except in rare cases. ;/

JianHua
  • JianHua

    Punk-ass Bitch

  • Members
  • Joined: 29 Jun 2007

#193

Posted 05 March 2010 - 03:41 PM

my method was simple, my result is better fps (from 18-21 to like 26-32 outdoor, and indoor it shoots to 60 from 25-26FPS) High water level, high shadow details and everything high expect texture details on medium, view distance 60, ad 1680x1050 resolutions





my methodis just to patch the game to 1.0.4.0 (I am serious)


SteyRR
  • SteyRR

    Nazi Party!!

  • Members
  • Joined: 05 Jan 2010

#194

Posted 05 March 2010 - 04:12 PM

QUOTE (OverTheBelow @ Mar 4 2010, 20:11)
QUOTE (SteyRR @ Mar 4 2010, 16:46)
QUOTE (Marcin6 @ Feb 27 2010, 18:16)
You believe this sh*t ?

This is Fake and not working .
You wanna play GTA IV with high settings ? There is ony one option , buy better CPU AND GPU AND RAM !

U f*ckin tard polack go to gulag and die there. This Shyte works.

Nice bump darling.

This 'shyte' will NOT do 'shyte' in terms of performance except in rare cases. ;/

Oh what, ur f*cking sayin' couple days between posts is f*ckin bump?

Marcin6
  • Marcin6

    Hustler

  • Members
  • Joined: 18 Jul 2007
  • Poland

#195

Posted 06 March 2010 - 07:31 AM

QUOTE
U f*ckin tard polack go to gulag and die there. This Shyte works.

What a stupid racist kid !
You dont even know what you are writing . Think first then write

Matqo
  • Matqo

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 22 Apr 2007

#196

Posted 24 April 2010 - 10:47 AM

Hey, just wanted to say THX! This worked perfectly on new EFLC.

danielszabo
  • danielszabo

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 27 Sep 2009

#197

Posted 24 April 2010 - 12:11 PM Edited by danielszabo, 24 April 2010 - 12:51 PM.

does it work on eflc?

AmirGTR
  • AmirGTR

    Ruining Imports Since 1967

  • Members
  • Joined: 07 Jan 2009

#198

Posted 13 May 2010 - 12:42 PM

QUOTE (danielszabo @ Apr 24 2010, 12:11)
does it work on eflc?

An Israeli with an Arab serial killer in his avatar.



lol, just lol.

NSanityHD
  • NSanityHD

    Hello everyone! Name name is Kyle.

  • Members
  • Joined: 20 Jan 2009
  • Italy

#199

Posted 13 May 2010 - 12:57 PM

QUOTE (SteyRR @ Mar 4 2010, 16:46)
QUOTE (Marcin6 @ Feb 27 2010, 18:16)
You believe this sh*t ?

This is Fake and not working .
You wanna play GTA IV with high settings ? There is ony one option , buy better CPU AND GPU AND RAM !

U f*ckin tard polack go to gulag and die there. This Shyte works.

Nice...just nice..you are just...unbelievable.... wow.gif

ONE of the reasons to have the game in "-windowed" mode is so you can instantly get into the Task Manager if the game crashes/freezes your entire computer.

GTAfan1337
  • GTAfan1337

    Player Hater

  • Members
  • Joined: 01 Sep 2013

#200

Posted 01 September 2013 - 01:55 PM

Where do I put the code?




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users